Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני אמור לסיים (בתקווה) את הסמסטר השני לקראת סוף אוגוסט (כולל מבחנים), וזה משאיר לי תקופה קצרצרה של כ3 שבועות מסיום הלימודים ועד החגים באמצע ספטמבר (ראש השנה).

בתקופה הזאת אני רוצה לעשות טיול של שבוע-שבועיים באזור אירופה (ארה"ב וניו זילנד גם קוסמים לי, אבל אין טעם לטוס לשבוע-שבועיים כל כך רחוק, וגם זה יותר יקר). לא יודע עדיין אם זה יהיה לבד או עם חבר/חברים

בכל מקרה מה שאני רוצה לעשות בטיול זה מצד אחד לטייל במקומות ואזורים עם נופים יפים (מספר טיולים של כמה שעות זה יספיק, לא טראקים מטורפים. סקי, ספורט אתגרי וכדומה גם הולך, למרות שהבנתי שזה מאוד מייקר את הטיול) ומצד שני גם לבלות במסיבות/מועדונים וכדומה (כלומר מקומות עם חיי לילה "תוססים").

לגבי התקציב אני לא יודע בדיוק, אבל רצוי כמה שפחות יקר.

כמו כן, אני מעדיף שלא לנדוד ממקום למקום (כלומר מעדיף להתאכסן באותה עיר כל הטיול, או מקסימום להחליף את מקום הלינה פעם אחת).

בינתיים ממה שבדקתי גרמניה נראית כאופציה מעניינת. לא יודע לגבי נופים, אבל ראיתי כמה כתבות על כך שחיי הלילה בברלין בהחלט ברמה גבוהה, וגם כי הטיול שם והמחייה לא ממש יקרים.

אשמח לשמוע המלצות על גרמניה בפרט ועל מקומות אחרים בכלל (דרך אגב, תאילנד והמזרח הרחוק לא ממש אופציה).

תודה.

פורסם

אני לא חושב שלהתאכסן באותה עיר לשלושה שבועות זה רעיון טוב, שלושה ימים עד שבוע בד"כ מספיקים כדי להכיר ולטעום עיר.

אני הייתי מציע משהו בסגנון טיול ערים במזרח אירופה, כמו פראג-וינה-בודפשט וכדומה..

יותר זול מגרמניה. אפשר להיות בכל עיר בכיף 5 ימים (וזה בהחלט מספיק) ואתה יכול לטייל גם במדינה מתי שתבחר.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

במחשבה שניה אתה צודק, להישאר באותה עיר באמת יכול להיות קצת משעמם אם אין הרבה מה לעשות.

אבל כמו שאמרתי הטיול יהיה מקסימום שבועיים (יותר לכיוון ה10 ימים), ככה שגם אם יצא לי לעבור ממקום למקום כנראה שזה יקרה רק פעם אחת או גג פעמיים (3-5 ימים בכל מקום).

לגבי הטיול במזרח אירופה - זה יכול להיות מעניין מבחינת הנופים והאתרים, אבל הבעיה היא שלא נראה לי שחיי הלילה שם מי יודע מה מפותחים (ברמה של ברלין וכדומה), וזה גם דבר חשוב בטיול.

תודה.

פורסם

למרות שפראג עיר מדהימה - ממש לא התלהבתי מצ'יכיה...

המילה קומוניזם רצה יותר מידי בראש...

גם ברלין אופציה מצויינת, אבל יקרה יותר (בצ'יכיה זול יותר).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

זה היה בהומור (למרות שאני בהחלט ממליץ לבקר שם לכל תייר בפראג.. זה מועדון חשפנות, לא בית בושת).

וברצינות, חיי לילה יש בכל עיר גדולה, ברור שיש מקומות עם יותר ויש עם פחות. אם בילויים זה השיקול המרכזי אז אולי גרמניה מתאימה יותר בגלל ריבוי ערים גדולות. מצד שני, בצ'כיה תוכל להזמין הרבה יותר בירות לבחורות ! :wink:

אתר מומלץ לחיפוש מקומות בערים שונות, TRIPADVISOR.COM

הנה על חיי לילה בברלין

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

מה מעניין אותך ?

