Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לתקלות פשוטות בד"כ יספיק סקנר ב 50$ מ EBAY.

לפני מפר שנים קניתי כזה, הוא מזהה את קודי התקלה ומאפשר לאפס את התקלה לאחר מכן.

הסורקים הללו אינם מיועדים לקודי תקלות ספציפיים של יצרן מסויים (בד"כ) אלא מתאימים לתקן ODB2.

כמו שהציע מישהו תוכנה עם כבל מתאם ללפטופ יכולה להיות פיתרון טוב יותר,

בד"כ תאפשר קריאת נתונים בזמן אמת, תוך כדי פעולת המנוע.

סער.

כדי לשמור על קשר ישיר לדיון,

טיפלתי בעבר במוסך שלא דרש תשלום עבור בדיקה.

ולעומתו מוסך מורשה של קרייזלר בראשל"צ ש"גירש" אותי כאשר ביקשתי רק בדיקה ואיתור קוד תקלה.

(לא היה מוכן לבדוק ולהוציא את הקודים)

לדעתי,

בדיקה כזו לא אמורהלהיות כרוכה בתשלום, בודאי לא של מאות שקלים.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא צריך להתרגש על מחיר של בדיקת סורק.

היום לרוב הרכבים ניתן להתחבר ולקרוא קוד,או לאפסו בעזרת מכשירים פשוטים שניתן לקנות.

יותר מזה, (לפורד לדוגמה) את הבדיקה הזו אפשר לעשות בעזרת כמה לחיצות על הכפתור של מונה קילומטרים.

ואתה תקבל את כל הנתונים שנותן סורק במוסך.

אבל בלי קשר למחיר,בדיקת סורק צריכה לעלות ללקוח.

בדיקת סורק תוך טיפול,לא. וזה מה שיש בפועל לפי מה שראיתי.

הסיבה היא פשוטה.

אם הבדיקה היתה חינם,אתה הית ניגש למוסך מורשה,מקבל תוצאת בדיקה ופירוט על התקלות ומתקן במוסך אחר.

Omnia mea mecum porto

פורסם
העניין שהמחיר 300 ש"ח נשמע ממש מוגזם. גם אם נלך לשיטת המוסך עלות עבודה ללא חלקים היא בערך 150 ש"ח במורשה. העבודה עם חיבור למחשב היא לא יותר מ 20 דקות בלחץ אז המחיר הגיוני הוא כ 50 ש"ח נגיד 100 ש"ח אבל ממש לא 300 ש"ח. עם כל הכבוד לכל העובדים במוסך ורוצים להגן על פרנסתם. גם הבנקים משלמים על הרבה משאבים ובכל זאת המחירים שהם גובים ממש לא הגיונים למרות שהם יכולים להצדיק זאת עד מחר.

אני אמנם לא מכיר את התוכנה אבל אנשים פה מתחברים לרכב שלהם בעזרת תוכנה וכבל מסיומים אם כן בוודאי שזה לא

כזה יקר.

50-100 שח ?? מה זה נראה לך, זונה בתל-ברוך ?!

אני מבין שמה שכתבתי מסרב להיכנס לחלק מהאנשים למוח, וזה בסדר - לא כולם ממהרים להשתמש במוח, אבל המיכשור הזה עולה הון למוסכים - ואין שום סיבה שכל ג'ון-קפצון שנדלקת לו נורת CHECK ENGINE יכנס למוסך ויתנו לו דיאגנוזה או קריאת תקלות בחינם - ושיתקן במקום אחר. ההוצאות שיש מסביב למחשב וכבל USB מחורבן הן פשוט בלתי ניתנות לתיאור - ואני מדגיש (וחוזר בפעם המיליון על מה שכבר אמרתי) שעלויות תחזוקת התוכנה של היצרנים הן אסטרונומיות. למה ? כי בתוכנה של היצרן יש כל כל השירטוטים המעודכנים לכל המערכות - זמין באותה שניה לפי מספר השילדה של הרכב, תמיכה טכנית עם מענה אנושי מסביב לשעון, אתר אינטרנט בו היצרנים משקיעים הון עם כל המידע לאיש הדאיגנוסטיקה, כולל חלוקה מסודרת של מאפייני התקלות לפי פילוח תקלות או חלקים.

