Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מניח שאחת הסיבות העיקריות לשיפוץ מכלולים בארץ זה מחירם. כאשר למשל מדחס של מזגן שעולה 200 יורו ואליו בחברה מבקשים 6K ש"ח, ברור שבעל רכב משומש יעדיף לשלם 1500~2000ש"ח לשיפוץ. כי בנוסף ליחס מחיר המדחס החדש בין ארץ לחול, גם משכורות ומיסים הם אחרים מה שהופך לפעמים קנייה של מכלול חדש לכואבת עוד יותר. מצד שני כמובן, בזכות תחבורה ציבורית לא הכי מפותחת, יותר ויותר אנשים צריכים רכב כדי לשרוד.

הרי ברור שאם הבדל מחירים בין שיפוץ לחלק חדש היה קטן, איש לא היה רוצה להתעסק בזה ונישה הזאת לא הייתה קיימת.

בארץ יש קומבינות בכל תחום ותחום אפור לצערי הרב זה כל תחום בחיים שלנו כאן (אני מרגיש כך לפחות לגבי), בין אם מדובר בזכויות אדם בסיסיות, בטחון אישי (משטרה) וכו'. ברור שתחום הזה מתפרס לכל עבר ותחום מכונאות הוא לא יוצא דופן.

הכי חשוב בתחום האפור הזה, הוגנות בין נותן שירות ללקוח ופחות חשובה הניירת. כל עוד המשפץ עושה שיפוץ איכותי והוגן, בודק עד כמה שאפשר את המכלול, אינני רואה בכך בעייה, גם אם מדובר על מכלולים שלפי יצרן אינם מיועדים לשיפוץ.

מעבר לזה, גם גופים גדולים מאוד בארץ שמתחזקים ציוד יקר מאוד, כגון מטוסים, לעיתים משפץ מכלולים שבכל מקום אחר בעולם זורקים ומחליפים לחדש. אז אם במטוס עושים דברים כאלה, למה שלא יעשו במכוניות? הרי אם מטוס נופל זה "קצת" יותר נזק מאשר מכונית שכשל לה ABS בדרך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה שאחמד בן ה17 משפץ לכם קליפר בלם במוסך המרכזי, זה בסדר, וחוקי, ובטיחותי, כי חוץ מ49 הפועלים הנוספים שעובדים במוסך, גם יש מנהל מוסך מוסמך שיושב בחדרו וסוגר כרטיסי עבודה. לא יצא לו להחליף אף מילה עם אחמד כבר ארבע שנים מאז ראיון הקבלה, אבל , לעסק יש אישור חוקי, אז זה לא משנה שאחמד מעולם לא למד או קרא איך משפצים קליפר. העיקר שהיצרן והחוק מאשרים.

אבל כשאחד כמו אייל, שיש עוד כמה אנשים בודדים בארץ שקרובים לרמה שלו, אבל הוא לא רשום בפנקס של לשכת המהנדסים, מאתר הלחמה קרה במחשב ABS ומלחים אותה, במקצועיות הכי גבוהה שיכולה להיות, זה מסוכן. זה "אוי אוי אוי" .

:screwy:

.

אתה מפתיע אותי מאוד בתגובה הקנטרית שלך!

ראשית הרי הסברתי כי איני מתייחס לשום מעבדה או אדם ספציפי.

שנית, שיהיה מקצועי עד כמה שניתן ורשום בפנקס מהנדסי הטילים של נאסא, בפועל היצרן אוסר על פתיחת יחידות בקרה, בטח בטח יחידות ABS/ESP. פעולות התיקון האלו מבחינתי זה פרטיזני ולא משנה מי עומד מאחורי התיקון וכמה הוא מקצועי.

מעניין, גם אצלך במוסך נהוג לבצע בפעולות שהיצרן מגדיר שאסורות לביצוע?

ואחרון, לגבי "אחמד בן ה 17", בכל מקום יכול להיות "אחמד בן 17", גם במוסך שלך. אתה קובע איבחון אך אתה בפועל עושה את העבודה או אחמד? גם היחידה שאיל תיקן במקצועיות הכי גבוהה, יכול אח"כ אחמד להתקין בצורה כושלת ולגרום לתקלה או כשל, אך לא בזאת כלל מדובר.

