Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מי שחושב שלקוח הוא חסר מוח זה כבר בעיה. כשהייתי צריך להתחבר למחשב ביררתי אצל כמה מורשים כשהפער היה של 150 ש"ח על אותה בדיקה ,אז באמת אני צריך להתנצל בפני המוסך הראשון שדרש כמעט פי שתיים על אותו ציוד. אני לא טוען שלא צריך

לשלם על הבדיקה אך עם כל הכבוד המחירים לפעמים מוגזים ועובדה שמוסך אחד כן יכל לעשות זאת במחיר הגיוני (או כמו רון אבחון חינם והוא לא יחיד).

אולי באמת הבעיה שיש יותר מידי מוסכים וכל לקוח שנכנס מנסים להפיל עליו חצי מההוצאות.

זה מזכיר לי את המערכון של שי ודרור עם המוסכניק שדופק את העורך דין שדופק את הרופא וכן הלאה..

לסיכום לא בא לזלזל באף אחד וזכותי בתור לקוח לעשות שיקול הגיוני ולדעת מתי עושקים אותי ומתי לא .ומי שרוצה לשלם יותר יקר בלי לבדוק שיהנה.

פורסם

1. תמיד אתה יכול לעשות סקר שוק לפני שאתה נכנס למוסך.

2. לפי מה שאתה טוען, אין הצדקה שמוסך מורשה יגבה יותר על כל חלק ואין סיבה ששעת העבודה שלו תהיה גבוהה יותר מאשר בכל מוסך אחר. וזאת טעות כי לכל מוסך יש הוצאות אחרות בגלל משתנים כאלה ואחרים.

בקיצור, שילמת הרבה בלי לעשות סקר שוק ועכשיו אתה מתלונן על המוסך.

בפעם הבאה כנס למוסך חצר תשלם רבע מחיר ולא יהיו לך תלונות (או שכן כי החאפר לא יודע לסגור את הטיימינג כמו שצריך והלך מנוע)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

דניאל, כתבת:

כפי שציינתי קודם אורן ואתה מסיבה לא ברורה מסרב להתייחס לזה, מחיר הבדיקה ברוב המכריע של המקרים יקוזז אם תבחר לתקן במקום שגם ביצע את האבחון, תנאי זה הוא הכרחי כדי לברור את הלקוחות שבאים רק כדי לקבל אבחון שאותו יתקשו לקבל במקום אחר ולאחר מכן לבצע תיקון לבד או במוסך אחר.

אבל הוא ציין במפורש שהוא כן מעוניין לתקן שם את הרכב, ובכל זאת מחייבים אותו בנפרד על עבודה ועל אבחון.

מה שבהחלט מעלה תהיה מדוע עושים זאת. כמו שהוא כתב - מוסך לא אמור לתמחר כל סוג עבודה בנפרד. החלפת פילטרים נעשית ע"י עובד פחות מיומן וכלים פחות מורכבים מאשר החלפת מנוע. מדוע אני משלם על שניהם את אותו השעתון?

ציטוט:

השקעת אפילו דקה על האוטו שלי על מנת לאבחן תקלה - זכותך לתגמול! (למרות שאני מציע ללמוד מהגישה של המגיב מוסך רון) לא נראה לי שרמזתי אפילו אחרת. אבל כן, אותי כבר חייבו גם על דיאגנוסטיקה וגם על עבודה. כן היתה הנחה על הדיאגנוסטיקה בגלל שהתבצע הטיפול אבל עדיין היה חיוב!! עבדת? יש מחירון לשעת עבודה וזכותך לתגמולך. אל תחייב אותי על חיבור למחשב כי זה לא עינייני באיזה כלי השתמשת בעבודתך.

פורסם

צביקי כמו שכבר כתבתי, הוא היה צריך לשאול לפני שהכניס את הרכב לתיקון.