אם תרבות,-לדעת מאיפה הכל התחיל.-רק איטליה.

אפשר לעשות אותה בזול גם היום-באגריטוריסמו/אכסניות נוער + כרטיס טרייןאיטליה .

מאיטליה אפשר להנות כמה זמן שתירצה,החל ממידבריות והרי הגעש של "מגנה גרקיה" (יוון הגדולה-סיציליה) ועד האגמים, דרך ציוני הדרך החשובים ביותר בהיסטוריה.כשאח"כ תראה תרבויות אחרות תידע ממי הם למדו-כולם.

פורסם

אופציה שאני מחבב היא ספרד / פורטוגל. כל עוד תסכים לישון באכסניות (זה לא נורא כמו שזה נשמע) ההוצאות שלך יישארו סבירות.

בילויים וכו' יש שם בכל עיר נורמלית (וגם מלא מקומות לטייל בהם)

אני מצטרף גם להמלצה של חיימי על איטליה. (קח בחשבון שבדרום בים יש מדוזות והרבה)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

נשמע כאילו איזור צפון ספרד/אנדורה/דרום צרפת יתאים לך.

אחלה של חיי לילה (בעיקר בברצלונה ובערי הסקי של אנדורה), נופים מדהימים, אפשרי לעשות "טראקים" בהרים של אנדורה וגם לא חסר אקסטרים באיזור (ראפטינג, טיפוס הרים, צניחה חופשית (באתר הצניחה הגדול בעולם (עם נוף מדהים בנפילה..))).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
זה היה בהומור (למרות שאני בהחלט ממליץ לבקר שם לכל תייר בפראג.. זה מועדון חשפנות, לא בית בושת).

וברצינות, חיי לילה יש בכל עיר גדולה, ברור שיש מקומות עם יותר ויש עם פחות. אם בילויים זה השיקול המרכזי אז אולי גרמניה מתאימה יותר בגלל ריבוי ערים גדולות. מצד שני, בצ'כיה תוכל להזמין הרבה יותר בירות לבחורות ! :wink:

אתר מומלץ לחיפוש מקומות בערים שונות, TRIPADVISOR.COM

הנה על חיי לילה בברלין

תודה. בילויים זה אחד משני השיקולים המרכזיים (ביחד עם נופים יפים ומקומות בטבע שאפשר לטייל בהם במשך כמה שעות).

מה מעניין אותך ?

אם תרבות,-לדעת מאיפה הכל התחיל.-רק איטליה.

אפשר לעשות אותה בזול גם היום-באגריטוריסמו/אכסניות נוער + כרטיס טרייןאיטליה .

מאיטליה אפשר להנות כמה זמן שתירצה,החל ממידבריות והרי הגעש של "מגנה גרקיה" (יוון הגדולה-סיציליה) ועד האגמים, דרך ציוני הדרך החשובים ביותר בהיסטוריה.כשאח"כ תראה תרבויות אחרות תידע ממי הם למדו-כולם.

התרבות וההיסטוריה קצת פחות תעניין אותי בטיול, אם כי הרי געש ואגמים נשמע כאחלה מקום לטיולים רגליים.

אופציה שאני מחבב היא ספרד / פורטוגל. כל עוד תסכים לישון באכסניות (זה לא נורא כמו שזה נשמע) ההוצאות שלך יישארו סבירות.

בילויים וכו' יש שם בכל עיר נורמלית (וגם מלא מקומות לטייל בהם)

אני מצטרף גם להמלצה של חיימי על איטליה. (קח בחשבון שבדרום בים יש מדוזות והרבה)

ספרד ופורטוגל הן גם אופציות (בעיקר איזורי ליסבון, ברצלונה ששם יש חיי לילה רציניים). ועם אכסניות אין לי בעיה, אני לא מחפש מלון 5 כוכבים להשתכן בו.

