Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במה זה משפיע ב"תכלס"? מבחינה שמיעתית?

נניח שרמקול ימין עובד בפאזה X ורמקול שמאל עובד בפאזה Y שהיא הפוכה .

הצלילים יתבטלו ?

משפיע לאיזון במה

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

משפיע לביטול של אפקט הביטול בין סאב למידבאסים - שינוי של התזמון של אחד מהם לא יגרום לסאב לעבוד ביחד עם המידבאסים ולהשתלט להם על הבאס ולבטל אותו.

משפיע לביטול בין שני אלמנטים זהים - שני מידבאסים שנמצאים ישירות אחד מול השני לפעמים מבטלים זה את זה כתופעת לוואי של התקנה שכזו, הסטת הפאזה אפילו ב90 מעלות לאחד מהם יכולה לבטל כזה אפקט וההשפעה על הבמה היא מזערית.

משיכת מרכז הבמה לאחד הצדדים ע"י היפוך פאזה וגם הנחתה של אחד הרכיבים תגרום לרכיב שמגיע ראשון בזמן וכנראה גם קצת יותר חזק, למשוך את המרכוז של הבמה לכיוון שלו.

גובה במה גם יכול להיות מושפע כאשר מבצעים משחקי פאזות בין טוויטרים למידים למשל.

עומק של במה - אם אתה יוצר מצב בו הזמר מקבל יותר פוקס אתה גם יוצר מצב בו הזמר מקבל מימד משלו לעומת הכלים האחרים ואתה מקבל עומק.

פירוט יכול להיות מאוד מושפע מפאזות ונקודות חיתוך.

בקיצור - הקרוס אובר הוא בעצם לב המערכת היות וההשפעה שלו על הבמה היא הגדולה מכולן.

הקרוס אחראי על חלוקת הספק בין הרכיבים כשמדובר בהגברה פסיבית.

קרוס אובר גם מאוד קשור לרמת הפירוט ואופי הצליל הסופי שיתקבל מהרמקול - קבל מסוג אחד יכול לגרום לרמקול להיות חד ובהיר בעוד שקבל מסוג שני יכול לגרום לרמקול להשמע רך ונעים אבל פחות מדוייק - תהיתם פעם למה מוראל משתמשים בקבלים של BENNIC? תהיתם פעם למה דווקא בסדרת הסופרימו הם עברו לקבלים של מנדורף?

לכל דבר יש סיבה, גורם ותוצאה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

איזה כבדים אתם,

עכשיו תגידו שאתם מסתובבים עם דפי נוסחאות ברכבים, יש פה 2 שרשורים של ממבו ג'מבו טכני, שאם תקראו שוב, לא יעזרו לכם לכוון את המערכת. למה? ככה!

אם תסתמכו על חישובים נטו בשביל לכוון אז אוי ואבוי! הכיוונים של הטי-סי ופאזה תלותיים בכל סנטים ומעלה שהרמקול רחוק ומוסט מכם, לכו לפי החישובים ותגיעו לשומקום.

תשמעו שירים באוזניות טובות עם מגבר אוזניות טוב, תלמדו את האוזניים שלכם איך שיר טוב צריך להשמע, איך הניואנסים צריכים להתבטא, איך הרמוניות נוצרות ואז תיישמו את זה ברכב.

בין אם זה עם פאזה ידנית, אלקטרונית, טיסי וכו'. אלה רק עזרים, זה לא מדע, תשחקו איתם תראו איך כל 0.1 מ"ש משפיע על ריחוק הרמקול ועל הפאזה בינו (נניח מידריינג') אל מול המידריינג' המקביל, המידבאס והטוויטר.

כתבתי מספיק להיום.

זרקו את המחשבונים, רדו לרכבים ותתחילו להשתמש באוזניים.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אליקו -

נכנסת לתורת הכאוס - שם אני המאמין הכי גדול :-P

אבל בשביל להבין איך לכוון את הרכיבים אתה צריך לפחות לדעת מה קורה, זה שזה רחוק שנות אור מלהיות מדע מדוייק ברגע שאתה מגיע לפרקטיקה - זה הדבר הכי נכון בעולם.

אבל בשביל לירות בנשק אתה גם צריך לדעת מה אתה מחזיק ביד...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
איזה כבדים אתם,

עכשיו תגידו שאתם מסתובבים עם דפי נוסחאות ברכבים, יש פה 2 שרשורים של ממבו ג'מבו טכני, שאם תקראו שוב, לא יעזרו לכם לכוון את המערכת. למה? ככה!

אם תסתמכו על חישובים נטו בשביל לכוון אז אוי ואבוי! הכיוונים של הטי-סי ופאזה תלותיים בכל סנטים ומעלה שהרמקול רחוק ומוסט מכם, לכו לפי החישובים ותגיעו לשומקום.

