Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי המצלמה בנ"ל- עם עדשה של קאנון 8-55mm , מה הפירוש "8-55" ?.

אני רוצה לקנות עוד עדשה למצלמה , אך אני לא מבין בסוגי העדשות שקיימות אם מישהו מוכן להרים את הכפפב ולהסביר לי על סוגי העדשות .

אשמח לקבל הסבר בנושא .

תודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

המידה מתייחסת לאורך המוקד, כנראה שהתכוונת לעצמית של 28-55 ולא של 8-55.

ככל שאורך המוקד קטן יותר כך זווית הראיה רחבה יותר, ככל שאורך המוקד גדול יותר זווית הראיה מצטמצמת ומתקבלת הגדלה של האובייקט המוצלם (זום אופטי).

יש לך מצלמה מצויינת ממש וכדי לך להשקיע בעצמית איכותית.

אך לא ניתן להמליץ לך איזה עצמית לרכוש אם לא תגדיר מה אתה אוהב לצלם: נוף, אנשים, מקרו וכיו"ב. ומיקום: בתוך מבנים מחוץ למבנים וכיו"ב.

פורסם

רוני, הוא מתכוון לעדשת הקיט שהיא 18-55MM.

הקיט שלי נזרקה בבית ובמקומה נרכשה טמרון 17-50MM - שפשוט טובה בכל אספקט מהקיט הזוועתית.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני אוהב לצלם אנשים , נאמר ממספר מטרים , אך לא רוצה שהם יראו כנמלים בתמונות .

אני גם אוהב מאוד לצלם נופים מרחוק , אך עם העדשה הנוכחית "הקיט" זה לא מאפשר לי את הדבר .

האם למצלמה הנ"ל ובכלל מומלצות עדשות של קנון - אני הבנתי שהן איכותיות , האם אני טועה ? .

נאמר ואני רוצה לצלם נוף ממרחק של 400 מטר - איזה עדשה אני צריך ? .

יש עדשה אחת שתאפשר לי לצלם גם נופים וגם אנשים ? .

יש בארץ מקום שמשכיר עדשות איכותיות ליומיים שלושה במחיר שפוי ? .

תודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם
אני אוהב לצלם אנשים , נאמר ממספר מטרים , אך לא רוצה שהם יראו כנמלים בתמונות .

אני גם אוהב מאוד לצלם נופים מרחוק , אך עם העדשה הנוכחית "הקיט" זה לא מאפשר לי את הדבר

נאמר ואני רוצה לצלם נוף ממרחק של 400 מטר - איזה עדשה אני צריך ? .

יש עדשה אחת שתאפשר לי לצלם גם נופים וגם אנשים ? .

.

ממה שהבנתי - אתה רוצה עדשה שתוכל "לקרב" דברים מרוחקים מצד אחד אבל גם שתוכל לצלם מקרוב.

חפש עדשה בתחום של 18-200.

אגב נופים דווקא נהוג לצלם "מרחוק" כלומר לתפוס כמה שיותר בצילום. צילום בעדשה מקרבת יוצר תמונה "דחוסה" שבה קשה להבחין מה לפני ומה אחרי.

אבל כל אחד והסגנון שלו.

פורסם

תחליט מה אתה רוצה..איכות או מרחק?

18-200 תוכל לצלם מקרוב אך העדשה על הפנים! צמצם גבוה ואיכות תמונה לא משהו.

כמו שאוראל אמר,אם אתה רוצה צילום פרוטרטים אז 17-50 תעשה את העבודה.

לי יש 17-55 של ניקון,אומנם כמה ליגות מעל הטמרון אבל טווח מעולה לצילום אנשים.

לגבי נופים אתה צריך עדשה 70-200 אך שוב,יש מגוון מסויים של 70-200,יש עם צמצם 4-5.6 שתעלה לך 1000 ש"ח+- ויש 70-200 2.8 שתעלה לך פי 9.

תן תקציב ונוכל להמליץ לך.

בן.

Got To love It

פורסם

50 זה אורך מוקד קצר מדי לפורטרטים.

שייקנה 18-200 של קנון או 18-270 (מיוצבת) של טמרון. הדיוט לא יבחין בהבדלי האיכות בינן לבין עדשה טובה יותר ותהיה לו את כל הגמישות שהוא צריך.

נ.ב. מבחינת רזולוציה הטמרון 17-50 לא נופלת משום עדשת זום קיימת באופן משמעותי (אם כבר ההיפך הוא הנכון), בוודאי שלא בהפרש של "ליגות".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נ.ב. מבחינת רזולוציה הטמרון 17-50 לא נופלת משום עדשת זום קיימת באופן משמעותי (אם כבר ההיפך הוא הנכון), בוודאי שלא בהפרש של "ליגות".

הטמרון אומנם אינה בנויה ברמת העדשות האיכותיות של קנון, הפוקוס שלה איטי יותר ומרעיש יותר וצריך לבדוק טוב טוב את העדשה כדי לא לפול על "לימונית".

כשמצאת אחת טובה - היא טובה.

גוונים חמים, חדות טובה עד מאוד ומחיר רכישה שפוי.

אני מאוד מרוצה משלי...

רק חבל ששבועיים אחרי הרכישה - טמרון הציגו גרסה מיוצבת ומשופרת קלות - שווה לחכות לה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

זה אולי הזמן גם להגיד שאני מוכר 70-300 IS אם מישהו מעוניין (עם או בלי 350D שמחוברת לקצה שלה :p )

הנה גם שיניתי את החתימה

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

לא יודע, אני בקושי משתמש בגוף הזה או בעדשה הזו.

הגוף שימש כל חייו כגיבוי ל 5 שלי, שלמעשה מרותכת ל 24-105 הנפלאה.

העדשה החליפה את ה 70-200 F4 שמה שהרגיז אותי שהיתה בלי מייצב (מתמכרים למייצב, זה פשוט עובד) אבל גם זו מרגיזה אותי כי היא מפקסת לאט יחסית למה שהתרגלתי, פרט לזה היא דווקא אחלה עדשה, במיוחד עם סדרת הביניים של קנון לדעתי.

מכיוון שה 5 MK2 לא עושה לי חשק להחליף את ה 5 שלי, חשבתי אולי באמת לקנות את ה 7 וה 70-200 F4 המיוצבת, אבל שוב משהו מציק לי, למה לעזזל לא עשו ל 7 מסך מפרקי ?!

בקיצור, הרבה אם ואם ואם ואם ושום דבר לא דחוף :-)

הםםם כשחושבים על זה, תכף נפתח טרד עם תמונות

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...