Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ברשותי ג'אסטי 93 ידנית, מנוע 1000.

*כבר מזה זמן מה שצריכת הדלק גבוהה למדי כ-10 ליטר לק"מ בנסיעה משולבת ללא מזגן.

*מנוע קר בבוקר שלוקח לו המון המון זמן להתחמם, אחרי שהוא מתחמם ואני מכבה את הצ'וק המנוע כבה למרות שהוא חם!

אחרי התנעה מחדש ונסיעה של מספר דקות זה מסתדר.

*ברגע שאני עוזב את דוושת הגז גם בעדינות האוטו מקרטע - בדיוק כמו שקורה אם מגיעים לטורים גבוהים ועוזבים את הגז באגרסיביות.

*בפניות שמאלה רועד ומגרגר.

*עם הפעלת האורות או/ ו החימום באוטו הכל מתעמם כל עוד אני לא בהילוך/לוחץ על דוושת הגז.

*ועוד משהו אחרון וחשוב, במהירות של כ-60 - 100 קמ"ש האוטו פתאום מקרטע בצורה שרירותית. זה קורה בעיקר

במהירויות הגבוהות יותר ונדיר בתחום ה- 60 -70 קמ"ש אך זה קורה גם בתחום זה. זה בא והולך ולא מתרחש בצורה קבועה.

תודה לעוזרים...

פורסם

כמעט כל בעיותך מתחילות (וכנראה גם ייגמרו) בשיפוץ המאייד(קרבורטור).

עמעום אורות - יש לבדוק את מתח הטעינה של האלטרנטור.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

מחזק ומוסיף;

והתקנת טרמוסטט אם כי יש לבדוק לפני כן איך מערכת הקירור עומדת בלחץ.

גם טרמוסטט חסר\לא תקין (תפוס פתוח) מעלה את צריכת הדלק.

פורסם
כמעט כל בעיותך מתחילות (וכנראה גם ייגמרו) בשיפוץ המאייד(קרבורטור).

עמעום אורות - יש לבדוק את מתח הטעינה של האלטרנטור.

+1 :mm_yeah:

אמר מאייד אמר הכל!

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

ביקרתי אצל צביקה במכון לצורך ניקוי ושיפוץ של הקרבורטור, ואכן רוב הבעיות נפתרו!

הוא גם כיוון לי תזמון הצתה מה שפתר צלצולים שהיו לפני כן מהמנוע.

האוטו מתניע בקלות יותר כשקר. הוא אינו כבה לאחר חימום המנוע בעזרת הצ'וק והוא מנגן הרבה יותר טוב מלפני כן.

לגבי הגרגורים בפניות שמאלה, החלפתי ציריה. התקתוקים בכל כיכר ופניה שמאלה הפסיקו אך לעיתים רחוקות נשמעים תקתוקים בודדים ואני חוזר למוסך לבדיקה חוזרת.

הוחלף תרמוסטט וזמן ההתחממות של המנוע בבוקר קצר משמעותית. ככל הנראה התרמוסטט הקודם נתקע פתוח.

הסל"ד בסרק הועלה ויחד עם זאת נפתרה בעיית החשמל (התעממות האורות בסרק).

לא מזמן החלפתי גם מכסה מפלג, רוטר וכבלי הצתה מה ששיפר את התגובה של המנוע.

הוחלף גם פילטר דלק מחשש שהקירטועים נובעים מפילטר סתום חלקית.

בעיית הקירטועים לא נפתרה ואף מחמירה. עכשיו הקירטועים מרבים להתרחש גם במהירויות נמוכות יותר!

לגבי צריכת דלק אעדכן בקרוב!

סופ"ש נעים לכולנו:) !

פורסם

אם ממשיכים הקרטועים לאחר שיצאת מצביקה, אני מאמין שהבעיה מקורה במערכת החשמל.

גש לחשמלאי שיבדוק לך מפלי מתח במערכת ההצתה, יתכן ושם הבעיה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

מה הסיכוי שהלך ראש מנוע ונוזל קירור שחדר לבוכנות הוא זה שגורם לשריפה לא תקינה ולקרטועים?

בימים האחרונים הבעיה הוחמרה ויחד עם זאת מפלס נוזל הקירור יורד וכמות לא מבוטלת של "טחינה" הצטברה לי על המכסה שמן, אם כי תמיד היתה לי אך שכבה דקה שלמיטב הבנתי זה יכול לקרות בגלל הלחות שבאוויר וכו'.

במוסך בדקו לי נזילות בעזרת לחץ במערכת קירור, יכול להיות שזה מה שהחמיר את הבעיה?!

פורסם

דור שלום רב !

במידה וחודר כמות קטנה של מי קירור, הרכב לא יקרטע, משום שמי הקירור יהפכו לקיטור, ויפלטו מצינור הפליטה , בצורת עשן

לבן.

