Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דיברו פה הרבה על "הגה מת". לדעת בדיוק כמה אחיזה יש לגלגלים הקדמיים עפ"י המשקל של ההגה זה נחמד אבל לחלוטין לא קריטי. יש לך עיניים, יש לך גב, אתה מכיר את האוטו אחרי כמה זמן, ורובם המכריע של רכבים מודרניים ספורטיביים במילא מגיע עם הגה חשמלי מת. זה לא צריך להיות שיקול חזק.

מסכים חלקית. לטעמי גם אם ההגה מת יחסית אבל הרכב פונה יפה - זה עדיף (מבחינתי) על הגה "מתקשר" אך רכב שממשיך ישר...:shock:

לפותח השרשור, בטווח של 100 אש"ח - קח את האיביזה קופרה יד 2 ברצינות. תהיה בטוח שהיא מסתובבת טוב מאד. בנוסף יש לך שוק אפטרמרקט גדול כך שתוכל להתנסות בכל מיני שיפורים מהמתלים ועד לשיפורי המנוע הבלתי נגמרים.

לטעמי, אם כבר אז לבחור בגרסת ה TDI (שיובאה בין 2003-2005). החמימות שלה תספק אותי. ואם כבר צריך לשפר מטלים אז לפחות שם ישאר לי הרבה כסף לזה... ה FR (או ה Cupra) הינן קצת יותר מדי מבחינתי.

עם זאת ההמלצה החמה שלי - אם יש לך עוד 50-60 אלף שאתה יכול להשיג מאיפשהו - תשקול את זה. בטווח מחירים של עד 160 אש"ח נפתח בפניך עולם אחר של הזדמנויות של מכוניות חדשות, בטוחות, ספורטיביות למהדרין ועם אחזקה זולה יחסית: הקופרה החדשה, רנו ספורט למיניהם, הגרסאות הספורטיביות של פג'ו 207, מיאטה יד 2 NC ואני בטוח שיש עוד הרבה שפספסתי. לא חושב שתתחרט על קניה כזאת, בייחוד שאתה עכשיו רווק בלי מחוייבויות משפחה.

אם היה לי עוד 50-60 אש"ח להביא - העולם כנראה היה הרבה יותר וורוד מבחינתי. גם ה 100K המדוברים כוללים לא מעט "הסתבכויות" כלכליות (כולל מכירת כליות :shock:). מה גם שרכב שעולה מלכתחילה 150K - יקר יותר לאחזקה מבחינה חודשית (ירידת הערך הינה באחוזים, ושם הם מתבטאים בהרבה יותר מטבעות). והמטרה הראשונית היא לחסוך כסף ביחס לתשלום על הליסינג.

טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

זהו! אין יותר מאזדה :cry: (או אוטו בכלל :shock: )

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ראשית כל פונטו לא עולה שליש מחיר' date=' אלה בהתחשב בהנחה שאתה יתכן ואמור לקבל בהונדה, ההפרש יהיה כי-10000 ש"ח פלוס מינוס. הפרש זה יקוזז די מהר ע"י ירידת הערך, כאשר, כידוע, פיאט מצטניינת בסעיף הנ"ל. ואילו ג'אז ידוע כי שומרת ערך מס' 1 בשוק. ג'אז הרבה יותר שימושית ומיוחדת, יש עליה ביקורת יוצאת דופן, במיוחד על הגירסה החדשה. לדעתי בהשוואה לפונטו - רמה אחרת.[/quote']

לא דיברתי על הגרנדה פונטו. :oops:

מבחינתי גם פונטו Spice שנת 2005 יכולה להיות בסדר (היא אולי אפילו טובה יותר). והיא כבר עולה שליש מחיר.

רק שחסר לה את סעיף החמימות - כל השאר דווקא יש לה.

טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

פורסם

מבחינה כלכלית אין הבדל משמעותי בין רכשת רכב חדש ומשומש. החדש הוא זה שסופג את ירידת הערך ואת ההתאחזרות של הקהל המקומי הפוגע והשורט, והדבר קורע את הלב במיוחד כאשר מדובר ברכב חדש. רכב משומש - הרי זה תקלות וקילקולים, והחששות התמידיות מהנ"ל, איבוד זמן יקר וכסף במוסכים. והגרוע מכל - שוב הקהל המקומי המשקר והמרמא במעמד המכירה. כך שהדילמה ממש לא קלה. אילו הייתה לי האפשרות, הייתי בכלל לוקח ליסינג, אפילו אם הדבר נשמע לכאורה יקר יותר. אך לצערי הרב, באקדמיה לא נהנים מהפריוויליגיה הנ"ל. בליסינג כל הקלפים פתוחים ואתה יודע בדיוק מה ההוצאות. עם הרכב הפרטי, במיוחד המשומש הרי מדובר בחתול בסק, ואינך תמיד יודע להעריך את הסיכונים. קל וחומר כאשר החלטתה להתעסק עם הרכב האירופאי יד 2.

