Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתמול ב"תכנית חסכון" בטלביזיה בערוץ 2:

http://www.mako.co.il/news-channel2/Economy-Newcast/Article-41c822371cb7321004.htm

זה כמובן קצר מאוד ועל קצה המזלג בלבד.

בברכה - רפי לין :-)

רפי שלום ותודה

ועל מנת לאזן יש לבצע כתבה על משפצי המכלולים ואם הכתב יהיה לויאלי יתברר שגם את עבודת המשפץ ניתן להוזיל בלמעלה משני שליש.

זה כמובן קצר מאוד ועל קצה המזלג

אבל זה קיים ואפשרי ברוב המקרים

בברכה דני

פורסם

אכן כן, זה איל נוימן.

חבל שבתכנית חסכון של חצי שעה הם תמיד מכסים כ 4-5 נושאים כך שעם זמן הפרסומות הרב הם בסה"כ רק מרפרפים על כל נושא והצופה מקבל מעט מאוד מידע.

פורסם
אתמול ב"תכנית חסכון" בטלביזיה בערוץ 2:

http://www.mako.co.il/news-channel2/Economy-Newcast/Article-41c822371cb7321004.htm

זה כמובן קצר מאוד ועל קצה המזלג בלבד.

כן.כולם חכמים עד התאונה.

בחור אומר שהוא מתקן יחידת ABSב איזה שעתיים.ויצרן נתן לא אישור לתקן מחשבים בכלל ??במיוחד מחשבי בטיחות.??

הייתי רוצה לראות אותם כשתיהיה תאונה בגלל זה .

הרי אף יצרן לא נתן לשום מעבדה כזאת אישור לתקן מחשבים,אז כרגיל במדינה שלנו יש קומבינה שחוסכת כמה גרושים .ואנשים קופצים למציאה.

פורסם

זו בדיוק הנקודה והיא כלל לא עלתה או הוזכרה, התיקונים האלו הם בניגוד להוראות היצרן ולא מוזכרות בשום ספרות מקצועית כלשהי אצל יצרני הרכב.

כדי לשפץ מסרקי הגה, ציריות, קליפרים נדרש מפעל להשיג תעודה מיוחדת מטעם משרד התחבורה המסמיכה אותו לעסוק בתחום שיפוץ מכלולי בטיחות, אז מה נדרש כדי לתקן מחשבי ABS או כרית אויר?

עלה בכתבה הנושא של תיקון מכשירי חשמל, דווקא התחום הזה, שאינו בעל היבט בטוחותי כמו כלי רכב, הנושא דיי מוסדר, יש שרטוטים מסודרים לכל דגם של מוצר חשמלי ומחליפים כרטיסים וחלקים שניתן לרכוש מיצרן המכשיר.

פורסם

מחשבי כריות אויר אף אחד לא מתקן וגם איל נוימן לא.

וכדי לתקן מחשבי ניהול מנוע, מדי כמות אויר וכו' האם גם נדרש אישור כלשהוא?.

כנראה שאין כל בעייה לתקן מחשב ABS בצורה כזאת שאם הוא תקין לאחר התיקון, אז מצבו כמו כל מחשב ABS אחר שהנו

תקין ברכב.

פורסם

אני בטוח שהטכנאי לא יושב "לתכנת" מחדש את מחשב הרכיב התקול. מדובר בהלחמה/החלפה של חלקים פנימיים (לוחות, שבבים). במקום להחליף מכלול שלם.

ולעיתים גם עדיף לדעת שהרכיב תוקן, ולא לשים מכלול אחר מפירוק שמי יודע אולי מחר יחליט להחזיר את נשמתו??

חסכנו זמן, חסכנו כסף.

גם וגם!

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

כנראה שאין כל בעייה לתקן מחשב ABS בצורה כזאת שאם הוא תקין לאחר התיקון, אז מצבו כמו כל מחשב ABS אחר שהנו

תקין ברכב.

אני לא מדבר ספציפית על איל, אלא על הנושא הזה בכללותו ועל הבעיתיות מסביבו.

