Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פירסמתי את ההודעה גם בפורום המקביל בתפוז, והנה היא מופיעה גם פה. יש לנו התלבטות שמשגעת אותנו כבר כמה שבועות. אני מזהיר מראש כמו שרשום בכותרת - אנחנו מפוזרים לחלוטין ולא מצליחים אפילו להתחיל להתכנס.

לאישתי יש C4 משנת 2006 עם מנוע 2,000. אוטו חביב מאד. אלא מה, עוד מעט מסתיימת האחריות המורחבת שלהם, הרכב גם עבר תאונה עם נזק בשלדה ולא לגמרי שב לעצמו לאחר התיקון, ואנחנו רוצים להחליף. הדבר הראשון שעשינו - בדקנו את ה-C4 החדשה. זה היה די מאכזב, להחליף מכונית ולקבל בדיוק את אותה המכונית (נכון שזה מנוע 1,600 טורבו הפעם, אבל ההבדל, בודאי מבחינת אשתי, לא מהותי). אלה, ביחד עם חוסר היכולת של היבואן להתקין GPS מובנה והבחירה המאד מוגבלת של הצבעים הפכו את הרכב ללא נחשק. ואם כבר קונים רכב חדש, לפחות שיהיה שמח.

אז בדקנו את הגולף החדשה (מנוע ה-TSI עם ה-122 כוחות סוס). אני מאד התרשמתי מהמנוע ומה-DSG, אבל האוטו ככה, קצת דחוק בפנים. מה גם שבשבוע שעבר היינו אחראים לאחיינית בת שנתיים במשך כמה ימים, וגילינו שהרבה יותר נוח להכניס אותה לכיסא בפאסאט שלי מאשר ב-C4. מאחר ואנחנו מצפים לסדר לאמא של האחיינית אחיין בקרוב, זה שיקול חשוב.

ועכשיו מתחיל הפיזור. ביום חמישי יש לנו נסיעת מבחן בגולף פלוס (עם אותו המנוע), ב-C4 פיקאסו (עם הגיר הרובוטי) וגם, רחמנא ליצלן, בטיגואן שמצא חן בעיני אשתי מאד למרות שעקרונית היא לא אוהבת רכבי כמו שטח, ושאני ממש נגד רכבי שטח שלא מתכוונים לנסוע איתם בשטח אף פעם. אני לא בטוח כמה הגולף פלוס והטיגואן יהיו יותר מרווחות בפנים, בסופו של דבר פרט לגובה הן די דומות לגולף במימדיהן (בסיס הגלגלים טיפה יותר ארוך, אבל באמת טיפה). גם תא המטען לא בהכרח יהיה גדול יותר. ה-C4 פיקסאו יהיה מאד מרווח, אבל אני לא חושב שאנחנו צריכים קופסה כזו בינתיים. נראה אם אשתי ממש תתאהב בו מחרתיים.

פיזור, אמרתי? אני רק מתחיל. אפשרות שניה היא שאני אקנה לי מכונית אחרת, ואשתי תקבל את הפאסאט (2 ליטר טורבו, שעדיין לא בת שנתיים). אבל ההעדפות שלי אחרות, לי חשובה התנהגות כביש ואחיותיה. כבר מזמן יש לי חולשה ל-A6, אז לקחתי את ה-A6 החדשה עם מנוע ה-3 ליטר לנסיעת מבחן. זו לא היתה ה-A6 עם חבילת הספורט (מעט נמוכה יותר ומתלים שונים), אבל בכל זאת. המנוע מדהים לגמרי, כמה שה-2 ליטר טורבו של פולקסווגן מוצלח, ה-3 ליטר המוגדש מדהים הרבה יותר. גם אחיזת הכביש מרשימה מאד. אבל זה לא רכב ממש מלהיב. בודאי לא מספיק בשביל שאוציא עליו סכום כזה. אז לא A6. והסידרה 5 של ב.מ.וו. כל כך מכוערת לדעתי שאני לא רוצה להתקרב אליה. מכונית אחרת שכל פעם מסובבת לי את הראש, ומבחינתי זו המכונית הכי יפה שנוסעת היום על כבישי הארץ, זו האלפא 159.

