Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אתם טועים ומטעים.

אין שום הגדרה רשמית לווקס לעומת פוליש. שניהם מבצעים פעולה של ליטוש עדין Polish כולל רוב הווקסים. זה שקואים לו ווקס לא אומר שמדובר במריחת שעווה.

ההבדל הוא בדרגת העדינות וכמות הצבע שהם מסירים. וכן- רוב הווקסים מורידים צבע ועוד איך. כל מי שעשה וקס יודע את זה כי הוא ראה את כל הסמרטוט נצבע בצבע הרכב גם אם הווקס לבן בכלל.

ישנם סוגים מעטים של וקסים (לרוב ווקסים משולבי טפלון) שלא מסירים צבע כלל.

הדרגות פחות או יותר הולכות כך בתכשירים המקובלים לשימוש ברכב:

1. פוליש גס.

2. פוליש עדין.

3. ווקס משחה.

4. ווקס נוזל.

5. ווקסי הטפלון שהם עדינים יותר.

בין המקומות הראשונים נכנסות "פלסטלינות" ו"משחזרי הצבע" למיניהם נכנסים איפושהו בין פוליש עדין לבין ווקס משחה.

בעולם התעשיה לא מבלבלים לך את המוח עם כל השמות המטעים האלו- פשוט קונים משחות ליטוש/הברקה בהתאם לדרגת העדינות שצריכים.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למרות שהייתי מעדיף להגדיר את זה קצת שונה מאביב , הוא צודק .

כבר עשרות פעמים נכתב כאן בפורום שרוב מוצרי הווקס כוללים גם חומרי ניקוי ושחיקה , ולמרות שקיימים מוצרים נטולים מאותם החומרים (חלקית , כי תמיד יהיו חומרים חריפים המשמשים להמסת הווקס) , לא ניתן למצוא אותם על מדפי השוק בישראל .

עם זאת , חשוב להבהיר , שזה לא בהכרח פסול שיהיו במוצרי הווקס את אותם חומרי הניקוי והשחיקה .

בשימוש שאינו אגרסיבי הם לא יסירו שכבה גדולה של צבע (או לכה , השכבה השקופה המצפה את הצבע ברוב המכוניות המודרניות) , ובשימוש נכון הם גם לא יפגעו בגימור של הצבע (הפגיעות האפשריות בשימוש לא נכון הן יצירת כמות מוגברת של שריטות-דבר שבמילא מתרחש אך במידה מסוימת שמתקבלת על הדעת למשתמש הממוצע , פגיעה ברמת השקיפות של שכבת הלכה וכתוצאה מכך פחות ברק בצבעים בסיסיים ו\או פחות עומק ודומיננטיות של "הפיגמנטים הטיבעיים" בצבעים מיוחדים יותר-כהים לרוב) .

לכן עבור המשתמש הממוצע , זה שאינו עושה ווקס בתדירות העולה על אחת לכמה חודשים , אין סיבה לחשוש מאותם חומרי השחיקה והניקיון .

להפך , לא סתם הם נמצאים במוצרים הללו , הם מה שאחראי לתוצאה הסופית .

הם מנקים את פני השטח של הצבע ממזהמים , מסירים שריטות שטחיות במיוחד , מטשטשים מעט שריטות שלא ניתן להסירן , מסירים שכבות מחומצנות ועוד .

כל התהליכים האלו , הם מה שיקבעו את רמת הברק שתתקבל מצבע המכונית .

למעשה , מכונית שתעבור פוליש לרמה מושלמת , תהיה בעלת יותר ברק ממכונית בעלת מצב צבע טוב (אך לא מושלם) , גם אם לראשונה לא ימרחו ווקס ולשנייה ימרחו כל סוג ווקס ובכל רמה .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

סביר להניח שכל ווקס מכיל חומרים כל שהם שיכולים לגרום לשחיקה,

ותלוי גם בצורת השימוש אבל מה שברור ומתברר לי אחרי הדיון הזה ואחרים

שהטרטל ווקס המדובר הוא לא ממש עדין וגם לא יכול להיות כזה כי יש

בו גם פוליש בעוד שאני מדבר על צבע הרכב שהוא מטאלי שבטח לא

נראה לי שזה החומר האידיאלי בשבילו.