ועוד קצת על "אחמד בן ה 17"

גם במפעלי היצרנים, זה שמרכיב את יחידת הABS לרכב לא עבר שום הסמכה ואין לו שום רקע במכונאות, לימדו אותו רק דבר אחד, איך להרכיב את היחידה למקו. כל המכלולים המורכבים ידנית, אצל כל היצרנים, התהליך מתבצע ע"י עובדים לא מקצועיים כלל שקיבלו הכשרה נקודתית בלבד. אתה מוצא בזה משהו פסול?

פורסם

כמה הערות:

לגבי הבדיקות המחמירות שיש לבדוק לאחר תיקון - נראה לי שמספר כותבים מתבלבלים בין בדיקה למעגל חדש בשעת תיכנונו, לבין בדיקה של מעגל לאחר תיקון. מדובר בהבדל עצום, וצריך להבין - אין צורך בבדיקה מקיפה, בתנאי מתח וחום שונים וכולי, לאחר תיקון אלא לאחר תיכנון. כך ששיקול זה אינו ממין הענין.

לגבי אטימת הקופסה לאחר פירוק והרכבה - נכון שצריך להקפיד על הרכבה נכונה, ואם גומיות אטימה נפגעות או ישנות צריך להחליף; אבל לא מדובר בחדר נקי של יצור שבבים ואפילו לא בחדר ניתוח מוח. לא צריך להשתגע.

אני חושב שברמה סבירה של אלקטרוניקה ניתן בקלות לתקן מערכות כך שיפעלו שנים רבות נוספות. זה לא בשמיים. אני מסכים שבהרבה מקרים ידע כללי באלקטרוניקה יכול להספיק.

בעבר נהגתי לקנות מכלולים (ציריות, מסרקים) משופצים על ידי חברה ישראלית מסויימת - כולם יודעים מי - אבל כשראיתי כי נושא האיכות הירודה חוזר על עצמו, התחלתי לקנות מכלולים סיניים חדשים. אני מציין את זה לא כדי לומר שאי אפשר לשפץ, אלא שיש שיפוץ ויש שיפוץ, כמו במנוע. קניתי פעם מסרק הגה כוח ששופץ במפעל TRW באנגליה (שהוא גם היצרן של אותו מסרק) - המסרק נראה והתנהג כחדש, וגם קיבל אחריות לשלוש שנים ולא לשלושה חודשים...

דני

פורסם

אצלינו בארץ החלפת ווסת מתח+מיסבים ומריחת צבע על אלטרנטור ללא שום בדיקות נוספות על מתקן בדיקה = שיפוץ.

החלפת סולנואיד תקול+כמה אטמים+מסנן שמן של תיבה אוטומטית=שיפוץ

אצלי זה לא נקרא שיפוץ אלא תיקון בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם
כמה הערות:

לגבי הבדיקות המחמירות שיש לבדוק לאחר תיקון - נראה לי שמספר כותבים מתבלבלים בין בדיקה למעגל חדש בשעת תיכנונו, לבין בדיקה של מעגל לאחר תיקון. מדובר בהבדל עצום, וצריך להבין - אין צורך בבדיקה מקיפה, בתנאי מתח וחום שונים וכולי, לאחר תיקון אלא לאחר תיכנון. כך ששיקול זה אינו ממין הענין.

לגבי אטימת הקופסה לאחר פירוק והרכבה - נכון שצריך להקפיד על הרכבה נכונה, ואם גומיות אטימה נפגעות או ישנות צריך להחליף; אבל לא מדובר בחדר נקי של יצור שבבים ואפילו לא בחדר ניתוח מוח. לא צריך להשתגע.

אני חושב שברמה סבירה של אלקטרוניקה ניתן בקלות לתקן מערכות כך שיפעלו שנים רבות נוספות. זה לא בשמיים. אני מסכים שבהרבה מקרים ידע כללי באלקטרוניקה יכול להספיק.

