Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני מתכנן בנייה בחלק הקדמי של הרכב, באזור הדש בורד.

חשבתי להשתמש בעץ סנדוויץ שהיתרונות שלו בשבילי זה החוזק (חשוב מאוד) הקלות (גם מאוד חשוב) והנוחות עבודה (זה עבודה מאוד מדוייקת ומסובכת)

יצא לי להיתקל בעוד סוג של עץ הנקרא "מלמין" שכולל בו את היתרונות של הסנדוויץ ועם כמה פלוסים שהוא עמיד בחשיפה לקרינת השמש וקרינת UV.

עד כמה עדיף לי את המלמין? האם הוא יתאים לסוג הדרישות שלי?

לפי מה שאני זוכר הרבה חברה הזכירו מידי פעם שיש להם קרוב משפחה שעובד ושהם מבינים רבות בתחום העץ.

אשמח לעצות באיזה עץ הכי מומלץ לי להתשמש....

בתודה מראשש

טל.

פורסם

דווקא הייתי ממליץ לך ללכת על MDF מהסיבה שאפשר לשייף אותו טוב יותר מאשר סנדוויץ, מה שקורא בסנדוויץ מכיוון שהוא עשוי שכבות שכבות אז בשיופים בזויות מסויימות הוא פשוט נשבר.

פורסם

גם MDF היה בשיקולים שלי.

האם באמת ישנה חשיבות לעמידות בחשיפה לקרינת השמש וקרינת UV (שיש למלמין) , או שזה לא קשור כול כך?

יש לי עוד כמה שאלות

איך MDF מקבל צבע :?:, כמובן שאני הולך לצבוע את הכול וכמובן שעם צבעי יסוד וכמו שצריך.

אני צריך משהוא שהעומק שלו לא יותר 1 או 1,2 ס"מ, האם העובי הזה יספיק להחזיק מסך (שיחסית כבד לדעתי), גם העץ עצמו כבד מאוד.

ה MDF רגיש לרטיבות\לחות, האם לא יהיה בעיה בתוך הרכב?

כמו כן אני יודע שה MDF פולט גזים רעילים, אני יבדוק מחר עד כמה זה מסוכן בתוך רכב.....:roll:

יוסי שוב תודה....

פורסם
איך MDF מקבל צבע :?:,

מקבל אותו בכיף , מארח אותו כמו שצריך !

הכוונה היא שאחרי שיוף מתאים , מריחת החומרים המתאימים לפני צבע ואז צביעה התוצאה תהיה מושלמת.

ה MDF רגיש לרטיבות\לחות, האם לא יהיה בעיה בתוך הרכב?

MDF כמו כל עץ רגיש לרטיבות ולחות. אם אתה צובע ועושה שכבה של צבע יסוד אז הבעיה הופכת לזניחה שכן החומרים האלו אוטמים את העץ.

כמו כן אני יודע שה MDF פולט גזים רעילים, אני יבדוק מחר עד כמה זה מסוכן בתוך רכב.....:roll:

כל דבר פולט גזים רעילים. כולל בני אדם (במיוחד לאחר חמין) . לא צריך להיות היסטרי. MDF הוא לא חומר בעייתי.

יוסי שוב תודה....

התשובות בחום.

פורסם

מלמין זה סף הכל הציפוי הפלסטי שיכול להיות במגוון צבעים שהחליף את הפורמייקה של פעם

יכול להיות מלמין על כל סוג עץ

ז'א שאתה יכול לרכוש MDF עם ציפו מלמין

מאוד נפוץ בדלתות ארון

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

MDF בניגוד לסנדוויץ' הוא ישר פלס ונוח מאוד לעבודה מהבחינה הזו.

הוא יותר קל לחיתוך ושיוף, הרבה יותר חלק מעץ סנדוויץ' שמשאיר הרבה סיבים אחרי שמנסרים אותו או משייפים אותו.

אתה צריך להקפיד בעבודה עם MDF על חורים מובילים לפני כל בורג בכדי שלא תסדוק את הפלטה.

מעבר לכך אמנם רגיש לרטיבות אבל זה לא אמור להוות בעיה אם הבניה היא בתוך סביבה מוגנת כמו הדשבורד או תא המטען (אלא אם כן יש בעיה של חדירת מים שצריך לטפל בה).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...