Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברתי שתחייה, לקראת תחילת התמחות במשרד רו"ח, לאחר שהתבשרה כי היא התקבלה לעבודה הוגש לה חוזה מחייב שבו כתוב שבמסגרת עבודתה כמתמחה המשרד משקיע בה משאבים רבים ועל כן במידה היא תבקש לעזוב "לפני תום הסמכתה" כרו"ח לעתיד(שנתיים) היא תחוייב בקנס יציאה של לא פחות מ-400 ש"ח על כל חודש שבו עבדה במשרד (4800 ש"ח בשנתי).

היות והתנאים(שכר,חניה,נוספות) ואופי המשרד (סוג התיקים) מוצאים חן בעיניה היא בדילמה.

האם העניין חוקי?

תודה מראש.

פורסם

את ההבדל בין חכם לפיקח אתה בטח יודע.

אני מבין שבתחום הזה של ראיית חשבון קשה להיות בררניים, אני אישית חושב שלפעמים עדיף שלא לחתום במקומות עבודה שמציבים דרישות כאלו. אם זה מה שקורה עכשיו, לפני שהתחילה לעבוד מי יודע מה יהיה אחר כך.

בכל אופן עד כמה שאני מבין את החוק (ואני לא משפטן) זה מאוד גבולי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

"התחום" לפחות כמתמחה לא קשה כמו משפטים (אפילו רחוק מזה) אבל היא עדיין מאוד רוצה בגלל סיבות כאלה ואחרות.

השאלה כמה זה "תופס".

פורסם

אני הייתי מתייעץ עם עו"ד בתחום, אני כמעט בטוח שבמידה והם יגיעו למשפט היא תצא כשידה על העליונה. כמובן שכל זה תלוי בזה שהיא תביא ראיה שבאמת יש לה סיבה מוצדקת להתפטר (הרעת תנאים, מעבר דירה, יחס בוטה/מזלזל וכו'), אם היא תתפטר בגלל שהיא מצאה עבודה טובה יותר אז ברור שיפסקו לטובת מקום עבודתה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

סיפור אמיתי

בהשכלתי רואה חשבון.

את ההתמחות עשיתי לפני 40 שנה לערך. המשכורת משכורת רעב. מנה"ח ברמת השכלה זהה בערך לרמה שהיה שהתחלנו התמחות קיבל בערך פי 2.5 מאשר אנו קיבלנו.

בטוח לאומי נתן קיצבה לעניים שעובדים , בתנאי שמשכורתם תהיה נמוכה מ 400 לירות. משהו כמו 50 לירות.

משכורת כמה מתמחים במשרד הייתה 410 -425 לירות. הלכנו לבוס וביקשנו הורדת משכורת ל 395 לירות+ 50 לירות מביטוח לאומי , ביחד יותר ממה שקיבלנו עד כה. הבוס הסכים ברצון.

הבוס היה אמריקאי קשוח משיקגו.

כל פעם שהיית בא לבקש העלאת משכורת קיבלת את הסיפור הבא. שמעתי אותו אישית מספר פעמים + מספר פעמים מחברים שלי במשרד

" אתה יודע איך זה היה באנגליה לפני 40 שנה (יעני 80 שנה אחורה מהיום) ? לא בוס.

האבא הולך למאמן נותן לו 1000 פאונד ( סכום גבוה בימים ההם ). מהסכום הזה משלם המאמן למתמחה , בערך מחצית הסכום והשאר נשאר לרו"ח עבור הלימוד.

ועכשיו לימינו אנו.

התמחות במשרד טוב שווה הרבה מאוד, הן במישור המקצועי והן במישור של יצירת קשרים .

לכן ראו בזה כחלק משכר הלימוד, וממש לא חשוב אם זה חוקי.( אני מניח כי רו"ח יתייעץ לפני כן על חוקיות הנושא ). האם מדובר במסמך עד סיום ההתמחות או עד קבלת התואר. ממש שני מועדים לא חופפים.

אם המקום טוב אני גם לא רואה סיבה לעזוב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כתבתי "עד תום הכשרתה" משמע סיום ההתמחות.

אתה לא רואה סיבה לעזוב,היא אולי כן, שנתיים לך תדע.

בעניין בחירת המשרד, את כל זה אנחנו כבר יודעים ואפילו כתבתי (קרא בעיון), גם אני בתחום.

דילמה.

פורסם

אני הייתי חותם, מסיבה אחת

הקשרים והיכולות שיקנו לה המשרד גדולים מהחסרונות.

בנוסף, קח בחשבון דבר כזה שזאת דעתי כמובן,

במידה והיא מחליטה לחתום - וגם תחליט להתפטר. שתכבד את המילה שלה כמו אדם בוגר,

ותשלם את הקנס. אם היא מראש מחפשת איך לא לשלם שלא תחתום, היא לא ילדה קטנה,

והיא יודעת בדיוק על מה היא חותמת.

דבר נוסף - אם המשכורת עכשיו נגיד היא 7. ועוד שנה היא תחליט לעזוב לעבודה חדשה,

שתציע לה נגיד 13. - 5 אלף שקל קנס זה לא מה שיעצור אותה.

פורסם

הנשאלה היא אם השכר שהיא אמורה לקבל פחות 400 ש"ח הוא עדיין סביר מבחינתה.