בעבר נהגתי לקנות מכלולים (ציריות, מסרקים) משופצים על ידי חברה ישראלית מסויימת - כולם יודעים מי - אבל כשראיתי כי נושא האיכות הירודה חוזר על עצמו, התחלתי לקנות מכלולים סיניים חדשים. אני מציין את זה לא כדי לומר שאי אפשר לשפץ, אלא שיש שיפוץ ויש שיפוץ, כמו במנוע. קניתי פעם מסרק הגה כוח ששופץ במפעל TRW באנגליה (שהוא גם היצרן של אותו מסרק) - המסרק נראה והתנהג כחדש, וגם קיבל אחריות לשלוש שנים ולא לשלושה חודשים...

דני

הטסט-בנצ' הכי טוב הוא בדיקה על הרכב עצמו, אפשר להגיד בוודאות, לאחר נסיעת מבחינת ארוכה יחסית והפעלת הרכיב שתוקן על כל פעולותיו, שהכל תקין בנקודת זמן הבדיקה. החשש הוא שיתכן כשל עתידי במערכת רגישה, דווקא ברגע שאתה הכי צריך אותה.

גומיות אטימה/אטמים...הלוואי שהיה ניתן לרכוש. ראיתי פעם יחידת בקרת מנוע שסגרו אותה עם כל כך הרבה סיליקון, כדי לנסות להבטיח אטימה, ששאריות החומר חדרו לפינים של המחבר וגרמו למגע רופף. יש לציין שסיליקון גם מאיץ קורוזיה ואם הרכב לא היה מגיע עם תקלות שונות למוסך עקב בעיית המגעים, הוא היה מגיע יותר מאוחר לאחר התפשטות הקורזיה.

פורסם

דניאל, קצת פספסת אותי. אין לי בעיה עם אחמד הלא מוסמך (שיכול להיות מכונאי בחסד עליון, אבל עם קצת פחות מזל ללקוח הוא גם יכול להיות מגדולי הדפוקים ביקום, ואין דין ואין דיין. אני מכיר מכונאים סוג 3 שלא הייתי נותן להם להחליף נתיך ברכב הפרטי שלי). יש לי בעיה גדולה עם איכות עבודת המכונאות המקובלת במחוזותינו, ומתוך מכלול הרמה הכללית הירודה הזו בחרתם להיכנס בשרשור הזה דווקא במעבדות ומתקני המחשבים, שעושים בסה"כ עבודה יפה מאוד ומצליחים להוריד למחירים יותר סבילים את מחירי התיקון ללקוח.

זה מזכיר לי ילד שאופה עוגה מגעילה מבוץ וקש ואז ילד אחר בא וגוער בו שעל קצה העוגה הוא הניח עדשים של עלית ולא נשיקות של הרשי'ס.

דווקא לקצפת נטפלתם?

אני מאחל לכל עם ישראל שהצרות התחבורתיות הכי גדולות שלו יתחילו וייגמרו בתקלות בטיחותיות שמתקני המחשבים גרמו.

לגבי מה שקורה במוסך שלי: ברשותך, את הביקורת שיש לי בקשר אליו, אני אומר בקול רם וברור, אבל במוסך, לאנשים הרלוונטיים. לא כאן.

פורסם

אחלה של קצפת! אתה יודע איך מכינים אותה? מה המרכיבים? אם איזה כלים הכינו אותה ובאיזה תנאים? אולי יש כמה מעבדות שמוציאים עבודה ללקק את האצבעות, עדיין הם מתעסקים עם דברים לא מוגדרים ולא מוכתבים וללא בקרה אפשרית כלל. לפחות זה שעושה חומוס (משפץ מסרקים או קליפרים) אני יכול לבקר, לא רק אני, כל מכונאי מדופלם בעל הסמכה וניסיון.

