Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני נתקלתי במתקין רדיו שחיבר הארקת רדיו אל חוט בצמת כריות האויר, "חשמלאי רכב" שהזינו מצת סיגריות מצמת כריות אויר וכו'.

מצד שני, גם נתקלתי בכריות אויר שסתם נפתחו מעצמן כשהרכב חנה בצד וללא כל פגיעה בו (מוזר, כי גם מתג ההצתה כבוי).

לדברי דניאל, אין לי בעייה עם אדם שבאופן פרטי מטפל, מתקן ומחליף חלקים במע' הבלמים שבמכוניתו במקצועיות רבה וקפדנות יתרה אלא עם אלו שמבצעים זאת בחובבנות, חוסר הבנה ובשיטת ה"סמוך".

דרך אגב, האם מישהוא מאתנו יסכים שמישהוא שיודע ועובד יפה יטפל לו בשיניו כשהוא אינו רופא שיניים?.

בברכה - רפי לין :-)

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שורה תחתונה, מדובר בתחום אפור לחלוטין.

מוסך כדי להיות מוסך עובר מסכת של הסמכות, אישורים, תעודות, מפקחים עד שהוא רשאי לעבוד במכונאות בסיסית ופשוטה.

מעבדה? כל אחד יכול להכריז על עצמו מומחה, לרכוש מלחם ובדיל ולהתחיל לתקן בביתו יחידות ABS או יחידות בקרה אחרות, בלי שום הסמכה, תעודה, הכשרה כו', לכן הסיכון לדעתי גבוה וההשלכות יכולות להיות מסוכנות מאוד. אבל בשביל לחסוך כמה מאות או אלפי שקלים אנשים יכולים ללכת רחוק מאוד עם ההחלטות שלהם.

בנוסף המחיר לדעתי שגובים על התיקונים הללו הוא ללא פרופורציה כלל מול התיקון, עלות הרכיבים וזמן העבודה והוא כן פרופוציונאלי לעלות המכלול וגם לזה אין שום פיקוח, אין שעתון, אין כלום, כל אחד לוקח כמה כסף שנראה לו לנכון והכול פרוץ לחלוטין. תחום אפור אמרנו? הייתי אומר שוק אפור.

גם מוסכים שעובדים עם מעבדות יגידו לכם (בטח לא יגידו לכם...) יש לא מעט כשלונות בתיקוני יחידות בקרה, במעבדה התיקון נראה מבטיח אבל על הרכב מתחילות כל מיני תופעות שלא היו, או שהתקלה הראשונית לא נפתרה ולעיתים מחליפים כמה בקרות עד שמוצאים איזה אחת שכן מתפקדת, לבנתיים...

אז אני שואל שוב, מה יותר חמור, חובבן שמתעסק בבלמים או SO CALLED מקצוען שמתקן יחידות בקרה?

פורסם
האמת שאני לא יודע איזה סוג תיקון הוא "פצצה מתקתקת" כהגדרתך, חובבן שמחליף רפידות בלם ועובד לפי ספר עבודה, ברכבו, או טכנאי רכב שמתקן יחידת ABS בלי שום ספרות או הנחיות מיצרן הרכב או יצרן המכלול.

לגבי האיסור. אני לא ראיתי שכתוב שאסור לתקן (אולי מרק10 ימצא כיתוב כזה איפשהו*) אך בהחלט לא כתוב שאפשר לתקן. בכל תקלה שאיבחונה נגמר בתקלה פנימית של יחידת הבקרה, ההוראה היא פשוטה ולא משתמעת לשני פנים ---> החלף יחידת בקרה.

לגבי השיקול הכלכלי, האמת רפי, שאם הייתי במצב שמודיעים לי כי הלך לרכבי יחידת ABS ועלותה כ 10K ש"ח ואני יודע שיש מומחים שמבטיחים תיקון וגם נותנים אחריות, הדילמה שלי הייתה קשה, יחד עם זאת, חשוב לי להעביר את המסר לגבי אופי התיקונים האלו וכול אחד יעשה כרצונו ברכבו, רק שיקח בחשבון איזה בדיוק תיקון עושים ומה עלולות להיות ההשלכות ועל מה בדיוק הוא משלם.

* מצאתי כיתוב בספרות של מיצובישי למשל:

Caution

The hydraulic unit assembly is not to be disassembled; its nuts and bolt should absolutely not be loosened

מצורף מידע מספרות הייצרן VAG בעניין הגה כוח חשמלי המתוקן בגולף דור 5.

