Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה קורה לכולם, חדש כאן אז ישלי שאלה קטנה.

לפני כמה ימים התקנתי מערכת חדשה באוטו ובין היתר שמתי קומפוננטים של מורל.

הדגם טמפו 6".

יצא לי קצת לדבר עם חבר שהוא מבין ממש ממש טוב והוא אמר לי ש-30 שעות ראשונות של הטוויטר כדאי לשמוע חלש ע"מ שהרמקול יתפוס צורה ויתרכך. (טוויטרים מכותנה)

התקשרתי גם למתקין שהתקנתי אצלו והוא אמר שזה לא נכון ואפשר לשמוע חופשי.

אז רציתי לשאול אם זה נכון, כי מצד אחד מבאס לשמוע חלש, ומצד שני אני לא רוצה להרוס את הרמקול.

אז מה אתם אומרים.? :)

פורסם

בד"כ רמקולים צריכים קצת זמן להפתח (סוג של הרצה)

יותר בריא לרמקול (לא משנה איזה רמקול) לפחות בהתחלה לתת לו לנגן לא בעוצמה גבוה.

מתחדשת*

פורסם
בד"כ רמקולים צריכים קצת זמן להפתח (סוג של הרצה)

יותר בריא לרמקול (לא משנה איזה רמקול) לפחות בהתחלה לתת לו לנגן לא בעוצמה גבוה.

ואללה? אוקיי למדתי עוד משו חח...

כמה זמן בערך יש'ך מושג? :)

***שים לב לסגנון הכתיבה שלך. הגעת לפורום מכובד, לא לג'ונגל***

פורסם

כמה דברים לגבי רמקולים, סלילים, ממברנות ובכלל חומרים ומוצרים חדשים שיצאו מפס הייצור של המפעל.

כמו שאתה קונה ג'ינס חדש ואתה צריך ללכת בו כמה ימים בכדי שהוא ישתפשף קצת, יתרכך ויתרחב קצת ויהיה לך יותר נוח...

כמו שאתה קונה זוג נעליים חדשים ובהתחלה העור שלהם קצת מכאיב ואז לבסוף הוא מתרכך..

הטוויטרים שלך יוצאים מהפעל אחרי שהם עברו תהליכים מורכבים של הלבשת ממברנת בד משי, מיגנוט של המגנט של הרמקול, הדבקה וליפוך של סליל הקול של הרמקול על גליל הסליל עצמו.

כל התכונות הכימיות של החומרים האלו משתנים טיפה לאחר תקופה מסויימת של עבודה (הרצה) והם מגיעים לתכונות האמיתיות שלהם כפי שהם תוכננו לזמן עבודה.

אז כן, רצוי לתת לסט לעבוד רגוע במשך מספר השעות הראשונות שלו, סביר להניח שאח"כ אתה תרגיש פתאום הבדל ואז תכוון אותם שוב.

יש רמקולים שזה מאוד מורגש בהם ויש רמקולים שממש לא (יתכן ובמפעל כבר הרצה היא חלק מפס הייצור - כמו שעושים היום עם מכוניות חדשות בכדי להמנע מביקור במוסך לחיזוק ראש מנוע אחרי 700 קילומטר).

עכשיו - לגבי הסט הספציפי שקנית.

שתדע שאתה קנית מכונית ספורט במסווה של סוסיתא.

מוראל מאוד מנוונים את הסט הזה ע"י שימוש ברכיבים בקרוס הפסיבי שלו שלא ממש חותכים את הרמקולים האלה בנקודות החיתוך שהם הצהירו עליו.

מוראל מצהירים על נקודת חיתוך של 3800 הרץ במתלול (סלופ) של 6 דיבי בין המידבאס לטוויטר אבל בפועל נקודת החיתוך היא בסביבות ה10 קילוהרץ!!!

זה תחום תדר הרבה יותר גבוה ממה שהמידבאס שלהסט הזה מנגן בכלל וזה תחום תדר גבוה מידי בכדי שהטוויטר של הסט הזה ישמע בו טוב כפי שהוא מסוגל להשמע.