על אותו המשקל, אם חלילה תזדקק לרופא (נניח רופא עיניים) שלוקח 800 שח על בדיקה של 5 דקות, לא תשלם ? תשלם ועוד איך. אותו הדבר הוא תחום המכוניות שהולך ונהיה מורכב יותר עם השנים ונהפך להיי-טק של ממש.

אם ניקח את הנושא עוד כמה צעדים קדימה, חשמלאי הוא בסה"כ איש שמחבר כמה חוטים עם מברג (גם אתה יכול לקנות מברג ב 10 שקלים ולחבר חוטים) ואינסטלטור בסה"כ קונה חתיכת ברז עם קצת טפלון ומסובב, לפעמים אפילו בלי שום כלי. גם אתה יכול לעשות את זה, חינם אין כסף - אממה, לניסיון ולמקצועיות יש מחיר, כמו גם לכלים.

היום אפילו אנשים מזגנים גובים תוספת תשלום על קידוח בקיר טרומי. למה ? כי הם באים עם ציוד מיוחד לזה שעולה הרבה כסף - ומה לעשות, צריך גם להרוויח. אתה גם יכול לומר לעצמך שזה לא מעניין לך את התחת ממה עשוי הקיר ובאיזה ציוד צריך להשתמש איש המקצוע בזמן התקנת המכשיר, אבל זו המציאות - ולטמון את הראש בחול לא יעזור לאף אחד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סורק תקלות רציני, כזה שיש למוסך מורשה יבואן עולה נטו כמו מכשיר כוון פרונט, משהו זוכר מה המחיר של בדיקת פרונט וכמה זמן היא לוקחת? וכמה משלמים על בדיקת קנייה וכמה זמן היא לוקחת?

יש הבדל בין עבודת מכונאות מוגדרת עם שעתון, שאגב גם אם מכונאי סיים אותה לפני הזמן עדין יגבה מחיר מלא, לעבודת אבחון שמאחוריה מסתתר מיומנות של עובד מסוג אחר ולכן היא גם מתומחרת אחרת.

להזכיר לכולם ששעת עבודה של מוסך היא כ 250 ש"ח וזה גם השעתון היעודי לאבחון ממוחשב. יהיה יותר קל "לבלוע" את המחיר אם יאמרו לכם שבדיקת מחשב היא בשעתון שעת עבודה אחת?

פורסם

מנסיון שלי עם סיטרואן קסרה שלעיתים נזקקת לחיבור ל מחשב לשם איתור תקלה אני יכול להעיד שמוסך רוברט בירושלים, גבעת שאול, מורשה פיג'ו סיטרואן עד כמה שזכור לי לא גבה ממני תשלום עבור הבדיקה, אף במקרים בהם החלטתי לא לתקן אותה.

ממליץ לכל בעלי פיג'ו סיטרואן בירושלים. שרות מקצועי ו מחירים הוגנים.

פורסם

יש גם הרבה אנשים יש להם בבית מכשיר לבדיקת לחץ דם.

האם בגלל זה הם לא ישלמו לרופא עבור בדיקת לחץ דם אצלו עם אבחון?.

עלות למוסך עבור התחברות למאגר מידע של יצרן רכב הנה כ 5000 ש"ח לשנה (+מע"מ) ויש מוסכים המתחברים אל מאגרי מידע של כמה יצרני רכב. כמו כן יש הוצאות כספיות שוטפות בגין עידכוני חומרה למחשבי/סורקי האבחון עצמם שגם כוללים כבלים, מחברים מתאמים ותיקונים.

לא לשכוח שגם מי שמתפעל מחשב/סורק אבחון הנו, בדרך כלל, אדם מיומן ומקצועי יותר שעלותו גבוהה יותר.

