Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה.

לאחר תקופה של 3.5 שנים בהם היתה ברשותי אוקטביה נאלצנו להפרד עקב האחזקה היקרה וכמות הבעיות הבלתי פוסקות שעשתה לי בשנתה האחרונה אצלי ובמיוחד לאור זה שהגיר הראה סימני גסיסה באיזור 200K...

עכשיו אני מחפש רכב אחר, משומש קטן (אני אשתי ותינוק) וקראתי המון אבל המון בפורום ולא הצלחתי לגבש עמדה ברורה.

הדרישות הם:

1.אוטומט בלבד (לצערי - בגלל אשתי, אין מצב לידני).

2.קטן וקומפקטי

3.חסכוני בדלק - חשוב!

4.זול לאחזקה - חשוב!

5.אמין - חשוב מאוד מאוד!

6.ישמש בעיקר לנסיעות עירוניות וקצת לבין עירוניות (ת"א - נתניה)

7.איננו נוסעים הרבה (10K בשנה בערך) - כך שאין דרישה לדיזל.

8.תקציב - 35 אלף.

ההתלבטות היא בין (כל הרכבים באיזור שנתונים 02-04, שמורות ובסביבות 40-60 אלף קילומטר):

*סיטרואן סקסו

*פיז'ו 206 1.4 או 1.6

*פיאט פונטו ספייס

*רכב אחר?!

קראתי את כל המאמרים כמעט בפורום לגבי הרכבים האלו ולא הצלחתי להוציא דיעה לגבי האמינות של הצרפתיות (במיוחד לגבי הגיר?! AL4).

האם פיאט באמת אמינה יותר מהצרפתיות? והאם ההפרש בין סקסו ל206 מצדיק את זה? (העין רוצה 206 הכיס רוצה סקסו).

והאם אני בכלל עושה טעות ועליי לחפש רכב אחר?

(יונדאי גטס - לא - בגלל הדלק!)

סליחה על האורך, ותודה על העזרה.

פורסם

פיאט שמורה תהיה לך אמינה מאוד. הספייס זה דגם מאוד מוצלח של פיאט. בקשר לצרפתיות אני לא מאמין שהם לא אמינות הכל קשור במה שהם עברו בחיים שלהם.

לספייס יש יתרונות רבים אם זה בגיר רובוטי נוח שעושה את צריכת הדלק לטובה ביותר בקבוצה(לשאר יש גיר אוטומטי רגיל מה שמעלה את צריכת הדלק),4 כוכבי בטיחות ביורואינקפ ונוחות טובה מאוד. מה גם שעיצוב הוא היפה ביותרבעייני מבין המכוניות שהצגת.

אני לא רואה שום סיבה למה לא להתחיל לחפש ספייס שמורה :-).

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

יש מצב שאתה צודק, אבל לצערי לא קל למצוא פיאט שמורה עם קילומטרז' נמוך.. וגם אם כבר מצאתי 1 או 2, הבעלים שלה דורשים 5 אלף מעל מחירון.. די הזוי לטעמי, בהתחשב שזה 25% מערך הרכב וזה שהרכב יד שניה ובן 7.5 שנים..:?

ידוע שעל קילומטרז' נמוך (בצורה קיצונית) משלמים 3% יותר מקסימום.. אבל אנשים נסחפים רציני.

פורסם

עזוב את הסקסו. בתקציב שלך (או בתוספת קטנה יחסית) אפשר לגרד סיטרואן C3, אז למה לחפש את הדגם הקודם?

כולן טובות, אני מאמין שהפונטו תיהיה קצת יותר זולה לאחזקה וחסכונית מה206/C3.

מצד שני, היא קצת פחות מהנה לנהיגה (אבל לא ציינת זאת כשיקול).

קשה למצוא אחת טובה ושמורה, אבל בהחלט אפשרי אם מחפשים עם מספיק סבלנות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שקלת פורד פיאסטה 2004?

