Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלה בנושא:

יש את הדגם הנ"ל (1.4 ספורט) עם גיר אוטומטי/DSG? אופציה ל5 דלתות יש? (ברור לי שאלו דברים שעולים עוד, השאלה אם הם אופציה בכלל במבצע הזה)

המבצע הזה נכון אך ורק לדגם ה-SC (שלוש דלתות = SC), בעל מנוע 1.4 ליטר וגיר ידני. לא 5 דלתות, לא גיר אוטומט ולא מנוע 1.6 ליטר.

אורן, ברשותך, הרשה לי לציין בפניך מספר איבזורים שהיו אמורים להגיע עם הרכב, וציין עבורי בבקשה האם הם קיימים. מודה לך מראש.

1. 6 כריות אוויר.

2. 4 פנסים קדמיים (מתוכם 2 ערפל).

3. חיישני לחץ בצמיגים.

4. HILL HOLD.

5. מחשב דרך (אלו פונקציות הוא מכיל?).

6. 6 רמקולים.

7. שליטה על מערכת השמע מההגה.

8. הגה מצופה עור וידית הילוכים מצופת עור.

9. מושבי ספורט.

10. בלמי דיסק (טוב, הבנו שיש רק קדמיים).

11. מראות צד חשמליות מתקפלות (אגב, האם גם מפשירות אדים?).

12. צמיגים 215/45/16 (עם דגש על 16).

13. חלונות אחוריים כהים.

14. תאורת COMING HOME (לדעתי אין, אך אני עדיין שואל).

15. אימבולייזר, אזעקה, קודן (משהו אחד מאלה).

16. פנסים קדמיים עם מסגרת כרום.

17. פונקציית EASY ENTRY (ידית בצד המושב הקדמי שבהרמתה ניתן להזיז בקלות ולכופף את המושב הקדמי כדי להיכנס לאחורי).

18. משענת יד.

19. תא איחסון מתחת למושב.

20. כיס בגב המושב.

21. פנס בלימה אחורי עילי.

תודה רבה לך מראש ידידי.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

TheWho יש את הכל האיבזור ברשימה האורכה שצירפת,

כפי שציינתי כבר קודם בלמי התוף הם לא קשורים לרמת הגימור אלא לנפח המנוע.

פונקציות מחשב הדרך: משך זמן נסיעה, מהירות ממוצעת, תצרוכת דלק ריגעית וממוצעת . בתוצגת מחשב הדרך יש גם מד טמפ' חיצוני.

הצמיגים GoodYear 215/45/16

שלט הרכב , פרט לנעילת הרכב סוגר /פותח את חלונות הרכב והגג בלחיצה ממושכת.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
למישהו יש מושג היכן אני יכול לראות את המפרט הטכני של הדגם הנ"ל? זה שנמצא כרגע במבצע של 88K.

דבר נוסף, עד כמה שידוע לי, היבואן של של קונצרן VW יקרן יחסית, ואני מנסה להבין איך ייתכן שהוא מציע כזאת חבילה בכזה מחיר?

תודה

אני מזכיר לך שהערך של מטבע היורו ירד ב כ 20% בשנה האחרונה וכאמור מדובר ברכב אירופאי אז זו יכולה ליהיות סיבה מספיק טובה לא?

פורסם

אורן קודם כל תודה רבה על המידע הרב שאתה מספק לנו..יש לי כמה שאלות..

1. אני לא נהגתי על רכב ידני כבר 5 שנים ואני מאוד רוצה לרכוש את המכונית הנ"ל אבל חושש מהקטע הזה..מה אתה יכול לומר לי על זה? חווית הנהיגה נוחה למרות הגיר הידני? בסוכנות אמרו לי שיש הרבה שיפורים בגיר וכיום זה כבר לא כמו פעם והעסק הרבה יותר נוח.

2. האם מכירות של רכבים עם גיד ידני לא סובלות מקשיים משום שבארף מאוד מקובל לסוע על אוטומט?

3. מה הכוונה ב"הרצה" חשבתי שזה לא קיים יותר. והאם ישנם איזה שהם מגבלות בנושא?

4. מה ההבדל בין גג זכוכית לסאן רוף כי שאני הייתי בחברה הגג נראה מעט מוזר ממה שאני מכיר ולא נראה לי שאפשר להציץ ממנו כאשר הוא בפתוח כי הוא נפתח ממש מעט ולא זז אחורה כמו גגות שאני מכיר.

5. איך אתה מסכם את העיסקה לאחר השלמתה?

פורסם
אני מזכיר לך שהערך של מטבע היורו ירד ב כ 20% בשנה האחרונה וכאמור מדובר ברכב אירופאי אז זו יכולה ליהיות סיבה מספיק טובה לא?

אתה צודק. ובהחלט מהנה לראות איך כל היבואנים של האירופאיות מורידים את המחירים בהתאם. אבל תנסה לקבל את אותה הנחה על הליאון נניח, מה דעתך ?

פורסם
אורן קודם כל תודה רבה על המידע הרב שאתה מספק לנו..יש לי כמה שאלות..

1. אני לא נהגתי על רכב ידני כבר 5 שנים ואני מאוד רוצה לרכוש את המכונית הנ"ל אבל חושש מהקטע הזה..מה אתה יכול לומר לי על זה? חווית הנהיגה נוחה למרות הגיר הידני? בסוכנות אמרו לי שיש הרבה שיפורים בגיר וכיום זה כבר לא כמו פעם והעסק הרבה יותר נוח.

2. האם מכירות של רכבים עם גיד ידני לא סובלות מקשיים משום שבארף מאוד מקובל לסוע על אוטומט?