יש גם הבדלים גדולים בין איכות המידע הנשלף ע"י סורק אבחון זול וחובבני לבין זה הנשלף ממחשב/סורק אבחון מקצועי ושיש בו גם אפשרויות בדיקה נוספות והפעלות נסיון של רכיבים נבדקים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

כנראה שאני באמת חי בסרט...

חצי מהתגובות מגינות על המוסכים מפני ישראלים מתחכמים שרוצים רק לקרוא את התקלות והחצי השני ממליץ על סורקים ביתיים וחוסר צורך בלהגיע למוסך.

ואני? סה"כ רוצה להגיע למוסך ולהשתמש בשירותיו אך תמורת מחיר הוגן ולא דרקוני (שלא לומר קרטלי), לא מעוניין להתחכם, לא רק לקרוא תקלות, יש לי זמן להתעסק בקומבינות? אני רוצה להגיע למוסך שנושא את שמו של הרכב שלי ולקבל שירות (כן, שירות – מושג חמקמק באזורנו) זאת אומרת חיבור מיידי למחשב – כי זה מה שסוג הרכב שלי דורש, אם צריך רק לאפס אז רק לאפס, אם צריך לטפל אז לטפל ולא שיתייחסו אלי כאילו באתי לעשות קומבינה וללכת למוסך אחר מצויד בקוד התקלה ש"גזלתי".

אדון איציק נ, לכל ג'ון-קפצון שנדלקת לו נורת CHECK ENGINE כתוב בספר הרכב שעליו להיכנס למוסך לבדיקה, למה ישר להתייחס אליו כאילו כוונתו לא לתקן את הרכב אלא רק "להשתמש שנייה" במחשב? באיזה סרט *אתה* חי?? כולם גזלנים בעינך? מוסך מורשה קיבל זכות לנוסס את שם יצרן הרכב מעל דלתו!! כדי שג'ון קפצון יעדיף להגיע רק אליו כשנדלקת הנורה. אם המוסך לא מוכן לעמוד בעלות הנדרשת ממנו כדי לספק את השירות, אם לא מוכן לתת שירות כפי שספר הרכב דורש, אם לא מוכן אפילו רק לאפס קוד תקלה כשצריך אנא שיסיר את שמו של יצרן הרכב מעל דלתו, כי ברור שספר הרכב, שהודפס על ידי זה שהסמיך את המוסך להיות מורשה – לא מתכוון אליו.

עוד אציין – תוך סיכון שתחשוד שאני לא ממהר להשתמש במוח – שלא מעניינות אותי הוצאות המוסך כפי שלא מעניין את המוסך ההוצאות שלי. אולי אני צריך ללכת לרופא מוח? איזה מזל שהקופה מסבסדת לי את הוצאות הבדיקה (וגם את הטיפול אם אצטרך חלילה) אולי ניזום חקיקה להקמת קופת דיאגנוסטיקה ממשלתית?

כמה בני משפחה שלי היגרו זה לא מכבר לצפון אמריקה, סיפר לי אחד מהם שכשנדלקה לו נורית סרוויס הוא ניגש עם הרכב למוסך מורשה כדי לבדוק. הם חיברו לו את הרכב ללא שאלות, איפסו את התקלה ועשו עדכון תוכנה. כששאל כמה עולה הסתכלו עליו כאילו נפל מהירח ושלחו אותו לדרכו.

לא, חברים, אני לא חי בסרט. אני פשוט חי בארץ...

אבל תודה על התזכורת.

פורסם

גם רון לא גובה תשלום, זה אומר שכל המוסכים לא גובים? תגיד להם שיכנסו לכמה מוסכים אחרים ויעשו בדיקה כמה מהם כן גובים תשלום וכמה לא.

מעבר לזה אל תשכח ששם על כל מוסך יש יותר אנשים מאשר פה ולכן סביר להניח שההכנסות הכלליות שלהם גדולות יותר והם יכולים להרשות לעצמם שלא לגבות על השירות הזה תשלום. אתה גם יכול לבוא ולהגיד שהאמריקאי קונה את הרכב (אותו הרכב שאתה קונה) בזול יותר מאשר בארץ, למה? ולמה שם הדלק זול יותר? ולמה שם הרבה דברים זולים יותר? ולמה שם השירות טוב יותר? כי ככה!