פורסם

ד"ר, אתה צודק לכאורה. אך לא לגבי.

אני מעדיף לתחזק את רכבי לבד, ולקחת אותו פעם בכמה חודשים למוסך, אך לדעת שהוא טופל בצורה הטובה ביותר (כי יש לי את האפשרות לדאוג לזה).

בליסינג (לפחות אצלנו) אתה מוסר את הרכב בבוקר, יום שלם אתה בלי הרכב (כי לכאורה אתה לא צריך), ואם עד הערב לא סיימו לטפל בו - נותנים לך חליפי.

לאף אחד לא באמת אכפת ממך. אתה פרה חולבת וכך גם מתייחסים אליך. (קל וחומר אם נפלת על קצין רכב דביל, בעל אגו מנופח, שחושב שהוא האלוהים :evil:). אז בכלל אין לך אל מי לדבר ואיך לדאוג לעצמך. הרכב שלך יטופל בצורה המחרידה ביותר האפשרית, עם החלפים הזולים ביותר. :cry:

כל עוד יש לך 4 גלגלים לנסוע איתם הביתה בסוף היום - לא מעניין אף אחד שום דבר. ואם אין, נותנים חליפי, ולך תתחיל לרוץ עם קבלות דלק אחר כך... :evil:

ליסינג זה דבר טוב אם יש לך קצין רכב שדואג להסכם נורמלי ומחזיק את חב' הליסינג במקום הכי אינטימי חזק חזק. לצערי בד"כ זה לא כך. :cry:

טל.

פורסם
לא דיברתי על הגרנדה פונטו. :oops:

מבחינתי גם פונטו Spice שנת 2005 יכולה להיות בסדר (היא אולי אפילו טובה יותר). והיא כבר עולה שליש מחיר.

רק שחסר לה את סעיף החמימות - כל השאר דווקא יש לה.

טל.

טל, אם אתה באמת מוכן להתפשר על השנתון, אז פונטו HGT או קליאו ספורט (במיוחד הקליאו) יעשו את העבודה בשבילך - וגם תישאר עם המון כסף בכיס. (את האיביזות אני לא מכיר)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני לוקח את הדרישות שלך לרכב חמים לצד הקיצוני יותר.

לצערי, נכון להיום אין דבר כזה רכב חמים, רכבים חדשים ויומיומיים של השנים האחרונות כבר לא פונים לנהג, מה שכן, רכבים חמים כן פונים נהג שמחפש שימושים יומיומיים.

לכן, אלה הן ההצעות שלי:

• במוו סידרה שלוש באזור שנות ה 2000-2002 , עדיף מנוע עם 6 צילינדר (קשה למצוא אחת כזו ידנית אבל אם מוצאים ...)
  • קליאו ספורט דור שני - ביצועים מדהימים, צריכת דלק מצויינת, רכב מאובזר.
  • מאזדה מיאטה 2004-2006
  • סיאט לאון טורבו .

פורסם

הכל תלוי בכמה אתה מעריך את השקט הנפשי שלך. לי למשל השקט הנפשי יקר מאוד ובינינו אני כבר מתחיל לשנוא את הרכב החדש והיפה שיש לי. פשוט נהפכתי לעבד שלו רק בגלל פחד הקהל. הנה כמה חוויות: כאשר אני עובד בבית, מדי חצי שעה אני מציץ בחלון ע"מ לבדוק מי ואיך חנה לידו ע"מ שאוכל לתפוס את השורט הפוטציאלי על חם. כל צליל מוזר בלילה מקפיץ אותי - אולי זה חלילה קשור לרכב. מדי ערב אנחנו עם אישתי עושים חושבין איך נחנה את הרכב הליסינג שלה ע"מ שזה יחסום את הפרייבט לפחות מצד אחד. כאשר שכן שידוע כי מסוכן חונה ליד, אני רץ להזיז את הרכב. התרגלתי לשים את הכיסוי תוך 15 שניות בכל חנייה, בדומה לסידור מיטות בצבא האדום. הכיסוי כבר הציל את צבע הרכב מאינספור זריקות דלת של הרכבים הסמוכים. בכביש החישובים נהיים עוד יותר מסובכים. צריך לזהות את הנהג המסוכן בפוטנציה in situ ולהתרחק עוד בהודו מאחוריך.

אז תוך שנה הפרייבט המלוקק צבר "רק" 3 שריטות קטנות. ללא המאמצים הנ"ל כבר כולו היה פגוע ושרוט. הייתי חולם שיהיה לי רכב ליסינג ושקצין הרכב יכניס את ראשו הבריא למיטה חולה זו.

