Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת ABS ו TCS נדלקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

היום במהלך נסיעה כמו בכל נסיעה, נדלקו לי הנורות הנ"ל, בספר הרכב נאמר כי נורת הTCS נדלקה גם בגלל שנדלק נורת הABS

בכל מקרה עצרתי את הרכב וכיביתי אותו, כאשר הדלקתי בחזרה הנורות דלקו ונכבו לאחר כמה זמן, ברגע שהתחלתי בנסיעה הן נדלקו שוב

אומנם במהירות נמוכה, אבל ניסיתי לבצע בלימת חירום ולא הרגשתי את הABS עובד

כאשר הגעתי הביתה, הנורה דלקה וחניתי, ראיתי שהתפנה מקום אחר ועברתי אליו, הנורה בנתיים נכבתה ועשיתי עוד נסיון לבלימת חירום והפעם הרגשתי (אפילו שזה היה במהירות מאוד נמוכה9 את הABS עובד

מה לדעתכם עליי לעשות?לרדת למוסך לבדיקה מייד על הבוקר?

נ.ב הנורות של הABS וה TCS נדלקות ונכבות יחד

מעולם לא הייתה לי בעיה כזו בעבר(הרכב אצלי מהחברה 4 שנים)

האם ישנו חיישן לכל גלגל והאם הוא מושפע מהקליפרים(בטיפול דיטיילינג שהרכב עבר- הושפרצה על הגלגלים חומצה להמסה ע"י המטפל, האם זה קשור)

תודה

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

ABS ו TCS הם שתי מערכות שעובדות ביחד

ABS - מערכת לנעילת גלגלים(סיבסוב)

TCS - מערכת בקרת יציבות

יש לכל גלגל חישן שסופר את סיבובי הגלגלים צריך לבדוק את הרכב במחשב איבחון תקלות ואז אפשר לדעת באיזה גלגל הבעיה

פורסם

לפני שאתה חושב יותר מידי תקח את הרכב למוסך שיראו במחשב רכב אם מדובר בתקלה ספורדית או בחיישן תקול.

לפי מה שאתה מתאר, אמור להיות רשום על זה משהו בהיסטורית התקלות.

פורסם

כשאנחנו מדברים על הסטורית תקלות, אנחנו מדברים על הפלט שיוציא המחשב נכון?מאחר ולרכב אין הסטוריה של בעיות בנושא הזה

שא' נוספת, בהנחה שאחד החיישנים תקול(יכול להיות שכולם?), זה אמור להיות סיפור יקר ומסובך?

תודה

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

כן, הסטוריית תקלות במחשב רכב. לא שלך במוסך. היא גם לא נשמרת לעד לפי מה שאני יודע, אז כדאי שלא תחכה יותר מידי, למרות שאני לא מאמין שיש לך יותר מידי תקלות בזמן קצר.

חיישנים זה לא עסק יקר, לפחות לפי החיישנים שלי יצא להחליף. אומנם לא של אותן מערכות שאתה מדבר עליהן, אבל לי זה עלה להחליף חיישן בסביבות ה300 ש"ח וזה ממש פשוט (plug & play).

פורסם

אז זה מה שאני שואל, לא היו לי תקלות במערכת בעבר וגם בדיאגנוסטיקה קודמת לא היו, ככה שאני לא כל כך מבין על איזה הסטוריה מדובר

דבר נוסף, הבעיות שהיו לך היו בחיישני הABS?

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

אגב תיקון טעות הבנה מהודעה הראשונה, הכוונה היתה לנסיעה רגילה כבכל יום, את התקלה ראיתי היום פעם ראשונה

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

לא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון. הנורה של הTCS אמורה להדלק רק כשהרכב מאבד אחיזה (או אם כיבית את הTCS).

הABS אמור להדלק רק כשאתה מפעיל סוויץ' ולאחר מיכן להכבות, אם הכל תקין.

"כמו בכל נסיעה" אתה מתכוון כשאתה מאבד קצת אחיזה בסיבוב ושהפעם הן נשארו דלוקות גם לאחר מיכן?

אם לא, אז לא באמת הבנתי.

לא קשור אם היו לך כאלה תקלות בעבר או לא, אם באמת הייתה בעיה בסיטואציה שאתה מתאר זה יצויין במחשב רכב (קוראים לזה היסטוריה, תקלה שקרתה לפני דקה היא כבר היסטוריה :)).