הייצרן כותב במפורש שאסור לתקן/לשפץ את היחידה Power steering box שלמעשה כוללת את המנוע והחיישנים.

s.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

יצרן אחד אוסר במפורש על תיקון הגה חשמלי ואחרים לא אוסרים (ואולי גם לא מתירים).

אני זוכר שיצרן רכב מסוים הורה להחליף את כל מכלל ידיות האורות/אתות/מגבים בגלל תקלת "סליל שעון" של כריות האויר ורק מאוחר יותר הוא בעצמו סיפק כחלק חילוף נפרד את "סליל השעון", מה שאיפשר החלפתו בלבד ולא את כל המכלל

(וכאן חשוב כמובן שהוא יהיה מותקן במצב מסוים ביחס לגלגל ההגה כדי שהסלילים לא יקרעו).

אם כתבנו כבר כאן את המחירים הגבוהים של חלפי אלקטרוניקה ומחשבים ברכב (וגם חלפים אחרים הנם יקרים) אז כאן אני חושב שחסר פיקוח על מתח הרווחים של יבואני הרכב במכירת חלפים שנראה לי שהוא גבוה מאוד ובימי המידע האינטרנטי רואים את הפערים הגבוהים בין המחירים בישראל ובחו"ל וזאת גם בהתחשב בכל המיסוי הקיים אצלנו.

מחיר חלפים הגיוני יפחית את כדאיות השיפוצים שלהם.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
מרק הרי אתה עם הידע והניסיון שלך יודע בדיוק מה בד"כ הוא הגורם לתקלות ואני לא ירשום את זה כאן שלא יתחילו לנסות לתקן בבית, אז אני לא רואה כל בעיה בלתקן מודול כלשהו ברכב מלבד מחשב כריות האויר.

ואם כבר אתם פותחים נושא זה אז על פי הוראות יצרן לא יבוצע כל תיקון בצמת חוטים אשר קשורה למערכת כריות האויר האם זה כך במציאות ? רק במוסכים המורשים לפי דעתי לפעמים מגיעים אליי קומבינות שלא הייתי נותן לחמור לנהוג ברכב כזה לא בטיחותי.

ידידי

הגורם לתקלות מודולים ובכלל כרטיסי אלקטרוניקה רשום בריש גלי בפורומים בחו"ל,איזה סוד יש כאן ?

פורסם
ידידי

הגורם לתקלות מודולים ובכלל כרטיסי אלקטרוניקה רשום בריש גלי בפורומים בחו"ל,איזה סוד יש כאן ?

כל אחד ורמת הידע שלו, זה שכתוב באתרים בחו"ל באנגלית זה לא אומר שכל אחד יודע לאן להגיע ולמצוא חומר בנושא, שורה תחתונה מי שלא מבין באלקטרוניקה ובמכלולים עצמם עדיף שלא יגע כך שאני לא ירשום מהן הבעיות בדרך כלל אם אתה דני מחליט לרשום זה בעיה שלך.

פורסם

בוקר טוב!

למרק 10- אין בשום ספרות יצרן שום יזכור אודות הנחיה האוסרת תיקון מערכת כלשהיא ברכב .דרך אגב בארץ לדוגמא חברת שרודר מתקנת מחשבים אפילו שהם באחריות אצל מעבדה בארץ ודרך אגב ללא כל הסמכה שהיא??!!

מרבית יצרני הרכב בעולם שיש מערכות שתקולות שיוצאות מקו היצור לוא דוקא חוזרות למתכנן ואו למיצר ולעיתים זולגות למעבדות הקרובות למקום היצור .וישנן דוגמאות בעולם הרחב לכך!!0שתי מעבדות שבקרתי למשל והקרובות לקו היצור של אופל בגרמניה.

את הסכמות של כל מעגל כמעט בתחום הרכב -סכמה פנימית ניתן להשיג כולל רכיבים איכות ודרישה-רק צריך לדעת מהיכן לקחת!!??

בארופה קימות כ4 מעבדות עקריות בתחום תיקון בקרת בלמים ממוחשבות כאשר אין שום הסמכה של יצרן ואו משרד התחבורה של אותן מדינות לאותן מעבדות..

מערכת בקרת הבלמים שאותן אנו מתקנים בפן האלקטרוני - ומבינים אתם שבמידה ותיהיה תקלה כלשהיא תדלק נורה

אך מערכת הבלימה תעבוד !!!!!!!!!!!!!!!וכך שאין שום סכנה בעת תקלה במערכת האלקטרונית מכל סיבה שהיא !!

