Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע העת לקנות מקרר ואני ניצב בפני החלטה מציקה. קראתי הרבה על מקררים וכל השיט הזה וסה"כ יש לי שתי אופציות:

א) לקנות מקרר קטן וזוגי (250-300 ליטר) כל עוד גרים בדירה שכורה

ב) לקנות מקרר נורמלי שישאר שנים (מגבלת גובה של הדירה הנוכחית - עד 176 ס"מ)

הבעיה בא' שזה סוג של לחיות כמו חוראני - בעיקר בגלל המקפיא. הוא קטן וסטונדטיאלי. מנגד, זה עולה כ- 1200 ש"ח - כרבע ממה שכנראה יעלה מקרר מסוג ב'. אם ימות, אז ימות.

הבעיה בב' זה שיש עשרים מיליון סוגים של מקררים ואני בסה"כ רוצה משהו פשוט - משהו שיקרר ולא יעשה רעש (אם אפשר, בעל דירוג אנרגטי סביב ה- B). קראתי ביקורות רעות על כל נותני השירות וכל יצרני המקררים - אין איזשהו קונצנזוס לגבי סוג או דגם. מה שיש לגביו קונצנזוס זה שמקררים כבר לא מחזיקים כמו שהחזיקו פעם.

כבר הבנתי שממקררים דיגיטליים חובה להתרחק (האם בהכרח כל מקרר שאין לו צג דיגיטלי לבקרה על טמפ' או משהו כזה אינו דיגיטלי?). האם יש דרך למזער את הסיכוי לכך שאקנה מקרר שישבוק מיד אחרי תקופת האחריות (דבר נפוץ, לפי מה שקראתי)? האם יש דרך לדעת כמה רעש המקרר עושה לפני הקנייה? אשמח לטיפים.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תראה, בעיית הרעש יכולה גם להתחיל מתישהו...(המקרר יכול להתחיל את חייו כמקרר "שקט").

כל מוצר כמעט שמייצרים היום, מתוכנן (לצערינו) לאורך ימים קצר מקודמיו. מה לעשות ? אין הרבה מה לעשות. כל מכשיר/מוצר

יזדקק גם קצת למזל, להיות תקין יותר מהממוצע.

אתה צריך מקרר פשוט, ואני במקומך הייתי ניגש לחנויות חשמל, ומברר אולי פרטים לגבי מקררים מתצוגה (שבאים עם אחריות

היצרן המלאה ,כמו כל מקרר חדש) ע"מ לחסוך בהוצאות. לא הייתי בוחר "מיני" מקררים, מפני שאלו קטנים מדי.

קשה לי להצביע על מותגים ספציפיים. יותר קל לי יהיה להפנות אותך (באיזור המרכז) לחנויות זולות יחסית.

alfa 156 2.5.

פורסם

על תעשה את הטעות של מקרר בינוני.

תקנה מקרר בגודל סטנדרטי.

יש היום לא מעט מקררים של 500 ליטר ומעלה שמגיעים מתחת לגובה שציינת.

ברוב הדירות יש מקום למקרר מהסוג הזה, ולכן זאת לא אמורה להיות בעיה כאשר אתה עובר לדירה אחרת.

לגבי המחיר?, אז אני אמליץ ללכת לאחד מהירידים של הרשתות הגדולות כפי שהם עושים מפעם לפעם.

אתה במקרה הטוב יכול לקנות מקרר במחיר נמוך משמעותית כאשר הוא בכלל הובא באותו היום למכירה אחרי שעזב את הקרטון בבוקר.

ומצד שני יש גם את המקררים הפגומים שהם מביאים לאותם ירידים, שלרוב נפוצה בהם דפיקה קטנה בפס יש שזה לרוב נובע מהעגלות שמזיזות אותם.

לרוב המכות הם בצידי המקרר ואת זה אף אחד לא רואה.

הייתרון הוא שאתה קונה מקרר במחיר מאוד נמוך אך עדיין נהנה בכל מקרה מכל האחריות והשירות בדיוק כמו שהיית קונה את אותו מקרר בחנות כאשר הוא חדש בקרטון.

