Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה רכשתי צמיגים.

בניסיוני לחפש המלצה למשהו טוב, קראתי חוות דעת רבות ומגוונות, אך לא הצלחתי להבין

באמת מה הכי טוב ומשתלם לרכוש, כי "כולם יודעים הכל" ו"כולם מומחים לצמיגים".

בבסיס הרעיון של השרשור הזה כל אחד שיתן חוות דעת על הצמיגים שעל רכבו בלבד, ושבאמת יש לו נסיון עם צמיג מסויים.

בבקשה לא לתת חוות דעת של "שמעתי" "אמרו לי" "ראיתי" "אני יודע" וכדומה...

בבסיס הרעיון זה לתת עזרה למי שעוד לא רכש צמיגים ומעוניין לרכוש, ומי ש"אכל" אותה עם כל מיני המלצות

של "מומחים" בפנצ'ריות ובפורום.

בבקשה רק מתוך נסיון.

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

פורסם

אכן שרשור מבורך אבל קח בחשבון שלכל אחד יש את הסטנדרטים שלו והניסיון שלו. בנוסף אנשים פה לא בוחני רכב שבודקים את הצמיג בכל מני מצבים ולכן קשה לתת חוות דעת שווה, במיוחד כשלוקחים בחשבון שהמבחר בארץ מאוד מצומצם ולא כל הצמיגים קיימים בכל המידות.

אני אתחיל מהרשימה הארוכה שלי:

דאנלופ SP9000- למרות הפרופיל הקרבי לא מדובר בצמיג ספורטיבי, האחיזה אומנם מצויינת אבל הדופן הרכה מאכזבת בנסיעות התגרזנות. צמיג זה מאוד מומלץ למי שרוצה הרבה אחיזה ללא ויתורים כואבים על עניין הנוחות. אני שלמתי 400 ש"ח לצמיג אצל אנטון למידה 195/50/15 (כמדומני כיום המחיר עלה ל-450 ש"ח לצמיג).

פדרל 959SS- צמיג חצי סליקס, תרד 140, אוחז מצויין על יבש (במיוחד כשהוא מתחמם), לא מאכזב על רטוב, תמורה מדהימה לצמיג שעולה כולה 500 ש"ח לצמיג (במידה 195/50/15).

גודייר GT- מורכב כבר שלוש שנים על המנטה שלי, עשה את עבודתו נאמנה למרות שלא אימצתי אותו יותר מדיי (בקושי נסעתי עם האוטו וגם כשנסעתי אלו לא היו נסיעות התגרזנות). אני שלמתי בזמנו 1100 ש"ח לרביעייה במידה 175/70/13.

פירלי P6000- לאחרונה הרכבתי על המנטה השניה (מידה 185/70/13, לא יכול לציין מחיר כי זה מחיר מיוחד בשבילי), נראה לי שאפשר להכתיר אותו כתור הצמיג הכי טוב שיש כיום בשוק למידות קטנות (13''-14''), פשרה מצויינת בין אחיזה ביבש, אחיזה ברטוב ונוחות. אנשים שרגילים לצמיגים ספורטיביים יתאכזבו יחסית אבל לצערי אין בארץ מבחר נורמלי למידות קטנות וגם המחבר למידות הגדולות יותר (כמו 15'') הולך ומצטמצם עם השנים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

נראה לי שהכוונה היא לצמיגי שטח ולא לצמיגי כביש...

האם נכון ?

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

הכוונה היתה לשטח, אבל אפשר לפתוח שרשור כזה גם לרכב פרטי בסעיף אחזקה

פורסם

אצלי מורכבים לאסה למיטב זכרוני R16 255 כביש-שטח.

צמיגים פשוט גרועים.

מרעישים בכביש. לא ניתנים לאיזון (מאזנים אותם ואחרי שבוע הרעידות חוזרות)

דווקא בשטח הם בסדר. האחיזה טובה אפילו טובה מאוד מאוד.

היות ו 99.9% מהזמן אני נוסע בכביש לא הייתי חוזר לצמיגי 50/50 אלא לוקח צמיגי כביש רגילים ובטח לא של לאסה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אופס, לא שמתי לב שזה בפורום של אוכלי האבק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אצלי גם היו צמיגי LASA 50\50 ובאמת היה סיוט לנסוע איתם בכביש.

החלפתי לגודייר כביש את כל הארבעה (אחרי הכל אני נוסע 99.9 אחוז מהזמן רק בכביש),

וההבדל היה מדהים:

קודם כל ההיגוי נהיה יותר קל, רעש הצמיגים מהחיכוך עם הכביש נעלם, הבידוד מהמהמורות בכביש שופר מאוד מאוד!

ובנוסף בימי הגשם שהיו האחיזה בכביש רטוב שופרה פלאים והיתה מצויינת, הרכב מאוד יציב.

ובנוסף אין רעידות כלל (מעל 70-90 קמ"ש היה רעד קל).

