Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחריות ברכב יד שניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי רכב לפני כחודש יד שניה שנת 2002

הרכב היה נראה מצוין נסע טוב, והיה נראה בסדר גמור.

לפני שבועיים שמתי לב שהחום מנוע עולה יותר ממחצית משעון החום, פניתי למוסך מורשה והם גילו שחסר מים, הם מילאו מים ואמרו שיש נזילה ולאחר 500 ק"מ של נסיעה אכנס שוב למוסך לבדוק.

היום בבוקר שמתי שוב לב שהחום מנוע עולה יותר ממחצית שעון החום, נכנסתי למוסך, ולאחר בדיקה התברר שיש נזילה ברדיאטוד ובצינור נוסף,

עלות התיקון כ- 1,600 שקלים.

כשהתקשרתי למגרש המכוניות שמכר לי את האוטו, הבעל הבית טען שזה לא קשור אליו, והתקלה נוצרה לאחר שקניתי את האוטו.

שאלתי היא: האם רכב שנקנה ולאחר שבועיים + 2.000 ק"מ נסיעה יכול להיות שנזילה תיווצר ברדיאטור ובצנרת הסובבת אותה והאם התקלה אכן נופלת על כתפיי, ואם לא איך אוכל לתבוע את בעל המגרש?!

תודה מראש לעונים.

פורסם

בדרך כלל אחריות שנותן מגרש היא על מנוע וגיר.במקרה הזה אני לא חושב שתוכל לעשות משהו נגד המגרש.

האם לקחת את האוטו לבדיקה?אם כן,מה נרשם בסעיף מערכת הקירור?

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

בעקרון כן...

שמע האוטו לא חדש (2002)

וכפי שכתוב נסעת עליו בשבועיים 2000 ק"מ (יחסית הרבה מעל הממוצע השנתי ועוד בשבועיים)

בלאי באוטו כזה צפוי

ולכן זה נופל על כתפיך במיוחד שמדובר שנסעת עליו כבר 2000 ק"מ ולא יצאת 100 מטר מהמגרש...

peugeot 206 xs 1.6 16v 2008

Citroën xantia 2.0 16v 2000

Citroën xantia 2.0 16v 2001

Audi A3 2.0T 2008 בשעות הפנאי

פורסם
בדרך כלל אחריות שנותן מגרש היא על מנוע וגיר.במקרה הזה אני לא חושב שתוכל לעשות משהו נגד המגרש.

האם לקחת את האוטו לבדיקה?אם כן,מה נרשם בסעיף מערכת הקירור?

הטעות הכי גדולה שעשיתי שלא לקחתי את האוטו לבדיקה. הוא הרשים אותי והיה נראה מצוין, כך שלא היססתי ולאחר מס' סיבובים עם האוטו, החלטתי לקחת אותו.

פורסם

זאת אכן טעות לרכוש רכב ממגרש (ככל הנראה מדובר במגרש קטן ולא במגרש של חברת ליסינג או השכרה רצינית) ולא לבדוק טוב טוב את הרכב. אני מקווה בשבילך שכל הבעיות ברכב שקנית יסתכמו בצינור מים ורדיאטור נוזלים שעלותם 1600 ש"ח.

היות ולא בדקת את הרכב במוסך או במכון בדיקה יהיה לך קשה מאוד להוכיח שהתקלה אכן לא נגרמה לאחר הרכישה. בכל זאת, מדובר ברכב ישן עם בלאי. לך תרוץ עכשיו לקבל חוות דעת של שמאי על גובה הנזק, לשלוח לו מכתבים רשומים עם התראה לפני תביעה, תתרוצץ לבתי משפט ותלך להוצאה לפועל וכל זה בשביל, במקרה הטוב, כמה מאות שקלים פיצויים שיפסוק לך השופט. אם אתה כבר הולך על מהלך כזה, אולי כדאי שתיקח את הרכב לבדיקה מקיפה כדי לבדוק איזה חתול מסתתר בשק שקנית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין לי מה יותר מדי להגיד לך כי זה באשמתך. לא לקחת את הרכב לבדיקה(שזה חוק ברזל כשקונים רכב, במיוחד ממגרש!!!) ואני מניח שאין לך מכון בדיקה והתרשמת רק חיצונית מהרכב. יכול להיות שהייתה תקלה ולא אמרו לך, אבל בגלל שזה לא רשום ולא בדקת את הרכב אין לך איך להוכיח שזה היה כבר. בקיצור, מקווה שתלמד מהטעות.

• תוכן חדש...