לפני שקניתי את הפאסאט לקחתי את ה-159 3.2 לסוף שבוע מבחן. נסענו איתה לנס הרים, ולמרות שבחיים לא עשיתי את המסלול הזה בכזו מהירות, היא קצת הזכירה משחק מחשב והיתה מנותקת (הרבה פחות מרגשת מה-156 שהיתה לי, למרות שבכל פרמטר יבש וברעש מנוע ה-159 עדיפה). הסיבה העיקרית שלא קניתי אותה והעדפתי על פניה את הפאסאט (שהרבה פחות מרגשת מה-159, אין ספק בכלל) היתה הנסיון הלא טוב שלי לאורך שנים עם המוסך המרכזי של היבואן. מצד שני, עכשיו הם נותנים שלוש שנות אחריות, ואולי גם את השירות הזה שהם באים הביתה ולוקחים את האוטו למוסך (אברר) וגם בפאסאט יש לי ביקורים במוסך כל כמה חודשים. ויש גם את גירסת ה-ti עם צמיגי ה-19 אינץ' בחתך כמעט שלילי, שבודאי תרגיש פחות מנותקת. והיא כל כך יפה! במיוחד בשחור!

טוב, טוב, אני סתם משתפך. כמה שאלות קונקרטיות. איך ה-B4 Outback? כשבדקתי את ה-B4 הרגילה עם מנוע ה-3.0, ו-245 סוסים שאין לי מושג איפה הם מתחבאים, המכונית לא היתה כזו חזקה, למרות המשקל ה-4x4, היא נתנה תחושה די עצובה למכונית במחיר של 250,000 שקל, כל הפלסטיקים היו די זולים. זה השתנה מאז? ואם אשתי בכל זאת תהיה נעולה על ג'יפון (היא עדיין לא רוצה ללמוד לנהוג בשטח ואז לקנות ג'יפ עם יכולות אמיתיות), איך הטיגואן בהשוואה ל-RAV4, למשל?

ולתקציב (פרט ל-159 שקונים מהבטן ולא מהראש): עד 300,000 שקל. אבל לא נתנגד לקנות מכונית ב-150,000 שקל אם היא תענה לצרכים של אשתי - מרווחת, נוחה לתינוק או תינוקיים (יותר מה-C4 ומזדה 3), בטוחה, ואם אפשר להתקין GPS מובנה - עדיף.

תודה וסליחה.

פורסם

איך אתה חושב להשאיר את הפאסאט אם כל כמה חודשים יש לך ביקור במוסך? תחשוב מה יקרה כשתיגמר לך האחריות.

אני מציע לך למכור גם אותה זה יתן לך תקציב מנופח יותר ותוכל לקנות שתי מכוניות מנהלים כמו הספורב הגדולה,

ובשבילך המאזדה 6 או הפורד מונדיאו שאומרים שהן מהנות לנהיגה.

פורסם

סוף סוף אני נתקל בעוד מישהו עם פאסאט 2.0T, חוץ מהשותף שלי :-) אכן רכב מדהים. היו לנו אורחים (מקצועיים, כלומר עו"ד ממשרד גדול) מארה"ב ואפילו הם התרשמו. אבל למה אתה במוסך איתה? השותף שלי מבקר שם רק כדי לתקן שריטות או לרכוש את המטריה :-)

אני לא מסכים שה- 5 מכוערת, אבל לא זה הדיון לכאן. אוסיף עוד שגם אני שונא ג'יפונים לחנייה על מדרכות העיר וכו', משום שהם פוגעים לא רק ביציבות הרכב עצמו אלא גם בראיה המרחבית של שאר משתמשי הכביש. אשתי, למשל, מתעבת אותם ולא תהיה מוכנה (לפחות בינתיים) לשקול אפילו אחד כזה. מצד שני, גם מכר שלי שאיבד את בתו (טפו טפו טפו, לא עלינו) בהתהפכות ג'יפ, חזר ורכש את אותו ג'יפ... לך תבין.