3. מה הכוונה ב"הרצה" חשבתי שזה לא קיים יותר. והאם ישנם איזה שהם מגבלות בנושא?

4. מה ההבדל בין גג זכוכית לסאן רוף כי שאני הייתי בחברה הגג נראה מעט מוזר ממה שאני מכיר ולא נראה לי שאפשר להציץ ממנו כאשר הוא בפתוח כי הוא נפתח ממש מעט ולא זז אחורה כמו גגות שאני מכיר.

5. איך אתה מסכם את העיסקה לאחר השלמתה?

תשובות לשאלות:

1. תבצע נהיגת מבחן בגיר ידני, בארץ עד כה לא היה את דגם מנוע ה-1400 בגרסת SC. אם ברצונך להתרשם מהמנוע תזמין נהיגת מבחן לדגם ה-5 דלתות, אם אתה רוצה להרגיש את המתלים/צמיגים וכו' , אז תזמין נהיגת מבחן בדגם 1.6 SC

הגיר חלק ומדויק.

2. כנראה שיותר קשה למכור רכב משפחתי סטנדרטי עם גיר ידני לעומת אוטומט ,אני משער שדגם שפונה לפלח שוק צעיר הבעיה פחותה. הנושא לא מטריד אותי הרכב משמש אצלנו כרכב שני והכווונה להחזיק אותו מספר שנים .

3. הרצה- לא מאמץ את הרכב, לא מבצע שינוים קיצונים לא תאוצות או בלימות חזקות במאות הק"מ הראשונים.

4.הגג זכוכית לא זז האחורה אלא נפתח (תפעול חשמלי)בחלקו האחורי 4 ס"מ, בנסיעה מחוץ לעיר יש סירקולציה של אוויר ואין צורך לפתוח חלון.

5. אין הפתעות בעיסקה. הדגם באולם התצוגה זהה לרכב שלי פרט לדשבורד שבחלקו לבן (יש תמונה בשרשור) והבלמים האחורים הם תוף ולא דיסק . העסקה היא מעולה, הן בתמורה לכסף ובאיכות היצור וההרכבה של הרכב (בגירסת "ספורט") הרכב נעים נוח ושקט, תפעול הגיר חלק ומדויק.

[h=2][/h]

פורסם

עוד משהו קטן למשהו יש מושג איך השוק של סיאט? כלומר בערך כמה יהיה שווה האוטו אחרי 3 שנים לערך?

אני מאוד מקווה שזה באזור של המאזדות ולא כמו של סוברו וכו שיש להם ירידת ערך ענקית אחרי 3 שנים.

פורסם

עוד שני דברים ששמתי לב אליהם ואני אשמח לדעת מה אתם חושבים.

1. אם תכנסו ללינק הבא: http://www.icar.co.il/Version/1659/%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98_%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94%20SC

אתם יכולים לראות שרשום שם בשנת השקה של הרכב 2008, מה זה אומר בעצם שיצרו את הרכב ב 2008 או שלראשונה הדגם הזה הושק בשנת 2008 אבל הרכבים של היום הם משנת 2010?

2. יש למשהו מושג למה סיאט נותנים רק שנתיים אחריות על הרכב (זה המינימום בחוק) לעומת רוב המתחרים שברובם נותנים 3 שנים ומעלה.?

פורסם
לבחור שנהג ב 1600 SC - איך היא בהשוואה ל 1400 ?

מנוע 1.4 פעולתו חלקה ולינארית יותר בהשוואה למנוע 1.6, מעבר מ-1.6 ל-1.4 לא גרם לי לתחושה שעברתי לעגלה.

את מנוע 1.4 אני מכיר היטב מפולו שנתון 07' (80 כ"ס לעומת 85 ) , אין מחסור בכוח אבל גם אין כך מתפרץ, המנוע מכוון לכיוון השימושי.

אני משער שההספק והמומנט של מנוע 1.6 יבוא לידי ביטוי בעומס, 5 אנשים ומזגן בעליה לצורך הדוגמא.

אורן

[h=2][/h]

פורסם

אורן, תתחדש ותהנה. איפה תמונות? :wink:

לגבי המנועים - איני מסכים. יש הבדל מורגש (בכל התחומים) לטובת המנוע הבכיר יותר.

ה-1.6 אינה יחידת כוח שקטה או מבריקה במיוחד ועדיין מעודנת, נעימה וזריזה משמעותית מהמנוע הצנום יותר.

זה על סמך מספר נהיגות באיביזות 1.4 ו-1.6 וכמובן שגם פביות 1.4 ו-1.6.

הבדל מורגש לא רק בבינעירוני, אלא גם בעיר - מורגשת תוספת המומנט והכוח הזמין, בעיקר עם מספר נוסעים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תמונות יועלו בקרוב (צריך למלם לשנות גודל תמונה ולעלות לאתר)

RS אין ויכוח שלמנוע ה-1.6 יש יותר מומנט, כפי שכתבתי שמורגש בעומס (אוטו מלא, עליות), יחסי הההעברה בגיר והמהלך הריבועי של המנוע (מהלך הבוכנה כמעט זהה לקדח) גורם לפעולת מנוע נמרצת.

לי מנוע ה-1.4 מתאים כמו כפפה ליד, רוב הנסיעות שלי הם לא בעומס ומתבצעות בעיקר לעבודה וחזרה.

בנסיעות באוטו מלא(2 מבוגרים+ילד בן 4 ותינוקות בת פחות מחודש) אנו מבצעים בפיקאסו.

אישתי נהגה מעט באיביזה ועד כה היא מרוצה מאוד.(כן היא נוהגת מעולה בגיר ידני..)

אורן

[h=2][/h]

• תוכן חדש...