רכשתי דווקא צמיגי כביש לאחר יעוץ עם איש שירות מקצועי של אוטו-דיפו בסניף עפולה, באמת מבין עיניין ע"פ הרושם (מתמצה טוב בכל סוגי הצמיגים והמידות), והוא שכנע אותי לקנות את ה GOODYEAR כביש מאחר ורוב הזמן הרכב משמש אותי על הכביש.

ובנוסף הוא אמר לי שה GOODYEAR טובים גם לשטח קל וטיולי שבילים. השיקול היה בין הגודייר למישלין(יקר משמעותית), אבל בעצה איתו הוסבר לי שדפנות ה GOODYEAR יותר חזקות מהמישלין, אם אני ירצה כן להכנס לשטח קל.

לקחתי את העצה בשתי ידיים ואני לא מתחרט. ותודה לסובחי מאוטו דיפו עפולה.

ההמלצה שלי ה GOODYEAR. המידה שרכשתי(255-65-16).

פורסם

אני נוסע על רביעיית מקסיס 751 50/50 דגם 4 פליי(ואם זה נורא חשוב למישהוא, עם אותיות לבנות :wink: ).

צמיג שטח סביר ביותר, מציג כביש אוחז טוב.

הביקורת היחידה היא שהוא מאבד אויר 3-4 PSI בשבועיים וכשזה קורה רעש ה"חראקות" גורם לך לחשוב שאתה בסדרת משטרה אמריקאית משנות ה 70.:lol:

כל שבועיים צריך להכנס לתחנת דלק ולנפח בכל הארבעה איזה 3-4 PSI.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני נוסע על BFGOODRICH שטח מלא ברנגלר ומופתע לחלוטין מהשקט והאיזון שלהם.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

היו לי מקסיס 751. מעניין שגם אצלי הם היו מאבדים לחץ, אבל בקצב כפול :puzzled:

צמיג חביב, אבל לדעתי לא מספיק ביצועיסט בשטח.

היה גם סט של צמיגי nankang שהיה ממש גרוע על הכביש (במיוחד ברטוב) אבל דווקא לא רע בשטח. הלכו טרם זמנם עקב מפגש עם בזנט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני נוסע על BFGOODRICH שטח מלא ברנגלר ומופתע לחלוטין מהשקט והאיזון שלהם.

כנ"ל. ומסכים איתך בכל מילה.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

נוסע על מקסיס 751 מידה 205-70-15 שהורכבו לפני שבוע.

רשמים מהשטח אין לי כי הם נסעו בכורכר + קצת פלמחים (תסלחו לי אני לא מגדיר את זה שטח).

הסט הקודם היה LASSA שהושמץ כאן מאוד ואני מצטרף להשמצות, במשך 4 חודשים, איזנתי גלגלים 3 פעמים ב3 מקומות שונים, היו לי תמיד תמיד רעידות בהגה בסביבות 70-80 קמ"ש.

עם המקסיס אין כמעט רעידות :)

אגב, אם מספרים למישהו שהלאסה זה חברה בת של בריג'סטון, רק שיקח בחשבון שהצמיג מיוצר בטורקיה ולכביש הוא חרא, בשטח הוא בסדר אבל אנשים אמרו שמקסיס יותר טוב.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לגבי המקסיס 751-מבחינתי לפחות זאת היתה הרכישה הכי מיותרת שעשיתי בתקופת הג'מיני.

הורדתי סט מקורי שהגיע עם הרכב אחרי כ25K והרכבתי את ה751

האיזון היה בעייתי והגיע אחרי הרבה עבודה-4 פעמים הורדתי את הסט לאיזון-בכל פעם הסט היה מאוזן ב100% אבל הרעידות חזרו,בנסיעת מבחן (העליה למשל"ט 21 :twisted: ) הופתעתי לגלות שלא קיבלתי שום שיפור באחיזה לעומת הסט המקורי.

לדעתי:סט לכביש ולטיולים קלילים בלבד מעבר לזה כדאי ללכת על צמיגי שטח מלא.

כיום (לא בג'מיני) נעול סט של Dunlop Grandtrek MT1 מידה 31-מאד רועשים בכביש אבל נותנית תמורה טובה מאד בשטח.

פורסם

היה לי קופר דיסקברי, מידה 205/80/16 ( על המאזדה ) - בכביש יבש הם בסדר, ברטוב לא משהו בכלל ובשטח עוד יותר גרועים ( אני חייב לציין שהם צרים יותר מרוב צמיגי ה-205 )

אחריהם הרכבנו BF AT , שיפור מדהים לעומת הקופר, גם בכביש וגם בשטח

אח"כ היו יוקוהמה גאולנדר , בכביש טובים יותר מה BF במקצת , בשטח לא יצא לי לנסות ( המאדה נמכרה )

עכשיו על האיסוזו יש BF AT במידה 245/70/16 , צמיג מצויין!

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

• תוכן חדש...