לגבי שאלתך: קשה לסייע כי בסופו של דבר לא ברור אם אתה מחפש רכב לאשתך או לך ב- 300K.

אני יוכל לחזור על ההמלצה לנסות את הסופרב (שהיא מקריאה בלבד, לא נהגתי בה) לגבי רכב מרווח לאשתך, אבל האם רכב כזה גדול יתאים לה?

מה לגבי A4? נכנסת בתקציב, ומרווחת כמעט כמו פאסאט. זריזה כמו שד עם המנוע הנכון ;-)

רעיון נוסף שאני ממליץ לך בחום לנסות הוא הוולבו S40 T5.

אנו בדיוק מחפשים רכב לעצמנו (רכב יחיד, עד 200K), ונמצאים בהתלבטות דומה, מאחר ויש לנו ילד אחד כבר. ואגב, אנו מסתדרים כעת מצויין עם גולף TSI ;-), אבל באמת לשני ילדים לא בטוח שזה יספיק.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

חמתי רכשה לאחרונה את הדודג' קליבר.

הרכב מאובזר מאוד (GPS מובנה וכו') מרווח מאוד ובכלל מפתיע לטובה במחיר שלא עולה על 150K על הכביש בגירסה הכי מאובזרת שלו.

היא אישית מאוד מרוצה.

שווה בדיקה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
חמתי רכשה לאחרונה את הדודג' קליבר.

הרכב מאובזר מאוד (GPS מובנה וכו') מרווח מאוד ובכלל מפתיע לטובה במחיר שלא עולה על 150K על הכביש בגירסה הכי מאובזרת שלו.

היא אישית מאוד מרוצה.

שווה בדיקה.

עידן

באמת? דודג'? נראה לי שכבר עדיף המוסך של סמל"ת, לא?

פורסם
איך אתה חושב להשאיר את הפאסאט אם כל כמה חודשים יש לך ביקור במוסך? תחשוב מה יקרה כשתיגמר לך האחריות.

אני מציע לך למכור גם אותה זה יתן לך תקציב מנופח יותר ותוכל לקנות שתי מכוניות מנהלים כמו הספורב הגדולה,

ובשבילך המאזדה 6 או הפורד מונדיאו שאומרים שהן מהנות לנהיגה.

יש לנו עוד יותר משנה וחצי של אחריות, פשוט. נראה לי דבילי למכור את המכונית אחרי שנה וטיפה, אחרי שספגתי את ירידת הערך הכי גדולה.

לגבי הסופרב, אני לא רואה למה שיהיו לה פחות בעיות (בפאסאט אלה היו תקלות חשמל). מאזדה 6 לא נקנה, אבל המונדיאו לאשתי יכולה להיות רעיון טוב. תודה.

פורסם
סוף סוף אני נתקל בעוד מישהו עם פאסאט 2.0T, חוץ מהשותף שלי :-) אכן רכב מדהים. היו לנו אורחים (מקצועיים, כלומר עו"ד ממשרד גדול) מארה"ב ואפילו הם התרשמו. אבל למה אתה במוסך איתה? השותף שלי מבקר שם רק כדי לתקן שריטות או לרכוש את המטריה :-)

טוב, בחודש הראשון שהיא היתה לי, היא ביקרה במוסך כל יומיים וחצי כי הם לא הצליחו להתאים לה GPS שיעבוד כמו שצריך. אחרי חודש ושבעה דגמים שונים של מכשירי GPS, זה הסתדר. זה אשמת המתקין של פליקס, ולא של פולקסווגן.