יצא לי לראות אגב, יחידות בקרה שעברו תיקון, כמובן שהסיבה שיצא לי, זה כי התיקון היה מקור לתקלה או שלא תיקן את התקלה המקורית. מבלי להיות מומחה כמו אביב לאלקטרוניקה, זה היה נראה כמו קצפת משמנת חמוצה.

חומר למחשבה בשבילך, מעניין מה יקרה ביום, חלילה וחס, שתגרם תאונה עם נפגעים ויגלו שמחשב ABS תוקן בניגוד להנחיות יצרן. עכשיו זה ממש לא חשוב אם זה מקור הכשל או לא. להזכיר לך אולי סיפור ידוע על משאית קטנה שנשרפה כליל יחד עם הנגרר, מה שנשא בתוצאות ובהוצאות , לפי בית המשפט, היה המוסך שתיקן אחרון את הרכב, גילו שלא פעל לפי הוראות יצרן, למרות שהיה ספק רב, האם אי ביצוע הפעולה או ביצוע פעולה שנוגדת להוראת היצרן הייתה מקור הכשל (אם תרצה קישור לנושא אמצא לך).

אפילוג:

אתה.. דווקא אתה? דוגל הוראות היצרן, זוכה פרס "המפתח השבדי" של וולו בישראל, שם ברכב רק חלקים מקוריים וכו' קם וצועק - אוי אוי אוי? :twisted:

פורסם

עזוב אותי ברמה האישית. ההבדל בין האידאולוגיות שלי ובין המציאות בשטח הוא עצום (ולכן גם אני ממשיך לטפל ברכבים הפרטיים שלי בבית, למרות שאני יכול לקבל הכול מן המוכן, בלי להזיז אצבע, ובחינם). אם היינו בחיים בללהלנד ששם כל הפועלים עובדים במדויק ע"פ הוראות היצרן, ומבוקרים באופן סדיר ותכוף ע"י בעלי המקצוע, ורק מתקני המחשבים חורגים מהנורמה הזו, הביקורת היתה מובנת מאוד.

אבל במציאות העגומה שאנחנו חיים בה, הפרופורציות בדיון הזה מצחיקות, הלוואי שהיית רואה רק 1000 חריגות מהוראות יצרן בעבודות מוסך שגרתיות על כל תיקון מחשב לקוי שראית בחייך.

פורסם

הינה לכם דוגמה חיה מהיום מעניין אותי לראות כיצד תגיבו לנושא, היום הגיע אליי רכב אשר היה בשלוש מוסכים ובו רצו להוריד לרכב גיר בטענה שהגיר תקול, עם ההנעה הראשונית הגיר נמצא במצב חרום שזאת אומרת הרוורס נכנס במכה חזקה ובD הרכב תמיד בהילוך שלישי, ועכשיו אני כמובן ישר פסלתי את עיניין הגיר עוד לפני שראיתי את הרכב אלא ע"י שיחה עם הלקוח.

הרכב הגיע אליי היום אני סורק תקלות ואללה אפלא ופלא מחשב הגיר מראה תקין ללא קוד תקלה.

וזו תקלה שמעולם לא נתקלתי, במבט על ה- DATA אני רואה כי הולונואידים בלי יוצא מן הכלל לא מתפקדים, כמו כן שאר החיישנים הקשורים לגיר פועלים באופן תקין.

הגעתי להחלטה כי קיימת תקלה במחשב הגיר פה השתמשתי ביתרון שיש לי על מוסכים אחרים הזמנתי מחשב חדש לצורך בדיקה ואכן הרכב הסתדר וכאן הגיע הבעיה הצעת המחיר של המחשב כולל איתור תקלה ועבודה הגיע ל - 8500 שקלים, עכשיו שימו את עצמכם במקום הלקוח הרי שאני הורדתי לו אבן מהלב שהבעיה אינה טמונה בגיר ועצם האמירה ההחלטית שלי הוא חשב שהוא יצא בזול אך מה שלבסוף יצא שאומנם זה אכן לא הגיר אבל הרכיב שהתקלקל עולה יותר מלעשות גיר מושלם (ונעזוב את זה שאם היו מורידים לו גיר זה היה לשוא).

