Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוויר בצמיגים - פג'ו 307

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש ברשותי פג'ו 307XS 2.0 עם חישוקי 16"

מכר אמר לי שכדאי לשים לחץ אוויר 33 בצמיגים ושזה משפר את הצריכת דלק פלאים.

אני לא יודע אם כדאי לשמוע לו, לא יודע כמה הוא בריא בנפשו.

מה אתם אומרים? תודה.

פורסם

הייתי סומך יותר על היצרן מאשר על אותו מכר.

גם אם זה יעשה פלאים לצריכת הדלק (ואני בספק)- לא חשוב לך יותר להיות עם לחץ אויר אופטימאלי לטובת יציבות?

מה הלחץ המומלץ לרכב?

פורסם

חבר שלך צודק במאה אחוז, ואפילו יותר מזה, ככל שיותר אוויר תמלא בצמיג, כך תקטן צריכת הדלק שלך (קירות הצמיגים לא מתקפלים, פשוט שטח מגע עם הכביש = פחות חיתוך והתנגדות לתנועה = צריכת דלק משופרת)

אבל! (והסימן קריאה לא סתם שם) צריך איזון בין צריכת דלק לבין אחיזה, שכן יהיה מאוד קשה לשלוט על הרכב כשהמגע שלו עם הכביש הוא חצי ממה שהוא צריך להיות (במיוחד במצבי חירום).

עוד עניין הוא הצמיג עצמו ועד כמה מצבו טוב, קח בחשבון שיצרני צמיגים מייעדים צמיגים ללחצים מסויימים (פחות או יותר מה שמייעדים יצרני רכב) ועם הצמיג שלך במצב לא טוב הוא עלול להתפוצץ מזמן נסיעה (חיכוך הנסיעה מרחיב את האוויר ואת הלחץ בתוך הצמיג).

המהנדסים ששקדו על הרכב שלך ישבו וחשבו והגיעו למסקנה שלחץ X הוא הפשרה האופטימלית לרכב שלך כשלוקחים בחשבון מספר גורמים: צריכת דלק, אחיזה, משקל הרכב, גודל הצמיג, נוחות נסיעה ועוד שאר הדברים שמהנדסי רכב חושבים עליהם.

*ההודעה רובה נכתב בהגזמה מאוד מאוד מוגזמת, אני יודע שעם הוא ימלא 33 PSI, רוב הסיכויים שהצמיגים שלו לא יתפוצצו, ובשביל להגיע למצב שרק חצי סולייה נוגעת בכביש צריך ממש להגזים, מעבר לעובדה שאני מאוד בספק שצמיג יכול לעמוד לחצים כאלה בלי לעוף מהג'אנט.

הרעיון פה היה להראות נקודה מאוד כללית, אז בבקשה בלי לקטול

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לי גם יש 307 עם צמיגים 16 אינצ ואני ממלא 34 מקדימה ו32 מאחורה,אם אתה מסיע אנשים בדרך כלל מאחורה אז תמלא גם מאחורה 34.

• תוכן חדש...