לגבי התואר הנדרש טכנאי מהנדס -אין כל קשר בין התואר של העוסק במלאכה לבין איכות התיקון..

באם אפתח את היריעה אז מרבית מכם אלה שגולשים כאן בפורום הפנתם גולשים אחרים לתיקוני מחשבי רכב אצל מעבדות שכמונו או אפילו אלינו-האם המחשב שתוקן ומפסיק את עבודתו במהלך נסיעה לא מסוכן יותר ?????

כמו שמנהל הפורום טען תחום אפור -ממש לא זה מאד אינדודואלי. ישנם מחשבים כמו במקרה המדובר של בקרת בלמים שלא ניתן לתקן ואז מביאים מפרוק וישנן תקלות ברורות שכן ניתן לתקן ..

סוגיה נוספת -אתם שכאן דנים בסוגיה הנוכחית האם לא לקחתם או המלצתם בפורום המכובד הזה לגולשים שיקנו בפירוקיה חלקים וגם בתחום הכריות ..אתם יודעים אז שישנן חוקים בעולם תקנים בתחום פרוק כריות האויר ואו הנצלתם למשל שהרכב שממנו פורקו הכריות לא נמצא תחת כיפת השמים ואו לא לקחת מחשב כריות מפרוק ורק להשתמש בחדש ....

לסיכום ומאחר ואני מרגיש שישנן כאלו מבין חברי הפורום הנכבד שחיצי הרעל לוא דוקא תמיד מופנים לכיונים הנכונים אבל

אסכם ואומר -את כל המחשבים שאנו מתקנים אנו בודקים ומחברים לסורק ..להבדיל מהרבה מעבדות אנו משתדלים שהרכב יגיע למעבדה ואת הרכב לאחר התיקון ולאחר הבדיקה אנו נשחרר ללקוח ישירות.

ניתן לתקן מחשבי בקרת בלמים ויש חומר רב באינט לגבי התיקון והרכיבים.[ניתן לבצע בדיקת איכות לאחר התיקון!!}

ניתן לבדוק מחשב בקרת בלמים טרם יציאתו והרכבתו ברכב.

אסור לתקן מחשב כריות אויר חד וחלק .

ניתן להשתמש בכריות אויר מפרוק -למרות וזאת שאין תקן בארץ אך יש תקנים בחול.

כל הכונה של הכתבה היתה להראות ללקוחות שחלקם גולשים ומגיעים אפילו לפורום זה שיש גם דרך אחרת וזולה ולהשאיר להם את זכות הבחירה ולהשאר נטרלים ...

ולספקנים ואו לאלו שבאמת מעונינים אשמח לארגן ערב במעבדה ואשתדל להראות ולהסביר חלק מהתהליכים שמתבצעים במעבדה..

ושבת שלום איל

פורסם

טוב אין לי עניין אישי כלפי אף אחד ולכן לא אהפוך את הנושא לאישי. היות והנושא החוקי/בטיחותי כבר מוצה לא אתייחס גם כן לעניין זה אלא לסוגיה הטכנית בלבד.

לרקע הכללי- אני בא מתחום האלקטרוניקה, עוסק שנים בפיתוח כרטיסים אלקטרוניים, חקירת תקלות וכשלים, אפיון צב"ד אוטומטי וכתיבת הנחיות טכניות לבדיקה ולתיקון. בנוסף כתחביב/אתגר- תיקון של כמעט כל מעגל שהוא (כולל יחידות בקרה אלקטרוניות של רכבים פרטיים וכבדים). מי שמכיר אותי יודע שאני מרבה להסתובב בקרב בעלי מקצוע מתחום הרכב וחשוף מאד לעולם הזה.

אתן את הרשמים שלי:

1. לרובי ניתן לבצע תיקון ללא סכמות אלקטרוניות מדוייקות. הדבר דורש בעיקר ניסיון והבנה.
  2. מבחינה בטיחותית/תקנית קשה מאד לומר שהבעיה ספציפית לנושא הזה. כל יחידה אלקטרונית יכולה לפתח כשל ומצד שני גם מכלולים אחרים ברכב יכולים להוות סכנה בטיחותית, למרות שלא מקצוענים עוסקים בהם (פנצ'ריות למשל).
  3. הבעיה העיקרית היא שהתחום האלקטרוני ברכב מפגר משמעותית אחר שאר התחומים האלקטרוניים ושמי שעוסק בו הוא בעיקר אנשים בעלי עבר מתחום הרכב ולא אנשים בעלי עבר באלקטרוניקה. כמו כן לא קיימים חוגים מקצועיים לפיתוח ולימוד התחום בהקשרי רכב.
  4. נראה שאלו שעוסקים בתחום נסמכים על מקורות ידע שהם בעיקר מתחום הרכב ולא כאלו מתחום האלקטרוניקה.
  5. מבחינה ותיקון של כמה וכמה יחידות אלקטרוניות, שעברו תיקון אצל מעבדות מהמובילות בתחום, יצא לי לראות שלרוב נעשית עבודה דיי גרועה שמעידה על חוסר ידע והבנה משמעותיים באלקטרוניקה ובתיקון מעגלים.
  6. במידה ומעבדת אלקטרוניקה מסודרת ומנוסה תחליט להיכנס לתחום ויקום גוף מפקח ומנחה ניתן יהיה לבצע תיקונים ברמה שתספק דרישות בטיחותיות.
  7. לא משנה מה יספרו לכם- אין לשום מעבדת רכב אפשרות לבצע בדיקה אלקטרונית מקיפה לקביעת תקינות היחידה האלקטרונית. מה שכן ניתן לבצע זה בדיקה נקודתית, בדיקה פונקציונאלית ברכב, בדיקה ויזואלית וסריקת תקלות. זה בוודאי רחוק מאד מהיכולת של היצרן לבצע בדיקה למודול. דעתי האישית שכדי לבצע תיקון במקרה של בעיה ספציפית במודול לא נדרש לבצע בדיקה אלקטרונית מקיפה. בדיקה מקיפה נדרשת רק כשרוצים להתחייב על תקינות כללית של היחידה- דבר שלא ניתן לעשותו כיום ברמת סמך מוחלטת.

לסיכום- לדעתי האישית התחום עדיין בחיתוליו וברגע שיתפתח ויקומו גופים שידריכו, יפקחו ויקבעו סדנדרטי עבודה הדבר יוכל להעשות בצורה טובה. כיון איכות התיקון תלויה במי שמבצע אותו, נושא בעייתי מאד בארץ לפחות.

פורסם

אייל, אין לי שום דבר אישי כלפייך ואינני יורה חצי רעל, אנוכי מאחל לך בריאות ופרנסה טובה.

1. האם יש ברשותך bench test לבדיקת יחידות המחשב שאתה מתקן ?

בל נשכח שלכול חשמלאי יש bench test לבדיקת אלטרנטורים שהינו רכיב פשוט מאוד יחסית למחשבי הרכב.

2. זה שמצאת או רכשת באינטרנט איזה סכימה חשמלית של מחשב X או Y אני בטוח שזה לא הגירסה העדכנית של ה-PCB שנמצא כרגע על שולחן העבודה שלך.

3. בהודעה הקודמת שלי צירפתי הנחייה שאסור לתקן את מערכת הגה הכוח. אני מצרף הנחיות הייצרן מאזדה המציינות במפורש שאסור להפריד בין שתי החלקים של יחידת ה-ABS = אסור לתקן.

4. בעניין כריות אוויר הייצרן כותב במפורש שגם כרית אוויר חדשה שהוצאה מהאריזה יש להתקינה מיד ! כיצד זה מסתדר לך עם התקנה של כריות אוויר מפירוק ?

5. זה שלא תמיד רשום במפורש שאסור לתקן יחידה מסויימת אתה צודק, אבל לא רשום שניתן לתקן אלא רשום החלף ביחידה חדשה.

ברשותיי ספרות מקורית של הייצרן VAG לכול הרכבים עדיין זה לא שווה ערך לספרות של הייבואן שמעודכנת לחודש האחרון.

כול ספרות שניתנת לרכישה באינטרנט הינה בדרך כלל מפגרת במספר שנים אחורה או לא מלאה.

מזדה 3.pdf

כרית.pdf

פורסם

לאחר שעות של חיפושים ברשת האינטרנט מצאתי שרטוט של מחשב רכב משנות ה-90 המותקן בכמה דגמי פורד.

בקישור ניתן לראות מבנה עקרוני של מחשב הרכב (ECU) כולל סכימות חשמליות ברמת רכיב.