כאן מה אתם הייתם מציעים כמובן שהלקוח לא אישר את התיקון ושילם רק בעבור הדיאגנוזה אני מאמין שאותו הבחור ייגש למעבדה עם הממצאים ששילם עליהם אצלי ויתוקן לו אותו המחשב הסורר בלפחות שליש מחיר.

פורסם

הזזי יקירי

לפחות שלוש פעמים נתקלתי במשפצי גירים הדרולים שקבעו נחרצות להוריד גיר לשיפוץ,הגיע הזמן שמי שנתקל בבעיות עם גירים הדרוליים יבדוק היטב את הדיאגנוזה ובכמה מקומות שונים.

בכל הפעמים בהם אני נתקלתי בבעיות עם רכב אמריקאי עם גירים הדרוליים הבעיה היתה במגעים או בסולנואידים,תיקון קל יחסית ובעשירית המחיר של שיפוץ.

פורסם
אצלינו בארץ החלפת ווסת מתח+מיסבים ומריחת צבע על אלטרנטור ללא שום בדיקות נוספות על מתקן בדיקה = שיפוץ.

החלפת סולנואיד תקול+כמה אטמים+מסנן שמן של תיבה אוטומטית=שיפוץ

אצלי זה לא נקרא שיפוץ אלא תיקון בלבד.

בהחלט מסכים עם קביעתך !!!

מפליא שעד היום אין בפורום זה טבלה מסודרת עם חיתוכים של כל מכללי הרכב ואפשרויות התקלות שבהם.

אלטרנטור

סטרטר

מדחס מיזוג

גיר

מפלג

מחשב

טימינג

ועוד ...ועוד...

ושיהיה ברור הפריחה במפעלי השיפוץ והתעצמותם באה רק מסיבה אחת,ההשקעה אפסית והרווחים עצומים,ואת זה ניתן להשיג רק בשוק שמכלולים חדשים מאוד יקרים,אחרת לא היה נשאר מספיק שומן לגלגל מחירי שיפוץ כל כך גבוהים עם רווחים שמנים.

פורסם
הינה לכם דוגמה חיה מהיום מעניין אותי לראות כיצד תגיבו לנושא, היום הגיע אליי רכב אשר היה בשלוש מוסכים ובו רצו להוריד לרכב גיר בטענה שהגיר תקול, עם ההנעה הראשונית הגיר נמצא במצב חרום שזאת אומרת הרוורס נכנס במכה חזקה ובD הרכב תמיד בהילוך שלישי, ועכשיו אני כמובן ישר פסלתי את עיניין הגיר עוד לפני שראיתי את הרכב אלא ע"י שיחה עם הלקוח.

הרכב הגיע אליי היום אני סורק תקלות ואללה אפלא ופלא מחשב הגיר מראה תקין ללא קוד תקלה.

וזו תקלה שמעולם לא נתקלתי, במבט על ה- DATA אני רואה כי הולונואידים בלי יוצא מן הכלל לא מתפקדים, כמו כן שאר החיישנים הקשורים לגיר פועלים באופן תקין.

הגעתי להחלטה כי קיימת תקלה במחשב הגיר פה השתמשתי ביתרון שיש לי על מוסכים אחרים הזמנתי מחשב חדש לצורך בדיקה ואכן הרכב הסתדר וכאן הגיע הבעיה הצעת המחיר של המחשב כולל איתור תקלה ועבודה הגיע ל - 8500 שקלים, עכשיו שימו את עצמכם במקום הלקוח הרי שאני הורדתי לו אבן מהלב שהבעיה אינה טמונה בגיר ועצם האמירה ההחלטית שלי הוא חשב שהוא יצא בזול אך מה שלבסוף יצא שאומנם זה אכן לא הגיר אבל הרכיב שהתקלקל עולה יותר מלעשות גיר מושלם (ונעזוב את זה שאם היו מורידים לו גיר זה היה לשוא).

