Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

PHASE- לא ברור כשאומרים פאזה 45 מעלות, או 90 מעלות. ברור שפאזה של 180 מעלות זה כמו הפיכת פאזה פיזית על ידי פלוס למינוס ומינוס לפלוס.

ב- WIKIPEDIA לא כזה רשום במפורט מה זה פאזה, ומי ידוע מה זה פאזה, ויש לו זמן פנוי יכול לנצל את זה ולהוסיף מידע לשם.

קיצור מה זה פאזה? אני אנסה להסביר לאלו שעד ען לא ברור להם.

PHASE- זה תנודה (OSCILLATION) של ממברנה שמייצרת גלים.

זה יותר ברור: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Simple_harmonic_motion_animation.gif

עכשיו, שינוי בפאזה זה פשוט משנה את זמן התנודות של ממברנה, ולא את רצף. תראו בתמונה.

741px-Phase_shift.svg.png

כאשר ציר X זה כיוון של תנודות נמדד על ידי זמן או מרחק, וציר Y זה רוחב של תנודות נמדד גם על ידי זמן או מרחק.

לדוגמה, אם נתן לשני רמקולים לנגן 1KHZ נקבל רצף זהה של תנודות זהות של ממברמה בכל אחד מהם.

כמו כאן: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Simple_harmonic_motion_animation.gif

כאשר נשנה את הפאזה באחד מהם (סתם דוגמה 90 מעלות), אנחנו נראה שתנודות של מברנה באחד הרמקולים לא זהה לתנודות הרמקול השני. כמו בתמונה:

AcrE5F1.jpg

כאשר רמקול עם פאזה 0 מעלות צבע אדום, ורמקול עם פאזה 90 מעלות צבע כחול.

אם אותם שני רמקולים, ובאחד מהם נשנה את פאזה 360 מעלות ושני ללא שינוי, נקבל שתנודות יהיו זהות בשני הרמקולים, כי 360 מעלות זה כמו 0 מעלות.

_______________________________________________________________________________________________________________-

כל זה קורה רק שיש תנודות של ממברנה זהות (דומות אחד לשניה), רק של 1KHZ כמו בדוגמה.

3phase.gif

כאשר הממברנה מייצרת תנודות שונות (תדרים שונים) בצורת מוזיקה הכל אחרת.

image005.jpg

ה-360 מעלות זה לא כמו 0 מעלות. פשוט קורה מצב שאחד הרמקולים הוא משדר צליל יותר מוקדם, אבל רצף נשמר בהתאם.

אני יודע שזה לא עונה לשאלה למה כשחותכים רמקול בזווית של 12 DB (מדרגה ראשונה) זה גורם להפיכת פאזה של 180 מעלות?

תשובה: לדעתי כי כך זה קורה פיזית בפועל.

בקרוסובר פאסיבי/פיזי חותך את טוויטר על ידי סליל במקביל וקבל בטור, והמידוופר על ידי סליל בטור וקבל במקביל, בצורה שונה.

xover7.gif

נקבל:

xover4.gif

וזה שגורם להפיכת פאזה.

לילה טוב :)

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממש יפה מצידך לכתוב הודעה בסינית עם תירגום לא מובן ולברוח למיטה

מחר בבוקר אני מצפה להסבר שגם פשוטי העם יבינו

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אם אהפוך את הפלוסים והמינוסים מהמגבר בקרוס הפאסיבי ואז הפלוסים והמינוסים של הוופר והטוויטר, הפכתי ב360?אם לא האם יש דרך פשוטה TA/TC/TD לעניים?

האם השינוי בפאזה בחיתוך קורה גם במעבדי סאונד?אם כן, מה ההסבר והאם בעצם שינוי המתלול בין האלמנטים נוצרים גם הפרשי זמנים בין האלמנטים?

אפשר בבקשה גם קצת יותר פירוט על החלק הזה?

PHASE-

אני יודע שזה לא עונה לשאלה למה כשחותכים רמקול בזווית של 12 DB (מדרגה ראשונה) זה גורם להפיכת פאזה של 180 מעלות?

תשובה: לדעתי כי כך זה קורה פיזית בפועל.

בקרוסובר פאסיבי/פיזי חותך את טוויטר על ידי סליל במקביל וקבל בטור, והמידוופר על ידי סליל בטור וקבל במקביל, בצורה שונה.