היום מתקנים מחשבי ABS מחר יתקנו יחידות SRS הרי לא נדרש אישור וגם אין פיקוח על העניין הזה כלל מטעם משרד התחבורה, וזאת למרות שמדובר בתיקון שלא רשום בשום מקום כיצד לבצעו ולמרות שלחלקים אלו יש היבט בטיחותי, מחשב ניהול מנוע או מד כמות אויר שיגרום לדימום מנוע במהלך נסיעה עלול להוליד מצב מסוכן.

רמת התיקון במעבדה לרכב לא מתקרבת לרמת ההרכבה של היצרן וגם לא לרמת תיקון של מעבדת אלקטרוניקה מוסמכות וזו חלק מהסיבות מדוע היצרן לא מאשר תיקונים של מכלולי אלקטרוניקה ומכלולים מורכבים אחרים, ברכב.

פורסם

וטוב שלא רשום, תחשבו כמה חובבנים יקפצו על פרוייקטים כאלו ברגע שיצא "מדריך היינס לתיקון מחשבי ABS וכריות אוויר".

במצב של היום מי שבאמת מבין עושה, ומי שלא אז הוא גם לא יודע איפה להתחיל ולכן גם לא מנסה.

לדעתי מי שטוען נגד תיקונים אלו מההיבט הבטיחותי מגזים.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

ומי בדיוק הסמיך את אלו שעוסקים בכך? הרי אין תעודת הסמכה או מקצוע לתיקון יחידות בקרה ונושא זה כלל לא כלול בשום תוכנית לימודית של המקצוע בשום מקום .

לידיעתך, אין סכמות ושרטוטים של המעגלים האלקטרוניים של יחידות בקרה אוטומוטיביות, אין על מרבית מהרכיבים מספרי זיהוי והקודים שכן רשומים לא נמצאים בשום קטלוג של יצרני רכיבי האלקטרוניקה- אז על סמך מה מבצעים תיקון?

והיה ונגרם כשל ביחידה כזו שגרמה לתאונה, חלילה, את מי יביאו כדי לבצע בדיקה מדוע זה נגרם, את היצרן, המוסך שהרכיב את החלק או המעבדה שהלחימה את הרכיב?

זכור לי לפני מספר שנים , שהנושא היה רק בחיתולים ומעטים מאוד התעסקו בתיקונים כאלו, היו כמה אושיות בתחום הרכב שהבינו את הפוטנציאל הבטיחותי בסיפור וניסו להפעיל לובי במשרד התחבורה נגד העניין, מחוסר עניין של המשרד או היכולת שלו להבין את הבעיתיות דאז, הקמפיין גווע ומת ועד היום לא התחדש.

מאיפה לך גם שאין חובבנים שמנסים לתקן יחידות בקרה? אם היה החיפוש עובד, הייתי מפנה אותך לבצע עבודת מחקר בפורום הזה, רק לגלות שיש כאלו שלא מבינים ומתעסקים וגם גורמים לנזקים יותר חמורים ותקלות נלווות.

פורסם

תקין ברכב.

דניאל צודק ב-100 אחוז. חל איסור מוחלט לתקן מחשבי ABS,מחשב ניהול מנוע,הגה כוח חשמלי.

איך אתה מסוגל לכתוב שלאחר תיקון מצבו של מחשב ABS הינו כמו חדש ? הרי לאף אחד מהמשפצים/מתקנים אין צב"ד בכדי להריץ סימולציה בזמן אמת כיצד היחידה מתפקדת בכול תנאי הנסיעה/טמפ' ועוד אלף ואחד סיבות.

באחד הימים אנוכי הזמין אותך לחברת הייטק בתחום התקשורת שמייצרת כרטיסי תקשורת מתוחכמים ברמה פחותה מזה של מחשב רכב, תתפלא שלאחר כול תיקון מקצועי של מלחימה שמחליפה נגד הלוח עובר סידרת בדיקות בעזרת צב"ד שתוכנן במיוחד לשם ביצוע בדיקות.