תשמעו שירים באוזניות טובות עם מגבר אוזניות טוב, תלמדו את האוזניים שלכם איך שיר טוב צריך להשמע, איך הניואנסים צריכים להתבטא, איך הרמוניות נוצרות ואז תיישמו את זה ברכב.

בין אם זה עם פאזה ידנית, אלקטרונית, טיסי וכו'. אלה רק עזרים, זה לא מדע, תשחקו איתם תראו איך כל 0.1 מ"ש משפיע על ריחוק הרמקול ועל הפאזה בינו (נניח מידריינג') אל מול המידריינג' המקביל, המידבאס והטוויטר.

כתבתי מספיק להיום.

זרקו את המחשבונים, רדו לרכבים ותתחילו להשתמש באוזניים.

+100

אני אישית בכלל לא חשבתי לחשב מרחקים וזמנים. לדעתי אוזן זה RTA טוב ביותר שיש.

פשוט כדי לכוון לאוזן, צריך לדעת אך כול שינוי בכיוון יכול להשפעה.

וזה סיבה שרציתי לדעת מה פאזה, ואך שינוי בה משפעה לבמה ברכב.

אליקו, הסימלון החדש שלך, תתחדש :-D

פורסם

חברה - אני לא חושב בשונה ממכם ואני לא מתחיל לחשב שום דבר

אבל להגיד שלא צריך להבין חומר תיאורטי בגלל שלא משתמשים בו זה פשוט לא לעניין, הבנה של תהליך היא הדבר הכי חשוב למציאה של פתרון של בעיה.

או במילים אחרות - פתרון לבעיה מתחיל בזה שצריך לזהות ולהבין אותה קודם כל.

Pioneer TS-X150

פורסם

מחזק את אדי +++++++

אני לא מבין למה תמיד שמתחילים להכנס פה לקטעים התיאורטיים והטכניים

תמיד יהיו כמה תגובות של - תסמכו רק על האוזניים , תפסיקו להתעסק בשטויות וכו'

בין אדם שמתיימר להיות אודיופיל לדעתי חייב לנסות להבין מה הולך מאחורה

זה לא חוכמה לשפוך כסף ולשמוע

במיוחד בתחום שלנו - ההבנה מאוד קשורה לאיכות השמיעה בסוף

כמו שכל אחד יודע הרכב הוא אחת הסביבות הקשות לסאונד ( החזרים מטורפים , near field , מיקומים על-הפנים ועוד ועוד )

למה לא לנסות לשפר את זה עם ההבנה הטכנית של מה שקורה שם?

אדגר - יש המון דברים שהאוזן שלך לא יכולה לזהות

על האוזן שלך ( יותר נכון על המוח ) קל מאוד לעבוד..

והמוח שלך יסבך את כל הסאונד כשהוא יתקל בcomb filter לדוגמא

http://en.wikipedia.org/wiki/Psychoacoustics

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

זה לא קשור לאודיופיליה

זה קשור לכל מקצוע ולכל עיסוק בחיים שלנו.

מי שרוצה להיות מקצועי חייב להבין את הדברים לעומק.

אתה לא יכול להיות רופא מיילד בגלל שאתה יודע שבחודש התשיעי התינוק צריך לצאות ועושים ככה וככה כדי שהוא לא יחנק על חבל הטבור ועוד ועוד...

אתה לא יכול להיות מומחה תקשורת אם אתה יודע לתפעל את המכשירים על כל בוריים אבל אתה לא יודע איך פרוטוקול תקשורת בנוי...

אתה לא יכול להיות מקצוען בכל מאת האחוזים אם אתה לא מבין מה נעשה מתחת לפני השטח אלא רק יודע כיצד לבצע את מה שנדרש.

זה כל העניין בת'רד הזה - להבין מה קורה, זה לא משליך שום דבר על כיול מערכת באופן פרקטי - אבל זה בהחלט עוזר להבין את הפרקטיקה.

Pioneer TS-X150

פורסם

וכמו שכבר נאמר כבר בעבר..

לא כל דבר צריך למדוד אותו, ולא כל דבר יכול לעזור בתהליך של כיוונים.

יש מועיל ויש מיותר.

בתיאוריה ההבנה היא ערך מוסף, אבל מבלי יכולת לשלב את זה בפרקטיקה זה סתם חיטוט בפינצטה.

under construction..

פורסם
חברה - אני לא חושב בשונה ממכם ואני לא מתחיל לחשב שום דבר

אבל להגיד שלא צריך להבין חומר תיאורטי בגלל שלא משתמשים בו זה פשוט לא לעניין, הבנה של תהליך היא הדבר הכי חשוב למציאה של פתרון של בעיה.

