Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר מנסה למכור אופנוע והגיעה אליו בחורה שמעוניינת בנסיעת מבחן. האם כדאי לא כדאי? איך אפשר להבטיח אי-העלמות של הבחורה?

פורסם

השארת פיקדון מצידה כגון הרכב שלה, כמובן לאחר וידוא כי אכן הרכב שלה ע"פ הרישיונות, השארת תעודות מזהות שלה אצלך לאחר וידוא כי הם נכונות, או פשוט במגרש סגור ולחסום את היציאה, או הפיתרון הכי טוב הוא להסביר לה כי עם היא תרכב על הכלי היא תחשוב שהוא לא טוב כי היא לא רגילה אליו ולא תוכל לנצל את היכולות שלה ואז להרכיב אותה ולהראות לה מה האופנוע מסוגל אחרי שלומדים אותו.

פורסם

נראה לי שהסיכוי שיגיע אליך גנב הוא די נמוך (אפשרי אבל נמוך), אני חושב שאנשים לפני שהם מוציאים כמה אלפי שקלים מהכיס רוצים לדעת מה הם קונים, כמו שאני אמכור את הרכב שלי אבל לא אתן לעשות עליו נסיעת מבחן.

אני חושב שפשרה טוב באמצע זה שהיא תיקח נסיעת מבחן קצרה אבל תרכיב אותך על האופנוע.

פורסם

עומדות בפני חבר שלך 2 אופציות:

1.לקחת תעודת זהות\דרכון כערבון וכן התחייבות ממנה בכתב שבמידה ותעשה נזק כלשהו לאופנוע (ישירים או עקיפים) היא תישא בנזקים.

2.לא לתת לה לנהוג,שהוא ירכיב אותה.

בזמנו כשמכרתי את הרכב שלי סירבתי בתוקף לתת לאנשים לנהוג מתוך ידיעה שיש כאלה שסתם מעניין אותם לנהוג ברכב ספורטיבי (לא שהרכב שלי היה פאר היצירה,אבל הוא כן היה מושקע מאוד).

הגיע בחור עם אבא שלו לקנות את הרכב,עשיתי סיבוב עם אבא שלו (אני כמובן נהגתי) כדי שיתרשם.

אחרי 2 דקות האבא הודיע שהוא הבין את רמת הפדנטיות שלי עוד כשראה את הרכב,הוא ויתר על בדיקה במכון, נסעתי איתו ועם הבן שלו לסניף דואר (האבא ברכב שלו,הבן איתי במושב הנוסע).

הבן קיבל את המפתחות רק לאחר העברת הבעלות,זו היתה הפעם הראשונה שהוא ישב במושב הנהג עם מנוע מונע.

עריכה,

לבחור מעליי, ואם היא לא יודעת להרכיב ?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ולמה לתת בכלל לקונה פוטנציאלי לנהוג?

כל קונה מוזמן להצטרף אליי לנסיעה ולהתרשם מהרכב (רעשים, יציבות וכדומה), הרי אם באמת ייקרה משהו לרכב מי יישא בנזקים?

גם כשקונים רכב חדש לא תמיד מתאפשרת נסיעת מבחן, בטח לא ממש על הרכב שתקבל (אלה על רכב הדגמה) ובחלק מהחברות והרכבים אין בכלל רכב הדגמה, והפלא ופלא רכבים נמכרים.

ונקודה נוספת, לדוגמא אצלי יש ביטוח רק לי ולעוד נהג נוסף (שנקוב בביטוח). האם לכבוד מכירת הרכב אני אמור לשדרג את הביטוח ולשאת בעלויות נוספות? ומי יודע תוך כמה זמן הרכב יימכר?

פורסם

אני לא קונה רכב בלי לבצע נסיעת מבחן ,וכן אני פדנט ברמות.

אני רוצה לבדוק מה קורה עם הקלאצ' , אם מרגישים חופש בהגה מעל למצופה בדגם הספציפי, איך התגובות לגז מהנעה [כן כבר יצא לי לראות הונדה אקורד שאיזה מוקיון סיפר לי שהטורים קופצים כי ככה זה בהונדה הצ'וק האוטומאטי :shock: ]

בהחלט אני אתן למישהו שמעוניין לקנות את הרכב שלי נסיעת מבחן אם הוא יראה שהוא רציני ולא ינסה לקרוע לי את הרכב.

מה שכן אם מדובר באופנוע את רוב הבדיקות אפשר לבצע כשהכלי עומד על ג'ק אמצע.

אם היא מתעקשת שתשאיר ערבון + מסמכים מזהים

אם היא ממש ממש מתעקשת היא יכולה לעלות אליי :wink:

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אני אישית מכרתי כמה רכבים/אופנועים בחיי.

כשהיה לי כלי שיש לו ביקוש ואני יכול למכור אותו בקלות אז "הקשחתי" את הדרישות שלי והרשיתי לעצמי להתפנק ולא לתת לכל אחד סיבוב ,רק בגלל שהוא מעוניין לקנות את הרכב.

כשהמצב היה שונה והיה לי כלי שאין לו ביקוש ויידעתי שאני ייצטרך להתאמץ בכדי למכור אותו ,אז הייתי יותר ליברלי לגביי הנסיעת מבחן.

מנסיון, אם הכלי שאתה מוכר שווה רק כמה עשרות אלפים (10,20,30) אז הבן אדם ייתן לך לפחות את מחצית הסכום ביד בכדי שהוא יוכל לקחת "סיבוב" על הכלי. זה מה שאני עשיתי כשהמוכר מולי לא הסכים לתת לי נסיעת מבחן.