האם אייל או כול משפץ אחר יש ברשותו מעבדה לבדיקת החלקים המשופצים בתנאי חום/רעידות ? התשובה היא לא.

זה שהיחידה לאחר 'התיקון' מתפקדת 'כראוי' ברכב הדבר ממש לא מצביע על המשך תפקוד התקין של היחידה לאורך זמן.

יתרה מזאת התקנת חלקים בטיחותים מפירוקיה מרכבים שעברו תאונה או השד יודע מה גובל בפצצה מתקתקת.

אני אגלה לך סוד קטן :-( חבר פורום נכבד בפורום זה הפסיק לשלוח לשיפוץ יחידות ABS בגלל כמות הכשלונות שהוא חווה.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, מי אסר ואיפה?.

האפשרות האחרת העומדת בפני בעלי הרכב הנה להחליף מכלל/מחשב פגום בחדש ויקר (מאוד).

גם השיקול הכלכלי חשוב כאן ואני תמיד מהמחמירים בהיבטי הבטיחות ברכב.

מעניין שאין בכל פורומי הרכב התייחסות כזאת קשה לגבי תיקונים עצמיים של בעלי רכב (שהנם לחלוטין לא מקצועיים) במע' בטיחות כבלמים, הגה, מתלים וכו' שהם רבים יותר, מסוכנים יותר בטיחותית ורבים ונפוצים יותר בארצנו.

רק לאחרונה, התחילו בפורום זה להתנגד יותר לתיקונים עצמיים כאלו ואני מבין החלוצים המתנגדים לכך כי זה באמת פצצות מתקתקות.

פורסם

האמת שאני לא יודע איזה סוג תיקון הוא "פצצה מתקתקת" כהגדרתך, חובבן שמחליף רפידות בלם ועובד לפי ספר עבודה, ברכבו, או טכנאי רכב שמתקן יחידת ABS בלי שום ספרות או הנחיות מיצרן הרכב או יצרן המכלול.

לגבי האיסור. אני לא ראיתי שכתוב שאסור לתקן (אולי מרק10 ימצא כיתוב כזה איפשהו*) אך בהחלט לא כתוב שאפשר לתקן. בכל תקלה שאיבחונה נגמר בתקלה פנימית של יחידת הבקרה, ההוראה היא פשוטה ולא משתמעת לשני פנים ---> החלף יחידת בקרה.

לגבי השיקול הכלכלי, האמת רפי, שאם הייתי במצב שמודיעים לי כי הלך לרכבי יחידת ABS ועלותה כ 10K ש"ח ואני יודע שיש מומחים שמבטיחים תיקון וגם נותנים אחריות, הדילמה שלי הייתה קשה, יחד עם זאת, חשוב לי להעביר את המסר לגבי אופי התיקונים האלו וכול אחד יעשה כרצונו ברכבו, רק שיקח בחשבון איזה בדיוק תיקון עושים ומה עלולות להיות ההשלכות ועל מה בדיוק הוא משלם.

* מצאתי כיתוב בספרות של מיצובישי למשל:

Caution

The hydraulic unit assembly is not to be disassembled; its nuts and bolt should absolutely not be loosened

פורסם

מרק הרי אתה עם הידע והניסיון שלך יודע בדיוק מה בד"כ הוא הגורם לתקלות ואני לא ירשום את זה כאן שלא יתחילו לנסות לתקן בבית, אז אני לא רואה כל בעיה בלתקן מודול כלשהו ברכב מלבד מחשב כריות האויר.

ואם כבר אתם פותחים נושא זה אז על פי הוראות יצרן לא יבוצע כל תיקון בצמת חוטים אשר קשורה למערכת כריות האויר האם זה כך במציאות ? רק במוסכים המורשים לפי דעתי לפעמים מגיעים אליי קומבינות שלא הייתי נותן לחמור לנהוג ברכב כזה לא בטיחותי.

• תוכן חדש...