או במילים אחרות - פתרון לבעיה מתחיל בזה שצריך לזהות ולהבין אותה קודם כל.

אדי, 100%, אמרתה דברים נכונים. הבנה זה חשוב.

אם לא הינו מבינים, הינו עם 6 על 9 מאחורה :-D

אדגר - יש המון דברים שהאוזן שלך לא יכולה לזהות

על האוזן שלך ( יותר נכון על המוח ) קל מאוד לעבוד..

והמוח שלך יסבך את כל הסאונד כשהוא יתקל בcomb filter לדוגמא

http://en.wikipedia.org/wiki/Psychoacoustics

המוח שלי ידע להגיב :puzzled:

תקשיב, ממש לא חשוב לי אך זה נשמע לאחרים, חשוב לי אך זה נשמע לי.

דוגמה להמחשה:

יש חברי פורום שאוהבים למרכז את הבמה באמצע, ויש אוהבים מול הנהג, ויש שאוהבים בן אמצע לבן מול הנהג.

ברור?

מה שאני רוצה להגיד, שבטעם וריח לא מתווכחים! :-D

חוץ מזה, יש המון דברים, נושאים, מדעים שתאוריה זה רק חלק קטן מהם, כל שאר זה מעשי.

אבל כדי להבין את זה, אתה חייב לגעת בתאוריה.

פורסם

להרבה דברים בתחום שלנו ניתן להגיד טעם וריח

עם זה אני ממש לא מסכים

אני אבצע אנלוגיה לטלוויזיה

אחד יגיד אני אוהב שהטלוויזיה שלי מציגה לי רק שחור-לבן

שני יגיד אני אוהב שהטלוויזיה שלי מציגה לי רק אדום

וכמובן מה שנכון הוא שהטלוויזיה תציג צבעים כמה שיותר דומים למציאות

אתה יכול לאהוב את מה שזה מציג גם אם זה רק שחור-לבן

אבל צריך להיות מובן לך שככה זה לא היה אמור להראות..

אותי אישית מעניין מאוד לשמוע איך ש"אמורים" לשמוע

כי יכול להיות שמה שגדלתי לאהוב בכלל לא אמיתי ונכון

מבחינתי לא לנסות להגיע למה ש"נכון" זה כמו לעצום עיניים ולהגיד לעצמי אני עיוור

עם הזמן אני אאמין לזה , זה לא אומר שזה נכון

זה לא אומר שאני לא יכול לראות אם אני לא אפקח את העיניים..

אני לא מאמין ב"ראש קטן" בחיים , למה להאמין בזה כשזה נוגע לסאונד?

פה נגמרה פינת הפילוסופיה השבועית :)

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אופיר, נכון אך לא מדוייק. אתן לך אנלוגיה הפוכה גם מהטלוויזיה.

בית אחד, מכשיר טלוויזיה מעולה אחד ו2 סטאפים של כיול צבעים משום שאחד אוהב צבעים "חמים" יותר והשני קצת פחות.

מה זה קרוב למציאות? היית בצילומי הסרט "300"? או שאתה רוצה לראות את "300" בצורה שהכי נעימה לך לעין והכי קרובה למציאות בפרשנות שלך למציאות?

הדוגמה של אדגר עם מיקום הבמה היא דוגמה נפלאה. לפני מספר חודשים ישבתי ברכב עם מערכת מאד טובה שנשמעת מצוין אבל הציק לי שהבמה נמצאת בצד שמאל בלבד מול הנהג. לשאלתי, ענה לי הבחור שהוא 'מקריב' את מירכוז הבמה משום שכשהוא ממרכז אותה, הוא מאבד משהו בדרך, משהו שהוא לא מוכן לאבד.

זו גישה לגיטימית ואחת. יש גישה הפוכה בה אני, למשל, מצודד. אני מוכן להקריב את ה'משהו שאבד בדרך' על מנת למרכז את הבמה.

זה אכן כן עניין של טעם ולכן זה סובייקטיבי. כמובן שמדובר בניאואנסים ולא במצב שיבוא אדם ויגיד לך שניתק את וופר ימין כי "כך הוא אוהב" או יחתוך את הטוויטר מלמעלה על 7000HZ כי "כך הוא אוהב". זה דוגמה לטלוויזיה שחור לבן.