אם לא הבנתי נכון והנורות עדיין דולקות, אז יש מצב שזאת לא תקלה ספורדית ובאמת יש בעיה.

פשוט תקפוץ למוסך, יבדקו לך את זה במקום.

מה שהיה לי היה כביכול בESP, שזה מקביל לTCS שלך.

היה רשום ESP Failure וזה הסתדר מעצמו אחרי שנסעתי קצת (נזכיר שזה קרה לאחר בלימת חירום).

לפי הספר רכב, גם בעיה בABS אמורה לגרום להתראה בנוגע לESP (כי הוא מבוסס על הABS).

ע"פ המוסך (המחשב) זאת הייתה תקלה ספורדית (חד פעמית). היסטוריית התקלות במחשב רכב אופסה ומאז זה לא קרה.

פורסם

אוקיי, אז אחדד את דבריי, לא מדובר על הדלקות נורת הTCS כאשר יש איבוד אחיזה, מדובר על כך שנורות הABS וה TCS

נדלקו היום לאורך זמן במהלך נסיעה שגרתית

כמו שאמרתי, יש קטעים שפתאום הם נכבים והמעט שהיה לי לבדוק וכמו שציינתי אכן רשום בספר הרכב שנורת הTCS נדלקת ביחד עם נורת הABS

אני אכן מתכנן ללכת מחר בבוקר למוסך, אני רק מקווה שלא ישחטו אותי על שטויות ובסוף יתגלה שמדובר בסה"כ בפיוז או חיישן בודד, מסיפורים ששמעתי הם נוטים להצמיד את זה בראש ובראשונה למחשב ABS תקול והנזק יכול להיות באלפים

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

עדכון,

ירדתי כרגע לרכב, הנעתי את הרכב והכל היה תקין , יצאתי מהחניה ובלחיצה הכי קטנה על הברקס היו מלא רעידות ורעש חזק כאילו הABS עובד(מדובר היה על מהירות אפסית כמעט), ניסיתי עוד לחיצה על הברקס והדבר חזר ע עצמו, כמובן בצורה לא טבעית שכן לא בצעתי שום בלימת חירום

התחלתי בנסיעה מנהלתית בערך במהירות 40 קמ"ש ומייד נדלקו הנורות של הABS וה TCS וכמובן שבבלימה חזקה(אומנם במהירות נמוכה) לא הורגש הABS

למה עליי לצפות מחר במוסך

האם ישנו קשר בין חומצה לניקוי ג'אנט שהותזה גם על הקליפרים לבין הנושא?(אגב הנורות והתקה כשלעצמה לא הופיעו מייד אחרי)

בתודה לעוזרים

בן

BENJ:

ROY:

פורסם
ABS - מערכת לנעילת גלגלים(סיבסוב)

TCS - מערכת בקרת יציבות

לא נכון.

ABS - Antilock Brake System - מערכת שחרור מנעילה. כאשר היא מזהה שהגלגל מחליק עקב בלימה, היא משחררת את הבלם ומאפשרת לגלגל לקבל את האחיזה שלו בחזרה.

TCS - Traction Control System - מערכת בקרת החלקה. כאשר היא מזהה שהגלגל מחליק עקב האצה חזקה, היא מפחיתה את כוח המנוע ומאפשרת לגלגל לקבל את האחיזה שלו בחזרה.

להבא, אם אתה לא יודע בוודאות, בבקשה הימנע מתגובה שגויה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

התקלה נפתרה

הוחלפה נבא בגלגל הימני קדמי .

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

שלילי, ממש לא, החיישן תקין לגמרה ובכלל כל המערכת החשמלית כולל מחשב הABS תקינה

על הסרן מורכבת נבא שעליה מורכב הדיסק ועליו הגלגל, בנבא הזו ישנו סנסור מוסר לחיישן הABS מידע על סיבובי הגלגל, אם הסנסור הזה לא יושב טוב,החיישן מפסיק לקבל מידע מהגלגל ומבחנתו הגלגל לא מסתובב, וזה יוצר לו תקלה שמנטרלת ABS.

ברגע שהוחלפה הנבא,התקלה נפתרה במיידי

זה חשוב לדעת ולדחוף לכך שיוחלף מחשב ABS, רק לאחר שיבדקו בדקדוק כל האופציות ויהיו חייבים, כי במקרה שלי זה כמעט קרה,תודות לכמה אנשים מיומנים זה נמנע

בן

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...