[ATTACH]182095[/ATTACH]

נקבל:

[ATTACH]182096[/ATTACH]

וזה שגורם להפיכת פאזה.

לילה טוב :)

פורסם

אדגר,

זה מה שניסיתי להסביר לך בת'רדים שלי... הסתה של הפאזה גורמת לרמקול לנגן את גל הקול בדיליי, השאלה עד כמה בדיליי - זה כבר תלוי בסלופ.

הרצתי אתמול בלילה הרבה חומר תיאורתי אבל מה שלא מצליחים להסביר בשום מקום זה אם מתבצע היפוך לקוטביות של גל קול אם אם מתבצעת הנחתה בלבד.

בסוף - אחרי הרבה קריאה הגעתי לחומר שמדבר בכלל על שיטות של חיתוך עץ או משהו כזה ושם התייחסו לקשר בין פאזה לסלופ במובנים של תזמון.

אבל שום דבר עד עכשיו לא מסביר למה פאזה מתהפכת או יותר נכון מה גורם לפאזה להתהפך - בין אם זה פעולה חשמלית או פעולה של המוח כתוצאה מהנחתה.

מה שרשמת בסוף לגבי היפוך פאזה הוא קצר מאוד ולא ברור לי - אתה יכול להרחיב?

עריכה - אדגר ההסבר שלך הוא לא נכון - זה ממש לא מה שגורם להיפוך פאזה

זה מה שמבדיל בין קרוס LPF לקרוס HPF

הטוויטר חתוך בHPF ולכן אתה מקבל סליל במקביל וקבל בטור.

הוופר חתוך בLPF ולכן אתה מקבל קבל במקביל וסליל בטור.

ככה בנוי קרוס מדרגה שניה.

זה לא קשור במאומה להיפוך פאזה...

היפוך פאזה זו תופעה שמתבצעת כאשר אתה קופץ בסלופים של 12 DB - אתה מסיט את נקודת תחילת שידור האות של הרמקול ב180 מעלות וככה יוצא שהוא מנגן קודם כל את הצד השלילי...

אני מקווה שההסבר הזה יותר ברור - כי זה מה שקורה בפועל - מה שזה אומר שאת גל הקול המוסט - הרמקול יתחיל נגן דווקא כשהממברנה שלו זזה אחורה... הפיכת פאזה אקוסטית.

למען האמת - עכשיו הרבה יותר ברור איפה כדאי להשתמש בהפיכת פאזה אקוסטית ואיפה בחשמלית...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אדגר,

זה מה שניסיתי להסביר לך בת'רדים שלי... הסתה של הפאזה גורמת לרמקול לנגן את גל הקול בדיליי, השאלה עד כמה בדיליי - זה כבר תלוי בסלופ.

לא בדיוק.

הסטה של פאזה גורמת לדיליי - נכון.

עד כמה דיליי? לא תלוי בסלופ אלא בהסטת הפאזה עצמה שנוצרה.

הסבר:

אם נגרמה הסטת פאזה של, נגיד, 120 מעלות לגל בתדר 100 הרץ.

הדיליי יהיה:

(120/360)*T =

0.333*T

T - זמן מחזור של הגל

= 1/f

1/100 = 0.1 Sec

ולכן הגל יושעה ב0.0333 שניות, או 33.3 מילישניות.

תשים לב שדווקא לתדרים נמוכים העניין שמיע (עשרות מילישניות) ובתדרים גבוהים השיהוי הוא זעיר ולכן בלתי שמיע

סבבה?

פורסם
תסביר קודם כל למה זה קשור ולמה אנחנו בכלל צריכים את זה...

כאשר אתה משתמש בקרוס פאסיבי או אקטיבי, זה לא משנה, אתה גורם להפיכת פאזה (מייצר דיליי), וזה גורם לבמה לא מכוונת.

אם אהפוך את הפלוסים והמינוסים מהמגבר בקרוס הפאסיבי ואז הפלוסים והמינוסים של הוופר והטוויטר, הפכתי ב360?אם לא האם יש דרך פשוטה TA/TC/TD לעניים?