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אדון איציק נ, לכל ג'ון-קפצון שנדלקת לו נורת CHECK ENGINE כתוב בספר הרכב שעליו להיכנס למוסך לבדיקה, למה ישר להתייחס אליו כאילו כוונתו לא לתקן את הרכב אלא רק "להשתמש שנייה" במחשב? באיזה סרט *אתה* חי?? כולם גזלנים בעינך? בעם ישראל אני חי ונמצא כבר במוסך מורשה מעל 3 שנים. כשלך יהיה את הניסיון הזה, אז תבוא לדבר - ואז נברר מי מאיתנו חי בסרט. מוסך מורשה קיבל זכות לנוסס את שם יצרן הרכב מעל דלתו!! כדי שג'ון קפצון יעדיף להגיע רק אליו כשנדלקת הנורה. אם המוסך לא מוכן לעמוד בעלות הנדרשת ממנו כדי לספק את השירות, אם לא מוכן לתת שירות כפי שספר הרכב דורש, אם לא מוכן אפילו רק לאפס קוד תקלה כשצריך אנא שיסיר את שמו של יצרן הרכב מעל דלתו, כי ברור שספר הרכב, שהודפס על ידי זה שהסמיך את המוסך להיות מורשה – לא מתכוון אליו. ברוב המקרים שום תקלה לא נגרמת רק באיפוס. נורות נדלקות כי יש תקלה, בין אם זה דורש טיפול או החלפה של חלק או בדיקה מעמיקה יותר. לקוחות קבועים שמטפלים במוסך קבוע ונתקלים במקרים (דיי נדירים) של "רק" איפוס תקלה, מקבלים אותו ללא תשלום ! אבל לקוח אקראי בהחלט לא יקבל סוג כזה של שירות אם לא מכירים אותו.

עוד אציין – תוך סיכון שתחשוד שאני לא ממהר להשתמש במוח – שלא מעניינות אותי הוצאות המוסך כפי שלא מעניין את המוסך ההוצאות שלי. אולי אני צריך ללכת לרופא מוח? איזה מזל שהקופה מסבסדת לי את הוצאות הבדיקה (וגם את הטיפול אם אצטרך חלילה) אולי ניזום חקיקה להקמת קופת דיאגנוסטיקה ממשלתית?

נכון מאוד, אז אל תיכנס למוסך מורשה. אותך לא מעניינות ההוצאות שלו - ואת המוסך בכלל לא מעניינות ההוצאות שלך. אתה לא רוצה לשלם את הסכום ? תחפש את השירות, בחינם או זול יותר, במקום אחר - סה טו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עכשיו יש לנו מושגים חדשים, מחיר דרקוני וקרטל...זה לא ממש חופף למציאות, הרי אתה יכול למצוא מוסכים שגובים סכום נמוך יותר וכאלו שכלל לא גובים, וזה כמובן עניינם הפרטי, אז איפה הקארטל? מדובר פה על מחיר עבור שירות ומה שנראה לך יקר, כלל לא נראה כך למוסך שנותן אותו.

כפי שציינתי קודם אורן ואתה מסיבה לא ברורה מסרב להתייחס לזה, מחיר הבדיקה ברוב המכריע של המקרים יקוזז אם תבחר לתקן במקום שגם ביצע את האבחון, תנאי זה הוא הכרחי כדי לברור את הלקוחות שבאים רק כדי לקבל אבחון שאותו יתקשו לקבל במקום אחר ולאחר מכן לבצע תיקון לבד או במוסך אחר. מה רע בסידור הזה?

פורסם

לא רק מוסכי יבואן משלמים הון על מיכשור הדיאגנוסטיקה ,עלות הרכישה של סורק אוניברסלי לרכב אירופי עלה לי 40K ומדי שנה אני משלם עידכון תוכנה ומאגרי מידע בסכום כולל של מעל 10K.כמובן שיש צורך גם בסורק לרכב יפני/קוריאני ומתאם CAN לרכבים חדישים והעלויות דומות.

