Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צ'ק-לכמה זמן תקף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההמחאה תקפה לחצי שנה מהתאריך שמודפס עליה בקטן בצד שמאל(שהונפקה בבנק) או מהתאריך שבעליה רשם עליה בו קיבלתי אותה?

נניח ותהיה בעיה מבחינת הבנק לתת לי למשוך את הכסף במזומן מההמחאה של החודש שעבר, יש לבעל ההמחאה(המעסיק שלי)אפשרות לדעת שאכן לא משכתי את הכסף(המשכורת) מהחודש שעבר ולרשום לי המחאה חדשה עם תאריך חדש של החודש הנוכחי?

פורסם

מהתיאור שכתבת, עולה חוסר בהירות לגבי זהות מושך הצ'ק: לא ברור לי האם הוא המעסיק שלך או הבנק.

מה שמו של מושך הצ'ק כפי שמופיע בפינה הימנית העליונה שלו - הבנק או המעסיק?

אם הבנק - כאמור, זהו צ'ק בנקאי, ולכן תוקפו אינו פג לעולם.

אם המעסיק - חצי שנה מהתאריך הנקוב על הצ'ק.

זה הכלל, אין כאן איפה להתבלבל.

בנוגע לשאלתך השניה: הדרך הבטוחה ביותר עבור המעסיק שלך לדעת שלא פדית את הצ'ק היא בכך שתחזיר לו את הצ'ק הישן, ושבתמורה הוא ינפיק לך צ'ק חדש. אם עברו רק חודש או חודשיים מהתאריך שכתוב על הצ'ק, כל המהלך הזה מיותר לחלוטין.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, בפינה הימנית העליונה שלו רשום את שם העסק בו אני עובד (שהוא גם שמו הפרטי של המעסיק),אומנם עברו רק חודש וחצי מהתאריך שקיבלתי אותו( כלומר מהיום שבו המעסיק רשם לי אותו)אך אם זאת עברו כבר כחמישה וחצי חודשים מהתאריך המודפס עליו בחלקו השמאלי התחתון שזה למעשה היום שבו הונפק בבנק הפנקס המחאות.

פורסם

מקבל הצ'ק לא יכול לדעת מתי הצ'ק ניתן

לא משנה מתי ניתן. משנה מה התאריך הרשום עליו.

על גבי הצ'ק ממלאים תאריך.

מתאריך זה הצ'ק תקף לשישה חודשים. (ולא משנה אם התאריך שרשום הוא התאריך בו ניתן הצ'ק. הוא יכול להיות תאריך מראש / דחוי, ותאריך למפרע).

אם תתן לאדם צ'ק היום, ותרשום תאריך מלפני חמישה חודשים ו-29 יום, הצ'ק יהיה תקף 6 חודשים מהתאריך הנקוב - כלומר ליום אחד בלבד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כמה מכם כתבו כאן שתוקף של שיק הוא חצי שנה.

אנא מצאו את ההוראה הזו, ולנקקו אתה.

(בקובץ חוקי מדינת ישראל, בתקנות בנק שיראל, איפה שבא לכם.)

רמז: יהיה לכם קשה...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מתוך פקודת השטרות:

פרק ראשון: מבוא

1. בפקודה זו –

"שטר" – שטר חליפין, לרבות שק;

פרק שני: שטרי חליפין

סימן ה’: חובותיו הכלליות של אוחז

39. (א) שטר בר פרעון לאחר ראייה שסחרוהו, צריך האוחז, בכפוף להוראות פקודה זו, להציגו לקיבול או לסחרו תוך זמן סביר; ולעולם, שטר שפרעונו לאחר ראייה צריך להציגו לקיבול תוך ששה חדשים מתאריכו, או תוך זמן קצר יותר שהיתנוהו המושך או המסב, או תוך זמן ארוך יותר שהיתנוהו המושך ושלא יעלה על שנים עשר חדשים.

(ב) לא עשה האוחז כן, הופטרו המושך וכל המסיבים שקדמו לאותו אוחז.

(ג) כשבאים לפסוק מהו זמן סביר כמשמעותו בסעיף זה, יש לשים לב לטיבו של השטר, למנהג הסוחרים לגבי שטרות מעין זה ולעובדות של המקרה המיוחד.

44. (א) בכפוף להוראות הפקודה, צריך להציג שטר לפרעון כראוי; לא הציגוהו, המושך והמסב מופטרים.

(2) שטר שהוא בר-פרעון עם דרישה, יש להציגו, בכפוף להוראות הפקודה, תוך זמן סביר לאחר הוצאתו, כדי להחיב את המושך, ותוך זמן סביר לאחר הסבתו, כדי להחיב את המסב. כשבאים לקבוע מהו זמן סביר, יש לשים לב לטיבו של השטר, למנהג הסוחרים לגבי שטרות מעין זה ולעובדות של המקרה המיוחד; ולעולם שטר שהוא בר-פרעון עם דרישה יש להציגו לפרעון תוך ששה חדשים לאחר תאריכו, או תוך זמן קצר יותר שהיתנוהו המושך או המסב, או תוך זמן ארוך יותר שהיתנהו המושך ושלא יעלה על שנים עשר חדשים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אלעד, בפינה הימנית העליונה שלו רשום את שם העסק בו אני עובד (שהוא גם שמו הפרטי של המעסיק),אומנם עברו רק חודש וחצי מהתאריך שקיבלתי אותו( כלומר מהיום שבו המעסיק רשם לי אותו)אך אם זאת עברו כבר כחמישה וחצי חודשים מהתאריך המודפס עליו בחלקו השמאלי התחתון שזה למעשה היום שבו הונפק בבנק הפנקס המחאות.

אם כך, הרי שלא מדובר בצ'ק בנקאי אלא בצ'ק רגיל.

בפעם האחרונה שאני כותב את זה בשרשור הזה (אני מתחיל להישמע כמו תקליט שרוט) : צ'ק תקף למשך ששה חודשים/180 ימים/חצי שנה (בחר את הניסוח המועדף עליך) מהתאריך שנכתב עליו. סה טו.

להבהרות נוספות, קרא שנית את תשובתו של ידידי המלומד שגודש בנדיבות ונוהג באדיבות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לא משנה מתי ניתן. משנה מה התאריך הרשום עליו.

אם תתן לאדם צ'ק היום, ותרשום תאריך מלפני חמישה חודשים ו-29 יום, הצ'ק יהיה תקף 6 חודשים מהתאריך הנקוב - כלומר ליום אחד בלבד.

זו בדיוק כוונתי.

צד ג' לא יודע מתי ניתן הצ'ק. הוא יודע מה התאריך שרשום על הצ'ק - והם מדובר על תאריך עתידי, לא מן הנמנע שהוא יסחור בו ויעביר אותו לספקים שלו.

כמו כן, גם אם מדובר על צ'ק שכבר הפך ל"מזומן" - הוא עדיין סחיר, ולבתי עסק בהרבה מקרים משתלם יותר לגלגל אותו מאשר להפקיד אותו בבנק..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
כמה מכם כתבו כאן שתוקף של שיק הוא חצי שנה.

אנא מצאו את ההוראה הזו, ולנקקו אתה.

(בקובץ חוקי מדינת ישראל, בתקנות בנק שיראל, איפה שבא לכם.)

רמז: יהיה לכם קשה...

פתח פנקס שיקים.

עמוד ראשון, הוראות כתיבת שיק - רשום שם שהוא בתוקף ל 6 חודשים מהתאריך הנקוב עליו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...