Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חישול, הרפיה וחיסום:

כאשר אני מעבד להב סכין (או כל ברזל פחמני אחר), ונותן לו את הצורה הסופית, אני מלבן אותו בחום גבוה לצבע כתום צהוב.

עבור הקירור שבא לאחר מכן - האם לזרוק לשמן או למים? שוטטתי באינטרנט ולא כל כך הצלחתי לקבל מושג. תודה מראש.

פורסם

שמן, בעיקרון, כדי שייווצר מחסום לחלודה (בין היתר). אתה מוזמן להיכנס לפורום "סכינים למבינים" ולבצע שם חיפוש, יש שם הרבה מאד מידע מסתובב על הנושא, וכמובן תוכל לשאול שאלות נוספות ושאלות המשך.

***גילוי נאות: אני מנהל את האתר "סכינים למבינים". אין בדבריי המלצה להיכנס לאתר זה בלבד-ישנם עוד אתרים ברשת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פלדות פחמן מתחלקות לפלדות אויר, פלדות שמן ופלדות מים לפי קצב הקירור שהן דורשות ע"מ להתחסם כשהמהירות ביותר הן מים והאיטיות ביותר אויר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עם זאת פלדת פחמן אוהבת מאד להחליד, וצריך לזכור את זה.

פורסם

שי צודק, אך מדובר בסכין פחמני שרוב הפלדות ממנו הוא ככל הנראה יוצר - מתחסמות שמן למיטב ידיעתי( קירור איטי ופחות קורוזיבי ).

פורסם

אני היחיד שמתעניין בפרוייקט שאתה כנראה עובד עליו?

בחייאת, זרוק איזה עצם:wink:

פורסם

באופן כללי כדאי לומר שטיפול תרמי (מונח שמכיל את כל האחרים) הוא לא משהו שכדאי כ"כ לעשות בתנאים ביתיים, אם רוצים להגיע לתוצאות מיטביות. בתלות בסוג הפלדה עליה מדברים יש חשיבות לטמפ' נוזל החיסום (לא זורקים את הפלדה לשמן/מים קרים), לעיתים דרושה הרפיה מבוקרת (קצב וטמפ'). יכול להיות ששווה לך לבדוק מול בתי עסק שמתעסקים בזה.

בכל מקרה כדאי שתציין את סוג הפלדה.

פורסם

באיזור התחנה המרכזית החדשה בת"א ישנו נפח (כן ממש כמו פעם), לא זול במיוחד אבל עושה עבודות מדהימות ומעביר לעיתים סדנאות לחובבים וכולי, מי שזה ממש מעניין אותו יכול לפנות אלי בפרטי ואני אנסה לגרד את הטלפון שלו.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
אני היחיד שמתעניין בפרוייקט שאתה כנראה עובד עליו?

בחייאת, זרוק איזה עצם:wink:

לא אני עובד;

כאשר הייתי ילד, היינו מייצרים סכינים מכלי עבודה ישנים בעלי אחוז פחמן גבוה, בעיקר משופיני מתכת ישנים. לא כל כך ידענו להסביר מה אנו עושים ועבדנו "כמו תוכי" לפי עיצות הזקנים דאז (אלו שידעו לעשות טיפול 5000, היה פעם דבר כזה, לסיטרואן דה-שבו לבד, בדרך מסדום לאילת, עם פטיש ומפתח שוודי). התוצאות היו מוצלחות! החלק היחיד שבו התקשינו היה הידית...:cry:.

ריכוך המתכת והחישול לאחר מכן נעשה בתוך רמץ של מדורות שהדלקנו. אני לא כול כך זוכר לתוך מה נזרק הלהב - שמן או מים? או אולי שניהם?

בכול מיקרה, הדור הצעיר היום רוצה גם הוא סכין משל עצמו...

אגב, קשה להשיג היום פצירה ישנה שתהיה ברוחב המתאים: האם ניתן לעשות להב ממתכת אחרת? למשל האם פס פלדה פשוט שניזרק במפעל מתכת לפח - יתאים? לאחר חימום והרפיה כמובן. איזו פלדה עליהם לחפש?

פורסם

פלדה פחמנית עם לפחות 0.6 אחוז פחמן (אחרת אין לה אפשרות להתחסם לקושי מספיק) השאר יותר מסובכות לעבודה.

דוגמא למתכת נוחה לעבודה (כי כמו שאביב אמר, צריך פה מתכת עם סיבולת לאי דיוקים בטמפ') היא O1.

יש לי מספר שופינים ברוחב 5 ס"מ עובי של 0.8 ס"מ ואורך של סביב ה40 ס"מ(אפשר "לפרוס" בקיפול/חישול להרבה חומר) לא בדיוק ידוע מאיזו פלדה, אחרי הרפייה, אם אתה מהדרום אתה יכול לבוא לקחת ללא תמורה למען הדורות הבאים.

פורסם

מניסיוני לרוב חימום עד לגוון אדמדם וזריקה לתוך שמן (מיד אחרי זה לכסות במגבת כי השמן כנראה ידלק)

ולתת לזה כמה שיותר זמן שם בפנים עד להגעה של המתכת לטמפרטורת השמן

זה לא מושלם אני בטוח, אבל יש כמה וכמה דברים שעשיתי בגיל 13 בערך שעד היום לא החלידו - ואני בן 26 :)

כך שמבחן התוצאה מוכיח שזה מספיק

פורסם

יש גם משוריות HSS, הרבה אנשים אוהבים לעבוד איתם ליצירת להבים, וכמובן ניתן לקנות מתכת לפי הזמנה בכמה מקומות- שתתאים לדרישותיך, מומלצת גם פלדה של קפיצי עלה של רכב.

תמונות! רוצה תמונות!!!

פורסם

פלדת קפיצים אכן מומלצת אך יש להזהר משברי מאמץ נסתרים בעמקי המטיל.

HSS גם מאוד זמין, אני אישית לא יודע האם הוא ידידותי למשתמש החובבן מבחינת חיסום.

• תוכן חדש...