Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רדיו מרעיש מאוד, C5 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול, במהלך נסיעה פתאום הרדיו התחיל להרעיש בצורה מוזרה מאוד. הרעשים הם כמו רעש מלווה בתוף שנותן מכות. זה מלווה בקרטוע בתחנות. לפעמים הקול נעלם בכלל ואח"כ יחזור קצת עם הרעש ושוב יעלם הקול של התחנה בכלל. כמובן זה בכל התחנות. ב- CD הכל רגיל ומצוין.

עכשיו, אם אני מחנה את האוטו וחוזר לעוד נסיעה, אז בכמה דקות הראשונות הכל בסדר. ופתאום הדבר חוזר. כאילו שיש משהו שמתחמם שם אולי! פירקתי אותו ושיחקתי עם השקע של האנטנה זה לא עזר. גם כאשר היה הרעש בפעולה הוצאתי את האנטנה בכלל, והרעש המשיך. זה כאילו מישהו משחק עם מגע ולפעמים שם את החוט ולפעמים מוציא אותו או משפשף אותו במגע.

כמובן האוטו C5 2002 SX והרדיו הוא מסוג Clarion

פורסם

האם הרעש מופיע גם כשמנוע הרכב כבוי?

אם לא זו עשויה להיות בעיה פשוטה בקבל הרעשים (התקלה האופינית מלווה ברעש שגובר עם הלחיצה על דוושת התאוצה, והגברת סיבובי המנוע)

אם כן זו עלולה להיות תקלה פנימית בטיונר הרדיו. תיקון תקלה כזו במעבדת אלק' עלול להגיע לכמה מאות שקלים. משתלם או לא, תחליט לפי מחיר HU דומה חדש.

בתשובתי לעיל אני מניח שמדובר בהתקנה מקצועית עם קונקטורים מקוריים וללא חיבורי ליפוף+איזולירבנד.

אם טעיתי, בדוק את חיזוקי כל החיבורים, או טוה יותר, בצע אותם מחדש כולל הלחמות בדיל ושרוולים מתכווצים ("שרינקים") לפני שנמשיך.

נתקו

עריכה: יתכן ומתקין מקומי התחבר בצורה לא מקצועית לקו הרדיו (דיבורית,מטען GPS,טלפון קבוע,מחמם מגבות,מכונת אספרסו...) בדוק לאורך הקו וחפש את מקום הנזק.

התיקון במקרה כזה הוא ביצוע חיבור מקצועי בהלחמה ושרינקים כמו שתיארתי לעיל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

HU=Head Unit הכינוי המקצועי ליחידת השליטה של המערכת. זו שמתחברת למגברים,רמקולים,צ'ינג'רים אייפוד וכו'. או במילים פשוטות-הרדיו-דיסק.

אם אין חשד לניתוקים על הקווים (גם מתח ,גם MEM וגם אדמה, ואתה יודע מה, הייתי בודק גם קווי רמקולים. אולי אחד הזוגות שם חשוף ומקצר),אז רוב החשד נופל על תקלה אלקטרונית ביחידה עצמה, שזה ממש לא מה שהיית רוצה לשמוע.

לצערי, אין לי יותר מה לייעץ לך לבדוק לבד, מתחת לבית. צריך או להחליף (זמנית) HU באחד שידוע כתקין ולראות האם נפתרה הבעיה או לבדוק את הHU הקיים מחוץ לרכב. (תצטרך קונקטור עם קצוות חשופים, מקור מתח ורמקולים בהתנגדות 4 אוהם.)

נתקו

עריכה: במחשבה שניה- הכי פשוט. אם הרעשים הם רק בהאזנה לרדיו ולא בדיסק/חיבור AUX אז הכוון הוא אנטנה (כמו שצויין כאו לפני) או תקלה בטיונר. אין טעם לבדוק חיבורים במקרה והתקלה היא רק במצב רדיו.

פורסם

עוד משהו,

התקלה היא רק ב FM אם אני מעביר ל AM אז התחנות שם ללא שום רעש. אני מחזיר חזרה ל FM יש רעש. וזה תמיד מתחיל אחרי כ 5 דקות נסיעה.

פורסם

מעבדת אלקטרוניקה. יש לי מישהו טוב ולא נורא יקרן באזור "שלי". אם תכתוב באיזה אזור אתה צריך, בטח תקבל המלצות.

אם לא מדובר בפאנל יחודי מותאם לרכבך (אין לי מושג איך זה בC5) אלא ברדיו-דיסק "רגיל" שקול ברצינות החלפת הHU במשהו חדש-חדיש.

הספק הקטן שהכניס דני-דין לגבי תקינות האנטנה שווה בדיקה. לפני שמוציאים כסף מיותר.

נתקו

פורסם

אבל אם בזמן שמוציאים את חוט האנטנה הרעש ממשיך, אז כנראה זה לא ממנה. נכון?

חוץ מזה, אם זאת האנטנה למה הרעש בא והולך? ולמה זה רק ב FM?

NATCO מאיזה איזור אתה? ( הפאנל הוא מקורי עם שליטה מההגה)

• תוכן חדש...