Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המומחים.....

יש לי שאלה בנושא ההזרקה.ידוע לי שיש 2 דרכים להזנת המנוע בתערובת,והם פעולת המאייד ופעולת ההזרקה.כמו כן ידוע לי שבפעולת ההזרקה,הדלק מוזרק על ידי מזרקים הישר לתוך הצילינדרים(מזרק או שתיים לכל צילינדר) או הישר אל הסעפת יניקה שממנה מועבר לצילינדרים.אך לא מובן לי איך עובד עקרון המאייד.הכוונה ל:איך מוזרקת התערובת אל המנוע בפעולת המאייד,אם לא על ידי מזרקי דלק?איך מגיעה התערובת אל תוך המנוע אם לא בפעולת הזרקה?

תודה מראש לכל המגיבים....

פורסם

קרבורטור לא מזריק שום דבר לשום מקום.

קרבורטור מייצר תרסיס דלק (תחשוב על תרסיס כמו של דאודורנט באריזת לחץ, רק במקום אוויר עם טיפות של בושם יוצא אוויר עם טיפות של דלק)

המנוע שואב את התרסיס הזה מסעפת היניקה, בזמן פעימת היניקה.

זה על קצה המזלג.

פורסם

תישמע,אני לא יודע בן כמה אתה,אבל אים אתה עוד זוכר את הפליט(מרסס חומר נגד יתושים)הראשון הישן מפח,זה בערך העיקרון.זרם אויר חזק שחולף על קצה צינורית גורם לוקום ששואב את הנוזל שבו ,אחרי זה הגיעו השידרוגים (לחץ במיכל וכולי). (בשפה מיקצועית יותר,הפרשי לחצים בצינור וונטיורי גורמת ליניקת נוזל שמיתחזקת עים עלית מהירות האויר)וזה רק העיקרון,על סמך החוק האוירודינמי הזה פותח הקרבורטור.יש סוגים שונים ושיטות פעולה שונות אבל בכולם זה תת לחץ שיונק ומרסס את הדלק.אין קרבורטור שיש בו לחץ דלק(הלחץ נעצר בשסטום המילוי(כמו בניאגרה)לקרבורטור יש מיכל קטן של דלק,,,נו צביקה תעזור לי :lol:(בעצם מרסס צבע של היום ,לחץ אויר שיונק צבע ומרסס אותו.)

פורסם

"מיכל הדלק הקטן" של הקרבורטור - זה "תא מצוף"

כלומר יש בו מצוף כמו בניאגארה מהדוגמא שלך, והוא דואג לשמירת מפלס דלק קבוע.

פורסם
קרבורטור לא מזריק שום דבר לשום מקום.

קרבורטור מייצר תרסיס דלק (תחשוב על תרסיס כמו של דאודורנט באריזת לחץ, רק במקום אוויר עם טיפות של בושם יוצא אוויר עם טיפות של דלק)

המנוע שואב את התרסיס הזה מסעפת היניקה, בזמן פעימת היניקה.

זה על קצה המזלג.

הרי לכם שאלת דינוזאורים קלאסית...

קרבורטור גם מזריק דלק שצריך ולזה אחראי מנגנון משאבת ההאצה. כל שאר פעולת הקרבורטור תלויות בעיקרן בפעולת תת לחץ שנגרמת ע"י עקרון ונטורי, שמוסבר בקישורים שצורפו.

פורסם
הרי לכם שאלת דינוזאורים קלאסית...

קרבורטור גם מזריק דלק שצריך ולזה אחראי מנגנון משאבת ההאצה. כל שאר פעולת הקרבורטור תלויות בעיקרן בפעולת תת לחץ שנגרמת ע"י עקרון ונטורי, שמוסבר בקישורים שצורפו.

נכון מאוד, יש גם דגמים שבהם ישנה הזרקה חלשה של דלק בתחתית הקרבורטור, כדי לשמור על סל"ד סרק יציב.

ויש גם דגמים של קרבורטורים (במכוניות עתיקות באמת וגם במכוניות זולות וקטנות של שנות ה60 70) שאין בהם משאבה פנימית.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

תפקידה של משאבת התאוצה הוא להעשיר את התערובת עד שסל"ד המנוע יגיע לרמה גבוהה יותר.

ברגע שהמנוע צובר סל"ד משאבת התאוצה אינה רלוונטית עוד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...