מחירי ההשתלמויות והקורסים שעובד הדיאגנוסטיקה עובר מידי שנה הן באלפי שקלים ומשכורתו היא מהגבוהות בצוות ויש צורך תמידי להתעדכן בכול שנה.הלקוחות הקבועים של המוסך שמטפלים אצלנו בכול התקלות מקבלים את האיבחון ללא תשלום נוסך ולעיתים הם מקבלים בדיקה כללית בכול טיפול לפי הצורך.לקוח שאינו קבוע ישלם מחיר מלא של הבדיקה ובמידה יחליט לתקן את הבעיה אצלי יקוזז מחיר העבודה במידה והיא לא תמשך יותר משעה.

למי שחושב שהמוסך מחזיר את ההשקעה שלו במחלקת הדיאגנוסטיקה מחיוב שרירותי של לקוחות בסכומים מופקעים יש טעות רצינית בהבנת המערכת והמחשב הוא בעצם עוד כלי עבודה שהמציאות החדשה מחייבת בשביל לשרוד.

פורסם

כמה בני משפחה שלי היגרו זה לא מכבר לצפון אמריקה, סיפר לי אחד מהם שכשנדלקה לו נורית סרוויס הוא ניגש עם הרכב למוסך מורשה כדי לבדוק. הם חיברו לו את הרכב ללא שאלות, איפסו את התקלה ועשו עדכון תוכנה. כששאל כמה עולה הסתכלו עליו כאילו נפל מהירח ושלחו אותו לדרכו.

לא, חברים, אני לא חי בסרט. אני פשוט חי בארץ...

הרכב של קרובך , כנראה היה עדיין במסגרת אחריות היצרן :idea: או יצאה קריאה פנימית להתאמת תוכנה - ולכן לא חוייב .

גם אני מקורב :lol: ויש לי חברים עם רכבים באמריקה הגדולה .

והם משלמים יופי של כסף ( בדולרים ) עבור טיפולים ודיאגנוסטיקה .

וכמו שרשמו בדיון , איציק ו danniel - מערכות האבחון , התמיכה הטכנית למחשבים , והאנשים אשר מתמחים בכך - עולים כסף

אם לא תהיה לכך תמורה ( תשלום כסף ) לא יהיה כדאי להחזיק מערכות אלו .

נשאר להם הברירות - לוותר על מחשבי הבדיקה , לחסוך כסף והוצאות , ולהשאר מוסך מפגר :wink: אז נתלונן על רמת המוסכים , נכון

או - העלות הכספית תגרום להם להפסדים ולסגירת המוסך - ואז נתלונן , אין מוסכים טובים לרכב .

בחר את אחת האופציות העדיפה עלייך , קצת קשה לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה .

וכמובן - זכותך למצוא מוסך אדיב ואמין , אשר לא מסתכל עלייך כ מדפיס שטרות בפוטנציה .

זה לא נעים להרגיש מנוצל - לכן בודקים אוספים מידע , ויש מוסכים מומלצים אדיבים עם מחירים הגיוניים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לפותח השרשור - ביקרת פעם בחייך אצל רופא מומחה באופן פרטי?

אם יש לך ילדים, מן הסתם עשית סריקת מערכות מורחבת. כמה שילמת שם? על כמה זמן?

אולי אם יוציאו לך את הדיאגנוזה על גבי DVD, זה יהיה שווה בעיניך את הכסף? יש מצב שעליתי על סטארט אפ?

פורסם

יש מחשבי אבחון אשר אפשר לחבר למחשב ראשי , שולחני , נייד וכו' - עדכון תוכנה מהיצרן/ספק והדפסת דף נתוני בדיקה .

אני מאמין שאפשר לצרוב גם את הנתונים על דיסק או כל אמצעי אחסון אחר .

( מה יהיה שמר - עכשיו סטרתר - מה לא תמציא כדי להתחמק מהדיון באוף :multi::wink: )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...