Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני כותב את הת'רד הזה בשביל שמי שיתקל בבעיה הזו בעתיד יוכל לפתור בכוחות עצמו מבלי להוציא כסף מיותר.

כמו שרואים - תחום הCARPC בפורום אודיו צובר תאוצה אדירה מיום ליום וישנם נושאים שיחזרו על עצמם רבות.

אני מניח שהנושא הנ"ל גם יחזור על עצמו הרבה היות והמבחר של מסכי מגע 1DIN הוא מאוד מצומצם.

אני רכשתי מסך של XENARC מדגם 700IDT

המסך לכשעצמו הוא מסך טוב מאוד הבעיה איתו היא המנגנון שליפה המכאני שלו שהוא פשוט זוועת עולם.

לאחר שרכשתי את המסך קיבלתי אזהרה ישירה מחבר הפורום LEONM13 לגבי הקפיץ שלו שלטענתו מאוד בעייתי.

- וובכן קיבלתי את המסך ואכן הקפיץ שלו לאחר שבוע וקצת שהמחשב רכב מותקן אצלי ברכב, נתקע ואי אפשר יותר להחזיר את המסך עד הסוף פנימה, הוא לא נתפס במקומו ולכן יוצא החוצה ונשאר שלוף.

יתרה מזאת - כשהגעתי אתמול הביתה - גם הרגל הקפיצית שתופסת את המסך הזה במקומו - הברגים שלה השתחררו - עפו לי על הפרצוף בזמן החניה והמסך פשוט נשאר שמוט באוויר!!!

כמובן - חטפתי קריזה, הוצאתי את המסך מהרכב ולקחתי אותו הביתה עם שני הברגים לראות מה הסיפור.

------------- איך מסדרים את הבעיה --------------------

פתחתי את המכסה של המארז של המסך - שלושה ברגים מכל צד בחלק התחתון, שלושה ברגים מלמעלה בחלק האחורי.

לא לפתוח את הבורג המרכזי מהחלק האחורי!!! - הוא מחזיק את מנגנון זרועות המספריים שמחוברות לפלטה שהמסך יושב עליה ונוסע עליה קדימה ואחורה.

לא לפתוח את שני הברגים בצידו הימני של המארז בפינה האחורית העליונה - הם מחזיקים את המעצור שאליו נתפס הבורג שיושב על הקפיץ המדובר.

--- פתחנו את המכסה ואנחנו מגלים מנגנון פרימיטיבי שאין כמותו.

המסך יושב על פלטת ברזל.

המסך תפוס בשני צידיו בעזרת תושבות שחורות קפיציות אשר תפוסות כל אחת בשני ברגים לתוך פלטת הברזל.

יוצא מהמסך פס דאטא שנתפס בתוך תושבת פלסטיק שמוברגת לתוך התושבת השחורה והפס הזה תפוס לרצפת המארז והוא מגיע עד לספק הכוח - צריך לדאוג שפס הדאטא הזה יהיה בתוך תושבת הפלסטיק אשר מונעת ממנו לטייל - בורג אחד של תושבת הפלסטיק הזו גם כן יצא לי - הברגתי חזרה למקום.

מעבר לכך - כאן מגיעים הדברים החשובים:

1. פלטת הברזל עליה יושב המסך - תפוסה לתוך שתי תושבות ברזל שנעות בתוך מסילה בחלק התחתון של גוף המארז - הברגים שם היו משוחררים ולכן המסך לא הצליח לקראת סוף המהלך שלו להכנס עד הסוף!!!!!!!!!!

אחרי שחיזקתי את הפלטה לתוך שתי התושבות ברזל - פשוט חיזקתי את הברגים - המסך זז כמו שצריך ונכנס עד הסוף!

2. הקפיץ שנלחץ ברגע שהמסך מגיע לקיר האחורי של המארז מסובב בורג שיש לו שני מצבים - מצב קצר ומצב ארוך - המצב הקצר מאפשר למסך להשלף החוצה היות והמצב הקצר לא נתפס ע"י המעצור שכתבתי עלי (שנמצא בפינה הימנית אחורית עליונה של המארז ואחוז ע"י שני ברגים - חשוב שהמעצור הזה יהיה מורכב בכוון הנכון בגלל זה אמרתי לא לפרק את הברגים האלו)

צריך ללחוץ על הקפיץ בכדי שיהיה על המצב הקצר שלו - ככה כשסוגרים את המארז ומכניסים את המסך פנימה - הוא ילחץ על הקפיץ בסוף המהלך - הקפיץ יעבור למצב הארוך וייעצר ע"י המעצור ובכך החזרנו את המסך למצב פעולה תקין.

---------------------

לצערי כרגע אין לי תמונות כי לא צילמתי - אבל אני מאמין שאת הקפיץ אני אצליח לצלם מתישהו.

חשוב שהת'רד הזה יהיה קיים בפורום - כי המקרה הזה יחזור על עצמו רבות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שלום

אני לא יודע בקשר למסך שציינת, אבל כדי שברגים לא ישתחררו, תדביק אותם עם דבק LOCKTITE או דבק 3 שניות. 

צריך למרוח טיפה (קטנה !!!) של דבק על הבורג ואז להבריג אותו למקום.

אני מאמין שברגים השתחררו מרעידות ודבק לא ייתן לזה לקרות

ייתכן ותהיה בעיה לפתוח את הבורג אח"כ אבל זה המחיר :-)

(אני אישית מעדיף דבק 3 שניות. דבק כזה לא אוהב תנועה גוזרת ולכן יהיה קל יותר לפתוח אותו) 

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

כרגע אני רוצה לתת לזה צ'אנס נוסף כי מה שגיליתי אתמול זה שאיכות ההרכבה של המוצר היא כל כך ירודה שאין לי מילים פשוט.

אני לא מאמין שרעידות של רכב תוך פחות משבוע ימים הצליחו לשחרר ככה כל כך הרבה ברגים!

אני מדבר על 7 ברגים שהייתי צריך לחזק.

חיזקתי אותם היטב - אם זה יקרה שוב, לוקטייט על כל הברגים הקיימים במסך!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה שהברגים ישתחררו - רק שאלה של זמן.

רק תבדוק שלוקטייט לא ממיס את הפלסטיקים - זה יכול להיות מאוד לא נעים :-)

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

המממ לא זכור לי איפעם שלוקטייט המיס לי פלסטיק - דווקא זכור לי שדבק מהיר כן עשה את זה ואפילו הוציא עשן.

כמו שאמרתי עוד צ'אנס אחד - מסקרן אותי אפילו רק לראות כמה זמן זה מחזיק מעמד.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...