Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים!

אתמול קפצתי עם האוטו (קליאו 95' אוטומט - אני יודע, תחסכו ממני) למוסך בכדי לברר מדוע המזגן לא עובד. רקע עובדתי: קניתי את האוטו לפני מספר חודשים, המזגן לא עבד מרגע הקנייה. המוסכניק בדק, ואז טען, ואני מצטט: "רק להחיף גז לא יעזור; צריך לעשות פלאשינג לשסתום עם נוזל מיוחד ואז להחליף גז, זה יעלה כולל גז 520 ש"ח".

הציטוט נדרש, לדעתי, כיוון שבאתר גוגל לא מוכר הביטוי "פלשינג לשסתום".

שאלותי הם:

א) למה התכוון המשורר?

ב) בהנחה שהטיפול הנ"ל אכן קיים בכדור הארץ, האם המחיר סביר?

תודה

עופר

פורסם

אם השסתום דפוק אז צריך להחליף אותו , לא שמעתי אף פעם על הפעולה הזו,

לא אמור להצטבר לכלוך בכלל במערכת הגז יש את המייבש (הפילטר) שאמור לספוח אליו את הלכלוך וחלקיקי מתכת מהמדחס ( משהו כמו פילטר שמן ברכב) לכן יש גם שמן במערכת, המערכת היא אטומה ואם היא לא נפתחה אף פעם אז לא אמורותלהיות סתימות

במקרה הכי קריטי מחליפים מייבש, מרגישים בהבדלים בין החדש לישן , ישן יותר כבד , חדש יותר קל. (מבחינת משקל.)

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

2 הערות:

1. מה זה לא עובד? לא מקרר? לא פועל בכלל ?

2. בהנחה שמדובר רק בבעית קירור, מאוד ייתכן שמילוי גז דווקא יאפשר למזגן לקרר אך בתוך שנה תצטרך מילוי נוסף (או אולי שנתיים) - מה שכן, עד שלא תנסה לרוב לא תדע...

פורסם

גם לי הציעו פעם להחליף איזשהוא פילטר שנרקב בעלות של 2500 ש"ח...העדפתי למלא גז פעם בחצי שנה כמובן!

פורסם

תעזוב את המוסכניק הזה ותיגש למשהו אחר.

אם חסר גז, מוסיפים גז.

במקרה קיצוני יותר שאין גז בכלל או שהחליפו חלקי מזגן עושים קודם ווקום ואחר כך מכניסים גז.

בשני המקרים העלות היא לא כזאת ועוד לפני מע"מ.

אם מדובר בתקלה אחרת אז כל מה שהוא הציע לא בהכרח רלוונטי.

כך או כך, תיגש למשהו אחר.

פורסם

המזגן מוציא אוויר, אבל לא מקרר.

הייתי שוב אצל המוסכניק (זה ליד העבודה שלי, אז אני קופץ לשם מדי פעם כתחביב).

הוא טוען שהחלפת הגז לא תעזור, כי הגז נתקע בשסתום ולא עובר במערכת, והוא רוצה לעשות שטיפה לשסתום עם המכונה הקטנה שאיתה שוטפים את הרדיטור, זאת שנראית כמו מנוע קטן.

הוא גם טוען שבכל מקום אחר היו מחליפים מדחס ועושקים אותי במחיר, והוא מציע לעשות שטיפה + מילוי גז ב-520 ש"ח ולהגיע לאותה תוצאה של החלפת מדחס.

זה מה שהצלחתי להבין ממנו - הוא לא טוב כ"כ בעברית...

איך נשמע?

פורסם

יכול להיות שיש בעיה בשסתום ההתפשטות.

מדובר בשסתום עם מעבר אויר מאוד צר שממנו מתפשט הגז הדחוס מתוך הרדיאטור הפנימי שבתוך הרכב הנמצא בלחץ גבוה.

התופעה הזו של שיחרור הלחץ הדחוס היא זו גורמת לרדיאטור הזה להיות קר ולקרר את הרכב.

הוא אכן יכול להסתם מלכלוך, לעיתים אפשר לוודא שזו התקלה על ידי המצאות שמן על השסתום כי הגז הדחוס בלחץ גבוה לא מצליח להשתחרר דרך החור הסתום והוא מתפרץ החוצה היכן שהוא רק יכול עם השמן שבא איתו.

אם זה הסיפור המחיר סביר.

השאלה היא רק כיצד איבחן הבחור שזו התקלה? אולי יש בעיה אחרת או סתם חסר גז?

פורסם

לא מאמין בשיטת הניקוי הזו, בטח שכל הלכלוך, אם קיים, רק יכול להתפס יותר על השסתום להגיע למדחס ולגרום לו לנזק או לקולט/מייבש של המזגן ולסתום אותו ולא ראיתי שהציעו להחליף אותו ואחרי פעולת ניקוי שכזו זה חובה.

בקיצור בדיחה, אז גש למזגניסט אחר, שדבר ראשון ימלא גז במערכת כמו שצריך לפי משקל ויבדוק את ביצועי המערכת הן מבחינת לחצי עבודה והן מבחינת טמפרטורות.

פורסם

מה שקרה זה שהוא חיבר למערכת מד לחצים כפול שנתלה בוו על מכסה המנוע, ואז הוא הפעיל את המזגן, מדד לחצים, וטען שהמערכת סתומה ושהבעיה היא בשסתום

פורסם

יכול להיות שהשסתום דורש החלפה כי הוא לא מתפקד, וזה צריך להתבצע יחד עם החלפת המייבש.

דרך אגב 600 ש"ח עולה מדחס מפירוק,

אתה יכול לבצע בדיקות לבד, קודם כל אם יש לך גז במערכת, אז תדליק את המדחס ואתה אמור להסתכל על העינית של המייבש, ולא לראות בועות, אם יש בועות אז חסר גז וזה כנראה גורם לחוסר קירור, גע בצינור שיוצא מהמדחס הוא אמור להיות קפוא , אם הוא פושר סימן שאו שהמדחס לא תקין או שיש חוסר בגז.

בנוסף תיגע ב2 הצינורות שנכנסים לקיר האש אחד עבה והשני קצת פחות עבה אתה אמור להרגיש את העבה קר והשני חם יותר,

כשאתה מדליק מדחס אתה מרגיש שהרכב מתאמץ? אם לא אז כנראה המדחס לא נכנס לפעולה,

בכל מקרה כדאי לך ללכת למזגניסט אחר.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...