פורסם

ד"ר אתה חולה. האבחון התחיל עם ההמלצה על הג'ז והסתיים כעת. ;-)

לפותח השרשור: עם לא רנו קליאו ספורט, שהיא מאוד חמודה אבל לטעמי לא נוחה לשימוש יומיומי גם של נהג יחיד, ורועשת כבר במהירות שיוט סטנדרטית (כדי לקבל את הכח צריך שם להגיע לסל"ד גבוה), אז רק VAG (כלומר רכבים המיובאים על ידי צ'מפיון) יתנו לך את התשובה.

לאון היא אפשרות לא רעה בכלל, יש כאן חבר פורום שלאביו היתה לאון ספורט ידנית (מהדגם החדש) והוא מאוד אהב אותה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ד"ר, כאן בדיוק הטעות שלך.

הקצין רכב לא מכניס את ראשו למיטה זו בכלל. גם כשדורשים ממנו. :evil:

כל עוד זה נוסע (איכשהו) - אתה לא מעניין אף אחד. דיווח על שריטה לקצין הרכב? - הוא יצחק לך בפרצוף! ירשום לך "תאונה" ולא יתקן. יש לנו המון רכבים בחברה (סה"כ כ 700 רכבים) וכמות נכבדת מהם עם פגיעות ומעיכות לא מהעולם הזה :shock:. נראה לך שזה אכפת לקצין הרכב? או למשתמש ברכב? מבחינת שניהם - כל עוד זה נוסע - דיינו. :roll:

למה אתה כל כך רגיש לרכב החדש שלך, שמה לא יפגע? כי תצטרך למכור אותו יום אחד? אני מבטיח לך שגם אם כולו שרוט וחבוט, אתה מוריד 2-3 אש"ח מהמחיר ומוכר בכיף. אתה דואג לו כי אתה לא רוצה לנסוע ברכב שרוט / חבוט.

ככה גם אני. גם אני חושב כל פעם כשאני חונה - איך לחנות בצורה כזו שרכבי לא יפגע. ולא פעם הולך מספר דקות נוספות בשמש / גשם רק בשביל שהרכב לא יהיה בסכנה פוטנציאלית. :oops:

בקיצור, אנחנו סוטים מהנושא (אתה מוזמן להמשיך את הדיון בה"פ). אני רק אסכם ואומר - למי שהוא חובב רכב ורכבו (והמצב שלו) חשובים לו (ואין לו את הבעיה של קילומטראז' מטורף) - עדיף פרטי. מי שמבדיל בין רכבים לפי הצבע בלבד - שיקח ליסינג.

טל.

פורסם

לנושא התחזוקה.. פעם באיזה מוסך ראייתי פרסומת "אתה נקי ומסודר, ומה עם רכבך?". אני באופן אישי מרגיש עלבון להופיע ברכב מלוכלך ושרוט, בדיוק כמו להופיע בבגדים מלוכלכים וקרועים. לצערי משימת אחזקת הרכב ללא רבב קשה עד בלתי אפשרית לביצוע.

בנוגע לתכונות כאלה ואחרות של רכב משומש - זה רועש, זה זולל, זה רועד, זה לא מושך וכו כו. לדעתי ההיסטוריה של האקזמפלר הספציפי משפיע לא פחות אם לא יותר מאשר השתייכות לדגם כזה או אחר. ניתן לדבר בבטחה ובאופן כללי על תכונות של רכבים חדשים.

PS

רק דיברנו - והנה אני מסתכל בחלון וראה פז'ו 207 בצבע כחול פוגעת בחנייה בתוסיק של מאזדה 6 הכסופה...

פורסם
דיברו פה הרבה על "הגה מת". לדעת בדיוק כמה אחיזה יש לגלגלים הקדמיים עפ"י המשקל של ההגה זה נחמד אבל לחלוטין לא קריטי. יש לך עיניים, יש לך גב, אתה מכיר את האוטו אחרי כמה זמן, ורובם המכריע של רכבים מודרניים ספורטיביים במילא מגיע עם הגה חשמלי מת. זה לא צריך להיות שיקול חזק.

נכון איך שכחתי שיש לו גב ועיניים, טעות שלי.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
לצערי, נכון להיום אין דבר כזה רכב חמים, רכבים חדשים ויומיומיים של השנים האחרונות כבר לא פונים לנהג, מה שכן, רכבים חמים כן פונים נהג שמחפש שימושים יומיומיים.

אמירה נכונה. והרשימה של שלומי היא הכי נכונה עד 100 אש"ח. בנוסף - אם התקציב נכון להיום הוא עד 100 אז עדיף לקחת רכב ב- 30% פחות ולהשקיע בו מכל הלב מאשר לבזבז את כל התקציב על הרכישה ולא לישון טוב בלילה.

