Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חשבתי על דבר הבא...הרגולטור דוחף אתנו לעבור לרכבים ההיברידיים. כרגע הקבוצה הזו היא די דלה. אומנם אני באופן אישי מאוד מרוצה מסיוויק ההייבריד שיש לי. אבל אני מניח כי לא מעט נהגים ירצו רכב חזק וגדול יותר. על מנת לזכות במס מופחת של ממש, דומה למקובל במדינות אירופה (30% +מע"מ), המכונית ההיברידית צריכה להיות בעלת נפח המנוע פחות מ-3.5 ליטר וציון הירוק פחות מ-130. בסך הכל יתכן וקיימות מכוניות שיוכלו להיכנס לקבוצה זו והן כרגע אינן מיוצגות בארץ: Ford Fusion Hybrid למשל, כנראה הוא אמור להיות בפנים וזה רכב מנהלים מבריק. אומנם השנה המבחר איננו כו גדול, אך הוא אמור להיתרחב מדי שנה, כך שיתכן ובקוב יהיה על מה לשים עין מבלי לשלם יותר מדי. אגב, שמעתי כי בקרוב כנראה נזכה גם במאזדה 3 ההיברידית:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3305022,00.html

פורסם

לא צריך לזלזל. בישראל קיימת בעייה חמורה מאוד של זיהום אוויר. יתכן שהרפורמה לא תתקן את המצב, יכול להיות שאף תחמירו (תזקן את הגיל הממוצע של ציי הרכב הלאומי). אבל אילו היינו בבת אחת הופכים לאומה עשירה בה כולם קונים רכבים חדשים, הרי היה מדובר ברפורמה מצויינת.

פורסם

ברפורמה הזאת יש רק סיבה אחת והיא כמובן smiley_money_normal.png.

אם באמת היו רוצים לעשות רפורמה למען הפחתת זיהום אויר, היו קודם כל מורידים מיסים על רכב חדש ל-0 ונותנים כזה זיכוי על רכב ישן שבאמת יהיה אפשר לקנות חדש (אפילו אם רשימת רכבים הייתה מבין היברידיים נגיד תחת סבסוד). מה שעשו כאן, זה מה שעושים בד"כ - שדרוג מסחטת כספים המשומנת היטב.

אני מקווה שמה שיצא מזה, זה רק דבר אחד: שבעלי רכבים ישפצו את המכוניות הישנות בלי סוף, ימשיכו לנסוע על רכבי קרבורטור וכד'. למה? כי זה מה שהמדינה רוצה.

רוצים לטפל בזיהום אויר? תתחילו מגדולים - מפעלים. רוצים הצגה וליצנות? תעלו מיסים! (זה מה שעושים למעשה)

חברים, תמשיכו לנסוע על רכבים ישנים, תשמרו עליהם וטפלו כמו שצריך. עוד מאט ניהיה כמו קובה עם רכבים בני 50 שנה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא מצליח להבין איך Q5 עם מנוע 2.0T מתקדם וחסכוני מאוד וגיר 7 הילוכים מסוג DSG מגיע לרמות זיהום כמו של BMW 740, טויוטה לנד-קרוזר או יונדאי טוסון.

הוא לא, כמובן. זה פשוט שהרף העליון של הנוסחה ממוצב די נמוך וכל מכונית שמעליו, לא משנה כמה חסכונית, נדפקת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא אתפלא אם נתוני זיהום אויר "נרכשו" ע"י היבואנים. יבואן שמשלם יותר - ציון טוב יותר.

אם מישהו חשב שהחוק הזה יגרום לאוויר בארצינו להיות נקי יותר ( גם בטווח של שנים קדימה ) הוא פשוט טועה .

החוק הזה יגרום לכך שסכומי כסף גדולים נוספים ( בתצורת מיסים ) יזרמו לכיסם של בעלי הכוח השררה והממון , מה שמן הסתם לא ימנע מהם לרכוש מכוניות גדולות מפוארות מאד ומזהמות מאד .

לא בדקתי באיזו קבוצה נמצאים רכבי השרד של השרים ( אני מניח שאאודי A8 עם המנועים הגדולים ) רק לפני יומיים חלפה לצידי שיירה של רכבי שרים חכי"ם או אלוהים יודע מי מתחבא מאחורי החלונות הכהים , בצווחות ויללות והרבה נצנצים כחולים בגריל .

הם כמובן לא יחליפו חלילה את הרכבים הללו לרכבים ירוקים יותר :twisted:

זהו שחררתי קצת קיטור על השחיתות והרקבון בארצינו .

פורסם
לא אתפלא אם נתוני זיהום אויר "נרכשו" ע"י היבואנים. יבואן שמשלם יותר - ציון טוב יותר.

כן, בטח. נתוני זיהום אוויר זה דבר שמה-זה קל לאמת. אם יבואן יעז לנסות ולרמות - יעלו עליו בקלות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מה גם שכל היבואנים נדפקים פה. היחידה שאולי נדפקת הכי פחות זו פיאט. וקשה לי להאמין שהיבואן שלה באמת שילם על זה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
כן, בטח. נתוני זיהום אוויר זה דבר שמה-זה קל לאמת. אם יבואן יעז לנסות ולרמות - יעלו עליו בקלות.

ומה יעשו לאותו יבואן?

"נו נו נו!" ?

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם
מה גם שכל היבואנים נדפקים פה. היחידה שאולי נדפקת הכי פחות זו פיאט. וקשה לי להאמין שהיבואן שלה באמת שילם על זה.

דווקא פולקסווגן לדעתי תרוויח לא רע מזה עם מנועי ה-TSI החדשים.

ומה יעשו לאותו יבואן?

"נו נו נו!" ?

לא, יתבעו אותו על איזה עשרה סעיפים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...