כאן מה אתם הייתם מציעים כמובן שהלקוח לא אישר את התיקון ושילם רק בעבור הדיאגנוזה אני מאמין שאותו הבחור ייגש למעבדה עם הממצאים ששילם עליהם אצלי ויתוקן לו אותו המחשב הסורר בלפחות שליש מחיר.

ניסן,

רבים מבעלי המקצוע בשוק ממש לא מגיעים לרמה המקצועית והמומחיות שאתה מפגין בשטח וגם בפורום, לכן אני לא מופתע מזה ש-3 מוסכים חשבו לפרק את הגיר.

איזה כייף לי :)

פורסם
עזוב אותי ברמה האישית. ההבדל בין האידאולוגיות שלי ובין המציאות בשטח הוא עצום (ולכן גם אני ממשיך לטפל ברכבים הפרטיים שלי בבית, למרות שאני יכול לקבל הכול מן המוכן, בלי להזיז אצבע, ובחינם). אם היינו בחיים בללהלנד ששם כל הפועלים עובדים במדויק ע"פ הוראות היצרן, ומבוקרים באופן סדיר ותכוף ע"י בעלי המקצוע, ורק מתקני המחשבים חורגים מהנורמה הזו, הביקורת היתה מובנת מאוד.

אבל במציאות העגומה שאנחנו חיים בה, הפרופורציות בדיון הזה מצחיקות, הלוואי שהיית רואה רק 1000 חריגות מהוראות יצרן בעבודות מוסך שגרתיות על כל תיקון מחשב לקוי שראית בחייך.

אתה סוטה מהדיון.

בעיות מקצועיות של מוסכים, שלפחות מנסים לעבוד לפי הוראות יצרן ושחורגים מזה מקבלים את זה יופי בתקלות חוזרות, זה פן אחר שראוי לדיון נפרד, מול נושא תיקוני מחשבים, שמראש ובמודע פועלים בניגוד להנחיות יצרן ומבצעים תיקון ללא הנחיות כלל, שעליו מדברים בשרשור הזה.

פורסם

צריך לזכור שלמטבע הזה יש צד שני: יצרני הרכב משתמשים במעגלים אלקטרוניים שהרבה פעמים הם מאד פשוטים ומיושנים, ולא קשה לתקן אותם (למי שמתמצא בנושא, כמובן) - אבל ליצרני הרכב עדיף שתקנה חדש. לכן הם לא מפרסמים הוראות תיקון כלל.

אני חושב שבמצב כזה, לבוא בטענות רק אל המתקן זה לא מוצדק.

דני

פורסם

חנן אתה מעלה טיעון שהוא לא רלוונטי לדיון הזה- "למה אנחנו נטפלים לנושא האלקטרוניקה".

אף אחד לא נטפל לנושא הזה ספציפית אלא שזה נושא השרשור הזה. זה שיש עוד 100 ויותר דברים גרועים ומסוכנים לפני זה ממש לא מוריד מערכו של הדיון. אני יכול להגיד לך שהנהגים בארץ הרבה יותר מסוכנים מהמכלולים המתוקנים אז מה? אז נתחיל לדבר על הדברים לפי סדר חשיבות?!

הכתבה נתנה טריגר לשיחה בנושא האלקטרוניקה, תחום שמן הראוי שהבעיתיות שבו תקבל במה ראויה.

לדעתי האישית אגב הכתבת הזו הייתה חובבנית, דיסאינפורמטבית ודמגוגית. ממש לא הציגו את כל האספקטית של הנושא ופשוט הציגו את נושא התיקונים כמושלם- ממש לא.

עוד אגב, אם העלת את נושא אחמד- יש לי חבר שיש לו מוסך לרכבים כבדים. הוא מחזיק במוסך כמה פועלים צעירים ומנהל מוסך מוסמך, שיש לו עבר ארוך מאד בעבודה במוסך של חברה מוכרת מאד. מה מסתבר- שאותו ילד מקצועי מאד, מנהל את המוסך ומסביר למנהל המוסך דברים פשוטים ובסיסיים. אז מה? כמובן שלדעתי האישית המקצועיות חשובה בהרבה מתעודות/הסמכות.

• תוכן חדש...