מספיק שתחליף בקרוס הפסיבי של הסט הזה את הקבל לקבל של BENNIC (הקבל המקורי הוא גם של BENNIC ) בערך של 12 מיקרופאראד ואת הסליל לסליל שערכו 0.3 מיליהנרי ואתה תקבל נקודת חיתוך אמיתית של 3200 הרץ (או שזה 3800 הרץ בעצם) בין הטוויטר למידבאס.

אפשר להשיג את הקבלים והסלילים האלה בגרושים מאתר כמו http://www.madisound.com ואתה תוציא מהסט הזה את מה שהוא באמת יודע לתת - ותסמוך עליי - הוא יודע לתת...

נקודה למחשבה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתה מבין ש 99.9% מהמילים שרשמת הוא לא הבין מילה כן?

תנסה בעברית או דבר עם edig שינסה לנסח לו את זה בצורה שהוא יבין גם כי לא נראה לי שהוא הבין. :lol:

Alpine 9887 | Morel Hybrid @ Genesis ST100 | MT22 @ Genesis ST60 Active | Morel Ultimo @ Hifonics Brutus 1206

פורסם

יש ברשותי גם סט טמפו 5X7 והייתי מעוניין להפיק מהם את המירב.

lanosforce, לא הבנתי מילה ממה שאמרת לגביי הקרוס. תוכל להסביר קצת יותר?

פורסם
אתה מבין ש 99.9% מהמילים שרשמת הוא לא הבין מילה כן?

תנסה בעברית או דבר עם edig שינסה לנסח לו את זה בצורה שהוא יבין גם כי לא נראה לי שהוא הבין. :lol:

חח ***חחח היא לא מילה תקנית ובטח שלא מוסיפה לנראות הפורום. קרא את הכללים***, האמת שהבנתי חלק...אבל זה בסדר חבר שלי יבוא ויתרגם לי.

יותר חשוב לי לדעת כמה זמן "ההרצה" צריכה להיות.

למה זה מבאס אותי לשמוע חלש.

פורסם
***אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך, קרא את כללי הפורום***

חח ***חחח היא לא מילה תקנית ובטח שלא מוסיפה לנראות הפורום. קרא את הכללים*** מה הקשר הק"מ לרמקולים? :o

פורסם

על ציניות שמעת? :lol:

HU: alpine 9855. FRONT: tw:TangBand 25-1719S - woofer:hertz mlk 6.5 . SUB: DC AUDIO .LEVEL 3 "12". FRONT AMPS: celestra fa475.woofer amp: Celestra fa2150 SUB AMP: dc audio 2.0k. dsp: audison bit one

פורסם

זה לא קשור, לסאב אני יודע ש20 שעות עם מוזיקה על חצי מהווליום שאתה שומע לה בד"כ.

לרמקולים אולי פחות, אבל לא שווה לקחת את הסיכון.

B///MW אומר לחבר:

אני אקנה את הFI BTL 18 ואנגן את השיר Late Night Tip כל היום מתחת לבית שלך עד שתלמד להעריך את הסאב.

פורסם

להסביר את זה בצורה פשוטה מבלי להשתמש ביותר מידי מושגים טכניים...

מה שבעצם אמרתי זה שמורל עשו מעשה נפשע - הם לקחו מנוע של מכונית ספורטיבית משהו - בוא נאמר משהו בסגנון רנו מגאן קופה אבל הגבילו את המהירות של המנוע הזה ל60 קמ"ש וגם הלבישו עליו בודי מכוער של איזה וולו מאמצע שנות השמונים (למרות שאני מת על הרכב הזה).

