Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

במזל טוב קניתי היום קומפוננט מורל טמפו, הד יוניט של פיוניר, רמקולים 3X2 של פיוניר מאחור ומגבר platinum audio.

וכל זה לפיאט גרנד פונטו שלי.

אבל,

לצערי יש הרבה בעיות-

ה"במה" של הסאונד ממוקמת במקום לא טוב.

יש רעש "הססססס" מהמערכת (כנראה אלטרנטור לפי מה שיצא לי להבין).

בקיצור, נראה כי אני צריך איזה סשן שיפורים.

קראתי רבות בפורום לפני שהעליתי את הנושא הזה,

ואם אקצר את העניין, אני חושב (תתקנו אותי אם אני טועה) שאני צריך ללכת לאדם מקצועי שמבין עניין

(בניגוד למי שהתקין לי) על מנת לכוונן את המערכת לשלמות.

הייתי שמח לעשות זאת בעצמי אך אני עובד כל השבוע ופנוי רק בחמישי אחה"צ-ערב באזור המרכז.

תודה רבה לכולכם ושבוע טוב.

פורסם

אני ממליץ לך לבוא למפגש אודיו.

אם אתה רוצה מתקין, אני ממליץ לך על יוסי אלפיין. תנסה לראות אם אתה יכול לתאם איתו בשעה שמסתדרת לשניכם.

בנוסף, קח בחשבון שיש מצב שההתקנה לא טובה וצריך לתקן אותה וזה לא רק כיוונים.

כמו כן יש בעיה ברדיו דיסקים של פיוניר עם היסס כזה, הרבה פותרים אותה עם הארקה של ה-RCA.

פורסם

קראתי כאן בFAQ קצת על איך פותרים את ה"היססס". קשה לי להסביר את הרעש,

אבל הוא מופיע רוב הזמן ונפסק לפרקים קצרים. זה נשמע די בולט ומציק. הוא לא לגמרי מונוטוני, הוא משתנה לפרקים.

לגבי המגבר, אני לא משקר לעצמי ואני יודע שמדובר במשהו סיני ודפוק. אבל זה התקציב ולפי הבנתי, יחסית למחירו הנמוך הוא לא רע.

HU זה הפיוניר DEH-1150

בכל מקרה, נדמה לי שהסטריאו במערכת מתחלק במקום ימין-שמאל לקדימה-אחורה.

המערכת למעשה בניצב לאוטו.

האם זה נורמאלי? כי אני רגיל אחרת וזה די מציק לי.

אשמח לדבר אם "יוסי אלפיין". איפה בארץ הוא עובד?

פורסם

אתה כנראה מסתכל על ההגדרה הלא נכונה

יש balance שזה שמאל-ימין

ויש fader שזה קדימה-אחורה

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אני מכיר את ההבדלים בין Fader ל balance.

העניין הוא ששירים שאני מכיר טוב מאוד נשמעים לי מוזר.

אחרי מחשבה קצרה הבנתי שבמקום לשמוע גיטרת קצב מימין וסולו משמאל אני שומע את הקצב מקדימה והסולו מאחורה.

שיחקתי עם הבאלאנס ואכן Left זה מקדימה וה Right זה מאחורה.

אני בדקתי את החיבורים למגבר ולדעתי זה מחובר נכון....מוזר.

אני מקבל כאב ראש אחרי 5 דקות נסיעה עם המערכת הזו-

הסאונד פשוט לא נכון לדעתי. ודי קשה לי להבין למה ואיך לסדר זאת.

פורסם

ל HU שלך יש יציאת RCA בודדת. אני משער שהשתמשת במפצלים כדי לחבר את ארבעת הערוצים לפעולה וכתוצאה מכך "נעלם" לך ה FADER ולמעשה יש לך רק ימין שמאל (balance), בהנחה שחיברת את ה RCA כמו שצריך. אין מה לעשות עם זה, בחיבור HU עם יציאת RCA בודדת ה FADER נעלם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם ההנחה של איתמר נכונה בקשר לשימוש בפיצול, כנראה פיצלת את ימין לרמקולים האחוריים ואת שמאל לקידמיים (או להיפך, העקרון הוא שצריך גם ימין וגם שמאל לכל זוג יציאות)

מתחדשת*

פורסם

אני לא ראיתי שניה מההתקנה והחיווט.

כפי שציינתי, אני עובד רוב הזמן והאוטו נלקח ממני לשלוש שעות ולאחר מכן קיבלתי אותו.

לצערי, אין לי הרבה מושג מה נעשה שם.

האם יש דרך לשנות את המצב כך שאשמע סטריאו אמיתי של ימין-שמאל?

בHU עצמו אופציית הFAD קיימת רק עדיין לא חקרתי אותה די הצורך להבין מה היא עושה בדיוק.

נראה לי שהיא מחלישה את הרמקולים של הדלתות האחוריות שנשארו עם רמקולי יצרן.

פורסם

לפני שאתה מגיע למתקין נורמלי (או מעל לנורמאלי במקרה של יוסי :) ) תחזור, ומהר למי שהתקין לך את הסלט הזה שיעשה סדר מינימלי לפחות. כי אני מאמין שכל מתקין נורמאלי לא ינסה בכלל לפתור לך את הבעיה אלא פשוט יעיף את כל הסמטוחה שעשו לך ברכב ויתחיל לעבוד מחדש (זה לפחות מה שאני הייתי עושה).

בכל מקרה, תלך עליו, תנסה גם להחליף את המגבר הזה, והכי חשוב שתהיה שם בזמן שהוא עובד, במצב כרגע, פשוט תרמת כסף למישהו שקורא לעצמו מתקין, אז לפני שאתה משקיע עוד כסף, תנסה לפחות לקבל תמורה לכסף ששילמת.

נ.ב

יהיה מועיל אם גם תצרף את המקום ושם והמתקין בשביל שאחרים לא יפלו בפח.

בשיפוצים

• תוכן חדש...