Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגת שיפור האחיזה לאוטו הנ"ל, ברצוני להחליף בין היתר את מידות הג'אנטים והצמיגים.

כעת הרכב נועל צמיגים 175/65 על ג'אנט R14.

ברצוני להרכיב ג'אנט R15 על מנת שחתך הצמיגים יהיה יותר נמוך ובכך הצמיגים פחות יתפתלו בזמן פניות. הצמיגים יהיו 195/50 R15.

שאלותי הן כאלה:

1. עד כמה יהיה שיפור באחיזה במעבר לג'אנט הנ"ל עם הצמיגים הנ"ל?

2. האם רכיבי פרונט מסויימים ינזקו עקב בלימה לקויה של מעמורות הכביש, של צמיגים בעלי חתך נמוך?

3. אני מתכוון לקנות ג'אנטים מגנזיום מקוריים מחברת הונדה. האם בדרך כלל ג'אנטים כאלה יהיו קלים יותר מהג'אנטים ברזל המקוריים 14", בחישוב יחד עם משקל הצמיג?

בבקשה כל מי שיש לו ניסיון בנושא הנ"ל, נא להגיב.

תודה :-P

פורסם

לשאלתך הראשונה, אמור להיות שיפור כלשהו באחיזה. אם הוא משמעותי זה כבר תלוי בצורת הנהיגה שלך ובכמה הרכב שלך משופר.

לשאלתך השנייה, ההבדל במשקל לא אמור לשנות הרבה באוטו הנ"ל.

פורסם

שאלותי הן כאלה:

1. עד כמה יהיה שיפור באחיזה במעבר לג'אנט הנ"ל עם הצמיגים הנ"ל?

2. האם רכיבי פרונט מסויימים ינזקו עקב בלימה לקויה של מעמורות הכביש, של צמיגים בעלי חתך נמוך?

3. אני מתכוון לקנות ג'אנטים מגנזיום מקוריים מחברת הונדה. האם בדרך כלל ג'אנטים כאלה יהיו קלים יותר מהג'אנטים ברזל המקוריים 14", בחישוב יחד עם משקל הצמיג?

בבקשה כל מי שיש לו ניסיון בנושא הנ"ל, נא להגיב.

תודה :-P

1) מנסיון דומה עם אוט קודם תרגיש שיפור משמעותי בזויות גלגול באוטו, מכאן גם יהיה שיפור אחיזה אבל אל תצפה להבדלים מטורפים (למרות שבטוח תהיה מרוצה מהשינוי)

2) לא אמורים, אבל עקב יכולת ספיגה מופחתת בצמיג בשל חתך נמוך יותר, הבלאי של הבולמים יגדל טיפה (בהנחה ואתה נוסע בכבישים משובשים).

3) סביר להניח שיהיו קלים יותר (מקוריים!), לא יודע בכמה. ג'נט סיני בדרך כלל לא משפיע על המשקל יותר מדי.

יש לי כמה שאלות, האם המידה שתשים מאושרת ברשיון? לדעתי היחס בינה לבין מה שיש לך היום הוא לא זהה, ז"א שיהיה קוטר גלגל קטן ממה שיש היום, זה יוצר הבדלים בסקאלה של המהירות (קח בחשבון!!!)

דבר נוסף שחשוב לציים, אל תתפשר על צמיגים!!! קח צמיגים מעולים, הם יחזירו לך את מה שתשלם באחיזה ואורך חיים.

בהצלחה.

ליעד.

פורסם

שלום , רק להוסיף שג'אנט 15'' חוקי לשנה הזאת , לא אמור להיות שום בלאי בגלל שהיו דגמים שיצאו מהמפעל אם גודל כזה,

מעבר כבר יש בלאי וחוסר סחיבה וזה נכון שיש הבדל במהירות , אם אני לא טועה למידה 15-55-195 יש הבדל של כ-1% , כלומר הגודל כימעט זהה וכאשר תסע 100 קמ"ש המהירות תהיה 101 , לא עקרוני .

לגבי שיפור אחיזה , זה כבר באמת תלוי בצמיגים שתשים , יש צמיגים פשוטים שעולים באזור ה- 300-500 ש"ח ליחיד ויש את ה- F1 של GOOD YEAR שעיסקה טובה עבורם (אם אני לא טועה) תהיה באיזור ה-2500 לסט ואף יותר.

פורסם

המידה הזו אכן לא תיהיה מאושרת ברישיון, 195/55 אפשר לאשר, אבל החתך יהיה גבוה יותר.

האם ההבדל בין 195/55 ל-195/50 יהיה משמעותי מבחינת אחיזה, איכות נסיעה והשפעה על הרכב בכללי?

בכל מקרה בשתי המידות הנ"ל יהיה הבדל רדיוס מול המקורי R14. הבנתי שאת סטיית הספידומטר אפשר לתקן במכון ספידומטרים.

תודה על התגובות, אשמח לעוד תגובות מצד אנשים עם ניסיון בנושא הנ"ל.

פורסם

יותר טוב לך חתך 55

בחתך 50 כל בור בכביש אתה תרגיש אותו ותצטרך לברוח ממנו (בכאלה חתכים צמיגים חופשי מתפוצצים מפגיעה של בור)

בקיצור 55 יהיה עם יותר נוחות נסיעה מה-50

פורסם

עוד שאלה,

נניח ומשקל הצמיגים + הג'אנטים החדשים יהיה זהה לקודמים.

האם תאוצת הרכב וצריכת הדלק יפגעו עקב צמיג רחב יותר - יותר חיכוך עם הכביש?

תודה לכל המשיבים 8)

פורסם

אם המשקל זהה, אבל שטח המגע עם הכביש גדול יותר, תיפגע התאוצה.

אבל חישוק מגנזיום קל הרבה יותר מאשר חישוק פלדה, ולמרות העליה ברוחב הצמיד אני מניח שיהיה שיפור בתאוצה ובבלימה.

פיג'ו 205 FOREVER

• תוכן חדש...