אחר כך היא היתה במוסך כי כל הפיקוד החשמלי מההגה ומהדיבורית הפנימית מת - לא החלפת תחנות, לא החלפת הילוכים, לא צופר. נכנסה למוסך, יצאה בלי שתיקנו כי היה חסר חלק, ואז גם כריות האוויר הפסיקו לעבוד. חזרה למוסך לכמה ימים עד שהגיע החלק הנכון ואז הבעיה הסתדרה. זה היה סיפור קצת משעשע עם המוסך (סיידון בהוד השרון). אחרי שהסתבר שהרכב שלי יהיה מושבת כמה ימים דרשתי רכב חלופי, וקיבלתי פורד פוקוס מסריחה מהשכרה (מסריחה באופן מילולי לגמרי). לאחר בדיקה הם אמרו שהרכב יהיה מושבת בין שבועיים לשלושה כי אין חלק במלאי. דרשתי רכב חלופי שדומה ברמה לרכב שנתתי להם, ובמקום לקבל רכב אחר, הרכב שלי סודר תוך יומיים. מוזר מאד.

אחר כך הצופר התקלקל שוב. הוא משמיע שני צלילים כשמפעילים אותו - אחד מהם הפסיק לעבוד. אז נשארתי עם צופר שמשמיע כל די חלוש (חצי העוצמה). תיקנו.

ובפעם האחרונה היתה בעיה מגע עם הקסנון (זה היה לפני שבישרו לי שהקסנון שהם עצמם התקינו לי לא תקני ושהם צריכים להחזיר את הפנסים המקוריים), הפנס השמאלי לפעמים עבד ולפעמים לא.

לפחות שניים מהתיקונים היו במקביל לטיפול שגרתי, כך שנחסכו לי עוד שתי נסיעות למוסך. קצת מעצבן שצריך לעשות טיפול כל 15,000 קילומטר.

אבל יופי של מנוע, ובפנים היא יותר נעימה ואפילו טיפה יותר מרווחת (!!) מה-A6 שבחנתי לפני כמה שבועות.

פורסם
נו, ומטריה קנית? :-)

כן, לא הבנתי את ההלצה עם המטריה גם בפעם הראשונה שהיא הופיעה. יש מטריית פולקסווגן שלא הייתי מודע לה?

פורסם

מה עם אוקטביה 1.8TSI? הגרסא המאובזרת תשאיר לך עודף של 140K, ונראה שהיא עונה על הצרכים.

חוץ ממנה, אם מעדיפים להישאר בגזרת הקומפקטיות ומרוצים מלובינסקי, כדאי לבדוק את ה-308 עם מנוע 1.6T.

פורסם
כן, לא הבנתי את ההלצה עם המטריה גם בפעם הראשונה שהיא הופיעה. יש מטריית פולקסווגן שלא הייתי מודע לה?

כן, ויש לה תא אחסון מיוחד בפאסאט שלך, שמטפטף מים לחור ניקוז מיוחד.

היא מדהימה אגב, גם אם מרגישה כמו פרסומת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

המטרייה הנ''ל קיימת גם בסופרב עוד מהדור הרשאון שלה,נמצא בתוך הדלתות האחוריות,מעין תא ייעודי.

אם אתה מעוניין ברכב בטוח,אמין ובעל GPS מובנה לך על הניסאן קשקאי.

זכה בציונים מאוד גבוהיים,לא מרגיש כמו ג'יפ בכלל וגם לא ממש גבוהה,אבל מאוד נוח להיכנס ולצאת ממנו.

בדגמים המאובזרים מגיע עם GPS מובנה,הרכב גם נראה טוב.

לדעתי הבחירה בשבילך.

לגבי הרכב שאותו את מעוניין עבורך הכל שאלה של מה מרגש אותך.

הפאסאט שלך חזקה ומהירה אך מנותקת מהנהג וללא התנהגות ספורטיבית.

ה159 יכולה להיות אלטרנטיבה מצוינת,BMW 330 גם תספק המון הנאה,קאדילאק CTS גם חב' מעניינת ומכוילת מצוין.

האם צריכה להיות אוטו'?,האם צריכה להיות בתצורת סדאן?,אני מניח שאבזור פנימי עשיר הינו חשוב וחיוני לך ומהווה חלק ניכר בתמהיל.

פורסם
תודה וסליחה.

