Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבת שלום !

לאחר שקניתי את המכשיר ALPINE 9855 אני מעוניין לעבור להגברה אקטיבית,

אומנם לא הכי מקצועית אבל בכל זאת מגיע לי להינות קצת.

יש לי שתי זוגות קומפוננט(אחורה קדימה) של JBL

שני מגברים,אחד 2 ערוצים ושני 4 ערוצים

וסאב.

חיברתי את כל ה4 טוויטרים למגבר שני ערוצים,

את כל ה4 וופרים ל2 ערוצים מתוך 4,

ואת הסאב לשני הערוצים במגבר של ה4 בגישור.

עכשיו לפי מה שאני מבין צריך להוציא את המכשיר ולשנות שם את המתג,

השאלה שלי היא איזה אופציה לבחור במתג כי אני לא יודע איזה יש בדיוק ואיזה אני צריך ?

וגם במגבר ביציאה של הוופרים,יש לי אופציה לבחר LPH או HPH איזה לבחור ?

תודה לעוזרים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וואו איזה בלאגן :|

איך ביצעת התאמה של התנגדויות?

הבמה האחורית עלולה לגנוב לך את הסאונד אחורה ולא תהיה לך שליטה על זה..

אם כבר קח מגבר 4 אחד לקומפוננט הקידמי טויוטרים בנפרד ו-וופרים בנפרד. את האחורי תחבר ישירות לHU והסאב על מגבר.

כרגע כלום =[

פורסם

איזה התאמה של היתנגדויות צריך בדיוק ?

ובאיזה אפשרות לבחור ? 2WAY או 3WAY ?

הרכיבים שיש לי הם :

שתי זוגות קומפוננט JBL GTO6507 (קדימה ואחורה)

מגבר CADANCE שני ערוצים

מגבר CADANCE ארבע ערוצים

והסאב 10' של CADANCE,לא זוכר בדיוק את הדגם.

המערכת הזאת הייתה שקניתי את האוטו,הדבר היחידי שהחלפתי בינתיים זה הHU

לאט לאט אני ישדרג את המגברים,הסאב והקומפוננט הקידמי לדברים טובים יותר.

פורסם

תפעיל את הסט הקידמי על מגבר הארבע ערוצים.

את הסאב בגישור על הדו-ערוצי.

ואת האחוריים ישירות לרדיודיסק.

מתחדשת*

פורסם

הוצאתי את המכשיר עכשיו,

הRCA של הטוויטרים היה על הREAR במקום FRONT

החלפתי בניהם מכיוון ש SW זה כמובן הסאב, הFRONT זה HPF והאחוריים זה MID

עכשיו שאני משתמש בקרוסאובר חתכתי ככה :

סאב 63HZ

REAR 63HZ

FRONT 160HZ

בסלופים עוד לא נגעתי,אני במהלך השבוע ישחק עם זה ונראה איזה שינויים זה יתן.

רק שאלה שאני לא בטוח לגביה :

בקרוס אובר בחלק של הREAR הכוונה למיד נכון?,הוא נחתך מהסאב עד לטוויטר ?

במקרה הנ"ל מ63HZ עד 160HZ ?

והסאב מ63 ומטה ?

והטוויטר ב160 ומעלה ?

הבנתי נכון ?

ולא הבנתי מה ההבעיה בחיבורים שעשיתי,אם אני יכול לשחק עם הFADER והBALANCE כדי להנמיך את הסט האחורי מעט ?

זה יפתור את הבעיה הזאת לא ?

ועוד 2 שאלות,לא מצאתי במכשיר את האופציה של כיוונים לסאב,והאם כדאי להישתמש ב MEDIA XPENDER ?

שוב תודה לכל העוזרים

פורסם

כמה נקודות בקשר לאלפיין (לי אישית יש את ה9887,מאמין שזה די זהה)

העברה לאקטיבי

מוצאים את המכשיר -פיזית- מהמיקום,בתחתית המכשיר (שאסי) יש בורר קטנצ'יק - מעבירים ל3WAY

הRCA משתנה ברגע שהעברת ל3WAY

זה קצת טריקי והולך ככה

FRONT - מידים

REAR - טוויטרים

SUB - סאב

ברגע שעברת לאקטיבי גם תפריט הCROSSOVER משתנה והופך לתחימת תדרים וסלופים לכל רכיב

LOW - סאב

MID LOW - תחימה תחתונה למיד

MID HIGH - תחימה עליונה למיד

HIGH - תחימה תחתונה לטוויטר

בכל אחד מהאפשריות תוכל לבחור באיזה תדר הרכיב הרלוונטי ינגן ובאיזו תלילות (סלופ)