בלי קשר - אתה צריך להבהיר לעצמך איפה אתה רוצה להיות עוד שנה-שנתיים-שלוש מבחינת נהיגה ואם זה בכלל משנה לך. אם אתה נהג של להגיע מנקודה לנקודה - אתה לא צריך רכב ספורטיבי. המתלים היותר קשים ישבו לך כמו עצם בגרון והתזזיתיות שלו תעצבן אותך. במקרה הזה - לדעתי משהו כמו סוויפט יהיה כיפי ביום יום, ויהיה נוח ומתורבת. אם אתה לא נוסע 25 אלף ק"מ בשנה - זה גם יהיה לך עדיף על ליסינג.

במקרה שאתה כן מחליט שאתה מוכן לוותר על הנוחות לטובת ההנאה והשיפור בנהיגה ולראות את הכלי הזה לא רק ככלי להגיע מנקודה לנקודה, אלא ככלי ספורטיבי שמטרתו הנאה נטו - קח משהו מהרשימה של שלומי. ההאפשרויות לא כ"כ גדולות לצערנו :)

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

מבחינתי הרכב הוא קודם כל כלי להגיע מנקודה א' לנקודה ב'. א-ב-ל בנושא הזה, מבחינתי, הדרך חשובה לא פחות.

יש בפורום מס' אנשים שמכירים אותי אישית, ויודעים שספורט מוטורי אצלי זה לא רק סיסמא, אלא התעסקות יום יומית (אפילו תחום "עיסוק" חלקי).

מכאן נולד סעיף ה"חמימות". (ועובדה, בחרתי לשלם יותר בליסינג בשביל לנסוע במזדה 3 אך בגרסתה ה"מעניינת").

מצד שני אני לא מוכן להשתעבד לאוטו. בכל זאת, הוא אמור לשרת אותי ולא אני אותו. :wink:

רכב ספורט נטו - לא בא בחשבון כי אחזקתו תהיה יקרה מדי, והמטרה הראשונית שלי היא אינה להעלות את רמת הרכב בו אני נוסע, אלא להוריד עלויות.

אם אפשר לרקוד על שתי החתונות בבת אחת - מה טוב.

לגבי הרשימה של שלומי:

• הבמוו - לך תמצא אחת ידנית (לא נראה לי שייבאו בכלל). וגם אם כן, האחזקה תהיה יקרה להחריד.
  • רנו קליאו ספורט - אכן אופציה מעניינת. אני אמנם לא מתחבר יותר מדי לדגמי רנו (בעיקר בגלל העיצוב הפנימי) אך נראה לי ששווה לקחת סיבוב או שניים על אחת ולראות מה זה האוטו הזה באמת.
  • מיאטה - אכן חשבתי גם אני על הרכב הזה (לשנה שנתיים, אתם יודעים, לא יותר מזה - כי הפרקטיות שלו לוקה בחסר). אבל כאן יש בעיה אחרת לגמרי. עלויות אחזקה (ביטוח), והעובדה הפשוטה שאני כנראה לא אוכל להכנס בתוך הרכב (הוא קטן מדי). וזה נאמר לי ע"י יותר מבן אדם אחד שמכירים אותי וראו אותי אישית.

אם אני אסכם את ההמלצות עד כה:

• 156 - אמנם לא סטיישן או הצ'בק אבל כל היתר די מפצה. כנראה לא יהיה פשוט למצוא אחת. :-(
  • איביזה (כנראה בדגם ה TDI). - הבחירה הפרקטית מכולן עד כה?
  • רנו קליאו ספורט - עדיין צריך לבחון אותה יותר לעומק.

פיספסתי משהו? :?:

טל.

פורסם

156 עם מנוע JTS מ2003 והלאה מומלץ לבדוק ב7 עיניים. מכוניות מתוחזקות כמו שצריך (החלפה תדירה של שמנים איכותיים וטיפול מונע במע' ההזרקה הרגישה לדלק הישראלי כם תוספים מתאימים) יהיו מצוינות. אם לא תוחזקה כמו שצריך עלולה להיות בעייתית ביותר.

לא ראיתי ברשימה שלך את ה147 שגם יכולה להיות אופציה מעניינת.

רציתי להמליץ על פיאט 500 חדשה אבל הבנתי מתגובתך שכנראה לא תיכנס בה...

לפי השמועות המסתובבות בתוך מספר חודשים ספורים אמורים לנחות כאן בארץ בעזרת השם האיטלקים והיבואן מיטו עם 120 כ"ס שתתומחר נמוך יותר מהנוכחית ופיאט בראבו, עם אותו מנוע שתתומחר עד בפחות מהמיטו. שתיהן אמנם יעלו יותר מ100K אבל לא בהרבה לפי ההערכות וההגיון בהשוואה למיטו החזקה שעולה כ146K.

• תוכן חדש...