פילוסופיה זה לא רע אם לא סתם מז***ים את השכל אלא כותבים דברים כמוך בטוב טעם. [גם] בשביל זה קיים הפורום. :lol:

פורסם

מסכים איתך אבל בסופו של יום

2 המוצרים באים לספק לנו משהו שהמציאות מספקת לנו , אבל on-demand

אם לכל אחד הייתה אפשרות מתי שהוא רוצה בסלון שלו ללחוץ על כפתור

ושהזמר שהוא רוצה , או ה"סדרה" שהוא רוצה יקפצו פתאום בסלון ויתחילו לשחק / לנגן

אני מאמין שזה מה שהיה קורה ולא היינו צריכים טלוויזיות או מערכות ( מן הסתם )

הקונספט מבחינתי הוא להתקרב כמה שיותר למציאות

ברגע שאני מההתחלה שולל את המציאותיות של מה שאני עושה , אני בעצם שולל את הייעוד של הדבר..

טוב לך כאינדיבידואל? יכול להיות שכן

אבל מבחינתי זה עבודה בעיניים ( בעיקר על עצמך )

מה הכוונה הבחור מקריב ממשהו במרכוז הבמה?

נראה שהוא מקריב את כל התמונה שלו , את כל הרוחב , את כל העומק

לא יודע , קשה לי לדמיין במה מפוקסת שממורכזת בצד שמאל ועדיין אתה מצליח לקבל פוקוס על כלים אחרים במרחב

דרך אגב אין דבר כזה סטאפים של כיול צבעים

יש colorimeter שמודד את הצבע ומכייל אותו לצבע המדוייק

כל דבר אחר זה שינוי מהדבר המדוייק , וזה בעיקר נובע מהרגלים של אנשים לראות ככה בעקבות כיולים של מכשירים בחנויות תצוגה + showoff ( מה לעשות , צבעים בוהקים נותנים יותר רושם ואפקט וואוו מצבעים משעממים ורגילים )

פורסם

יש בהחלט סטאפים של כיול צבעים. יש משתנים רבים שמשפיעים כמו צבע הקירות בחדר, סוג התאורה בה וכו'. שום מכשיר מדידה לא ייתן לכל אחד את מה שהוא אוהב ואיך זה נראה לו הכי "אמיתי". שלא נדבר על כך שכל מכשיר טלוויזיה ייראה תמונה בצורה קצת שונה גם אם תכייל אותם באותו חדר, באותם תנאים ועם אותו ציוד כיול. אני כותב אמיתי עם מרכאות כי אתה בדרך כלל לא באמת יודע איך נראה אותו אמיתי אלא בראש שלך אתה נותן לו פרשנות סובייקטיבית שמסתמכת בדרך כלל על הידיעה איך דברים דומים אמורים להיראות לך במציאות.

אל תבלבל בין מושגים של תמונה, במה, רוחב ועומק. אתה בהחלט יכול לקבל תמונה טובה ובמה רחבה ועמוקה, גם אם לא ממורכזת. אתה יכול לקבל פירוט של כלים במרחב, גם אם "כל התמונה בצד שמאל". ואגב, היה לו שם ברכב עומק בלתי רגיל. לשבת בהופעה. זה היה נשמע מצוין. רק שלי אישית הציק שהבמה היתה מוסטת שמאלה.

דבר נוסף, יש אדם מוערך בפורום שהעדפה שלו במיקום הבמה היא דווקא לא גבוהה. הוא אוהב אותה נמוך יותר, זה נותן לו תחושה שהזמרת באה לשיר לו מקרוב. הפרשנות שלו למציאות ולמקור היא כזו שזה נשמע לו אמין יותר ושקוף יותר כשהיא קצת יותר נמוכה מאשר כשהיא "עומדת ושרה על הדשבורד". יש בזה משהו. אתה צריך לשמוע את זה ולהרגיש..:lol:

ניר, לפעמים עדיף לחטט כך בפינצטה מאשר עוד איזה 80 ת'רדים של המלצות ל6X9 בחמש שקל.

פורסם

טוב , קנית אותי צביקה

אשמח אם הבחור יאפשר לי השמעה :)

עד היום חייתי בתפיסה שאם התמונה לא ממורכזת למרכז הדאשבורד , היא מאבדת את הפוקוס , הפירוט והעומק שלה

אני אישית גם אוהב שיש לווקאל של הבחורה נפח

הבעייה היא שאין לי מושג אם זה אמור להיות אמיתי או לא ( המון זמן לא שמעתי מערכת שאני יכול לעשות ממנה reference )

הנה שאלה מעניינת

האם ניתן לבצע reference מספיק איכותי עם אוזניות טובות?

או שאנחנו מאבדים משהו באוזניות ועדיף 2 טאוורים איכותיים?

או שאולי 2 מוניטורים בחדר מסוכך?

בקיצור מה האידיאל שאמור להיות בהנחה שאין לנו את היכולות לשבת באולפן של האומנים שאנחנו אוהבים ושומעים ( ולא בגלל שחלקם כבר לא פה ) ?

• תוכן חדש...