גם יונגאי גטס - קצת זוללת דלק אבל בקילומטרז' שאתה מדבר עליו לא נראה לי משמעותי.

לא הזכרת כיף והנאה אבל בכל זאת ה 206 נעימה מאד, דגם 1.6 נוסע לא רע בכלל ולדעתי כמעט ואין הבדל בתחזוקה לעומת 1.4 ואתה כבר נוסע באוטו אמיתי.

בכל מקרה לא הייתי ממיין לפי צרפתי\איטלקי אלה שוקל כל דגם לגופו.

פורסם

אוקי, אז אחרי קצת שיקולים ועוד קצת קריאה של מבחני דרכים וכ"ו. הוחלט (כרגע) ללכת בכוון פונטו ספייס.

מצאתי משהו 2004 לא רע בכלל מבחינת נתונים, השאלה היא:

ב2004 ומעלה יש שני דגמים, 60 כ"ס (actual) ודגם מפואר 80 כ"ס (DYNAMIC)

הם ההבדל בינהם באמת כל כך משמעותי שמצדיק הפרש של כמה אלפי שקלים, או האם יספיקו לי ה60 כ"ס??

והאם יש סיכוי שיש איזשהו הבדל בתחזוקה, דלק בין הדגמים?

פורסם

רמת גימור ACTUAL - S היא הנמוכה ביותר ולא מומלצת כלל.

DYNAMIC - ELX היא המומלצת, כמובן עם הגיר הרציף.

ACTIVE - SX מגיעה עם גיר רובוטי, אני מציע לך לבצע נסיעת מבחן באחת, התפעול שלו שונה מגיר אוטומטי רגיל.

!AWDSOME

פורסם
רמת גימור ACTUAL - S היא הנמוכה ביותר ולא מומלצת כלל.

DYNAMIC - ELX היא המומלצת, כמובן עם הגיר הרציף.

ACTIVE - SX מגיעה עם גיר רובוטי, אני מציע לך לבצע נסיעת מבחן באחת, התפעול שלו שונה מגיר אוטומטי רגיל.

בDYNAMIC איך אני יודע אם זה גיר רציף (התכוונת אוטומט??) סליחה על הבורות..

ולאון, אתה טועה ישנם 60 כ"ס אוטומט, ACTIVE.

פורסם

אכן, רמת גימור ELX הגיעה עם גיר רציף או ידני בכל השנתונים.

SX הגיעו עם ידני בין 2001 ל2003, ובידני ורובוטי מ2004.

S הגיעו ידני בכל השנתונים.

!AWDSOME

פורסם

הייתי ממליץ לך לשקול גם יונדאי אקסנט. רכב אולי קצת יותר גדול פיזית (מישהו אמר תינוק ? עגלה לתינוק ?).

רכב בסיסי, בעל אמינות טובה, תיקונים לא יקרים במיוחד, נפוץ בשוק המשומשות, וכמובן קיים בגירסה

אוטומטית.

להערכתי, ולאחר הצצה במחירון יד 2 - תכנס לתקציבך מודל 2003 1.5 , 5 דלתות.

alfa 156 2.5.

פורסם

טוב חברים,

סוף סיפור, מצאתי את המבוקש(ת) פיאט פונטו דינאמיק, 16V 80 כ"ס הדגם המפואר.

נמצא במצב טוב מיד ששמרה עליו, כך נראה, בבדיקה יצא אחלה.

בקיצר, קניתי.

עכשיו שאלה למבינים:

בפיאט אני יודע שיש דרישה למים אדומים של PARAFLO , הבעלים הנוכחי טיפל במוסך מורשה של פיאט (עם קבלות)

והוא טוען שמעולם לא הקפידו על נוזל קרור מקורי של פיאט ומילאו מים ירוקים רגילים.

אני הולך מחר לרוקן ולהחליף, השאלה היא מה הנזק שיכל להגרם ואם בכלל יש טעם להחליף?!

• תוכן חדש...