כמו שיש את רון שלא גובה תשלום בכלל על בדיקה, יש מוסך שגובה תשלום נוסף על הבדיקה גם אם תיקנת אצלו, זכותו של המוסך לחייב אותך גם על הבדיקה (זמן עבודה של פועל לאיתור התקלה) ובנוסף על התיקון עצמו (פועל אחר שמפרק חצי רכב בשביל חיישן בודד).

כל מה שקרה פה הוא תוצאה של חוסר בדיקה של הלקוח מה הוא מקבל תמורת כספו. זכותו של כל מוסך לתמחר את עבודתו איך שנראה לו ואתה כלקוח יכול לעשות סקר ולבחור למי ללכת, אם הלכת למוסך היקר אין לך למי להתלונן אלא לעצמך.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אבל הוא ציין במפורש שהוא כן מעוניין לתקן שם את הרכב, ובכל זאת מחייבים אותו בנפרד על עבודה ועל אבחון.

מה שבהחלט מעלה תהיה מדוע עושים זאת. כמו שהוא כתב - מוסך לא אמור לתמחר כל סוג עבודה בנפרד. החלפת פילטרים נעשית ע"י עובד פחות מיומן וכלים פחות מורכבים מאשר החלפת מנוע. מדוע אני משלם על שניהם את אותו השעתון?

בודאי שיש לתמחר כל עבודה בנפרד ואם המוסך בוחר לקזז מהסכום כתמריץ לבצע גם את התיקון זו זכותו בלבד, אם הוא מחליט שזה מחיר פיקס אז זה מחיר פיקס ואין כאן שום סתירה עם עקרונות פשוטים של חיוב עבודות המבוצעות ברכב.

גם עבודות אבחון שמבוצעות במסגרת אחריות היצרן מחויבות כך, אבחון מחיר אחד ותיקון מחיר אחר.

פורסם

המוסכים צריכים לגבות מחיר על בדיקה. עם זאת אני מסכים שהמחיר לא תמיד בהתאם לזמן שלוקח כי מידי פעם זה בדיוק 10 דקות עם סורק. אז לא להגיד 400 אלא "נע בין 150 ל 400" נשמע יותר סביר והגיוני כשהמחיר המקסימלי יהא על בדיקה מעמיקה יותר מסריקה בלבד.

בקשר לאמירה שמוסך זה כמו רופא:

1. הרופאים לא באים עם סנדוויץ' ושואלים אם יש עבודה והם ירכשו כבר את הניסיון! במוסכים יש מלא מכונאים כאלו.

2. אני לא הולך כשאני חולה לרופא פרטי, אני משלם סכום נמוך מאד לכל רבעון ואם תהיה לי בעיה בלב אזי אפנה למומחה.

היצרנים צריכים לממן חלק מעלויות המוסכים ובכלל זה את מכשירי הדיאגמוסטיקה אבל זה עניין של איגוד המוסכים ולא מלחמת הלקוח הפרטי שדרך אגב הוא הנפגע כאן.

לכן אני לא מסכים עם קישור מקצוע הרפואה למכונאות.

פורסם

הכי גרוע למוסך זה לא לפרסם מחיר החלטי וקבוע, אחרת הלקוח בטוח שהולכים לדפוק אותו.

מכונאים עם סנדוויץ' (מאיפה המושג מהחורבן הזה?) הם לא אלו שיבדקו לך את הרכב עם המחשב, מדובר בטכנאים מוסמכים שעברו המון שעות לימוד ואבחון מעשי כדי להגיע לרמה המתאימה.

לתקלה פשוטה גם מוסך קטן שלא מחייב הרבה על בדיקה יספיק, לתקלות מסובכות ובלתי פתירות ניגשים למומחים שהזמן שהם משקיעים לך ברכב שווה משקל כמו רופא מומחה שלוקח מאוד דולרים על כמה דקות ולא ממש בטוח שהוא אפילו ישתמש בסטוסקופ או במקל לבדוק לך את הגרון.

