Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום וערב טוב,

 

הרבה זמן אני חופר במידע הקיים בפורום, למדתי והשכלתי, אבל היתי שמח לקבל כמה תשובות וחוות דעת לגבי 2 שאלות.

 

אז קודם כל הרכב הוא פיגו 306 שנה 98 דגם XR מנוע LFZ נפח 1800 אוטומאט.

 

קראתי המון נושאים כאן לגבי טמפרטורת העבודה של הרכב, ונירא לי שהבנתי שהמנוע אצלי עובד בטמפ' לא תקינה: 78-80 מעלות (מדי פעם עולה ל-90, אז כנירא נפתח הטרמוסטט וישר יורד ל78-80).

 

ממה שאני יודע, הטרמוסטט עובד בסדר גמור, מה יכולה להיות הסיבה לטמפרטורה נמוכה זו?

 

השאלה השנייה היא, יש לי רעש של שסתומים מהמנוע. הוא קיים תמיד, ומתגבר אם הסל"ד. גם כאשר רכשתי את הרכב בטופס הבדיקה היה מצויין הסעיף "רעש שסתומים". השאלה שלי היא איך מטפלים בזה ברכב שלי? כי הבנתי שיש משהו הידראולי ואני לא יודע אם זה גם ברכב שלי ככה.

 

אני יודע שהבטחתי 2, אבל נולדה גם שאלה שלישית: האם כתוצאה מצירוף בעיה ראשונה והשניה יש מצב שביצועי הרכב יורדים?

ממה שלמדתי פה נאמר שאם הטמפ' נמוכה נוצר הרבה פיח במנוע וזה מוריד מהביצועים...

 

מאוד אשמח לתגובות, תודה!

פורסם

מניסיוני הרבה שנים ברכבי פיגו ככה על פניו אינני חושב שיש לך בעיה כל שהיא.

צריך לוודא כי מערכת הקרור עובדת תקין כלומר מאוררים,טרמוסטט שנפתח באמת בזמן.

כמה זמן אתה חש בתופעה? אם מדובר בזמן רב ואין עוד תופעות לואי אז כנראה שהמערכת

תקינה ולא הייתי עושה דבר.ישנה גם אפשרות שמד החום מזייף וזאת ניתן לבדוק במרכזי

השירות של היבואן.

גם את נושא השסתומים הייתי ממליץ לך לבדוק במרכזי השירות.לרוב יש רעש קל מהשסתומים לכן

מרכז שירות יבואן ידע לאבחן אם מדובר ברעש רגיל או לא.

פורסם

בדוק בכ"ז על הקונקטור של החיישן הכחול (על הפלאנג') אם אין איזושהי נפיחות באחד החוטים שיוצא מהחיישן. ב-PSI עשו קומבינה להורדת חום המנוע, ע"י הוספת נגד בטור ("עובד" על הביטרון).

 

אם לא, מציע לבדוק את הטמפ' במכון רדיאטורים עם מד טמפ' מכני. יכול להיות שהשעון מזייף.

 

אפשרות נוספת - יש כמה סוגי ביטרון, שכ"א מהם מפעיל את המערכת בטמפ' אחרת. הם נבדלים בצבע הסגירה של הפלסטיק (המכסה שחור, מתחתיו יש סגירת פלסטיק בצבע כתום, כחול או שחור. אני לא סגור מה שייך לאיזה אוטו, למיטב זכרוני זה צריך להיות כתום, אבל אל תסמוך על זה בעיניים עצומות). אפשרות זו היא הקלושה מכולן, והייתי משאיר אותה למקום האחרון בבדיקות, אם בכלל.

פורסם

אוקי תודה, הבנית לגבי הטמפ'...

 

לגבי השסתומים, במה כרוך התיקון בדגם של הרכב שלי? יש לי מרים הידראולי שיש להחליף? או שיש אפשרות לכיוון?

ואם כן כמה עולה המרים בערך?

×
×
  • תוכן חדש...