אישית אם המשרד נראה לי הייתי מנסה להכניס תנאי של הדדיות כלאמר אם אפוטר בין 3 חודשים מתחילת העבודה לסוף ההתמחות אפוצה ב 400 ש"ח לחודש.

בכל מקרה אפשר להרים טלפון להסתדרות ולשאול אם התנאי הזה חוקי. אם הוא לא חוקי שתחתום בלי לחשוש. מקסימום יגיעו לבי"ד לעבודה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא יודע אם זה חוקי או לא,

אבל נראה לי שרק הידיעה שמובטחת לה עבודה, לשנתיים הקרובות (עם המצב הנוכחי בשוק) נראה לי כמשהו שמאוד מרגיע.

אז בינתיים, שתרחרח אצל חברים שהיא מכירה, לשמוע אם גם להם יש חוזים כאלה.

ובינתיים, שיהיה לה המון בהצלחה!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
חברתי שתחייה, לקראת תחילת התמחות במשרד רו"ח, לאחר שהתבשרה כי היא התקבלה לעבודה הוגש לה חוזה מחייב שבו כתוב שבמסגרת עבודתה כמתמחה המשרד משקיע בה משאבים רבים ועל כן במידה היא תבקש לעזוב "לפני תום הסמכתה" כרו"ח לעתיד(שנתיים) היא תחוייב בקנס יציאה של לא פחות מ-400 ש"ח על כל חודש שבו עבדה במשרד (4800 ש"ח בשנתי).

היות והתנאים(שכר,חניה,נוספות) ואופי המשרד (סוג התיקים) מוצאים חן בעיניה היא בדילמה.

האם העניין חוקי?

תודה מראש.

כתבתי "עד תום הכשרתה" משמע סיום ההתמחות.

אתה לא רואה סיבה לעזוב,היא אולי כן, שנתיים לך תדע.

בעניין בחירת המשרד, את כל זה אנחנו כבר יודעים ואפילו כתבתי (קרא בעיון), גם אני בתחום.

דילמה.

שים לב לאדום בהודעה ראשונה ולאדום בהודעה השניה.

קראתי בעיון את הודעתך הבעיה שאתה לא קורא בעיון את ההודעות של האחרים.

"התמחות במשרד טוב שווה הרבה מאוד, הן במישור המקצועי והן במישור של יצירת קשרים" - כך נכתב בתגובה הראשונה.

במחשבה שניה לא כדאי לה לחתום. מעביד זבל, חי בימי הביניים ,עריץ ,ומה הוא חושב את עצמו.

שים לב כתוב לא פחות מ 400 יכול להיות גם 8000 לחודש ?

בין שתי אלה מה כתבתי בהודעה הראשונה ומה שכתבתי כאן אני מעדיף את הראשונה.

עוד לא התחילה את העבודה וכבר חושבת על לעזוב, אז שלא תתחיל בכלל.

אבל כיוון שרק אתם מכירים את המשרד תחשבו לבד. היא גדולה ואתה בתחום אני מאמין שתגיעו להחלטה מושכלת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

"עם הקיטבק או בלי - המפקד?"

מכיר את השאלה? יופי...

אם אתה לא מכיר, בקש ממנה להכניס סעיף בחוזה שאם היא ניכנסת להריון בתקופת ההתמחות אין הוא רשאי לפטר אותה.

ותראה איך היא ניכנסת למעגל האבטלה.

בהנדסה אומרים "כשנגיע לגשר - נפוצץ אותו". אז תגיע לגשר ותדאג.

אם המקום עבודה ניראה לה מעניין ומאתגר, סבבה.

יש מיקרים בחיים ששוה להיות טמבל ולשתוק. טיפ לחיים.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

גילי, אתה טועה בגדול.

לפעמים עדיף לבלוע צפרדע ולשתוק אבל אף פעם לא עדיף להיות טמבל. תבחר מה אתה מוכן לשלם בידיעה ברורה מה המחיר אבל אף פעם אל תסכים לשלם מחיר לא ידוע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מודה - דילמה קשה.

הייתי מנסה להשיג יותר מידע על מקום העבודה הזה (לנסות ליצור קשר עם עובדים במקום, על יחס הבוסים, על כמה באמת

ה"קנס" הזה מרתיע עובדים).

אני יודע שזה קשה לביצוע, אבל גם הדילמה קשה.

alfa 156 2.5.

פורסם

הקנס הזה תלוי מאוד בניסוח של החוזה. בד"כ מפחיתים את הקנס מהמשכורת האחרונה. אם ככה, היא יכולה להודיע על עזיבה בתחילת החודש ואז פשוט לא לבוא לעבודה בכלל, ולא יהיה להם מאיפה לגבות את הקנס.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ארילו

אני אהיה עדין איתך רק בגלל השורה הראשונה של החתימה שלך שהיא אדירה.

אי מתן הודעה מוקדמת מצד עובד, על פי החוק דינו לשלם למעביד את שכרך החודשי האחרון. בדיוק כמו שחל על המעביד רק הפוך.

כאן עוד יחול עליה הקנס, הנובע מן החוזה.

כיוון שהיא רוצה להיות רואת חשבון ולא רועת עיזים היא אינה יכולה להסתבך עם המעביד שלה, בכלל, כי אז היא מסכנת את היכולת לקבל תואר של רואה חשבון.

מה לעשות יש מקצועות שהדרישות בהם, הם מעל הסטנדרט המקובל , בארצנו שטופת השמש.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...