Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, אני זקוקה בבקשה לעצתכם כבעלי ניסיון.

יש לי יונדאי אקסנט שנת 1997, עם 120 אלף ק"מ.

שבוע שעבר גיליתי נזילה די חמורה מהאוטו, שלוליות מתחת למכונית, מיכל מים ריק וכל הסיפור.

לקחתי את המכונית היום למוסך והמוסכניק אמר שמשאבת המים הלכה, ושרצועת הטיימינג ספוגה כולה במים וצריך להחליף גם אותה. על הדרך גם הייתי צריכה לעשות טיפול 10,000.. בקיצור כל הסיפור עלה קצת יותר מ-1,500 שקלים (מכה קשה לכיס הסטודנטית שלי).

בכל מקרה, חזרתי הבייתה היום, חניתי את האוטו ושעתיים אח"כ אני מזיזה אותו ומגלה שוב שלולית מתחת למכונית! (אומנם קטנה יותר מפעם אבל עדיין שלולית!), ושוב מיכל המים בדרך להתרוקן.

המוסכניק אני מודה נראה די אמין (מוסך צורי ברחובות אם זה אומר למישהו משהו..), עם רישיון של משרד התחבורה ומוסך גדול ורציני, לא חאפר.

השאלה היא - האם הוא עבד עלי? האם יש סיכוי שהוא החליף את כל הדברים ופספס את הבעיה,

ובעיקר: מה לעשות הלאה? כמובן שאחזור אליו מחר בבוקר - השאלה היא אם לדרוש את הכסף בחזרה? לדרוש ממנו שיתקן את הנזילה בחינם? ומה לעשות אם יבקש ממני עוד כסף כדי לתקן את הנזילה?..

מכיוון שזהו הרכב הראשון שלי, ולצערי אין לי הכוונה אבהית אשמח לכל עצה מועילה. תודה.

פורסם

רק לידיעה לפעם הבאה - מקום שאלה כזו הוא בפורום הטכני.

השרשור הועבר לפורום הטכני ע"י הנהלת הפורום.

לפי דעתי לא הייתי ממהר להסיק שעבדו עליך, גם מכונאים טובים טועים.

תחזרי למוסך, תגידי להם מה מצאת וזהו.

התיקון שעשית באחריות והם צריכים לתקן את מה שטעון תיקון.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

לחזור אליו ולבקש שיתקן את הבעיה כי שולם כסף לתיקון והוא לא תיקן.

יתכן והנזילה ממקום אחר ואז באמת עבד עלייך בעניין הטיימינג, ויתכן גם שהבעיה אכן במשאבה והוא לא אטם מסביב למשאבה מה שגורם לנזילה שוב.

ככה או ככה שולם לו כסף אז לדרוש ממנו לתקן את הבעיה ללא תוספת במחיר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

1+ לדבריו של TOMER

לחזור למוסך ולדרוש תיקון של הנזילה ללא עלות, מכיוון שלא נפתרה הבעיה ושילמת על התיקון הזה.

רותם

פורסם

לא בטוח שיש מקום לדרוש תיקון ללא עלות.

יתכן והיתה נזילה גם ממשאבת המים וגם מנקודה נוספת, כשהנזילה העיקרית היא ממשאבת המים. המוסכניק אבחן את הנזילה העיקרית במשאבת המים, נזילה שקל יחסית לאבחן ופספס את הנזילה השנייה. הרי פותחת השרשור בעצמה מודה שיש שיפור כלשהוא במצב הנזילות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הגעת לתיקון נזילת מים - על המוסכניק לתקן את נזילת המים. אם מיהר לעשות "הגדלת מכירה" מה שבדרך כלל עושים והסכמת לא נורא, אבל במחיר שקיבלת כהצעה (1500 ש"ח) חייב בעל המוסך לתקן את הנזילה. משמע לא מגיע לא שקל נוסף.

אגב לידע כללי יש פיקוח על העניין באיגוד המוסכים (במידה ויש את הפלוס הירוק במוסך) היה לי מקרה של רעידות בנסיעה ואחרי שחזרתי מאיזור גלגלים אמר לי בעל המוסך שזה או הציריה הימנית או הציריה השמאלית ואמר שיחליף את הראשונה ונבדוק אם סודר כמובן שלא סודר אחרי כמה ימים החליף גם את השניה וכמובן שלא סודר ולבסוף פניתי למקום שמתמחה יותר בעניין (צמיגי החוף בראשל"צ) והוא אמר לי שאחד הצמיגים לא תקין שיש בו איזו חגורה שבורה וזה הגורם לבעיה והחלפתי את שני הצמיגים וכמובן הסתדר. פניתי לאיגוד המוסכים ואלו דרשו מבעל המוסך לזכות אותי במלוא הסכום למעט עבודה... אז יש לך אבא ואמא בעניין לפחות היום אולי פעם לא היה..

פורסם

1. לאחר תיקון במערכת הקירור צריך וחובה לבדוק לחץ עם מכשיר לחץ למערכת הקירור.

2. חובה לבדוק פעולת מאוררים ומפלס נוזל מי קירור.

3. אילו הלקוח היה סומך על המוסך ולא היה מספיק עירני היה נגרם נזק .

4. לדעתי במידה שיש נזילה ממערכת הקירור עקב עבודת מוסך לא מושלמת אני חושב שזה חוסר אחריות של המוסך.

פורסם

מוסך צורי ברחובות גדול ואחראי .

לגשת בבוקור לבדוק .

במידה ויש נזילה ממקום נוסף יכול להיות עקב חיבור מכשיר בדיקה בלחץ .

לא לשכוח שזה רכב משנת 97 .

אני משוכנע שבמידה והתקלה באחריות לא תשלמי גרוש נוסף .

בהצלחה .

אורי

פורסם

שלום חברים,

תודה רבה על כל העזרה.

ביקרתי הבוקר במוסך ואחרי שפרקו והרכיבו מחדש את הרדיאטור שלי כי חשבו ששם הנזילה השניה, גילו צינור קטן שהתייבש ונבקע באמצע המנוע. הסתבר שבאמת היו שתי נזילות... בכל מקרה הצינור הוחלף, והנזילה הופסקה.

המוסכניק שלי, שהתברר כבחור אמין וסימפטי, לא לקח על כל העניין אפילו לא שקל אחד - למרות שהיה מדובר בשעתיים עבודה.

שוב תודה ומזלנו שישנם עוד אנשים הגונים בעולם.

פורסם

דרך אגב, אני לא חושב שמדובר באנשים הגונים. מדובר באנשים שעושים את העבודה שלהם כמו שצריך, זה צריך להיות הסטנדרט, לא משהו חריג :)

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה עם הרכב.

פורסם

מסכים.

ד"א זה נפוץ שכשמתקנים נזילה ועולה הלחץ חזרה למערכת ללחץ תקין - חלק אחר לא עומד בלחץ.

וזה סה"כ צינור ברכב ישן.

בקיצר - נשמע סה"כ הוגן ויכול לקראת.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

נראה לכם בסדר שהוא החליף גם את הטיימינג?

כמובן שברוב המקרים כאשר מחליפים משאבת מים אז עושים כבר גם טיימינג, אבל לא נראת לי הסיבה שהוא נתן "הרצועה רטובה"...

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

• תוכן חדש...