הבחור כנראה מהנדס אלקטורניקה שעשה reverse engineering למחשב הרכב עד גבול מסויים, הבחור מציין שחלק מהרכיבים לא ניתן לזהות או למצוא דף נתונים עליהם מכיוון שהחברות שמייצרות את הרכיב לא מספקות דף נתונים לרכיבים אלה.

http://sonic.net/~mikebr/efi/ecu_hdwr.html

פורסם

ערב טוב! [מרק10]

לכל מחשב בקרת בלמים שנכנס למעבדה מתחברים עם צמת חשמל מקורית המתאימה לאותו מחשב [נילקחו מרכבים מפרוק]..במידה ואין לא מתבצע תיקון ליחידה חד משמעי...לפני התיקון מתבצע בדיקה באמצעות סורק להוצאת קודי תקלה ..מתבצע הפעלת אקטואטורים במידה ויש למחשב פונקציה שכזו..לצמה יש סימולציה לחישני גלגל ולקריאתם כך שבמידה ויש תקלות גם הקו הבעיתי מאותר ..היום שיש בנמצא מחשב מקורי לפורד מזדה רנו כל בית גנרל מוטורס טויוטה פגו סיטרואן ועוד היכולות לבדיקה גדולות מאי פעם..

הסכימות שנמצאות ובשוק האינט .איתם קיים הניסיון ..לאחרונה המעבדה החלה לתקן למדינות כמו קפריסין יוון וטורקיה וזאת לאחר פנל של חצי שנה שנערך כך ש..אני חושב שהמעבדה מתקנת ובסדר ואף ביקורת האיכות טובה.

ישנן מחשבים לכלי רכב שבהן התקלה נפוצה שהן נבדקים אפילו על גבי רכב נוסע..לוקחים רכב ממגרש שליד ומרכיבים כמות של יחידות- נוסעים ובודקים ומניחים במדף!!

המעבדה מתקנת לאחרונה מחשבים לאחד מהיבואנים הגדולים בישראל וזאת לאחר בדיקות שנעשו על ידי היצרן שאותו יבואן מיצג

ובנוסף של הצבא שיש לו כמות לא מבוטלת של כלי רכב השיכים לאותו יבואן..

ישנם יחידות בקרה שבאמת אך ורק כמו שכתב חשמלאי הפורום הבדיקה על גבי הרכב-טמפ עבודה תתקשורת מחשבים ובאותן כלי רכב אנו מביאים את הרכב למעבדה ורק לאחר מכן אנו מתקנים ...

ישנן מעבדות רבות שקמות מדי יום ובאמת השוק בעיתי מה ..אך ישנן 4 מעבדות שעובדות שנים כך ש..סביר שהאיכות והרמה סבירים ...רמות המחירים גם הן ירדו לזנות וללא קשר לידע ולניסיון וגם אלו שהורידו מחירים ופגעו בשוק התיקון נפגעו בסוף ומרביתן נסגרו או שנשארו מעבדות לתיקון טלויזיות וכו..הרבה מאד מהנדסאי רכב שקנו תוכנו ת באינט במספר זעום של יורו קראו לעצמם מתקנים אך מעבר לתיקון נגדים קבלים ואו מעגל חזותי נתקעו בהורדות תוכנה ואו אימובליזר וכמו שצצו נעלמו..

אני חושב שהרמה של המתקנים סבירה וזאת לאחר שבקרתי במעבדה באנגליה וגרמניה ומסתבר שהרבה מחשבים שכאן בשוק התקלות נפתרות אצלהם אין בכלל יכולות תיקון..לדוגמא חיפשתם באינט מי שמתקן מחשב לגיר מולטיטרוניק של אודי בעולם??

ובאם נתקלתם המחשב לא מתיקון אלה מפרוק או חדש ומהוא מחירו??

כאן בארץ מתקנים וטוב ...

אני מקווה ומאחל לשנה החדשה ולמען כולנו שכאן נקראים בעלי מלאכה שהעוסקים במלאכת התיקון ברכב יפרגנו אחד לשני בעשיה ..

להת איל

פורסם

ראשית חשוב לציין כי איני עוסק במעבדה של איל או באיל עצמו. אין לי כוונה להכפיש או להאיר באור שלילי אף אחד ספציפי. כל כוונתי היא להעלות מודעות לנושא לפי מיטב הבנתי המקצועית ותו לא.

אני רק יכול להיות שמח שאיל הגיב לשרשור והציג את הצד של המעבדה שמבצעץ תיקונים.