אצלי לדוגמא

סאב - 50HZ 12DB

מיד גבול תחתון - 63HZ 12DB

מיד גבול עליון - 2.5KHZ 12DB

טוויטר - 3.2KHZ 18DB

את התדר אתה משנה ע"י לחיצה על החיצים ימינה ושמאלה,סלופ ע"י SOURCE

וקפיצה בין רכיבים ע"י BAND

שים לב שKHZ 1 זה 1000 HZ בקיצור

כמו שאמרו לך,עדיף לחבר סט אחד ב4 ערוצים (ערוץ נפרד לכל רכיב) וסאב בגישור ל2

ואת הסט האחורי ישירות לרדיו דיסק

מקווה שעזרתי

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

וגם בין 50 ל63.

לפותח השרשור ושאר הממליצים:

חיבור סט אחורי ישירות לHU ועבודה אקטיבית עם סט קדמי+סאב נשמע רע מאוד - יש דיליי משמעותי ושמיע בין הסיגנל שעובר חיווט+הגברה במגברים מאחורה לבין הסיגנל שעובר הגברה ברדיו דיסק וישירות לרמקול. נשמע סלט לחלוטין, אם פותח השרשור מתעקש להפעיל סט אחורי - כדאי לו לשרשר מגבר אחד לשני באמצעות LINEOUT וRCA וכן להגביר את הסט האחורי עם הערוצים הפנויים שנותרו לו.

חוצמזה כאשר המכשיר במצב 3WAY אז אין שום אפשרות לשלוט על הסט האחורי (כי הHU בכלל לא יודע שזה מחובר אליו ישירות).

בהצלחה

פורסם

עידו -

כשעושים Rear Fill חייבים לשים דיליי לאחוריים אחרת זה סתם לוקח את הבמה הקדמית

לרוב זה משהו כמו 10-20 מילישניות.. עם L-R וR-L בטווח תדרים מסויים

יש תורות שלמות מאחורי השלמה אחורית ובגלל זה לא מומלץ סתם לשים רמקולים מאחורה..

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

גוצי,

שתהיה בריא - לקרוא את החתימה שלך לקח לי יותר זמן מלעבור על כל השרשור :-P

באמת סלט קטן מה שנהיה כאן ולא ממש הספקתי לעכל את כל הזוועה :-D

אבל - אני גם מציע ללכת בכוון שרומם הציע - להעביר ל3WAY - טוויטרים ומידבאסים על המגבר 4 ערוצים והסאב בגישור על הדו ערוצי

אלא אם כן הדו-ערוצי חלשלוש ואז כדאי בכל זאת להשתמש בו לטוויטירים או לרכוש מונו לסאב.

אם מילוי אחורי כל כך חשוב - הייתי מחליף בכלל את הסט קומפוננט האחורי לרמקולים 4 אינטש קואקסיאליים ומחבר להם בטור קבל 80 מיקרופאראד (חיתוך של 400 הרץ ב4 אוהם) וסליל מיד אחרי זה בערך של 0.3 MH בשביל לחסום בLPF מתחת ל4KHZ ואז זה בעצם נותן אחוריים שמנגנים בנד פאס מ400 עד 4000 מחוברים ישירות להגברה של הHU ולכן סביר להניח שלא יפריעו לבמה הקדמית

ואם כן - הוספת נגד לכל רמקול בשביל ליצור הנחתה.

לעשות טיימקורקשן לאחוריים אי אפשר במקרה כזה כי אתה תיפול או על הערוצים של המידבאסים או על הערוצים של הטוויטרים - וזה אם בכלל הTC תופס על המגבר הפנימי - עד כמה שידוע לי בHUים של פיוניר זה תופס - אבל איתמר יוכל לאשר אם זה נכון או לא - אני זוכר משהו עם ת'רד שלו ופולס בהגברה אקטיבית על מגבר פנימי של PRS880...

או שלקחתי את הגלולה הלא נכונה באותו יום ולא שמתי לב שאני קורא את הפתק של האהיל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי זה היה side note בכוונה לא התייחסתי נטו לאשכול..

ולפחות החתימה שלי לא נראית כמו דגל כלשהו :D

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אה... כן :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, ברגע שתגביר סט אחורי ישירות מה HU בעבודת 3WAY, אתה בעצם תתן להם את התחום הזהה לתחום החיתוך של הקידמיים, בהתאם ליציאה מהמכשיר.

בעצם תעבוד אקטיבי על הסט בהגברה פנימית של המכשיר, עם אותן נק' חיתוך ואותם דרגות חיתוך, כך שהקרוס העצמאי לא רלונטי במקרה הזה.

מתחדשת*

• תוכן חדש...