Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השתחררתי לפני חצי שנה יש ברשותי 15 אלף שח בערך ואם אני יצטרך עוד 2000+- אני יהיה מוכן להשקיע אותם.

מחפש רכב קומפקטי קטן אמין בלי פוזה בלי דאווינים לנסיעה לעבודה שזה 10-20 קילומטרים בודדים...וסידורים ומידיי פעם לסוע מעפולה לת"א בסופשים.

העיקרונות שיהיה אמין ויאכל כמה שפחות,

ורוצה אוטמט, אבל מתפשר גם על ידני.

חיפשתי רכבים טיילתי בפורום וכו' ראיתי כל מיני אופציות אבל אני לא יודע על מה ללכת.

ראיתי כמה רכבים כמו -

אופל קורסה 98 המפואר -16אלף,

אופל קורסה סווינג -14 אלף,

פונטו ספייס 2001 18 אלף.

מעבר לזה לא יודע במה עוד אפשר לבחור לחפש ואיך בודקים אם אותו שווה לקנייה.

לפי מס' היידיים הקילומטרז וכו' ואיך המחירונים שלהם הולכים, כי בלוי יצחק למשל 21 המחירון ועל האופל רוצה 16 ,5 פחות מהמחירון ,והמחיר שוק הוא 16 ביד 2 .כל זה שאני לא סתם יקח רכב לבדיקה ,שבתאחלס הוא לא מומלץ כלכך.

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

קודם כל, שים לב לנושא סימני הפיסוק. בעיברית משתמשים בפסיק ולא בשלוש נקודות, בסוף משפט שמים נקודה ולא יורדים שורה.

שני דגשים סמנטיים -

יש בחור בפורום שתמיד כותב שאין גרסה מפוארת לקורסה, יש גרסא מאובזרת (וגם זה יחסי, מאוד יחסי).

רכב הוא לא השקעה. זאת הוצאה. אתה משלם כסף בעבור הזכות להוציא עוד כסף בעתיד.

מה בודקים, מה שואלים וכו' - אתה מוזמן לקרוא במדריך שכתבנו, שנמצא בשרשור הדביק שבראש הפורום. אני מאמין שהמדריכים שמופיעים שם יענו על רוב השאלות שלך, כולל תצרוכת הדלק. לגבי המחיר - אין חוק שמחייב את המוכר למכור לפי המחירון. המחירון הוא המלצה שעוזרת לקונה ולמוכר לתמחר את הרכב. אם יש לך כושר מיקוח טוב והמוכר לחוץ למכור תקנה בזול. אם אין לך כושר מיקוח או שהמוכר יודע שהוא מחזיק רכב טוב ביד ולא ישחרר אותו במעט כסף תצטרך לשלם יותר מהמחירון או לחפש רכב אחר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הבנתי אני ישתפר בקשר לסימני פיסוק,פעם ראשונה שלי שאני משתמש בפורום.

עכשיו בקשר לשאלה המרכזית,האם ללכת על אופל או שיש רכבים אחרים שמומלצים?

פורסם

קטן, אוטומט ואמין בלי פוזות נשמע לי יותר כמו דייהטסו שרייד או סוזוקי סוויפט. כיוון שאתה לא גר בעיר צפופה ופקוקה במיוחד ונוסע הרבה מחוץ לעיר אני חושב שכן כדאי לך לשקול רכב ידני, ואז גם פורד פיאסטה תוכל להכנס יפה למשוואה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בחיפוש באתרים של מכירת רכבים לא מצאתי באיזור שלי רכבים בתחום המחירים של 15 אלף

היחדה שמצאתי ואהבתי עד כה היא

אופל קורסה 98 1400

ידני \ אוטומט על שניהם רוצים 15 אלף שח

עשיתי סיבוב לפני 10 דקות על הידני והיתה נסיעה טובה וחלקה!

חיפשתי עד עכשיו באיזור הצפון דייהטסו שרייד או סוזוקי סוויפ, ולא מצאתי רכב באיזור הצפון משו שנראה לעין ונוסע טוב.

מבחינתי האוטומט מתאים לי יותר כי אני לא בראש של ההילוכים,אבל מבחינה מכנית מה יותר עדיף?

פורסם

ערב טוב.

חשוב לזכור שרכב במודל ובמחיר שאתה מחפש, הוא רכב ישן שעבר לא מעט ויש להשאיר קצת כסף בצד ליישור קו(תיקונים וטיפולים בסיסיים).

כתבת בהודעתך הראשונה שהסתכלת גם על פיאט פונטו ספייס במחיר 18K, לדעתי הרכב הזה הוא מעולה, אמין, חסכוני, נוח יחסית, וזול לטיפול, ויש הרבה חלקי חילוף בשוק, בנוסף הרכב הוא במודל מתקדם משאר הרכבים המוצעים.

לדעתי תוכל למצוא את הרכב הנ"ל במחיר טוב יותר ושמור בצורה לא רעה.

חשוב לבדוק ברכב זה קיומטרז', האם יש בעיות של התחממות, בעיות בונטה, נזילות וכו' (חשוב לבדוק בכל רכב את הדברים הללו אך ברכב זה הם נפוצים כאשר הרכב לא מטופל).

בקשר לשאר רכבים- בדוק סיאט איביזה, פורד פיאסטה, סוזוקי סוויפט, פג'ו 205, רנו קליו, סובארו ג'אסטי וכו'

בגלל שהרכבים הנ"ל הינם רכבים ישנים וזולים יחסית יש לשקול האם בדיקה היא משתלמת, רצוי לקחת איתך לראות את הרכב מישהו שמבין ויודע להתמכח היטב.

המלצה- מצא רכב שיש לו ספר טיפולים מסודר של הבעלים, זה גם יכול להעיד על ההיסטוריה של הרכב וגם על אופי הבעלים הקודם ויחסו לרכב.

בהצלחה.

צח.

פורסם

בדקתי שלל של רכבים ועד כה האופל תפסה אותי גם בגלל שהיא קטנה וקומפקטית וגם שהמחיר שלה איכשהו סביר והמודל 98.

השאלה אם זה רכב מומלץ ,יש לו שוק ?יש לו חלקים?

הלכתי למוסך שמשפץ גיר בחור שאני מכיר והוא אמר לי שעדיף לקחת אופל מאשר פגו,וסוזקי סוויפט וסובארו גסטי וכל הרכבים הישנים קשה למצוא אותם במצב טוב ואם כן אז המחיר מעל המחירון או בשמיים בגלל ההשקעה וכו'.

השאלה איך האופל במחינת חלקים,וכמה קילומטר זה בסדר בשבילה 175? נורמלי

פורסם

האופל אסטרה לא רכב נפוץ ולכן שוק החלקים שלו קטן יחסית.

175K זה בגבול הסביר לרכב בגיל הזה, אבל אם מצאת רכב שמור שנוסע טוב ונראה ונשמע טוב ונתת למישהו שמבין לראות ולהתרשם אז זו יכולה להיות בחירה לא רעה.

בדוק האם יש ספר טיפולים לרכב? והאם עברה תאונות בעבר? בדוק האם יש לך יישור קו רציני לעשות עם האוטו עם האוט?

אם הכל בסדר ואתה מרוצה, קנה את הרכב וסע לשלום.

בהצלחה.

צח.

פורסם

בסוף ירדמתי מהאופל מצאתי מזדה לאנטיס 96 ירוקה 1800 לא עם הפנסים שעולים

ונראה לי שאני ילך עליה רוצים עליה 16 נסעתי עלייה היא בובמה אבל אני יקח אותה לבדיקת מנוע גיר שלדה

• תוכן חדש...