Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ספורטיבי עד 100k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

אשמח לכמה עצות ומידע נוסף בנוגע לכמה מכוניות שחשבתי לרכוש , כמובן שאשמח להצעות נוספות.

אז ככה , מה שחשוב לי ברכב , לפי סדר חשיבות יורד -

1.כוח ותאוצה , בקו ישר.

2.צריכת דלק \ בעיות \ טיפולים

3.מראה

הרכב עומד לנסוע בסביבות ה150 ק"מ ביום , אני אמנם אינני מצפה לצריכת דלק מדהימה של משפחטומטית אך עדיין אני רוצה שהיא תהיה בגבול הטעם הטוב 1:8 או 1:9.

חשבתי על כמה מכוניות , וביניהן מאזדה MX-5 , רנו קליאו ספורט , פיאט פונטו HGT , איביזה קופרה\FR , אימפרזה טורבו עומדת על הפרק אך אני צריך מידע נוסף בנוגע לטיפולים ובנוגע לצריכת הדלק בנסיעה מנהלתית (כי הבנתי כבר שבנהיגה לא מנהלתית צריכת הדלק יכולה להגיע גם ל 1:4) , כמובן שאשמח לעוד הצעות.

נסיוני האישי הוא די דל , בעבר נסעתי על קליאו RSI , אהבתי מאוד , נסעתי גם על קליאו B ספורט , גם אותה אהבתי מאוד.

על אימפרזה טורבו גם כן יצא לי לנהוג , מיותר לציין שמאוד התלהבתי , אבל אני צריך להיות בטוח ביכולתי לתחזק ולשמור עליה מבלי לבזבז יותר מדי , אך לא הייתי הבעלים של אף אחת מהמכוניות שציינתי לעיל לכן איני יכול להגיד שאני באמת "מכיר" את המכוניות.

כמו כן אשמח לקצת מידע על יונדאי קופה , מהדגמים החדשים הדגם החזק (מנוע 2700 אם אני לא טועה) , לא יצא לי להכיר או לשמוע על האוטו , אני יודע שהגירסה הרגילה היא "רכה" יחסית אבל אשמח לקצת מידע על הדגם הזה כיוון שהוא נשמע מעניין , וגם נראה מעניין , מאוד מעניין.

תודה מראש לכולכם על התגובות.

עריכה -

את התקציב ניתן למתוח טיפה , אך לא יותר מדי.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה מחפש מהירות ותאוצה בקו ישר בלי יותר מדי התייחסות להתנהגות וסיבובים, לדעתי אפשר להוריד את המיאטה, הקליאו והפונטו, ולהתמקד ברכבים כמו האיביזה. הקופרה והקליאו כסטנדרט יהיו המהירות מכולן. היתרון של הקופרה על הקליאו הוא פוטנציאל שיפורים עצום (בעיקר בתחום הכח) - ובמחיר טוב.

ב100K הקופרה תוכל להיות משנתון מתקדם יותר מהשאר, גם אם אתה משאיר קצת בצד לחמוצים.

נשאר לחכות למי שיש לו קצת יותר נסיון, שיחלוק איתנו עלויות תחזוק, ביטוחים וצריכת דלק.

העלויות של האימפרזה גבוהות בהרבה. החל בצמיגים (מוחלפת רביעיה כל פעם), דרך ביטוחים, ואני חושב שההפרש מגיע לשיא בצריכת הדלק. בנוסף, מדובר ברכב הרבה יותר עצבני מהשאר, וגם הוא מפגין יכולות בתחום שאין לך עניין בו - פניות.

להגדיר את ה2.7 V6 של היונאי קופה כחזק זה קצת מעליב. אתה יכול למצוא את אותו הספק (למרות שעם מומנט קצת נמוך יותר) ב2.0 של סובארו. אכן, נראית מדהים, אבל לא מבצעת בהתאם, ושותה לא מעט ביחס לביצועים.

טל

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

קודם כל תודה רבה על תגובתך.