למה הכוונה - הרמקולים הם טובים אפילו טובים מאוד

המידבאס בסט הזה הוא רמקול שיש לו יכולת לרדת נמוך ולתת באס עמוק ומלטף, יש לו תחום מיד יפה ומורגש

אמנם אין עדיין מה להשוות את רמת הדיוק של המידבאס הזה לרמות הגבוהות יותר וגם ברמות הגבוהות יותר המיד הגבוה נשמע טוב יותר ויציב יותר ברמקולים של מוראל - אך עדיין מדובר במידבאס שהוא יותר מסביר - בטח ובטח לטווח המחיר שלו בארץ.

הטוויטר TW1 הוא טוויטר מאוד רך ונעים לאוזן, יש לו רמת סבירות הוגנת ומספקת לסט בעלות שכזו - בסה"כ מוצר מאוד מאוד מתגמל.

אבל איפה קבור הכלב? מדוע לסט קומפוננט שמורכב מרמקולים שיכולים להשמע טוב כל כך - הם לא?

הסוד טמון בקרוס אובר - הקרוס אובר בסט הזה יוצר בור תדרים אדיר שמכסה את רוב רובו של המיד הגבוה ולכן זה נשמע כאילו שלסט הזה אין ממש מיד בעצם.

תחום תדרים שנע בין 60 הרץ ל400 הרץ הוא תחום המידבאס תופים, כלי נקישה

תחום תדרים שמתחיל מסביבות ה400-500 הרץ עד ה4K הרץ הוא תחום המיד - זמרים, כלי נשיפה וכו' וכו'

וכל מה שמעבר לזה זה בעצם תחום הצליל הגבוה חצוצרות, כינורות, מצילתיים וכו' כו'

אם אמרתי שמוראל מצהירים שהסט הזה נחתך בנקודת חיתוך של 3800 הרץ בין המידבאס לטוויטר - הרי שזה באמת המצב הרצוי - המידבאס הזה מסוגל לכסות לא רע פחות או יותר עד לאזור ה3.5 קילוהרץ בעוד הטוויטר הזה מסוגל לנגן היטב מה3.5 קילוהרץ ומעלה

אבל בפועל - הטוויטר מנגן מ8K או אפילו מ10K ומעלה

בעוד המידבאס מנגן עד ה10K ופחות או יותר אחרי ה4K הרץ הוא כבר נחנק...

שינוי של שני רכיבים מתוך ארבעה (ויש סה"כ 4 רכיבים בקרוס הזה) פותר את הבעיה הזו ומוציא מהקרוס הזה את מה שהוא מסוגל לתת באמת.

יהיו הרבה אנשים שלא ירגישו צורך בכלל לשדרג את הקרוס הזה לו היו בונים לו את הקרוס נכון מלחתכילה.

לגבי הקרוסים של מוראל - נראה כי רק בסדרת ההייבריד מורל התחילו לתכנן קרוסים מתקדמים אבל שימוש ברכיבים זולים כמו קבלים של BENNIC מלווה את מוראל עד לסדרת האילייט

אנשי שיווק של מוראל תמיד אמרו - אנחנו שמים את כל המוח ברמקול, הקרוס פשוט - וזה כל כך נכון.

עד שהם יצאו לעולם עם הסופרימו והתחילו לשים שם רכיבים הרבה יותר יקרים ועמידים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בגלל הקרוס המעאפן שלו - כן.

או שאתה יכול לנסות לעבור לקרוס של דוטק הישן במקביל ואז גם על הגברה פסיבית הוא צריך להשמע טוב בהרבה.

זה אקט שיווקי מבריק לנוון את הקרוס...

Pioneer TS-X150

פורסם
להסביר את זה בצורה פשוטה מבלי להשתמש ביותר מידי מושגים טכניים...

מה שבעצם אמרתי זה שמורל עשו מעשה נפשע - הם לקחו מנוע של מכונית ספורטיבית משהו - בוא נאמר משהו בסגנון רנו מגאן קופה אבל הגבילו את המהירות של המנוע הזה ל60 קמ"ש וגם הלבישו עליו בודי מכוער של איזה וולו מאמצע שנות השמונים (למרות שאני מת על הרכב הזה).

