Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבועיים ביקרתי בארה"ב בעיר SALT LAKE שביוטה, למכירה הפומבית שעלתה פה בכמה שרשורים שונים.

כשבוע לפני המכירה פיטרו אותי מעבודתי ובמקביל דוד של אשתי חיפש אפיק השקעה הרפתקני. התוצאה ? הצעתי לו להשתתף במכירה פומבית ואולי יתמזל מזלנו ונצליח לקנות כמה מכוניות במחיר זול ולמכור אותם מאוחר יותר במחיר גבוה יותר.

הייתי סבור שיגיעו למכירה מקסימום 200-300 איש ומכיוון שצריך לשלם במקום תוך שעה במזומן או בצ'ק בנקאי ומדובר על השקעה של 2000$ רק כדי להיות נוכח שם אפילו לאמריקאי (מחיר טיסה, מלון ל 3 ימים, מכונית שכורה, מסעדות).

לבסוף הגיעו כ 2000 איש מכל רחבי העולם, כולל מסין, צרפת, שוויץ ואוסטרליה.

לא רק זאת, המחירים הרקיעו שחקים כל כך שהגיעו לפעמים פי 2-3 ממחיר שאפשר להשיג על אותה מכונית באיביי.

הרבה מאוד מכוניות היו "מזוייפות"..כלומר לא ממש מזוייפות, אבל התת דגמים לא היו מקוריים.

לדוגמא, שברולט קמארו דגם SS (חבילת SUPER SPORT). היא לא היתה באמת SS, אלא רגילה. איך יודעים ? צילמנו כל VIN של כל רכב וישבנו במלון שעות כדי לפענח דרך VIN DECODER באינטרנט. שם רשום בדיוק באיזה צבע כסאות ובאיזה יום יצא הרכב וכמובן איזה דגם ספציפי הוא ואיזה מנוע היה עליו. קמארו SS מקורית היא נדירה כי ייצרו רק 1500 באותה שנה ולכן שווה אפילו 40-50 אלף דולר. קמארו רגילה במצב דומה שווה 15-20 מקסימום.

רוב האנשים שם לא עשו שעורי בית ושילמו מחירים מטורפים, כאילו לא ראו מכוניות מימי חייהם.

במקרה הכי הזוי במכרז, היתה רפליקה יפהפיה של SHELBY COBRA (תמונה בתחתית) שמחירה באיביי נע בין 25-35 אלף דולר. לפי המספר VIN היה אפשר בנקל להבין שזה לא מקורי. למרות זאת, היא היתה כל כך יפה שאנשים חשבו שהיא מקורית (מקורית עולה 100-150 אלף דולר) ומחירה נסגר על 67,000$ !!! הקונה ניסה לבטל את הקניה לאחר שנודע לו שקנה רפליקה, אך ללא הועיל.

בסהכ החוויה היתה פשוט מדהימה. האנגר של 300 מטרים בערך עם 250 מכוניות. ניתן היה לשבת במכוניות, לפתוח מכסה מנוע, לשכב מתחת. אנשים הגיעו עם פנסי LED ורשמו כל פרט, היו גם שגנבו חלקים קטנים מבפנים (ראיתי במו עיניי)..

היו לא מעט מכוניות מצועצעות, כמו HOT ROD, CHOPPED וכו...

הסיפור הוא משהו דומה לסיפור של מוני פנאן. בחור אמרקאי שהבטיח למשקיעים 30% תשואה בשנה. המטומטמים שהאמינו לו נתנו לו כסף והוא במקום להשקיע בבורסה, השקיע בהגדלת האוסף הפרטי של המכוניות שלו. ב-2008, שהמשבר פרץ כולם ביקשו את הכסף חזרה והוא לא היה מסוגל להחזיר כי לא היה לו מאיפה, אז עצרו אותו ובית המשפט החליט למכור את הכל במכירה פומבית. הוא ניסה לבטל את המכירה והצליח פעם אחת לדחות אותה מינואר השנה לאפריל. מסתבר שהוא היה חייב 18 מיליון דולר. את האוסף שלו אגב מכרו ביותר מ 4 מיליון דולר בשלושה ימים שהייתי שם. הוא ניסה במקביל לרצוח כמה עדים, סיפור משוגע. זה היה שם בכל העיתונים המקומיים של SALT LAKE

צילמתי כמה סרטונים והעליתי גם כמה תמונות. תהנו.

כאן אפשר לראות איך התנהלה המכירה פומבית. מכונית אחת אחרי השניה, שהוצגו על גבי מסכים ענקיים, באותו האנגר ענקי. הוא דיבר כל כך מהר, שבקושי היה אפשר להבין מה הוא אומר.. פשוט אומנות לדבר במהירות הזו:

המכירה ארכה בסהכ יומיים כל יום מ10 בבוקר עד 2 בצהריים. אני הייתי גם יום לפני בשביל ה PREVIEW

בתמונה פה למטה הראשונה, זו השלבי קוברה שנמכרה ב 67000$ שימו לב..

IMG_1150.jpg

פורסם

סיפור מעניין ותמונות יפות . תודה.

האם אתה ודודך קניתם משהוא ?

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
כשבוע לפני המכירה פיטרו אותי מעבודתי

זה קשור לגלישה בקארזפורום או באיביי בזמן העבודה?

:wink:

נשמע כמו חוויה מדהימה, אם כי לא הייתי קונה דבר מרמאי, גם אם המכוניות נראות כשרות. קראתי פעם שבמכירות פומביות לפעמים שותלים בקהל שחקנים שתפקידם למשוך את המחירים כלפי מעלה, ואני מניח שיש עוד הרבה קומבינות אחרות.

נמרוד

פורסם

היי. הפיטורין לא היו קשורים לאיביי ולא לקארספורום כמובן.

כן "זכינו" (טוב לא אני שילמתי) ב 3 מכוניות שנראה היה שאפשר לעשות מהן רווח נאה בארה"ב

שלושתן לא מקוריות אגב, אבל לא כמו בארץ, לכל דבר יש מחיר, ולכל סיר יש מכסה.

הנה הן לפניכן

המרצדס 34 רפליקה האדומה (בסיס שברולט)

הלינקולן קמרי 54

והשברולט קמארו שהפכו אותה לרכב מירוץ DRAG RACER, עם מנוע 454 ועם TWIN TURBO, מפיק מעל 600 כוחות סוס.

נסעתי על שלושתם אגב והקמארו זה פשוט מפלצת מטורפת, רק נוגעים בדוושת גז והאף ממש מתרומם וזה פשוט מחריש אוזניים. אני מניח שאם לוחצים מספיק חזק על הגז (פחדתי לנסות) הרכב יתרומם על שני גלגלים, ממש כמו במהיר ועצבני 1.

won cars.JPG

פורסם

הייתי במכירה פומבית בארץ לפני כמה זמן.

כונס נכסים של הוצל"פ אני חושב.

המחירים שם קפצו בלי קשר לכלום. ובניגוד למה שאתה מספר, פה בארץ לא נותנים לפתוח מכסה מנוע, להתניע או לבדוק את הרכב יותר מדי רק להסתכל מבחוץ...

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

• תוכן חדש...