אממ אני חושב שלא הגדרתי את עצמי מספיק בבירור , זה לא שאיכפת לי אך ורק מכוח ותאוצה בקו ישר , גם לסיבובים הייתי מעדיף לא להיכנס ב50 קמ"ש אם אתה מבין למה אני מתכוון , אוטו שיש בו את השילוב של שניהם יהיה כמובן המצב האידיאלי (ובנקודה הזאת אימפרזה טורבו הוא האוטו האופטימלי אני מאמין)

בנוגע לעלויות , ב"ה המשכורת שלי משאירה לי די והותר כדי שאני אוכל לעמוד בהחלפות צמיגים וביטוח (שאני מתאר לעצמי שיגיע לסביבות ה6k בגלל הגיל שלי וגם בגלל הנטיות של המכונית) , אבל אני לא רוצה שזאת תהיה "ההוצאה החודשית" שלי , אם אתם מבינים למה אני מתכוון.

אני מתכוון לשמור על האוטו ו"לפנק" אותו במה שצריך , אך לשמור על איכות חיים כפי ששמרתי עד עכשיו.

בנוגע ליונדאי הבנתי , תודה על ההסבר , לא חשבתי אחרת , אבל היה שווה לבדוק.

בנוגע לעתיד כרגע אין לי תכניות לחמוצים , אני מתאר לעצמי שהסטנדרט של כל אחת מהמכוניות הנ"ל תספיק לי לעת עתה , אבל בעתיד אני מתאר לעצמי שאני כן ארצה להשתדרג.

הקופרה אכן נשמעת כאופציה מעניינת ביותר אך אני אחכה לבעלי הנסיון כפי שכתבת כדי שישפכו לי מעט יותר אור על האוטו.

בכל אופן תודה רבה עזרת לי.

פורסם

סתם מתוך קריאה בפורום - אמפרזה טורבו לא קונים אם לא מתכננים ללחוץ. כמו שאמרת, יכולה להגיע גם ל1/4 בנסיעה חזקה. אתה לא יכול לקנות רכב כזה ולא ללחוץ. בשביל לקבל צריכה סבירה באוטו הזה תצטרך ליסוע בצורה מתונה ובשביל המטרה הזאת תמצא רכבים אחרים שיעלו פחות.

בקשר לעלויות אחזקה(גם מתוך קריאה בפורום) האמפרזה תהיה מאוד יקרה להחזקה. אני לא יודע מה המשכורת החודשית שלך אך תדע שהאחזקה של האמפרזה יקרה.

הייתי ממליץ ללכת לכיוון הקופרה. גם חזקה גם פוטנציאל לשיפורים וגם תהיה יותר זולה לאחזקה מהאמפרזה.

היונדאי קופה תתאים אם אתה מחפש מראה טוב וביצועים סבירים יחסית לרכבים הסובבים אותך(רוב הרכבים שתראה ביום יום).

פורסם

בהתחשב בזה שאתה מתכוון לסוע 150 ק"מ ביום, כנרא שהמיאטה זה לא הרכב שמתאים לך (רעש רוח, צפיפות יחסית). עם סובארו למיניהם תצטרך לסוע מאד רגוע כדי לקבל צריכת דלק נורמלית, כך שלדעתי הייתי יורד מזה.

לקליאו יש צריכת דלק מעולה, אבל זה אומר לרדת לשנתון 2003 ומטה ולא קל למצוא אקזמפלר שמור.

בקשר לסיאט: לאון מתקדמות יחסית בשנתון או קופרה ייתנו לך איזון סביר בין עלות תחזוקה, היצע מכוניות למכירה וכיף. כמו שנאמר גם - פוטנציאל שיפורים.

הצעה שלי - מכיוון שאתה מתכוון לסוע בסביבות ה- 3500 ק"מ בחודש לפחות (עפ"י 150 ק"מ ליום עבודה + נסיעות בסופ"ש וכו') - עלויות האחזקה זה ההוצאה הכי גדולה שלך. רק דלק יעלה לך לפחות 2000-2500 לחודש. תכנן לעצמך תקציב חודשי לאוטו בהתאם לצריכת דלק וסוג הדלק (סיאט אפשר לתדלק 95 אם אני זוכר נכון), עלות טיפולים משוערת ותבחר את הרכב שהכי אהבת שנכנס לך לתקציב.