בדיוק כמו רפאים מומחים, שיודעים שפונים אליהם אז ממש זקוקים לעצה או בדיקה ועל זה הם מבססים את המחיר הבדיקה שהם דורשים, כך גם המוסך שמעריך את עצמו לסופר מקצועי ושאתה פונה אליו אתה באמת זקוק לשרותיו, שירות שתתקשה לקבל במקום אחר ועל זה גם מתבסס המחיר.

היצרן/יבואן נותן למוסך השירות זיכיון ואינו נדרש להשתתף בשום הוצאה של המוסך, אין כאן שום עניין לשום איגוד ושום בטיח, אני מציע שתעלה הערות בתחום ההתמחות שלך ולא תפלוט לאויר שטויות.

פורסם

יש כאן עניין לצרכן ובגלל שאין עניין לאיגוד אז הוא לא יטפל בזה.

ממש כמו שהיבואן מחוייב בישראל להחזיק סכום מסויים כערבויות (כן, יש דבר כזה) וכמו שיש תקנון להחזקת מוסכים מורשים כך צריך להיות מסודר הנושא של בדיקת סורק.

היום ללא סורק בהרבה תקלות אי אפשר לפותרן ללא "ניסוי ותעיה". עם זאת הסכמתי שיהיה מחיר. אני כן סומך על מוסך שאני נכנס אליו שלא ירמה אותי בקשר לבדיקה, תשובתך לגבי אמינות המוסך היא נושא משני ולא מצדיק לגבות עלות מקסימלית לכל בדיקה.

אין לי שום בעיה עם טענתך, ובצדק, שהמוסך צריך לגבות מחיר ולא משנה מה הוא כי על כך אנו בוחרים את המוסך בו אנו מעוניינים להיות. טענותיי הם על גביית מחיר מקסימלי.

לי היתה בעיה ברכב כידוע לאלו שעקבו של גמגומים, ניסיתי הרבה דברים במשך הרבה זמן, הבדיקה במוסך הייתה כחצי שעה והסכמתי ללא וויכוח להיפרד מ 500 ש"ח בעבורה כי אני יודע שהוא לא עשה סתם סריקת מחשב הוא באמת אימת את הבעיה.

לאחי היתה בעיה ברכבו שבבדיקת סורק ממש 5 דקות הוא כתב את הבעיה. כאן אני לא חושב שיש לגבות מחיר מלא.

ו המכונאים עם הסדוויץ' הם לא אלו שבודקים, הם אלו שעובדים על פ"ה (פירוק החלפה) ולא תמיד הם עושים עבודה הכי טובה. כן, גם במורשים יש כאלו ולא אעלה על הכתב סיפורים. המשל של המכונאים האלו היה כדי להמחיש שלא תמיד זה שעובד על הרכב הוא זה שמקבל את המשכורת הגבוהה של המאבחן.

בכל אופן כמו שנאמר כאן המוסכים מכלילים את המחיר כחלק מהעבודה והמחיר מתקזז לרוב ואז אין לנו ממש בעיה בנושא הזה.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אם אתה מגיע לבדוק בשביל הכייף - תשלם עבור הבדיקה ( אפשר ורצויי לבדוק מחיר במספר מוסכי יבואן )

יש מוסכים שלא יחייבו , בתקווה שעם קבלת שירות טוב והכרת המוסך , תחזור אלייהם כלקוח .

אם לדעתך יש בעיה - אפשר לבקש בדיקה , כמו כל רכב במסגרת האחריות - אבל

במידה ולא ימצאו תקלה - אפשר לחייב עבור הבדיקה

לכן הטוב ביותר - להגיע תמיד למוסך אחד , שבו עשיתה את הטיפול הרגיל והשותף - כך אתה נחשב לקוח , והם מתחשבים

לא תמיד מחייבים - ואם מחייבים בד"כ זה בעלות נמוכה יותר -

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...