מה שכן, אני רוצה משהו קצת יוצא דופן, או ברמה יותר גבוהה ממה שיש בכל עיר נורמלית (הכוונה היא לבילויים ולטיולים. גם בארץ לא חסר איפה לטייל/לבלות).

נשמע כאילו איזור צפון ספרד/אנדורה/דרום צרפת יתאים לך.

אחלה של חיי לילה (בעיקר בברצלונה ובערי הסקי של אנדורה), נופים מדהימים, אפשרי לעשות "טראקים" בהרים של אנדורה וגם לא חסר אקסטרים באיזור (ראפטינג, טיפוס הרים, צניחה חופשית (באתר הצניחה הגדול בעולם (עם נוף מדהים בנפילה..))).

קראתי קצת בגוגל על אנדורה, ובהחלט האיזור שם נשמע מאוד מעניין (גם מבחינת בילויים, וגם מבחינת טיולים). יש לך מושג מבחינת עלות המחייה והפעילויות שם, האם זה ממוצע לאירופה או שמא יקר יותר?

תודה, עיצות נוספות יתקבלו בברכה.

פורסם

טיולים רגליים ?

קצת מקורי בשביל לא נוצרים ,אבל משלב את ההמלצות כאן על צפון ספרד ואנדורה

למה לא תעשה מסע בשביל עולי הרגל לאורך הפירנאים מזרחה לסנטיאגו דה קומפוסטלה ?

טוס לברצלונה,משם אין יותר זול-הליכה ברגל החל ממונטסראט/אנדורה ,לינה בחינם בדורמיטוריוס של המנזרים על הנתיב.לא יכריחו אותך להתפלל. נופים,שמורות טבע,(אורדסה,פיקוס דה אירופה), סן ג'אן פיה דה פור ,פמפלונה, המוזיאון בבילבאו,סן סבסטיאן. שווה בדיקה למי שאוהב דברים לא מקובלים.חודש ומעלה.

פורסם

חודש ומעלה לצערי ממש אין לי. כמו שאמרתי, הטיול שלי יהיה בין שבוע לשבועיים גג (כנראה שיותר עד 10 ימים), ובהתחשב בכך שאני גם רוצה לצאת בערבים ובלילות + לטייל קצת בתוך הערים (או העיר) עצמן, אז זה משאיר לי כ7-8 ימים גג לטיולים ב"טבע" של עד 8-9 שעות ביום. אין לי כמובן בעיה לבלות כמה ימים רצופים בטיול ולינה בדרך (באכסניה או משהו יותר צנוע), אבל אז אני אקדיש לזה רק כ3-5 ימים (ובשאר אבלה כנראה באיזורים היותר עירוניים).

*דרך אגב, קיבלתי המלצה לשכור רכב לכמה ימים (זה לגבי פורטוגל). השאלה היא מה המחיר של השכרת רכב צנוע ל3-5 ימים (לנהג בן 23)? לפי מה שבדקתי זה יהיה בסביבות ה250 דולר כולל ביטוח + כ70 דולר לדלק. הגיוני?

מה שכן, אם אני אחליט לשכור רכב כנראה שאני אצטרך גם לישון בו. :-)

פורסם

העלויות באנדורה יכולות להיות סבירות (כמה עשרות אירואים ללילה) ויכולות להיות בשמיים (קרוב ל1K אירו ללילה) - זה מאוד תלוי איפה אתה מתכוון לישון (יש מקומות מאוד מפוארים, ויש את המקומות בדמות "צימרים" מחוץ לעיירה המרכזית) ובאיזו עונה/תקופה אתה מגיע לשם (מן הסתם, כשאומרים "סקי" המחירים קופצים. ככה שסביר שבחורף יהיה יקר יותר מבקיץ).

אישית, יצא לי להגיע לשם רק בחורף (ינואר) - ככה שאני לא ממש מכיר את העלויות בקיץ (שלמיטב ידיעתי, הסקי קצת מוגבל שם בתקופה זו) - ככה שתאלץ לחפש באינטרנט (מומלץ בפורומים של "למטייל" או פורומים בחו"ל).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...