Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיאורתית אפשר,

בפועל, לא שמעתי על איש קבע שלא עושה פחות מ-8 שעות ביום[במקרה הטוב],

 

וגם, איזה סא"ל יחתום על זה בדיוק?

----

פורסם

אסור, אתה מוגדר עובד ומועסק על ידי הצבא.

וגם כאשר את הנמצא בבית, אתה "בכוננות קפיצה". לכן אי אפשר שתעבוד בעבודה נוספת.

 

כמו כן אם כן תעבודה, אתה מסתבך עם החוק. וכמובן שאתה חותם עם כניסתך לקבע על טופס אשר מידע אותך בנושא. כי אסור לעבוד בעבודה נוספת

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

פורסם

איש קבע אינו עובד של הצבא. אין יחסי עובד-מעביד בין איש הקבע לצבא.

כל ההוראות בנושא זכויות אנשי הקבע מוסדרות במסגרת פקודות מטכ"ל ולא במסגרת חוקי העבודה במדינת ישראל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם מאשרים לאיש קבע לעבוד גם בעבודה אזרחית, אז יאללה, שכבר יגייסו אותו גם למילואים.

:multi: רז .

 

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אפשר לקבל אישור להתנדב או משהו כזה לפי מה שזכור לי. לעבוד בשביל הכנסה נוספת לא אפשרי.

אם זה היה אפשרי החשבון בנק שלי היה מחייך מאוזן לאוזן :wink:

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אפשר לעבוד תחת פרצה שנקראת "עזרה למשפחה".

 

כלומר, האשה פותחת עסק ואתה עוזר לה בעסק, ההכנסות נרשמות על שמה.

 

כשהייתי בצבא היה קצין ששימש גם כצלם אירועים במתכונת הזו, כולם ידעו ולאף אחד לא היה אכפת. מצד שני היה לו חבר במדור שהסתובב עם חיקויי פלסטיק במקום גלוק 17 כי לא רצה לקנות אקדח.

 

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

זה לא נקרא לעבוד, זה נקרא לעזור.

להחזיק עסק קטן עולה אלפי שקלים בחודש כהוצאות סטנדרטיות. יכול להיות שאם הוא רוצה להרוויח רק עוד 5,000 שקל בחודש, אשתו תצטרך לפתוח עסק שמייצר הכנסה של 15,000 ש"ח בחודש. לא בטוח שהטריק שלך יעיל.

בא נלך על הדוגמא הבסיסית של מונית - מונית עולה לחודש (מספר + רכב) כ-7,500 ש"ח. נניח שיתחלקו בהוצאה עם עוד נהג, אזי יעלה להם כ-4,000 ש"ח לחודש. תוסיף לזה הוצאות דלק, בערך 100 שקל למשמרת. כלומר עוד 3,000 שקל בחודש. קצת הנה"ח, פה ושם הולך יום לאיבוד בגלל תקלה או טיפול (נניח יום בחודש), לפחות פעמיים בחודש הבעל ירצה להישאר עם משפחתו בסופ"ש ולא לעבוד, כלומר הלכו עוד 4 ימים. כלומר יש הוצאה של 7,000 ש"ח על 25 ימים = 280 ש"ח ביום. עכשיו גם צריך להרוויח משהו - נניח 200 ש"ח. כלומר, צריך להכניס כל יום עבודה כ-500 ש"ח כדי להשאר עם 5,000 ש"ח ברוטו.

עכשיו האשה צריכה לשלם מס הכנסה, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות ופנסיה.

היה שווה כל התרגיל והמחוייבות הזאת? או שאולי היה כדאי לחפש עבודה נוספת ב-4,000 שקל באיזה חברת שמירה, נקיון וכד' ?

ולא התייחסתי בכלל לימים שהולכים לאיבוד עקב תורנות/כוננות/ביקורות וכד'.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אצלנו הם מצאו אחלה פתרון לעבודה מחוץ לצבא.

אצל שניים מהם מצאו סמים בבית, אחד עם כמות שלא ידועה לי, השני עם קילו קוק.

פורסם

אני באמת חושב שזה לא הוגן שאיש קבע לא יכול בתנאים מסויימים לעבוד גם בחוץ.

 

כמובן שצריך לאשר את מקום העבודה שלו וכו' אבל עדיין...

 

זאת זכות שיש לכל אדם במדינה, לעבוד ביותר ממקום אחד, וביננו יש לא מעט אנשי קבע שהם לא בדיוק לוחמי קומנדו, אלא פקידים שמסיימים ב-5 כל יום. אז מה הבעיה שבערב יעשה עוד משהו?

פורסם

כפי שכבר נאמר קודם לכן ע"י צביקה פיק, ניתן לקבל היתר במקרים של מצוקה כלכלית וכן במקרים חריגים. אל תתעצל, קרא את כל הפקודה.

שים לב שכתוב שם שהצבא קודם לכל. אם צריכים אותך בצבא, מצידם שהבוס שלך במקום השני יתפוצץ, אבל אתה לא תוכל להגיע, גם אם בגלל זה הבוס השני שלך יחליט לפטר אותך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

  • שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

אף שמדובר בשרשור קצת ישן, בכל זאת הנושא רלוונטי גם היום. לאחר בדיקה, המצב המשפטי הוא כזה:

 

יש פקודת מטכ"ל שמספרה 33.0115 שהשם שלה הוא "עבודה פרטית והשתתפות חיילים בעסקים פרטיים". הפקודה מתייחסת גם לחיילים בשירות חובה וגם לקבע.

 

באופן כללי, חל איסור גורף על איש קבע לעבוד בעבודה אחרת במקביל לשירות. בטח ובטח בעבור שכר. יש גם איסור להיות בעל עניין בחברה רשומה או בגוף עסקי ללא אישור מראש מהצבא.

 

חשוב להבהיר בניגוד למה שנכתב קודם לכן בשרשור - אין היתר עבודה מטעמי מצוקה כלכלית לאיש קבע. האישור לעבוד עקב מצוקה כלכלית ניתן אך ורק לחייל חובה ולא קבע !

 

ניתן ללמוד על הנושא במקומות הללו:

 

http://www.army.co.il/עבודה_בצבא

http://www.army.co.il/page/180

 

מקווה שעזרתי

 

סילבר.

---

×
×
  • תוכן חדש...