Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום רביעי, 2/12/09, בסביבות שש וחצי בבוקר,

התחברתי לשרת שלי שמתארח באחד ה-Datacenterים בישראל,

התחלתי להוריד קבצים מראפידשיר[RapidShare.com], תוך כמה שניות, שמתי לב שאני מוריד על 9500kb בשנייה(קו לתקשורת פנים-ארצית מהיר), הייתי בהלם מהמהירות, בחיים שלי לא ראיתי מהירות כזו מהארץ לחו"ל, זו מהירות שרואים בד"כ ב-Seedbox בחו"ל, מה גם שהחיבור מיועד לתקשורת בישראל בלבד.

יום רביעי, 2/12/09, בסביבות ארבע וחצי אחה"צ,

התחברתי לאותו השרת, שוב, התחלתי להוריד קבצים מראפידשיר, הפעם, המהירות הממוצעת הייתה 50kb.

ומה זה אומר? שהתיעדוף שחברות האנטרנט עושות, מוציא אותנו, טמבלים.

ברוב הבתים כיום, יש אנטרנט מהיר, כולנו משלמים בין 50-200 שקל בממוצע, ומה אנחנו מקבלים בעצם:

רוחב פס אמיתי[מקבל על מה שאתה משלם] בישראל.

רוחב פס מסורס לחו"ל.

העיקר ש-012 יצאו במבצע: "קנה 2, קבל 4". ו-hot, מציעים אנטרנט סופר מהיר(עד 100אמביט), כהחיבור הממוצע של שרת שיתופי בישראל, עומד על 1.5mb.

איזו מדינה מיוחדת במינה.

----

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין חדש תחת השמש.

עוד בשנת 98, שרכשתי את המנוי הראשון שלי לאינטרנט (10$ ל10 שעות חודשיות, דרך ספק אינטרנט בשם גזרנט) התופעה היתה קיימת. מאז עברו הרבה מים בנחל גזר, מהירות החיבור עלתה מ56K ל2.5M, אבל הבעיה נשארה כשהיתה - עלות קו מישראל לחו"ל יקרה בהרבה מקו בתוך ישראל. בניגוד למה שאתה מתאר, התופעה קיימת בכל העולם ולא רק בארץ. למעט, אולי, בחלק ממדינות ארה"ב שם אין בעיה של קירבה לשרתי RapidShare.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

התופעה אכן קיימת בכל העולם, אבל רק בישראל ההנחתה במהירות היא כל כך מורגשת, בזיונית ומזלזלת באינטליגנציה ובזכויות של הלקוח. "אצלנו" בספרד לדוגמה, קו של 10 מ"ב אכן נותן 10 מ"ב לספרד (בודקים את זה בהתקנה), אבל נותן "רק" 6-8 מ"ב בגבולות האיחוד ומשהו כמו 5 לישראל, טדז'יקיסטן ושאר מדינות העולם השלישי.

הורדה מראפידשר מתבצעת באופן קבוע על 1-1.5 מ"ב, "כך שהיאוש נעשה יותר נח..." :rolleyes:

פורסם

תשמע אני מסכים איתך לחלוטין שזה ביזיון מה שהולך בשנים האחרונות בתחום התקשורת בישראל.

פשוט לא יודעים או שלא רוצים לדעת איך להכווין בצורה נכונה את הכסף ע"מ לתת תקשורת איכותית.

אני לא רוצה בכלל להתחיל להסביר כמה יעלה לך קו 10-20 מגהביט עם QOS סימטרי..

אבי.

פורסם

בוא נגיד ככה שהיו זמנים שיכולתי להגדיר לעצמי קו עם CBR ולהיות בראש שקט. כבר לא.

בנתיים נהנה מהמיגבלות של עולם שלישי AKA 012...

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם
תשמע אני מסכים איתך לחלוטין שזה ביזיון מה שהולך בשנים האחרונות בתחום התקשורת בישראל.

פשוט לא יודעים או שלא רוצים לדעת איך להכווין בצורה נכונה את הכסף ע"מ לתת תקשורת איכותית.

אני לא רוצה בכלל להתחיל להסביר כמה יעלה לך קו 10-20 מגהביט עם QOS סימטרי..

אבי.

זה לא קשור לזה, זה קשור לתחרותיות ולהורדת המחירים,

הישראלי ה"חכם" אונס את ספקיות התקשורת למחירים של ריצפה,

ואז מתפלא למה אין להם שקל להשקיע בתשתית שלו.

