Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מד לחץ אויר


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה חשוב מכיוון שזה נותן לך את הלחץ מדויק בהרבה מתחנת דלק.

יש לאוטו דיפו מדי לחץ רגילים ודיגיטלי.

יופי הזכרת לי אני צריך לקנות גם :)

מד לחץ ידני צ'יקמוק ייתן לך קריאה מדוייקת הרבה פחות ממד לחץ בתחנה בה המשאבה חדשה יחסית. יש תחנות עם משאבות עם מדים דיגיטליים שהם די מדוייקים - ויש הרבה מאוד מדי לחץ ידניים באוטו דיפו ודומיו שהדיוק מהם והלאה.

זכורה לי כתבה עם מבחן באיזה עיתון רכב, שבה יצא שרוב המדים הפשוטים סובלים משגיאות של שניים שלושה PSI. המדים היקרים בדרך כלל מדוייקים יותר, אבל לדעתי האישית ההוצאה אינה מוצדקת. אני ממלא דלק פעם בשבוע בערך בתחנה חדשה של דור ביציאה מראשל"צ שיש בה משאבה עם מד דיגיטלי ובערך כל מילוי דלק שני אני גם בודק את לחץ האויר, לא נראה לי שיש צורך ביותר מזה, במיוחד בהתחשב בכך שמד ידני שאני אסמוך עליו לא יהיה זול.

פורסם

צודק.

גם אני קניתי מד לחץ אוויר, לא זול ולא יקר, אבל הוא לא עושה את העבודה לדעתי.

הכי טוב לבדוק במד הדיגיטלי. וגם הכי מדוייק.

גם ככה המצב היחיד בו אתה בודק אוויר זה לפני מילוי האוויר.

 

לדעתי מדי האוויר היו בשימוש בתקופה שלא היתה סקאלה מדוייקת על הקומפרסורים בתחנות דלק ולכן כל פעם הוסיפו קצת אוויר ובדקו אם זה טוב :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

גם אני מצאתי שמדי האויר הדיגיטליים מדוייקים דיים לשימושי.

על אף זאת אני מחזיק ומוודה ל"א במד ידני של -

PCL-Pneumatic Components Limited

שפילד, אנגליה.

 

מחיר קניה אני זוכר :roll: (אוף, זה היה מזמן).

 

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

 

פורסם

אני משתמש במד לחץ אוויר מסוג "עט", נוא ארוך וצר והסקאלה יוצאת ממנו החוצה בזמן המדידה.

אני גם משתמש במד האוויר הדיגיטאלי בתחנת הדלק שלי וזה תמיד יוצא שווה עם המד הידני.

בכל מקרה לדעתי כמה שהמנגנון של המד לחץ הידני יותר פשוט, כך הוא יהיה יותר מדוייק ופחות יתקלקל. לך על המד הזול בצורה של עט - זה כדאי! :D .

פורסם

א. לי באופן אישי לעיתים נדירות יוצא להכנס לתחנה עם משאבה בעלת תצוגה דיגיטלית.

 

ב. בתחנות שלי יצא למלא אויר קורה לפעמים שהמחוג בסוף המילוי לא עומד באותה הנקודה שהוא עמד בהתחלה. (הרי הוא קופץ בזמן המילוי)

 

ג. כשאני נכנס לתחנה זה בד"כ על צמיג חם ול"א בצמיג חם הוא גבוהה מהלחץ בצמיג קר. (למי שזה לא ברור אז אויר ממלאים כשהצמיג קר כי זו נקודת ייחוס יותר מהימנה והמלצת היצרן מתיחסת לצמיג קר)

 

ד. כבר נתקלתי בתחנות שהזיוף בהם היה כ"כ גדול שכדי למלא אויר הייתי צריך לכוון את החוגה לשתיים שלוש PSI יותר ממה שאני רגיל. (למי שעוברת מחשבה לרמוז שאני אולי אדיוט ובכלל לא הייתי צריך אויר שיספור עד עשר וימשיך לקרא)

 

ה. ללא מד ל"א פרטי איך תדע מתי אתה צריך למלא אויר? אני בודק פעם בשבועים ואם חסר אני ממלא. לא מתאים לי כל תדלוק לעמוד למלא אויר לייתר בטחון.

 

ו. לי יש מד ל"א זול מאוטו דיפו ובבדיקה מול מדיד איכותי גיליתי סטייה של 1PSI~ אז אני תמיד מכוון ל-1PSI יותר ממה שאני צריך (למעשה בניסוי וטעייה הגעתי ללחץ המתאים לי עוד לפני שגיליתי שהמודד מזייף אז יצא שאני ממלא לפי המלצת היצרון למרות הכל :) )

פורסם

יש מדים שמודדים לחץ אבסולוטי (ז"א כולל התחשבות בלחץ האטמוספרי)

ויש מדים שמודדים ללא .ההפרש הוא 1 אט' בקריאה כך שחשוב

לדעת באיזה מד להשתמש .

כשלעצמי אני אנני יודע עדיין למה הוראות

היצרן מתיחסים בכל מקרה זה בתחום הטולרנס של הלחץ בגלגלים.

×
×
  • תוכן חדש...