אני עשיתי ככה, וקניתי באחד הירידים הללו מקרר של אמנה נירוסטה 560 ליטר-שהובא באותו היום ליריד, לא פגום ולא שרוט ולא כלום.

באותו הרגע אני והמוכר עטפנו אותו בפצפצים ובשרינק והזזנו אותו הצידה מהתצוגה על מנת שלא ישרט משאר המקררים כי כולם מזיזים ובודקים את המקררים מכל הצדדים.

אחרי כל זה שילמתי עבורו 3800 ש"ח וזה היה אחרי שהמחיר המקורי שהיה עליו לצורך היריד היה 4400ש"ח- משמע שכם על מה שמוצג ביריד ניתן להתמקח.

ואת זה הם אפילו מציעים עד 12 תשלומים ללא ריבית.

את אותו מקרר ראיתי ב4-5 חנויות באותו השבוע במחיר של לא פחות מ6600-6700 ש"ח.:roll:

המקרר הגיע למחרת היום(בירידים הללו יש להם משאית שאוספת בסוף היום את כל מה שנרכש באותו היום ומספקת אותם למחרת או לאחר יומיים(תלוי באיזה יום בשבוע).

באותו היום הגיע נציג שירות של החברה(אסור לחבר אותו- רק טכנאי שלהם), הגיע בדק הכל, חיבור אותו ובדק לו את האטימות+ כיוון את הרגליות וכמובן גם את הדלתות(חשוב מאוד).

זו ההמלצה שלי, אל תתפשר ותחפש מוצר איכותי שיחזיק לך שנים, ושלא תתבאס שאין מקום לאבטיח בקיץ:) ובירות בפריזר ל"על-האש" עם החברה:).

under construction..

פורסם

חולגי, תודה על התשובה. מסכים לגבי עניין הרעש. לגבי מקום לקנות, חשבתי על קנייה דרך זאפ ולא מחנות. ממה שראיתי ה"מבצעים" בחנויות עולים קצת יותר מהמחירים באינטרנט.

מכתבה שקראתי בד'ה מרקר, הרוב המכריע של טכנאי המקררים המליצו על הדגמים של אמקור (לא אלה שמיוצרים בטורקיה). במקום השני - אמנה (שמיוצרים בארה"ב). קראתי על מקרר חביב של אמנה ארה"ב - הוא יקר עד כדי מחשבות אובדניות. מנגד, אם הייתי יודע שיחזיק לי שנים הייתי משקיע ׁ(למה רק שנת אחריות אחת?!).

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

פורסם
לגבי המחיר?, אז אני אמליץ ללכת לאחד מהירידים של הרשתות הגדולות כפי שהם עושים מפעם לפעם.

המלצה מצויינת, רק שאני צריך את המקרר ASAP. אני לא מניח שיש יריד כזה בקרוב (איפה מפרסמים כאלה דברים?)

פורסם

אין שום יתרון לאמנה על פני אמקור או מקררים אחרים.

רציתי להציע לך לקנות מקרר משומש בפרוטות, אבל מכיוון שאתה מעוניין בדירוג אנרגטי נמוך

(שזה יפה) אתה חייב מקרר חדש.

אל תקנה מקרר קטן, אתה תצטער על זה מיד.

לך על המקרר הכי זול מבין אלה שהם לא "מוצרי מדבקה", ומקסימום תקנה מתצוגה.

הירידים האלה מתפרסמים בד"כ בעיתוני סוף השבוע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

המקררים הזוגיים הם בדרך כלל DFROST כלומר דורשים הפשרה ידנית.

כבר הייתי בסרט הזה, רכשתי מקרר זוגות/סטודנטים של אלקטרה בגודל של 300 ומשהו ליטר,

לאחר שנה מכרתי אותו ורכשתי מקרר בגודל סטנדרטי 580 ליטר של סמסונג במחיר של בערך 4K.

כיום הוא עולה בערך אלפייה פחות כחדש.

לדעתי זה לא הימור כספי כזה גדול.