לעומת זאת בחדירה מסיבית של מי קירור לצילנדר, הצילנדר בו חדרו מי הקירור(לרוב זה צילנדר אחד או שניים בלבד), המצת יתרטב במים, יתקצר, וצילנדר זה לא יגיב, עם שליפת חוט ההצתה, והרכב כמובן יקרטע, במנוע שלך בעל שלוש צילנדר בלבד, הקרטוע יורגש במלוא חומרתו.

אפשרות נוספת במקרה כזה, עם פתיחת מכסה הרדיאטור מי הקירור יגלשו החוצה, גם במנוע קר יחסית, ו/או יעלו את מפלס המים במיכל העבוי מפלסטיק הפשוט הנמצא בגאסטי, ויפלטו משם החוצה, סימן היכר ראשוני, מפלס מי קירור גבוה במיכל העבוי, ובעבוע מים במיכל.

אני רוצה להניח שזה לא המצב אצלך.

עד כמה שזכור לי חוטי ההצתה שמורכבים אצלך, הם חוטי הצתה חדשים, אך לא זכור לי האם הם מתוצרתBSביתן ספארק, הידועים כחוטים זולים, בעלי התנגדות גבוהה, או חוטי ההצתה וורקו או גלאור.

אנא המשך לעדכן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כבלי ההצתה שהתקנתי תוצרת Prestolite.

אני זוכר שבעבר אמרת למישהו שאינך יודע אם זו תחפושת חדשה של BS.

אך הצצתי באינטרנט, זו חברה אמריקאית לא קטנה מסתבר שככל הנראה לא מוכרת כל כך בארץ.

בדקתי את ההתנגדות של הכבלים למיטב זכרוני ההתנגדות עומדת בתחום ה 5-6 קילו.

אני אלך לחשמלאי לבדוק מפלי מתח לעצת ארז.

אני מוסיף שאין לי שום מושג לגבי תקינות הקבל הקויל והפלאגים!

פורסם
דור שלום רב !

במידה וחודר כמות קטנה של מי קירור, הרכב לא יקרטע, משום שמי הקירור יהפכו לקיטור, ויפלטו מצינור הפליטה , בצורת עשן

לבן.

לעומת זאת בחדירה מסיבית של מי קירור לצילנדר, הצילנדר בו חדרו מי הקירור(לרוב זה צילנדר אחד או שניים בלבד), המצת יתרטב במים, יתקצר, וצילנדר זה לא יגיב, עם שליפת חוט ההצתה, והרכב כמובן יקרטע, במנוע שלך בעל שלוש צילנדר בלבד, הקרטוע יורגש במלוא חומרתו.

אפשרות נוספת במקרה כזה, עם פתיחת מכסה הרדיאטור מי הקירור יגלשו החוצה, גם במנוע קר יחסית, ו/או יעלו את מפלס המים במיכל העבוי מפלסטיק הפשוט הנמצא בגאסטי, ויפלטו משם החוצה, סימן היכר ראשוני, מפלס מי קירור גבוה במיכל העבוי, ובעבוע מים במיכל.

אני רוצה להניח שזה לא המצב אצלך.

עד כמה שזכור לי חוטי ההצתה שמורכבים אצלך, הם חוטי הצתה חדשים, אך לא זכור לי האם הם מתוצרתBSביתן ספארק, הידועים כחוטים זולים, בעלי התנגדות גבוהה, או חוטי ההצתה וורקו או גלאור.

אנא המשך לעדכן.

בברכה

צביקה

שאלה לצביקה ולמבינים,

חבר קנה גם ג'סטי 1200 שנת 94 ב-1000 ש"ח....יש לו קצת לבן בשמן-אני מניח שיש חדירת מים לשמן....מה יקרה אם הוא מתעלם מזה,ממלא מים ושמן כשצריך- וממשיך לנסוע ברכב? איזה נזק עלול להיות למנוע? (שגם ככה גמור...

פורסם
שאלה לצביקה ולמבינים,

חבר קנה גם ג'סטי 1200 שנת 94 ב-1000 ש"ח....יש לו קצת לבן בשמן-אני מניח שיש חדירת מים לשמן....מה יקרה אם הוא מתעלם מזה,ממלא מים ושמן כשצריך- וממשיך לנסוע ברכב? איזה נזק עלול להיות למנוע? (שגם ככה גמור...

שלום רב !

חברך יכול להתעלם מזה, אך הסדק שבוודאי קיים בבלוק בראש המנוע או באטם ראש, לא יתעלמו מכך, והמצב יכול רק להחמיר עם הזמן.

יש לאבחן תחילה האם באמת מי קירור נעלמים באופן מסיבי, וכמה, מכסה שצןי שמן לבן עדיין לא אומר דבר. יש לבדוק האם גם מדיד השמן לבן, האם מפלס השמן גבוה מהמקסימום, והאם צינור הפליטה פולט עשן לבן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...