היום יש אנשים שמתחברים ב-19.90 ל1.5 מגה,

מספיק שבחודש הוא דיבר חצי שעה עם תומך טכני או נציג שירות שמקבל 22 עד 28 שקל לשעה

תוסיף על זה הוצאות אחזקה של מוקדים ומערכים טכניים, ציוד וקוים לחול, P2P בתוך הארץ ו-POPים בחו"ל,

ובנוסף מספריי 1-800 בחלק מהפסקיות (למעשה רק בבזק בינלאומי בכל מה שקשור לטכני)

בקיצור הספקית מוציאה עליך יותר מ20 שקל בחודש, הרווח על משתמש הוא בתוספות ולא בחבילת הבסיס,

עכשיו הרבה יגידו "מה אכפת לי, לא מעניין אותי, בעיה שלהם" סבבה,

גם הם אומרים "מה אכפת לי, לא מעניין אותי, בעיה שלהם"

זה המצב, כל עוד המחירים ירדו גם הרמה של ה-תומכים, מערך טכני, תשתיות, מהירויות וכו' הכל ירד.

**גילוי נאות : אני עובד בבזק בינלאומי (לא במערך שקשור לאינטרנט, אבל בעבר הרחוק קצת הייתי מנהל משמרת בתמיכה הטכנית עסקית)**

**עם זאת הדברים שכתבתי, הינם דעתי האישית בלבד, ולא מייצגים בשום אופן את בזק בינלאומי, או את רוח הפעילות שלה**

פורסם

ואם אני משלם על 5 מגה ביט וכבר שנה לא מצליח להגיע למהירויות של 1.5 מגהביט אפילו, אני עדיין לא בסדר?

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם

עתיד - אתה טועה.

כמאמר הפתגם - יחס גורר יחס.

למה אם לקוח מתחבר לחברה,ורוצה חודש נסיון בשביל לראות איך השירות וכו',תוקעים לו מחיר מופקע?

תסתכל על 018 אקספון לדוגמא,מציעים מחירים הוגנים לכל המהירויות (כמעט), ואין הפרש משמעותי בין המחירים עם ההתחייבות לבין אילו שללא.

היום אם אתה מבטל התחייבות למרות שיש לך הוכחות שהספק "חרא" (משמע,הוכחות חותכות שהוא מתעדף תעבורה,מהירות מגוחכת,פינגים בשמיים וכו'),אתה סופג קנס ענקי ופשוט מאלצים אותך להשאר ברוע הגזירה.

אני לעומת זאת (ואני סבור שיש עוד המון כמוני) מוכן לשלם יותר מה55שקל לחודש (הרבה יותר) עבור חיבור ראוי,ללא תעדוף (וחבילת הגיימר לא עוזרת בכלום,זאת סתם אשלייה,בדיוק כמו ה PRIVATE NGN,כולם יודעים שהכל זורם שם עכשיו בגלל שזאת רק ההתחלה,כשיבואו עוד הרבה (ויבואו ועוד איך) יוזרים במהירויות גבוהות,אז נחזור לתעדוף ה"מקובל משהו" (:() ואלא אם כן יש לך קו עסקי או משהו בסגנון,תסבול כמו כולם.

אם הספק היה בא לקראתי,ואומר שבעבור 5מגהביט שיש לי היום,אשלם נניח 150שקל,אבל ללא תעדופים,מהירויות טובות בכל היממה,פינגים גבוהים ללא התנתקויות יזומות וכו' - הייתי פותח את הארנק ללא היסוס! כי מה לעשות - על איכות צריך לשלם - ובגדול.

לצערנו כל הספקים היום (חוץ מ018 אקספון כאמור,אבל סביר להניח שגם הם בדרך) מתעדפים את התעבורה בצורה זו או אחרת. אז אני לא ממש מוצא סיבה "לשמוח" להיות לקוח ספק אינטרנט כלשהו.

כנ"ל עם הוט ונזק ספקיות התשתית - למה אתה חושב לא מציעים חבילות נורמליות (100מגהביט עם 2מגהביט - היה עדיף שלא יציעו בכלל,בדיחה בפני עצמה) ? מפחדים שאנשים ישתמשו בקצב UP ראוי (10מגהביט ומעלה) לשימוש מסחרי כלשהו או שליחות קבצים גדולים בכמויות.

אז מה עושים? דופקים את האזרח הקטן עם מקסימות 800KBIT ואת כל השאר (80%?) מפנים לקווים עסקיים במחירים מופקעים הרבה יותר.

הלוואי והיינו מאמצים קצת מהשכנים שלנו מעבר לים (ע"ע אירופה) שם כל ספק לא כובל (תרתי משמע) את הלקוח,מחירים הוגנים,שירות מעל המצופה,והכי חשוב - כולם מרוצים בסופו של דבר (משהו שלא ייראה פה במילניום הקרוב ;))

מצטער על החפירה,איזה סופרב TSI דנדשה נסעה כמו צב לפני בדרך לחברה,אז הנה כל העצבים בהודעה אחת :p

המשך ערב נעים :) אופיר.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

היום יש אנשים שמתחברים ב-19.90 ל1.5 מגה,

אני אשמח להתחבר ל 1.5 מגה בעשרים שקלים לחודש .