מצאתי בספרות עבודה של סוזוקי הנחייה מפורשת בעניין יחידת ABS של BOSCH:

CAUTION

Never disassemble ABS hydraulic unit/control module assembly, loosen blind plug or remove motor. Performing any of these prohibited services will affect original performance of ABS hydraulicunit/control module assembly

יצרנים סוגרים את היחידות בקרה הרמטית למניעת חדירת לכלכוך, אבק ולחות, היחידות לעיתים סגורות עם ברגים בעלי ראש מיוחד או הדבקה, רמז עבה לכך שלא רוצים שנפתח את זה, מספיק רק פתיחה של יחידת הבקרה כדי לפגוע בביצועים של המערכת או להגדיל את פוטנציאל הכשל בעתיד.

התיקון החשמלי יכול להיות מוצלח אך פגיעה באיטום או עבודה בתנאים לא סטריליים עלולה לזהם מערכת בטיחותית חשובה ולתרום לכשל עתידי שלה, אם זה לא גורם בטיחותי אז מה כן?

זה שיש מעבדות או גופים שמבצעים תיקונים כאלו בחו"ל ואני יודע שיש לא מעט כאלו, לא נותן לזה שום כשרות ושום אישור ובודאות ששום יצרן מערכת או רכב לא מאשר זאת. גם שם מעבר לים מנצלים את העובדה שנושא זה פרוץ ולא מעוגן בשום מקום וזו רק הזדמנות עסקית להרוויח.

זה שלובינסקי מאשר תיקונים כאלו גם לא נותן לזה הכשר והם עושים זאת לרכבים באחריות היבואן, כאשר אחריות היצרן פגה, כדי לחסוך כסף.

בטוחני שאין להם את ברכת הדרך של היצרן לפעולות אלו.

מוסך שולח הגה או קליפר בלם לשיפוץ אצל מפעל שיפוץ, למפעל יש תעודה מטעם משרד התחבורה לשיפוץ מכלולים בטיחותיים וגם תו תקן מחייב כדי לעסוק בכך. המוסך מקבל פירוט מה בוצע ומה הוחלף וגם מבין את העבודה שבוצעה, הוא הרי מכיר את פעולת ההגה או הקליפר ואיזה חלקים פנימיים יש לו.

מוסך ששולח יחידת ABS למעבדה, איזה אישור יש לו כי החלק שופץ בצורה ראויה ולפי תנאים הכרחיים שחייבים להיות בכל מעבדת אלקטרוניקה בארץ? מה בדיוק עשו שם? איך תקנו ואיזה חלקים הוחלפו? אין למוסך מושג גם אם יקבל תשובות וגם אין הנחיות יצרן שהוא יכול לעיין בהם לגבי התיקון שבוצע, אבל הוא ירכיב את החלק וזו הנקודה הבעייתית בעיניי.

פורסם

אין חוכמות. רוב היחידות הבטיחוטיות סגורות או ביציקת פלסטיק או ע"י ניטים. אין לשום יצרן כוונה ורצון שיפתחו את זה.

במודולי הצתה עשו טריק יפה כדי למנוע כל אפשרות לתיקון בתנאים רגילים- מימשו את כל המעגל על פיסת מוליך למחצה (Wafer) ובמקום לארוז כל רכיב בנפרד, באריזה עם רגליים, מעגל מודפס וכיו"ב הכל על אותו סיליקון ומחובר לרגליים של המודול ישירות בעזרת Wire bonding. ברגע שפותחים את היחידה כל המוליכים נקרעים ונשארים עם פיסת סיליקון חשופה ללא כל זיהוי.

פורסם

זה שאחמד בן ה17 משפץ לכם קליפר בלם במוסך המרכזי, זה בסדר, וחוקי, ובטיחותי, כי חוץ מ49 הפועלים הנוספים שעובדים במוסך, גם יש מנהל מוסך מוסמך שיושב בחדרו וסוגר כרטיסי עבודה. לא יצא לו להחליף אף מילה עם אחמד כבר ארבע שנים מאז ראיון הקבלה, אבל , לעסק יש אישור חוקי, אז זה לא משנה שאחמד מעולם לא למד או קרא איך משפצים קליפר. העיקר שהיצרן והחוק מאשרים.

אבל כשאחד כמו אייל, שיש עוד כמה אנשים בודדים בארץ שקרובים לרמה שלו, אבל הוא לא רשום בפנקס של לשכת המהנדסים, מאתר הלחמה קרה במחשב ABS ומלחים אותה, במקצועיות הכי גבוהה שיכולה להיות, זה מסוכן. זה "אוי אוי אוי" .

:screwy:

.

• תוכן חדש...