Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לשאול האם הכבל שממנו מייצרים כבל RCA זהו כבל קואקסיאלי. מהו בעצם כבל קואקסיאלי? מהו כבל מסוכך? האם יש הבדל בינהם, ואם כן מהו?

אם מישהו יוכל לתת סכמות, או קישור למאמרים בנושא אני מאוד אשמח.

תודה מראש לכל העוזרים

בברכה

רמי.

פורסם

כל כבל הוא קואקס בעצם כי קואקס באנגלית זו אחת המילים הנרדפות ל... "חוט".

בדרך כלל כשאומרים קבל קואקסיאלי - מתכוונים בכלל לכבל מסוכך.

למשל - במגבר יש לך חיבור דיגיטלי אופטי וחיבור דיגיטלי קואקסיאלי - הכוונה בקואקסיאלי היא בעצם לחוטי נחושת ולווא דווקא לכבל מסוכך.

כבל RCA הוא קבל דו גידי עבור מחבר בודד וארבע גידי לזוג מחברים (כלומר ימין ושמאל ביחד בכבל אחד).

הרבה פעמים אפשר למצוא כבל RCA מסוכך - כלומר הכבל עצמו יהיה בתוך שרוול נוסף שמהווה סיכוך.

מה זה סיכוך? - תריץ קצת חיפוש על מונח בשם "כלוב פאראדיי"

סיכוך זה בעצם שזירה של ההארכה (המינוס) של כבל חשמלי מסביב לגיד החיובי - בתוך כבל אנטנה אתה תראה שהפלוס רץ בתוך שרוול פלסטי והשרוול הפלסטי הזה יהיה עטוף בחוט נחושת שהוא שזור בצורת רשת - זה הסיכוך בעצם, הכבל מינוס שזור מסביב לכל השרוול שעוטף את החוט החיובי.

בצורה כזו כבל המינוס יוצר סיכוך שמונע זליגה של קרינה אלקטרומגנטית שעוברת בטווח שהכבל נמצא בו - להגיע ולהקלט לתוך הפלוס וכך לא מועברים רעשי רקע.

באותה המידה משתמשים בכלובי פאראדי להגנה מפני מכות חשמל, להגנה על מתקנים שיש בהם אנטנות שמשדרות בעוצמות גבוהות - ההגנה היא לאנשים שיושבים בתוך המתקן - המתקן מסוכך ולכן הקרינה של האנטנות לא חודרת למתקן והאנשים בתוך המתקן בטוחים.

זה בגדול :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה על ההסבר המפורט. הסיבה העיקרית לשאלה שלי היא זו , שהיום מישהו התווכח איתי, וטען שכבל קואקסיאלי זהו למעשה כבל מסוכך, שיש לו התנגדות מסוימת , שלמעשה תלויה בעובי המבודד שנמצא בין החלק המרכזי לסיכוך. התנגדות זאת תלויה גם בתדר. הוא טען שלמעשה כבל שאין לו התנגדות כזאת הוא סתם כבל מסוכך ולא קואקסיאלי. לצערי הרב נאלצתי לרדת מהויכוח מכיוון שלא הייתי בטוח בעצמי. עכשיו אני מבין שמה שידעתי לגבי כבל וקואקסיאלי זהו למעשה נכון, ושכבל כמו לדוגמא RCA כן כבל קואקסיאלי.

לפי ידיעתי ההתנגדות שנוצרת בכבל קואקסיאלי , היא למעשה תוצר לוואי של התדר שמועבר ומבנה הכבל שלמעשה פועל כקבל. לפי ידיעתי היא גורמת להנחתת האות ולכן היא בכלל לא רצויה ומנסים להוריד אותה, אך כמובן שזה מייקר את הכבל. תקנו אותי אם אני טועה בבקשה :).

יש אפשרות לצירוף סכמה כלשהי או מאמר בנושא?

בברכה

רמי

• תוכן חדש...