האם השינוי בפאזה בחיתוך קורה גם במעבדי סאונד?אם כן, מה ההסבר והאם בעצם שינוי המתלול בין האלמנטים נוצרים גם הפרשי זמנים בין האלמנטים?

אפשר בבקשה גם קצת יותר פירוט על החלק הזה?

כשהמציאו קרוס פאסיבי, ואז לא היה קרוס אקטיבי, הבינו שבחיתוך של 12 DB פאזה זזה ל-180 מעלות, שזה גורם לדיליי.

היום שיש גם קרוס אקטיבי, אבל חיתוך הוא אותו חיתוך, כמו בקרוס פאסיבי. לא רצו לשנות את ההיסטוריה.

אדגר,

הרצתי אתמול בלילה הרבה חומר תיאורתי אבל מה שלא מצליחים להסביר בשום מקום זה אם מתבצע היפוך לקוטביות של גל קול אם אם מתבצעת הנחתה בלבד.

בסוף - אחרי הרבה קריאה הגעתי לחומר שמדבר בכלל על שיטות של חיתוך עץ או משהו כזה ושם התייחסו לקשר בין פאזה לסלופ במובנים של תזמון.

אבל שום דבר עד עכשיו לא מסביר למה פאזה מתהפכת או יותר נכון מה גורם לפאזה להתהפך - בין אם זה פעולה חשמלית או פעולה של המוח כתוצאה מהנחתה.

מה שרשמת בסוף לגבי היפוך פאזה הוא קצר מאוד ולא ברור לי - אתה יכול להרחיב?

עריכה - אדגר ההסבר שלך הוא לא נכון - זה ממש לא מה שגורם להיפוך פאזה

זה מה שמבדיל בין קרוס LPF לקרוס HPF

הטוויטר חתוך בHPF ולכן אתה מקבל סליל במקביל וקבל בטור.

הוופר חתוך בLPF ולכן אתה מקבל קבל במקביל וסליל בטור.

ככה בנוי קרוס מדרגה שניה.

זה לא קשור במאומה להיפוך פאזה...

היפוך פאזה זו תופעה שמתבצעת כאשר אתה קופץ בסלופים של 12 DB - אתה מסיט את נקודת תחילת שידור האות של הרמקול ב180 מעלות וככה יוצא שהוא מנגן קודם כל את הצד השלילי...

אני מקווה שההסבר הזה יותר ברור - כי זה מה שקורה בפועל - מה שזה אומר שאת גל הקול המוסט - הרמקול יתחיל נגן דווקא כשהממברנה שלו זזה אחורה... הפיכת פאזה אקוסטית.

למען האמת - עכשיו הרבה יותר ברור איפה כדאי להשתמש בהפיכת פאזה אקוסטית ואיפה בחשמלית...

אדי, קבל את זה כי אקסיומה, כי נתון.

זה מה קורה בפועל בקרוס פאסיבי, על ידי חיבור של קבלים וסלילים למעגל. והיום כשיש קרוס אקטיבי זה רק ממשיך את היסטוריה, לא משנים את עבר.

פורסם

כמובן .פשוט במעבד אתה חותך אות מוצא (לפני הכניסה למגבר ) ובקרוס פסיבי אותה יציאה (אחרי המגבר ) .

:-)

*הכוונה לקרוס שבה אם הרמקולים

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

שלפו מחשבונים:D

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אדגר - פרט בבקשה לגבי הסיבות ההיסטוריות שאתה מדבר עליהן.

איך קרוס אקטיבי משנה היום סלופ ככה שלא נוצרת השהייה? איך בדיוק הוא "הופך את הפאזה" רק בתחומי התדרים הנבחרים?

אני יכול לאמר לך שיש לי שתי אופציות בקרוס של הBIT1 לכל ערוץ -

האחת היא לשנות את הסלופ והשניה היא להפוך את הפאזה.

כשאני בוחר להפוך את הפאזה - הBIT1 הופך את כל היציאה לאותו המגבר וזה היפוך פאזה.

כשאני משנה בקרוס של הBIT1 את הסלופ ב12DB אני מקבל את התוצאה המצופה להיפוך פאזה אקוסטי.

האם אתה רוצה לאמר שבקרוס אקטיבי הוסיפו רכיב שמבצע TC לאותו ערוץ בהתאם לסלופ?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...