Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, רציתי לדעת בנוגע לרכב הנ"ל, כל מחירון מציג לי מחיר שונה, בלוי יצחק 66K בדיסקברי 53K ובאתר יד 2 60K.

לפי איזה מחירון הולכים? בעל הרכב רוצה 66K כמו במיחרון שלו, אני טוען על 53K כמו אצלי. הצעתי שנתפשר על מחירון יד 2 שהוא האמצעי והוא לא מוכן.

הרכב הוא יד שניה, מטופל בזמן(אין ספר טיפולים אבל יש חשבוניות) והוחלפו בו מספר חלקים כמו אלטרנטור, מצברים , צמיגים וכו'.

יש לציין שהרכב עבר כבר 360K והבעלים הקודמים היה חברת בזק, שלפי הבנתי במחירון "לוי יצחק" של המוכר כתוב שרכבים שהיו בשימוש של חברת החשמל וכיוצא בזה מורידים 20 אחוז מהמחירון. בעל הרכב מתנגד לכך בטענה שהוא כבר הוריד במחיר וגם השקיע ברכב.

כמה צריך לעלות רכב כזה? אני הצעתי 45 והמוכר מסרב.

כמה עולה אחזקה של הרכב(טיפולים+ ביטוח(כולל נהג מתחת לגיל 21)).

תודה רבה.

קובי

פורסם

הבעיה היא שבכול מחירון המחיר הוא שונה, וכך גם מספר האחוזים שצריך להוריד.

בלוי יצחק של בעל הרכב כתוב שהמחיר הוא 60K ויש להוריד 20 אחוז, אך הוא לא מוכן להוריד מתחת ל49 אלף.

במחירון דיסקברי כתוב שהרכב עולה 53K ויש להוריד 13 אחוז.

במחירון יד 2 כתוב שהרכב שווה 60K ולאחר שיקלול הרכב עולה 45K.

אני כבר לא יודע מה לעשות, האמת היא שאני כבר הרבה מעל התקציב שלי שמוערך ב30-35K.

מצד שני הרכב שמור ומטופל, הכיסאות חדשים והוחלפו מספר דברים ברכב.

איך הולך השוק של הטרנזיט? האם המחיר שהוא מבקש עדיין נחשב מחיר טוב והוא יחטף אם אני יתמהמה?

קובי

פורסם

תשווה למכוניות אחרות שמוצעות למכירה באותו שנתון או שנתון דומה ותשווה לדגמים דומים אחרים הבאים בחשבון.

תן לשוק לעשות את החשבון...

פורסם
תשווה למכוניות אחרות שמוצעות למכירה באותו שנתון או שנתון דומה ותשווה לדגמים דומים אחרים הבאים בחשבון.

תן לשוק לעשות את החשבון...

הבעיה היא שאין הרבה רכבים כאלו, זה הדגם הקצר והנמוך.

וסתם לדוגמא כל אחד זורק מחיר שבא לו, אחד עם רכב שנת 2001 נסע 500K רוצה 68K.

אחד אחר עם רכב שנת 2002 נסע 400K רוצה 44- והרכב בלי טסט.

קובי

פורסם

אכן, קניית רכב יד 2 יכולה להיות עסק די מייאש. זה אומר ככה, זה רוצה ככה וכו'.

לפי דעתי, ונראה לי שזה מה שמקובל בשוק ובחברות הביטוח בעיקר: רק לוי יצחק!

אז שאף אחד לא יבלבל את המוח עם יד 2, דיסקברי ודומיהם.

אין מה לעשות.

לגבי הורדות או העלאות ממחיר המחירון. זה כבר שיקול שלך ושל המוכר. כמה אתה רוצה לקנות את הרכב וכמה הוא רוצה להיפטר מהרכב. אם אתה רואה שהרכב מטופל, שמור ועם תוספות, לפי דעתי שווה לשלם מחיר מחירון, כשמחיר מחירון הוא כמובן משוקלל עם ההפחתות הנלוות (רכב חברה וכד').

Nothin really matters to me

פורסם

אני מסכם איתך, אני מוכן לשלם לו מחירון לאחר הורדת הסכום הנקוב במחירון שהוא עצמו הביא.