מה שבטוח זה :

א) לא להתעסק עם משומש

ב) לא להאמין לכל מיני פרסומים בעיתונים אם הם לא מגובים בכלום.

ג) אמנה / אמקור זה לא מה שהיה פעם.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אם אתה רוצה איכות, אין כמו תוצרת גרמניה. אין על LIEBHERR.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

כבר הבנתי שממקררים דיגיטליים חובה להתרחק (האם בהכרח כל מקרר שאין לו צג דיגיטלי לבקרה על טמפ' או משהו כזה אינו דיגיטלי?). האם יש דרך למזער את הסיכוי לכך שאקנה מקרר שישבוק מיד אחרי תקופת האחריות (דבר נפוץ, לפי מה שקראתי)? האם יש דרך לדעת כמה רעש המקרר עושה לפני הקנייה? אשמח לטיפים.

במקררים צריך גם קצת (הרבה) מזל. אם זו דירה שכורה ואתם לא לחוצים על משהו חדש, גם מקרר שמסיים את שירותו אצל אחד מבני המשפחה יכול להיות אלטרנטיבה מצויינת לחיסכון בכסף (אולי זה לא הכי שקט בעולם, אבל במקררים אפשר לדעת איך זה מתחיל אבל לא איך זה ייגמר). האמקורים של פעם הם סוסי עבודה שלא מתים, יש כאלה עם הפשרה (נו-פרוסט) - אומנם לא הכי שקטים אבל יעשו את העבודה.

האופציה הזו טובה למי שרוצה להמנע מבזבוז מיותר של כסף ולקנות מקרר מתאים לדירה משלו עם מטבח שעיצב בעצמו. כיום מגוון המקררים הוא עצום ולעיתים למקרר יש תפקיד שחקן חשוב (לחלק מהאנשים, לא כולם) במראה המטבח.

אם הנ"ל לא משנה לכם, עדיף שתקנו מקרר מחברה מוכרת עם אחריות כמה שיותר ארוכה. רצוי לכתת רגליים מעט ולהסתכל על מוצר שיתאים לכם - והכי חשוב, תסתכלו על החסרונות שמוכרים לכם ממקררים אחרים (פרט לעניין הרעש) ונסו לחפש מקרר ללא החסרונות הללו. כמו כן, אם כבר אתה בונים על מקרר לשנים הבאות (ולדירה משלכם) אולי כדאי לחפש מקרר עם צבע ניטרלי שיכול להשתלב טוב עם מגוון רחב של צבעים במטבחים אחרים.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
עדיף שתקנו מקרר מחברה מוכרת עם אחריות כמה שיותר ארוכה.

ונכון להיום זה אמקור.

אני רק רוצה להגיד לך, שעניין הרעש הוא סובייקטיבי לחלוטין - אני והידיד שלי רכשנו את אותו המקרר:

http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=680620

החבר שלי לא מספיק להתלונן על הרעש, אבל אני פשוט לא שומע את המקרר.

מסכים עם איציק בנושא המזל - שלי עובד שנתיים ללא התלונות, אצל הידיד הטכנאי ביקר כבר פעמיים בשנה הראשונה.

למזלו, לפחות, יש אחריות של 10 שנים על המנוע.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
רכשתי מקרר בגודל סטנדרטי 580 ליטר של סמסונג במחיר של בערך 4K

אשמח לדעת דגם מדוייק. הבעיה במקררים הסטנדרטיים זה שהם בד"כ גבוהים בכמה ס"מ ממה שאפשר להכניס באיזור המוקצה למקרר (יש ארון מטבח מעל). אומנם יש מקום נוסף שאפשר לשים את המקרר אבל זה כבר די מכער. הסתכלתי באמת ביד2 וזה ממש חתול בשק. אתה קונה באלף שקל כולל הובלה מקרר שיכול למות לך למחרת, שלא לדבר על להתרוצץ בין מודעות ומוכרים למצוא מקרר מתאים עכשיו.

