Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צ'ק-לכמה זמן תקף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי לפניי כחודש+ ציק(משכורת) וטרם פדיתי/משכתי את הכסף בשל חוסר זמן פנוי לגשת לסניף הבנק של המעסיק ,בינתיים קיבלתי כבר משכורת נוספת וברצוני לגשת מחר לבנק ולמשוך במזומן את מלוא הסכום של שתיי הציקים ביחד ,ייתכן ותהיה בעיה ?

פורסם

צ'ק,בלי י' :)

בפעם אחרונה שהפקדתי, תוקף כל צ'ק הינו 4חודשים או יותר.

אין לי בעצמי צ'קים שלי ככה שאני לא ממש מעודכן.

עריכה - אלעד השיג אותי,המושחת הזה :|:p

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אפרופו צ'קים.

כשהייתי קטן, בן 4-5, ראיתי בתחנות דלק שלט שאמר "לא מקבלים צ'קים", חשבתי שצ'יקים הם עדה מסויימת ותחנות הדלק לא מוכנות לשרת אותם. :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אם כבר יש כאן מומחים לנושאי צ'קים, שקים ושיקים:

נניח ונתתי למישהו המחאה על סכום גדול יחסית, ולמרות שחלף זמן רב (נניח, חודש) מהתאריך שמופיע על הצ'ק הוא לא טרח לפדות אותו. האם אני עדיין מחויב, מבחינה חוקית, להיות ביתרה מספקת לכיסוי אותה המחאה מן העבר? האם עלי לדאוג ליתרת זכות גדולה במשך חצי שנה בחשבוני בתקווה שאולי יבוא היום ואותו אדון יטרח להפקיד את הצ'ק?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בוודאי, איזו מן שאלה זו בכלל.

אתה אמור לקחת סכום כסף X שנתת, ולהתייחס אליו כאילו הוא כבר עבר לאותו אדם שנתת לו את השיק.

אתה אמור לשים את X הסכום הזה בחשבונך, והאדון יפדה אותו מתי שירצה.

זה שעבר התאריך לא אומר שאתה לא צריך לשלם בשביל מוצר או כל דבר אחר שבגללו הוא קיבל את השיק.

השיק שווה ערך לכל צורת כסף אחרת.

פורסם

כאמור: יש לוודא שבמשך חצי שנה מהתאריך הרשום על הצ'ק תהיה יתרה מספקת בחשבון.

לא ניתן לצפות מאדם שאחרי יותר מחצי שנה ישמור על יתרה מספקת בחשבונו, ולכן אם יגיע צ'ק לאחר יותר מחצי שנה ולא תהיה יתרה מספקת בחשבון (אכ"מ = אין כיסוי מספיק, בעגה המקצועית), זה עדיין לא יחשב כאילו אין לו כיסוי, וזאת מכיון שהוא כבר פג תוקף.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אגב, אם כבר בצ'קים עסקינן, אני חוזר ומחדד את ההמלצה שלי להזמין מהבנק אך ורק צ'קים למוטב בלבד, שהינם בטוחים יותר עבור מושך הצ'ק (או במילים פשוטות: עבורכם, כאשר אתם נותנים למישהו אחר את הצ'ק) ומבטלים חלק גדול מהסיכונים הכרוכים במתן צ'ק.

בנוסף, אני ממליץ לכם לשמור את הפנקס במקום בטוח, ורק כאשר ידוע לכם שתזדקקו לצ'ק, תוציאו אחד מהפנקס ואת השאר תשאירו במקום הבטוח.

צ'קים יכולים להיות מאוד נוחים, אבל בשימוש לא זהיר הם עלולים גם להיות סיוט. אם תקפידו על הכללים הפשוטים הללו, מרבית הסיכויים הם שתזכו להכיר רק את הצד הנחמד שלהם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
בוודאי, איזו מן שאלה זו בכלל.

אתה אמור לקחת סכום כסף X שנתת, ולהתייחס אליו כאילו הוא כבר עבר לאותו אדם שנתת לו את השיק.

כנראה שלא הובנתי כהלכה.

אני לא מתכוון להתכחש לעובדה שנתתי לאותו פלוני-אלמוני צ'ק שיק דחוי. אבל להחזיק סכום כסף גדול בעובר ושב רק כי אולי יום אחד מישהו יזכר שיש לו שיק של צביקה פיק במגירה?

אני חושב שאם לאותו פלוני לא היה דחוף להפקיד את השיק בחודש הראשון, יתכבד כבודו לחכות עוד יומיים שלושה עד שאני מוכר איזה תיק מניות בבורסה של שנגחאי או סוגר איזו עסקת תיווך נשק ואז יקבל את כספו. גם ככה חיכה חודש. מה בוער עכשיו ומיד?

למה לבנק מותר ולי אסור?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה פיק, יכול להיות שהצ'ק הזה עובר עכשיו בין 30 סוחרים שונים.

אם קנית בו שולחן, יכול להיות שהוא עובר לספק, ומהספק ליצרן, מהיצרן ליבואן של חומרי הגלם, שמשלם איתו לחברת הובלה, שמשלמת איתו לאיזה מוסכניק והמוסכניק הזה קונה איתו אופניים לילד שלו וכו'...

בכל אופן, צ'ק תקף לחצי שנה מהתאריך שרשום עליו.

מקבל הצ'ק לא יכול לדעת מתי הצ'ק ניתן ואם יש או אין לך כסף בעו"ש.

הוא הולך להפקיד אותו - ואז אם אין כיסוי הבנק מודיע לו שהצ'ק נדחה (ולוקח ממנו עמלה של ~15 שקל על זה).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
כנראה שלא הובנתי כהלכה.

אני לא מתכוון להתכחש לעובדה שנתתי לאותו פלוני-אלמוני צ'ק שיק דחוי. אבל להחזיק סכום כסף גדול בעובר ושב רק כי אולי יום אחד מישהו יזכר שיש לו שיק של צביקה פיק במגירה?

אני חושב שאם לאותו פלוני לא היה דחוף להפקיד את השיק בחודש הראשון, יתכבד כבודו לחכות עוד יומיים שלושה עד שאני מוכר איזה תיק מניות בבורסה של שנגחאי או סוגר איזו עסקת תיווך נשק ואז יקבל את כספו. גם ככה חיכה חודש. מה בוער עכשיו ומיד?

צ'ק מהבחינה הזו הוא כמו מזומן. נתת צ'ק, תדאג שיהיה לו כיסוי. זה שבמקרה הכסף נשאר אצלך בחשבון לא אומר שהוא שלך, ולא אומר שאתה צריך להשתמש בו לדברים אחרים.

למה לבנק מותר ולי אסור?

אתה רוצה שיעור בעובדות החיים?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...