ועוד דבר ,תמיד אתה יכול להגיד שאין לך ביטוח לכל נהג ואין סיכוי שבעולם שתקח סיכון ותתן לה לנסוע בלי ביטוח.

שוב... אם היא רצינית ,אתם תדעו איך לפתור את זה.

אני ,מניסיון החיים שלי , בחיים לא ייקנה רכב /אופנוע לפני שנסעתי/רכבתי עליו . יש דברים שרק הנהג מרגיש .

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם

קח בחשבון שהיו מקרים בעבר, גם של רוכבים ותיקים, אשר נתנו את האופנוע שלהם "לנסיעת מבחן" לקונה שהגיע, הקונה מצידו השאיר תעודת זהות מזוייפת והמשיך בנסיעה עם השלל.

בימנו עם כל המדפסות המשוכללות מאוד קשה לזהות תעודת זהות מזוייפת, כך שאתה לוקח סיכון די גדול אם תתן נסיעת מבחן.

כמו כן טיפים והמלצות לזמן המכירה:

1. להפגש עם הקונה במקום הומה אדם ולא בקרבת הבית.

גנבים לעיתים מגיעים לראות את האופוע ביום, ובלילה מגיעים כדי "לאסוף" אותו.

2. תמיד לקחת עימך שותף עדיף חסון ובריא שיהיה עימך בזמן שהקונים הפוטנציאלים מגיעים לראות את האופנוע.

3. זה שהגיעה בחורה לראות את האופנוע, לא מהנמנע שבקרבת מקום ממתינים לך 2 "ג'מוסים" מגודלים שממתינים שרק תתן את האופנוע.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לא היתה לי בעיה לתת סיבוב באופנוע כשאני יושב מאחור - אם לא יודעים להרכיב, שלא יבואו (אמרתי זאת בטלפון).

בשנים האחרונות שהביטוחים מאמירים, אני מבטח נהג יחיד ואין שום סיכוי שמישהו יקבל ממני את האופנוע לנסיעה אפילו במגרש סגור (גם אם אני מורכב).

יש דברים שאני לא נותן למרפי הזדמנות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא נותנים אופנוע לבד לאף אחד מלבד למכון הבדיקה שבו הוא נבדק, כל אופנוען יודע את זה וכל אופנוען שמגיע לבדוק אופנוע יודע את זה, מי שרוצה להרגיש את האופנוע ילך ליבואן.

לצערנו ישנם מקרים רבים של אנשים שבאו "לבדוק" את האופנוע ונעלמו איתו, הבעיה היא שגם מבחינת ביטוח אתה לא מכוסה.

תעודת זהות לא שווה כלום כי ניתן לזייף תעודה בקלות.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

היי, ברכבים, אחרי שאני רואה שהקונה באמת באמת באמת רציני, אז אני מסכים לסיבוב כשהוא נוהג.

באופנוע ? נו וואי בשום מצב !

גם כשמרכיבים אותי, זה לא הבעיה להביא למורכב מרפק לתוך הבטן ולהעיף אותו לכל הרוחות פצוע ולהמשיך עם הכלי.

כשמכרתי את הJR200 שלי הגיע בן מיעוטים שהתעניין בכלי בצורה מאוד רצינית, הוא אמר לי "אם הכלי טוב, עכשיו דואר", אמרתי לו "שים לי ביד 16 אלף" (מה שהכלי היה שווה באותם ימים), הוא הוציא מעטפה עם הסכום המבוקש (הכל היה ידוע מראש), עשה סיבוב של 100 מטר ונכנסנו לדואר (נפגשתי איתו בכניסה לדואר מראש).

זו היא דעתי האישית והמלצתי החמה ממקרים שקראתי, אני אישית לא חוויתי על בשרי וגם אל מעוניין לחוות.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
אין כזה דבר לתת אופנוע לסיבוב.

רוצים לבדוק את האופנוע?תקחו לבדיקה.

רוצים להרגיש איך זה לרכב על הדגם הזה?תלכו ליבואן

כל מילה בסלע!.

רכב זה ממש לא אופנוע! . אני לא יחזור על מה שכבר נכתב , נניח והוא לא גנב אבל הוא רק יחליק כי הוא לא רגיל לקלץ או שזה פעם ראשונה שהוא על כלי כזה...

אופנועים בודקים ע"י בדיקה לפני קניה מי שלא נראה לו שלא יקנה. חבל להיתפתות במיוחד ומאחר שרוב הדו גלגלי לא מבוטחים בביטוח נגד גנבה. גם אם זה כלי של 5000 ש"ח - כשהוא נגנב זאת מכה לכיס וללב.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

מקרה אמיתי שקרה לי.

בעברי הרחוק עוד כשרכבתי מכרתי קאגיבה RX250

הגיע בחור עסקת החלפה על ג'יפ .

הרכב התאים לי (אחרי שעשיתי עליו סיבוב) הבחור רצה לעשות סיבוב על האופנוע אחרי שהזהרתי אותו עשרות פעמים כי האופנוע בועט והוא סיפר לי על כל מיני כלי מוטוקרוס אחרים שהוא רוכב . הבחור התיישב על האופנוע הניע פתח מצערת ושיחרר קלאצ' האופנוע הפך אותו ובנס הוא הצליח "ליפול" ממנו אחורה על הרגליים ולרוץ אחרי האופנוע תוך שהאופנוע בווילי והוא אוחז בכידון.

נסיעת המבחן שלו הסתיימה אחרי כ 10 מטר תוך שהוא דוחף את האופנוע חזרה כולו רועד ובקושי מדבר.

עשינו העברת בעלות ואת האופנוע הוא לקח על טנדר.

• תוכן חדש...