בהצלחה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

קודם כל תודה רבה על כל התגובות , בהחלט נתתם לי חומר למחשבה.

בקשר ללאון - אישית אני לא אוהב את המראה שלה , משהו שאני לא יכול להסביר למה..אבל היא פשוט לא מסתדרת לי טוב.

בקשר לגולף MK5 GTI - האם אפשר פרטים נוספים? למתוח את התקציב ב20k נוספים לא אמורה להיות בעיה , אך אשמח לדעת פרטים נוספים על הרכב כיוון שאינני מכיר אותו בכלל.

בקשר ללחיצות , כמובן שאני מתכוון גם ללחוץ , אחרת אין שום טעם ברכב ספורטיבי והייתי קונה אוטומטית חמודה וחסכונית , מצד שני אני גם לא מתכוון לנסוע כל הזמן בצורה כזאת , יש ויש , לכן צריך משהו שיאזן את עצמו , ולפי מה שאני מבין אימפרזה טורבו לא עומדת בקטגוריה הזו (אגב כשאתם מתכוונים ל"נסיעה מאוד רגועה" למה הכוונה? שיוט על 100 קמ"ש? ורוב הנסיעה שלי היא בתוך העיר האמת , ככה שבאמת אני חושב שעלויות האחזקה של האימפרזה יהיו יותר מדי בשבילי)

בקשר ליונדאי קופה , ירדתי מהרעיון , אמנם אני מאוד אוהב את המראה שלה אבל הביצועים הרבה יותר חשובים לי מפוזה.

oferh - קופרה היא אכן הבחירה המועדפת עליי כרגע , ו2500-2000 ש"ח לחודש לדלק זה סביר בהחלט ואפשר אפילו למתוח את זה עוד קצת.

אשמח לעוד קצת חומר בנושא , ואגב , אמנם לא ממש קשור , מה דעתכם על S2K? אם כי היא עוברת את התקציב נכון לכרגע..

פורסם

הS2K הוא רכב מאוד לא סלחני ודורש מיומנויות נהיגה גבוהות על מנת לנהוג בו כראוי בלי לחבק עמוד או להסתחרר.

רכב מופרע ו"רע".

אם יש לך מיומנויות נהיגה וניסיון עם הנעה אחורית חזקה זאת אופצייה מעניינת ,האחזקה גם כאן לא זולה וצריכת הדלק בעת נהיגה ספורטיבית לא תהיה חסכונית במיוחד כמובן.

מה עם אחותה הקטנה הסיוויק טייפ אר?

מה עם איזו אלפא 147\156 או אולי אפילו GT אם כבר מתחת את התקציב מעט אז...

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicCartrade.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=325972&Code=445efd3c32cea7b38160ee00688c0f32

פורסם

בתקציבך תוכל לרכוש לאון 06-07.

בשביל golf GTI 2006 תצטרך למתוח את תקציבך לכיוון ה130K והן מאוד נדירות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אם אני לא טועה הS2000 תעלה הרבה יותר ממה שהתקציב שלך מאפשר לך + עלויות ביטוח מטורפות.

בכל מקרה הרכב לא בשביל נהגים לא מיומנים.

אם אתה אומר שאין לך בעיה למתוח את התקציב בשביל הגולף GTI אז כדאי לך מאוד. מנוע 2.0 טורבו שמפיק 200 כ"ס, תיבת הילוכים DSG(רובוטית כפולת מצמדים), איכות של VW, מראה ספורטיבי אם כי לא יותר מדי פוזה וכל העלויות אמורות להיות שפויות(יחסית לרכבים כמו אמפרזה טורבו).

יש בפורום מס' חברים שמחזיקים את הרכב הנ"ל תחכה לתגובות מהם.

פורסם

אהלן!

כאחד שעד לפני חודש התלבט בצורה דומה,בחרתי בקופרה.

