Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

ישנה C5 מודל 2003 עם קרוב ל- 90K ק"מ שנראית לא רע בכלל, מבפנים ומבחוץ. בנסיעה היא נשמעת ומרגישה מצוין. הסטורית טיפולים נראית סבירה (לובינסקי) הוחלפה תושבת מנוע(?) לפני כחמש שנים, טיימינג עשו לפני 40 אלף ק"מ, הרכב עבר החלפת שסתומי גיר לפני 30 אלף ק"מ, וצפוי טיפול 30 אלף על חשבוני די בקרוב.

חוץ מפגיעות פח קלות, שהגיוני למצוא ברכב בגיל הזה, ברכב יש רדיו לא מקורי (כדי לקרוא צרובים) ולא שומעים מי יודע מה (נסעתי בC5 בהם שמעו יותר טוב), אבל זה מן הסתם לא שיקול.

הרכב מוצא חן בעיני, ואני מוכן לשלם קצת פחות מהמחיר שהמוכר דורש, ולא מרגיש צורך להוריד אותו לזנות.

מה שכן, מה לשאול ולבדוק בבדיקה ספציפית לזן הזה, בשנתון הזה?

תודה למייעצים!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

שסתומים בגיר זו מחלה של AL4, אין לך בעיה עם זה, אם החליפו אז צפוי לך שקט לכמה שנים ארוכות, העלות של החלפה כזו כ 2500 ש"ח במוסך מורשה, קצת פחות במכון לשיפוץ גירים.

תושבת מנוע מתבלה עם השנים, בכל רכב, אין מה לעשות. אם החליפו לא מזמן, חסכו לך מעל 1000 ש"ח.

טיימינג עושים כל 90K או 3 שנים, ועולה בין 1500 ל 2000 ש"ח תלוי בגובה ההנחה שתקבל (אם בכלל).

טיפול 30K שאתה הולך לעשות יעלה לך קצת בין 600 ל 1000 ש"ח תלוי מה מחליפים בנוסף לשמנים ומסננים.

תשקלל את כל זה + המימון שאתה מקבל מהם (שווה ערך להנחה של 2000 ש"ח אם לא יותר) ותבדוק בכמה שווה לך לקנות אותו.

תבדוק צנרת הידראולית, אם יש נזילות זה סיפור של כמה אלפים, (אם לא החליפו צנרת עד היום אז בטח יש הזעות פה ושם, תבדוק כמה זה חמור) + הכסת"ח הרגיל שהמכון בודק (יחס דחיסה , נזילות שמן וכו)

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

תודה על התשובה.

צנרת לא החליפו, אני אחליף מן הסתם בקרוב (כדאי לבקש שיעשו את זה בטיפול הקרוב?).

המוכר הוא פרטי, אין לי גיבוי של טרייד אין.

דורש 35, אבל יש סימני נזילה בהידראוליקה, האם זו סיבה טובה להוריד? סה"כ הרכב לטעמי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אם מדובר ב PACK, הדגם עם בקרת האקלים, תבדוק שהמנוע שאחראי על הדמפר (טמפרטורה) בצד נהג הוחלף.

לגבי תושבת מנוע, מדובר בבלאי סביר, אני החלפתי כבר 2 ב 160,000 ק"מ.

פורסם

תודה אריאל. אכן מדובר בדגם PK, והחליפו לו את החלק המדובר במזגן.

Winston S. Churchill -

פורסם

צנרת לא החליפו, אני אחליף מן הסתם בקרוב (כדאי לבקש שיעשו את זה בטיפול הקרוב?).

אתה בטוח שאתה הולך להחליף?

ב C5 מהדור הזה ממה שאני זוכר יש איזה צינוא שלהחליף אותו עולה משהו באיזור 3000 ש"ח (לא זוכר אם זה כולל עבודה, לדעתי לא כולל. תבדוק).

זה הצינור שממנו מתחילות כל ההזעות, תבדוק מה המצב ברכב הספציפי הזה, כמה דחוף להחליף, ולפי זה תדע כמה שווה לך לשלם על הרכב.

אם אני לא טועה זה צינור שהיצרן ממליץ להחליף כל 150K ק"מ אבל החסכנים בארץ שמים בנד וממשיכים לנסוע עד הבום.

בקיצור, תעשה שיעורי בית, תבדוק עלויות ותגיע מוכן.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון לצינור שיוצא מהמשאבה של ההגה כוח לכיוון ההגה. זה באמת צינור מאוד יקר (2000+) ועד כמה שאני יודע אי אפשר לשים עליו בנדים.