היכן ? איזו ספקית ? האם זה כולל התחייבות ארוכת טווח או אלמנטים מפתיעים אחרים בחשבונית ?

פורסם

אני אקח את המונח SSDD ואשנה אותו קצת SSDC

Same Shit Different Company

כל החברות בישראל היום הם זבל פחות או יותר, חלק גרועות לגמרי בימים מסוימים בחודש ובחלק מהימים גרועות פחות.

אני אישית עם netvision כבר תקופה ואני גם מסיים עכשיו את התקופת התחייבות שלי איתם וכנראה גם נשאר אצלהם.

למה? עדיף את האויב שאתה מכיר מאשר את זה שלא.

אני גם די מרוצה מהם, המהירויות שלי בטורנטים לא רצחניות יחסית לקו 5/500 אבל בלילה ומדי פעם ביום הכל זורם חלק.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

הלוואי והיינו מאמצים קצת מהשכנים שלנו מעבר לים (ע"ע אירופה) שם כל ספק לא כובל (תרתי משמע) את הלקוח,מחירים הוגנים,שירות מעל המצופה,והכי חשוב - כולם מרוצים בסופו של דבר (משהו שלא ייראה פה במילניום הקרוב ;))

מצטער אבל גם באירופה לא הכל וורוד. מבחינת שירות (לפחות בגרמניה) והייתה לי התנסות עם יותר מחברה אחת (גם אינטרנט וגם אחרות), הוא במילה אחת - חרא. אם חתמת חוזה, אתה עומד אחרת תשלם קנסות גבוהים בהרבה מאשר בארץ והרבה יותר קשה להתנתק מאשר בארץ. אני כן מסכים איתך שמהירות עליה מתחייבים, מספקים. לגבי שירות - לפחות לגרמנים יש עוד הרבה מה ללמוד מישראל.

אני מסכים עם עתיד שאין ארוחות חינם.

Veni Vidi Vici

פורסם

מסכים עם עתיד, מה שאנחנו מבשלים זה מה שאנחנו אוכלים, והכי עצבו שלאו דווקא האנשים שבישלו את הייסה הם אלו שצריכים לאכול אותה ולעיתים לקוחות שמוכנים לשלם יותר, ע"מ שחברת האינטרנט תוכל לספק את השירות שבאמת היו רוצים לקבל צריכים לאכול אותה כי ישנם אנשים שרוצים לשלם חינם ולקבל את המקסימום, זה פשוט לא הולך ביחד.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

האמת שבקשר לRapidShare וחבריו שעת ההורדה היא החשובה, בלילה מובטחת לך הורדה על מקס' מהירות (אצלי אישית זה 300kb ) ואילו בשעות הצהריים זה מוריד במקרה הטוב על 50kb ולעיתים אפילו על 2-5kb.

יש תוכנה מאוד נחמדה בשם JDownloader שהיא מנהל הורדות לשרתים כמו רפיד שבהם צריך להמתין בין הורדה להורדה והיא אוט' מנתקת אותך מהאינטרנט ברגע שסיימת להוריד קובץ ומתחברת מחדש וכך מורידה בעצם ללא הפסקה. תפעיל אותה בצהריים והיא לא תסיים לך אפילו חלק אחד כל היום, אבל אם תפעיל אותו בלילה תוכל להוריד 2-3 סרטים בלי שום בעיה.

"ישמור אותי האל מפני האמונה"

פורסם

ice35,

בשביל העינוי של להוריד מ-Rapidshare בחינם[מה גם שאני מחובר עם IP סטטי], אני לא מוכן לסבול 4392349 שניות ביום ו-494243987 ניתוקים.

במקרה הכי גרוע, שהתקציב מיועד לדברים אחרים,

קונים חשבון לראפיד פעם ב-3 חודש, ועושים השלמות של חודשים קודמים.

----

פורסם
אני אשמח להתחבר ל 1.5 מגה בעשרים שקלים לחודש .

היכן ? איזו ספקית ? האם זה כולל התחייבות ארוכת טווח או אלמנטים מפתיעים אחרים בחשבונית ?

ממש לא,אני מחובר בשתי בתים שונים על 1.5 מגה ב19.90 דרך נטוויזן,בלי שום אלמנטים מפתיעים,כל שנה אני מחדש את המנוי ועד היום(טפו טפו טפו,אין לי בעיות(וגם דרישות מיוחדות) אז זה מתאזן).

• תוכן חדש...