Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלטו או 107

fizban
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ידידה שלי מעוניינת למכור את ה C3 שברשותה ולקנות רכב חדש.

ההתלבטות היא בין ה אלטו ידנית לבין ה 107.

היא נוסעת בעיר רוב הזמן ולא אכפת לה ידנית (למרות שהיא מעדיפה אוטומט).

היא ישבה בשתי המכוניות ואומרת ששתיהן מרגישות לה לא נוחות יחסית ל C3. היא עדיין לא לקחה נסיעת מבחן ברכבים.

ה 107 יותר יפה לדעתה, אבל זה לא מצדיק 20 אלף ש"ח יותר במחיר.

השאלה היא, איך אפשר לשכנע אותה שה 107 עדיפה על האלטו. היא גם רוצה למצוא סיבות למה עדיף לשלם 20 אלף ש"ח יותר על מכונית שרק יותר יפה ולדעתה לא נוחה באותה מידה שהאלטו לא נוחה (כי היא מעדיפה את ה 107, אבל ההבדל במחיר הוא גדול)

אגב, קראנו את השירשור הגדול על האלטו וגם את הכתבה של רוני.

אשמח לתגובות,

תודה מראש

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

שתיהן יהיו ירידה ברמה ביחס ל-C3. ה-107 באמת לא מהווה קפיצה משמעותית ביחס לאלטו בשביל להצדיק את הפרש המחיר - זה לא שהיא יקרה, זה פשוט שהאלטו זולה מאוד. שים לב רק שאם תזמין אלטו עכשיו, תקבל אותה בעוד 4 חודשים מינימום.

המלצה שלי - לברר על i10 ידנית 1.1 ל'. עולה 75 אלף. מגיעה עם אבזור הרבה יותר טוב משל האלטו (ובגרסה הידנית גם עם ריפודים איכותיים יחסית ותא נוסעים יותר נעים). מרגישה הרבה יותר "מכונית".

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה.

ה I10 מעוררת בי תחושת קבס (גם ידידה שלי לא אוהבת אותה בכלל), היא מזכירה לי את האטוס וזה לא זיכרון נעים.

הסוויפט והספאלש יקרות מדי.

כנראה שהיא תצטרך להחליט האם לקנות משהו שהיא לא אוהבת אבל בזול. או ללכת על משהו שיותר מושך אותה אבל יקר יותר.

פורסם

תשכנע אותה לחסוך יותר כסף ולהישאר עם ה C3.

עשיתי נסיעות מבחן על כל קטגורית העירוניות בארץ (אלטו, i10, 107, פנדה, 500) ואין רכב ששווה את המחיר שלו (גם האלטו). ל-107 יש גיר נוראי - אתה מטולטל בכל פעם שהוא מעביר הילוך, נסיעה איטית מטלטלת גם כן. אם הייתה מגיעה הגרסא הידנית של 107 היא הייתה שווה את המחיר, כרגע אל תתקרב אליה. כשעשיתי נסיעת מבחן באלטו כמעט ולא היה ניתן להפשיר את האדים מהשמשה (ניסינו קירור/חימום) - עד שפתחתי חלון הבעיה לא נפתרה. זה פאק נוראי ברכב שהשאיר אותי בתחושה שיש עוד פרטים מהותיים בהנדסת הרכב שלא קיבלו את תשומת הלב הראויה.

ה i10 היא המכונית הכי אפורה שנהגתי מבין הרכבים בקטגוריה. היא מזכירה ניסיון לא מוצלח "לשפר" את הפנדה ע"י עיגול פינות (תרתי משמע). בפועל היא מייצגת סוג של פשרה שכדרכן של פשרות לא עדיפה על אף אחת מהמתחרות. קבס באמת מתאר אותה בצורה טובה.

החברה יכולה להחליף אדרת ולעבור ל 206 משנתון גבוהה אם היא משתוקקת להחליף רכב (או שה-C3 מתחילה להחליד). אופצייה נוספת היא לחכות למתיחת הפנים של הפנדה שכבר משווקת בחו"ל (עם סמל"ת כנראה שיקח לה כשנה להגיע לארץ).

פורסם

הטעות הבסיסית של החברה שלך היא שהיא מתעקשת לקנות רכב חדש. עדיף בתקציב הזה למצוא רכב סופרמיני איכותי בן שנה-שנתיים במצב טוב ולהנות מנוחות נסיעה, מרחב פנימי ואיכות חומרים עדיפה. האופציות האפשריות הן - סוזוקי סוויפט, פז'ו 206, פיאט גרנדה פונטו או אפילו דייהטסו סיריון.

פורסם

נכון, היא מתעקשת לקנות אוטו חדש כי היא לא רוצה להתעסק עם העברות בעלות ובכלל עם בדיקות רכבים וכל הטירטור וגם היא רוצה אחריות 3 שנים. אני מניח שזו הסיבה שרוב האנשים קונים רכבים חדשים. אחרת אין הגיון בזה.

אם הייתי במצבה הייתי באמת הולך לכיוון ה 206 או אפילו C3 משנתון גבוה יותר אם יש, אבל זו לא הבחירה שלי אלא שלה. הבחירה שלי בכלל היא בימר 328 שנת 98 ולשפר לה את התחת בעוד 30 אלף ש"ח. :)

פורסם

אישית הייתי קונה פנדה ידנית בת שנתיים אבל אם היא מתעקשת על חדש אז...

בקטגורית המיני אך ורק יונדאי I10.

ואם ידנית-אז צריך להתאזר בסבלנות-אין במלאי ולוקח מספר חודשים לקבל אחת

בהחלט מכונית המיני הראויה ביותר!

פורסם

מה עם יאריס ידנית? אני יכול להבין את ההתעקשות על רכב חדש ואם זה המצב, חבל להתפשר ולעבור לרכב לא נח. אם היא מוגבלת בתקציב או לא יכולה לדחות את הקנייה עד שיהיה מספיק ליאריס, תציע לה לעשות נסיעת מבחן על הפנדה - הרכב הזה תפור לתחלואות הכבישים העירוניים. המתלים של פנדה הרבה יותר רכים מה-i10 ולדעתי היא עדיפה עליה בכל מובן פרט לעיצוב פנים שנראה כמו שריד משנות ה-90. ושוב אני חייב לחזור על ההצעה לחכות למתיחת פנים של הפנדה - גם עיצוב פנים נורמלי וגם מנוע יותר חזק (זהה למה שמוצע כרגע בפיאט 500).

פורסם

אופציות נוספות , (גיר ידני)

• פאביה חדשה (כ-87K שח)
  • פולו החדשה (כ-98K שח)
  • פיאט 500 (כ-97K שח)

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

• תוכן חדש...