ההזעה מופיעה מיד אחרי היציאה מהמשאבה, בחיבור הראשון של ניפל המתכת לצינור הגומי שנעשה בלחיצה.

אני נוסע עם ההזעה הזו כבר 100,000 ק"מ בלי איבודים משמעותיים של נוזל הידראולי. מילאתי לפני כ 40 אלף ק"מ כחצי ליטר.

הבנתי מהמוסכניק שלי שסיטרואן תיכננו את המערכת שגם אם הצינור יפרץ, ההגה כוח יפסיק לעבוד אבל המתלים ימשיכו לתפקד. עד כמה שהבנתי, המערכת של ההגה כח שואבת ממקום די גבוה מהמיכל וברגע שהיא "תזרוק" החוצה מספיק נוזל, היא תפסיק לתפקד בגלל חוסר נוזל הידרואלי אבל למתלים עדיין ישאר נוזל. אני בונה על זה :-)

בכלל מהנסיון שלי המערכת ההידרואלית מאוד אמינה במכונית הזו. ב5 שנים ו 100 אלף ק"מ האחרונים החלפתי 2 צינורות שמחזירים נוזל מהמתלים הקדמיים (לא משהוא יקר) והמשאבה של ההגה כוח שבקה (ושופצה) ב 120 אלף.

אריאל

פורסם
אתה בטוח שאתה הולך להחליף?

לא, לא בטוח. אני מנסה לקחת בחשבון הוצאות אפשריות בתקופת אחזקת הרכב אצלי (3-4 שנים), ונראה לי סביר שאצטרך לבצע את ההחלפה. אבל שוב - כמו שאריאל אומר - לא בטוח שחייבים.

Winston S. Churchill -

פורסם
אני מניח שאתה מתכוון לצינור שיוצא מהמשאבה של ההגה כוח לכיוון ההגה. **********

אריאל

כן. ראיתי שהצינור כבר לא במצב טוב, אמנם אין הזעה אבל הציפוי שלו (בד?) שחוק והוא נראה מחכה לתירוץ כדי לעשות בעיות.

Winston S. Churchill -

פורסם

אריאל, בדיוק לזה אני מתכוון - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=312860&referrerid=101094

אין נזילה, אני רק זוכר שהיוניט נראה בדרך לקריסה, או שככה נראה רכיב אחרי 8 שנים על הכביש?

Winston S. Churchill -

פורסם

בעית הנזילה הזו לא בעיה משמעותית וזה לא השיקול אם לקנות את הרכב או לא.

הרבה יותר חשוב זה לבדוק שהרכב לא עבר תאונות, זויות הגלגלים תקינות,

ההגה לא רועד ומושך במהירויות גבוהות (מעל 100 קמ"ש)

שים לב שאם מדובר בחישוקי מגנזיום מקורים איזון גלגלים ברכב הזה דורש מתאם מיוחד שאין בכל פנצ'ריה והוא יקר וכמו כן הצמיגים הם יקרים.

יש לשים לב לרעשים בנסיעה, הרכב אמור להיות שקט מאוד, כל רעש חריג מהמנוע או המתלים מעיד על בעיה.

יש לשים לב לנוחות הנסיעה, היא צריכה להיות רכה, נסיעה קשיחה וקופצנית מעידה על בעיה.

יש לשים לב לאכילת שמן, עד קילו לאלף זה סביר ברכבים האלה אם עברו קילומטז גבוה.

פורסם

תודה עודד.

הנזילה היא לא שיקול, אני פשוט כבר מתכנן את היישור קו. את הרכב החלטתי לקחת, אם נתכנס על התקציב שהזכרתי למעלה.

הרכב נוסע יציב, שקט וטוב בעיני (ובאוזניי) הלא מיומנות; אין פגיעות שלדה לפי בדיקה.

צמיגים אחליף בכל מקרה, כדי להיות בטוח.

Winston S. Churchill -

פורסם
אצלי צינור המתכת והחיישן יבשים. ההזעה מתחילה מהלחיצה של צינור הגומי (טיפה יותר נמוך)

אריאל תודה. זה מה שאני הולך לבדוק אם\כאשר אראה את הרכב שוב.

Winston S. Churchill -

פורסם

חברים, עוד שאלה - אני צריך להחליף מנגנון פתיחה מבפנים של דלת קדמית שמאל ברכב.

מה אמורה להיות עלות של כזה דבר?

המלצות על מקום באיזור ת"א?

תודה

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...