הוא רוצה ללכת לפי לוי יצחק, הסכמתי.

בלוי יצחק כתוב שעל רכב שהיה בבעלות של חברת החשמל וכדומה מורידים 20 אחוז. ואז המחירון יוצא 45K

הוא לא מוכן להוריד 20 אחוז.

אני עוד הסכמתי לתת לו קצת מעל המחירון והצעתי 47K והוא מסרב.

הבעיה היא שאני כבר יותר משנה מחפש רכב טוב ולא מוצא, הכל היו או בבעלות חברות או בתור מוניות שבשני המצבים הרכבים נטחנו.

קובי

פורסם

כמו שכבר כתבתי: הכל תלוי כמה באמת אתה רוצה לקנות וכמה הוא רוצה למכור.

לפי מה שתיארת, אם הייתי במקומך, הייתי נותן לו מה שהוא רוצה.

אם נראה לך שהרכב שמור, מטופל, מתוסף, ובנוסף לזה: אתה סובל כבר שנה ויותר, עדיף לגמור עם הסבל ולשלם קצת יותר מהמחירון. אל תדאג, אתה לא "תצא פראייר". אתה תצא סופסוף עם רכב שווה לך.

- ושוב, הכל בהנחה שאמת הדברים שתיארת לגבי הרגשותיך ולגבי הרכב. -

Nothin really matters to me

פורסם
אני מסכם איתך, אני מוכן לשלם לו מחירון לאחר הורדת הסכום הנקוב במחירון שהוא עצמו הביא.

הוא רוצה ללכת לפי לוי יצחק, הסכמתי.

בלוי יצחק כתוב שעל רכב שהיה בבעלות של חברת החשמל וכדומה מורידים 20 אחוז. ואז המחירון יוצא 45K

הוא לא מוכן להוריד 20 אחוז.

אני עוד הסכמתי לתת לו קצת מעל המחירון והצעתי 47K והוא מסרב.

הבעיה היא שאני כבר יותר משנה מחפש רכב טוב ולא מוצא, הכל היו או בבעלות חברות או בתור מוניות שבשני המצבים הרכבים נטחנו.

בדקת את הרכב שאתה בטוח שמצבו טוב, ושווה את מחיר המחירון ?!

לדעתי, אמור לו שהצעתך היא 45K , ואחרונה. המצב בשוק (מבחינת מוכרים) לא הכי טוב. הוא יירד במחיר, להערכתי.

למה אתה נעול דווקא על טרנזיט?

alfa 156 2.5.

פורסם

זה רק מראה לך, שלוי יצחק יכול לזרוק כמה אחוזים שהוא רוצה מעל או מתחת. בסופו של דבר, העובדה הפשוטה היא שאתה לא מצליח לקנות רכב כזה במצב סביר. המוכר כנראה יודע מה יש לו ביד (אני משער), ולא יוריד 20 %. בכל מקרה שווה לך לתת

קצת יותר אם הרכב נראה לך מתאים. כמובן שאם הוא רוצה כמעט מחירון או לחילופין הפחתה מגוחכת מהמחירון, תמשיך לחפש או שתלך על דגם אחר.

לא ברור לי, זה דגם כ"כ נדיר שהוא לא מוכן להתפשר?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אני לא נעול על טרנזיט, יש לי כרגע טרנספורטר שנת 92. אני אישית מאוד מאוד אוהב את הרכב אבל הטיפולים שלו יקרים מאוד.

אם אני ימצא טרנספורטר טוב בשוק אני אקנה אותו.

היתרון של הטרנזיט זה שהוא הרבה יותר זול לתחזוק מאשר הטרנספורטר/ טויטה האייס.

יש לך עוד הצעות לרכב בגודל הנ"ל?

הדגם הוא לא כל כך נדיר אבל הוא בול מה שאני צריך, הדגם הקצר והנמוך. מקום ל7 נפשות והרבה הרבה מקום לסחורה לחנות מאחורה.

דגמים אחרים מצאתי במחירים יותר זולים האמת, וגם מנגד הרבה יותר גבוהים. הבעיה היא שכל אחד זורק איזה מחיר שהוא רוצה.

קובי

• תוכן חדש...