האופציות שלי היו:

קופרה

אימפרזה wrx\sti

קליאו ספורט

מה שהיה חשוב לי הוא כוח זמין התנהגות כביש אחזקה צריכת דלק ולוק.

לטעמי מלבד הסעיף של אחיזת כביש הקופרה ענתה על כל הפרמטרים שחיפשתי,ד''א בהשקעה לא גדולה של קויילאוברים איכותיים ואנטי רול אחורי אתה משנה לגמרי את התנהגות הרכב.

קליאו נפסלה על שנתון ישן ואי מציאת אקזמפלר שמור.

אימפרזה היתה יקרה לאחזקה ועלויות דלק גבוהות.

תרכוש קופרה או לאון או איביזה ותהנה מאחלה עסקת חבילה.

פורסם

הגולף אכן נשמעת כאופציה מעניינת , אך אני צריך לקבל מעט יותר מידע בנוגע לתקלות צריכת דלק תחזוקה וכד' מבעלים בעבר או בהווה.

בקשר ליכולות נהיגה , אני בכל מקרה מתכוון לעשות כמה קורסים של נהיגה מתקדמת (אם כי כמובן זה לא משתווה לנסיון אמיתי על הכביש) , למתוח את התקציב ל120-130k זה אפשרי בהחלט.

סיוויק טייפ אר - אישית אני לא אוהב את המראה שלה , ובקשר לאלפא אני מעדיף להתרחק לאחר נסיון רע של חבר עם אלפא (בילתה יותר זמן במוסך מאשר בנסיעה אני חושב) , כמובן שזה הכללה גורפת אבל אתם יודעים איך המוח האנושי עובד..ומאז תקוע לי שאלפא עודת להתקלקל לי ואני לא מתקרב.

אפשר לדעת בערך טווח מחירים של S2K? זאת נשמעת כמו אופציה מאוד מעניינת במידה והיא יחסית קרובה לתקציב , ואם יש כאן בעלים בעבר או בהווה של כל אחת מהמכוניות אני אשמח לשמוע את חוות דעתכם האישית.

תודה רבה לכולכם על התגובות.

פורסם

כבעלים בעבר של איביזה FR ואימפרזה STI, וכיום של איביזה קופרה

אני יכול להגיד לך לא לקנות את הSTI כי אתה עלול להתאכזב כי זה גם ירידה מאוד גדולה בשנתון ב100K אתה יכול להביא FR 2008 אפילו

גם האוטו מרגיש לא להיט מבפנים ומרגיש קצת ישן

ההחזקה שלו היא כמו 3 פעמים הקופרה ואני לא מגזים אני עם הSTI שלי הבנתי את זה כל כך מהר שבקושי הוצאתי תאוטו מהחניה

עשיתי איתה סה"כ 2000 קמ וההוצאות היו 12 אלף שקל בחודשיים שהיא אצלי ועוד להגעתי לעלויות ביטוח אלא רק יישור קו קטן יחסית שלא גמרתי אפילו(היה עוד להחליף מסרק הגה ולעשות טיימינג) ביטוח 10 וחצי אלף שקל לSTI 2004

מחירים של חלקי חילוף פשוט הזויים שאתה לא מתאר וכו' וכו' אני אישית לא ממליץ אם אתה לא מיליונר.

האיביזות אוטו נחמד מרגיש סבבה וחדש מבפנים ניראה ממש טוב מבחוץ, מנוע חזק וגמיש מאוד ובעל פוטנציאל שיפורים אדיר,

אוטו יחסית מאוד אמין, והכי חשוב החזקה סבירה ביותר.

פורסם

תודה רבה לכולם אני מבין שיש פה רוב מוחלט לאיביזה , בתקווה שאני אמצא אחת שמורה.

אך בנוגע לS2K עדיין אשמח לשמוע קצת יותר מידע , אם זה שווה את זה מבחינתי אפשר למתוח את התקציב עד הסוף בשבילה , וגם בקשר לגולף GTI.

אני מניח שאוותר על האימפרזה.

• תוכן חדש...