עריכה: דגמי סמסונג זולים משמעותית מהשאר. יש מקררים בגודל רגיל (שאפילו נכנסים לפינת המקרר) שנעים סביב ה- 3000 שקל. הבעיה היא שכולם נראים דיגיטליים (עם בקרת טמפ' מתחכמת) ורק שנת אחריות אחת. הרבה חוות דעת אמרו להתרחק מזה כמו מאש - שכאשר הבקרה הדיגיטלית הולכת אחרי שנה (והיא הולכת), זה עולה יותר מאלף שקל לתקן.

אם אתה רוצה איכות, אין כמו תוצרת גרמניה. אין על LIEBHERR.

אני אומנם זונת מותגים אבל בגלל שמדובר דירות שכורות, ממש אין לי רצון להוציא 8000 שקל+.

גם מקרר שמסיים את שירותו אצל אחד מבני המשפחה יכול להיות אלטרנטיבה מצויינת לחיסכון בכסף

רעיון טוב אבל אין כאלה מקררים כרגע, ככל הידוע לי. מה גם שרוב המקררים לא יכנסו בדירה הזו (176 ס"מ - כאשר הממוצע הוא באיזור ה- 178, 179 ס"מ).

פורסם
אני רק רוצה להגיד לך, שעניין הרעש הוא סובייקטיבי לחלוטין - אני והידיד שלי רכשנו את אותו המקרר:

http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=680620

הבנתי שלאמקור יש מקררים תוצרת טורקיה ותוצרת ישראל. המקרר הנ"ל זול משמעותית מהשאר (אבל לא מתאים בגלל הגובה).

פורסם

נפסלו:

- סמסונג\LG: זולים מאוד אך גם דיגיטליים מאוד

- משומש: אם הייתי מכיר את המוכר ויודע בוודאות שהמקרר במצב סביר+, ללא ריחות של גופות וכו' הייתי שוקל. בגלל שזה לא המצב נאלץ לפסול. אין לי שום בעיה לחיות עם מקרר בן 10 או יותר אם הוא עושה עבודתו נאמנה.

יש כרגע שלושה מקררים בפוטנציה

א) קטן וזול: EL2280 של אלקטרה. יש אנטי פרוסט בפריזר, 1350 ש"ח כולל 4 שנות אחריות מלאה (לכאורה מבצע של ראש השנה). להרגיש קצת ג'יפה כי זה קטן וצפוף. אני יכול להסתדר עם גודל כזה של מקרר (היה לי כזה לפני הדירה הקודמת)

ב) רגיל: אמקור 510W. דירוג אנרגטי גרוע, תוצרת ישראל. שנת אחריות 1 מלאה + 9 על מערכת הקירור. דורג נמוך בזאפ (2.5 כוכבים). 3950 ש"ח. לא נראה משתלם בהינתן ג'

ג) אמנה עם פריזר תחתון: בגדול זה סוג המקרר שאני רוצה שיהיה לי בבית. נראה לי הכי פרקטי. רשום שיש בקרה אלקטרונית, אבל זו אמנה תוצרת ארה"ב (נחשב לדגם פופולארי של אמנה). דירוג אנרגטי טוב (בי). 4,800 ש"ח עם שנת אחריות כוללת וחמש שנות אחריות לגוף הקירור. אספקה מהירה.

אשמח תגובות, אם יש.

פורסם

האמנה מקרר מצוין ובמחיר אטרקטיבי.

אני לא יודע מה מצבך המשפחתי , איזו דירה יש לך ובן כמה אתה .. אבל מקרר הוא מכשיר שכדאי לקנות עם התחשבות בעתיד במיוחד לאור הפרשי המחיר הקטנים בין הגדלים.

פריזר תחתון זה משהו שצריך להתרגל אליו , אבל כשמתרגלים אז אי אפשר להבין איך לא חשבו על זה קודם.

:-)

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם

ועכשיו תדפיס את כל זה ותצא להרבה חנויות חשמל.

בזמנו זה מה שעשיתי ובסוף באלמ נתנו לי במחיר יותר נמוך, עם יותר אחריות ו"אבא ואמא" למוצר.

הפאביה נמכרה.:-(

• תוכן חדש...