אין צורך לבקש סליחה, אבל נראה לי שאתה מתעקש לסבך משהו פשוט. אם אתה רוצה רכב ספורטיבי לעצמך קנה אחד. יש מספיק אופציות מעניינות בשוק עד 300K. אם אתה מעדיף לקנות רכב משפחתי ב-150K+ אז נסה את המונדיאו והסופרב החדשות (מומלץ להוציא 170K+ ולקנות את הגרסאות המאובזרות).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

טוב, אז זהו.

אחרי נסיעה בטיגואן, ביקור קצר בתוך ה-308 וה-C4 פיקאסו וסיבוב מפתיע ולא מתואם מראש ב-159 3.2 נפל הפור. עכשיו צריך להתדיין לגבי המחיר המדוייק, התוספות והטרייד-אין, ואם הכל יסתדר לשביעות רצוננו - אשתי תיסע בטיגואן החדשה שלה.

ויש עוד כמה מסקנות לא קשורות. ה-308 יותר נעימה מבפנים מאשר ה-C4 (לא נסענו בה, רק ישבנו), ה-C4 פיקאסו ע-נ-ק-י-ת, ואני ממש לא יודע על מה חושבים שם באלפא/סמל"ת/שניהם.

נכנסו לאולם של אלפא, מיד זוהיתי בתור לקוח ותיק שנטש ושוקל לחזור, תיכף הציעו לנו לנהוג קצת ב-159 3.2 כדי להזכר, ובאמת עשינו את זה. זו היתה נסיעה קצרה יחסית, בלי שום סיבוב ראוי לשמו, אבל בכל זאת קצת הופתעתי מההתרשמות שלי עכשיו לעומת ההתרשמות שלי לפני שנה. קודם כל, היא כבר לא עושה רושם של מכונית כזו חזקה, כשאני משווה אותה ל-200 כ"ס של הפאסאט (האלפא בכל זאת שוקלת הרבה יותר). חוץ מזה, מבפנים היא מרגישה יותר זולה, למרות שהיא עולה יותר. והמזגן עדיין גרוע. אבל המנוע, המנוע, איזה רעש נפלא יש למנוע. במיוחד שהיא היתה מצויידת במתגים להחלפת הילוכים מההגה. כיף, כמו בימים הטובים.

אז התלבטתי. באמת התלבטתי. ואז נפתרה לי הדילמה בקלות. אין יותר את גירסת ה-ti (שעיקר משיכתה היא הצמיגים בחתך הנמוך יותר, מה שיכול לעזור לתחושה המעט מנותקת של המכונית). אין יותר אחריות לשלוש שנים אלא רק לשנתיים (באלפא! כשזו היתה הסיבה העיקרית מלכתחילה לא לקנות אלפא!). יש רק שתי מכוניות זמינות כרגע למכירה, ולשתיהן אין מתגי החלפת הילוכים על ההגה. שתיהן עם חישוקים שאני לא אוהב, ואין אפשר להחליף אותם בכאלה שאני כן אוהב (ושנמצאו על צמיגים מאותה המידה בדיוק על הבררה שעמדה ליד). רוצים מתגי החלפת הילוכים? אי אפשר להזמין, כי היצרן לא תמיד מספק את מה שמזמינים מהארץ, וגם כשהוא מספק זה לוקח 4 חודשים. לא פלא שיש להם רק שתי מכוניות כאלה למכירה, הן בודאי עומדות למכירה כבר הרבה מאד זמן.

אז אני אעשה את הדבר החכם, אשאר עם הפאסאט שלי שעדיין לא בת שנה וחצי, ואחליף כשתהיה מכונית שתשמח אותי, או כשהיא תזדקן ואז אקנה רכב אחר שלא משמח אותי.

תודה על העצות, אם באמת נסכם עם היבואן את כל התנאים כמו שצריך ונקנה את הטיגואן, אדווח על נסיעות השטח המסעירות שיהיו לנו בדרך העפר באורך 50 המטרים שבה אני נוסע כשאני מקצר את הדרך לאמא שלי.

• תוכן חדש...