למה הכוונה - הרמקולים הם טובים אפילו טובים מאוד

המידבאס בסט הזה הוא רמקול שיש לו יכולת לרדת נמוך ולתת באס עמוק ומלטף, יש לו תחום מיד יפה ומורגש

אמנם אין עדיין מה להשוות את רמת הדיוק של המידבאס הזה לרמות הגבוהות יותר וגם ברמות הגבוהות יותר המיד הגבוה נשמע טוב יותר ויציב יותר ברמקולים של מוראל - אך עדיין מדובר במידבאס שהוא יותר מסביר - בטח ובטח לטווח המחיר שלו בארץ.

הטוויטר TW1 הוא טוויטר מאוד רך ונעים לאוזן, יש לו רמת סבירות הוגנת ומספקת לסט בעלות שכזו - בסה"כ מוצר מאוד מאוד מתגמל.

אבל איפה קבור הכלב? מדוע לסט קומפוננט שמורכב מרמקולים שיכולים להשמע טוב כל כך - הם לא?

הסוד טמון בקרוס אובר - הקרוס אובר בסט הזה יוצר בור תדרים אדיר שמכסה את רוב רובו של המיד הגבוה ולכן זה נשמע כאילו שלסט הזה אין ממש מיד בעצם.

תחום תדרים שנע בין 60 הרץ ל400 הרץ הוא תחום המידבאס תופים, כלי נקישה

תחום תדרים שמתחיל מסביבות ה400-500 הרץ עד ה4K הרץ הוא תחום המיד - זמרים, כלי נשיפה וכו' וכו'

וכל מה שמעבר לזה זה בעצם תחום הצליל הגבוה חצוצרות, כינורות, מצילתיים וכו' כו'

אם אמרתי שמוראל מצהירים שהסט הזה נחתך בנקודת חיתוך של 3800 הרץ בין המידבאס לטוויטר - הרי שזה באמת המצב הרצוי - המידבאס הזה מסוגל לכסות לא רע פחות או יותר עד לאזור ה3.5 קילוהרץ בעוד הטוויטר הזה מסוגל לנגן היטב מה3.5 קילוהרץ ומעלה

אבל בפועל - הטוויטר מנגן מ8K או אפילו מ10K ומעלה

בעוד המידבאס מנגן עד ה10K ופחות או יותר אחרי ה4K הרץ הוא כבר נחנק...

שינוי של שני רכיבים מתוך ארבעה (ויש סה"כ 4 רכיבים בקרוס הזה) פותר את הבעיה הזו ומוציא מהקרוס הזה את מה שהוא מסוגל לתת באמת.

יהיו הרבה אנשים שלא ירגישו צורך בכלל לשדרג את הקרוס הזה לו היו בונים לו את הקרוס נכון מלחתכילה.

לגבי הקרוסים של מוראל - נראה כי רק בסדרת ההייבריד מורל התחילו לתכנן קרוסים מתקדמים אבל שימוש ברכיבים זולים כמו קבלים של BENNIC מלווה את מוראל עד לסדרת האילייט

אנשי שיווק של מוראל תמיד אמרו - אנחנו שמים את כל המוח ברמקול, הקרוס פשוט - וזה כל כך נכון.

עד שהם יצאו לעולם עם הסופרימו והתחילו לשים שם רכיבים הרבה יותר יקרים ועמידים.

אהבתי את ההסבר המפורט ואת המטאפורה בכלל. :)

למרות שהבנתי בפעם הראשונה אבל לא חשוב.

אתם סוטים מהנושא, כמה זמן "ההרצה" הזאת אמורה לקחת?

כמו שאמרתי זה מבאס אותי לשמוע חלש ומצד שני עדיף חלש מאשר להרוס את הרמקולים.

אחרי ש"ההרצה" הזאת תסתיים אז אני יחשוב על להחליף רכיבים.(וגם אחרי שתגיע עוד משכורת.) :p

• תוכן חדש...