איך אומרים,מה שהיה היה.

אגב,את האוטופיניש יש בעיה למרוח על הטמבונים? צבועים כמובן בצבע הרכב

כמו שרואים בתמונה בתחילת השרשור.

פורסם

כמות החומרים השוחקים בווקס היא מינורות ונועדה להסיר לכלוך קל ולא מעבר, החומרים האלה לא מסירים שכבת צבע ולא נשארות שאריות על המטלית מספיק עם הדמגוגיה.

Peugeot 208GTI

פורסם

אני מרחתי עם מיקרופייבר וגם עם צמר גפן על פי כמה המלצות

וכידוע צמר גפן הוא לבן ולא ראיתי עליו צבע שירד מהרכב.

ולשאלתי,את האוטופיניש יש בעיה למרוח על הטמבונים? צבועים כמובן בצבע הרכב

כמו שרואים בתמונה בתחילת השרשור.

פורסם

אני מורח את האוטופיניש על הפגושים כבר במשך כשנה, כלומר, כ 5 או 6 פעמים שעשיתי ואקס.

שום סימני צבע על הסמרטוט - אני משתמש בכותנה למריחה ומיקרו פייבר להסרה.

אגב, מיקרופייבר יש כמעט בכל סופר (חפש באזור של סמרטוטי ריצפה ומוצרי ניקיון) ובזול - כ 14 ש"ח. עושה עבודה מעולה גם בייבוש הרכב והחלונות.

אני שם את הוקס גם על הפגושים - על הצבע המקורי, וגם על החלקי פלסטיק בפגוש שנצבעו בצבע הרכב (206) - צבע לא מקורי.

לא שמתי לב לשום שינוי לרעה, אלא רק לטובה - מוסיף ברק, גם באזורים האלה.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

כמות החומרים השוחקים בווקס היא לא מינורות (שוב , להוציא חריגים שאינם כוללים חומרי שחיקה אך לא ניתן למצוא אותם על מדפי השוק בישראל) , ובטח לא במוצר שרכש פותח השרשור (שיחס חומרי השחיקה בו גבוה מאוד , ורמת האגרסיביות שלהם בינונית-נמוכה) .

כמובן שלא ישארו שאריות צבע על המטלית , כדי שזה יקרה ברכבים בעלי שכבת לכה צריך להסיר בבת אחת כמה עשרות מקרונים , אבל כן ישארו על המטלית שאריות של לכה (אם הנימוק הבא יהיה שלא ניתן לראות את הלכה על המטלית , פשוט צריך לחפש טוב יותר , היא בצבע זהה לצבע האוויר) .

כמו כן , שוב חוזרים לעניין הכמותי , וגם בצבעים ללא ציפוי שקוף (צבעי "One-Stage") נדרש להסיר כמות עצומה כדי שנראה שאריות צבע על המטלית (כמה פעמים כאלו , שחשוב לזכור שוב שהכל הוא עניין מספרי ורצוי לבצע ווקס אחת לכמה חודשים , ולא יהיה ניתן יותר לגעת באותו החלק ששחטנו בטיפשות) .

צריך לזכור שלא מדובר רק על כמות הלכה\צבע שהוסרה , אלא גם על האפשרות לפגוע בגימור שלו (דבר שכדי לתקן אותו יצטרך לגרור הסרה נוספת של שכבת צבע) .

תוכל ללמוד את כל אלו באמצעות שימוש ב-PTG , או מספר ניסיונות אגרסיביים יותר שיתנו לך פרופורציות על מה מדובר (כמובן שאני לא ממליץ , לפחות לא על חלקים שלא יהיה ניתן לזרוק לפח אח"כ , יהיה יותר זול לקנות PTG פשוט מאשר ללכת לפחח כדי לתקן את הנזקים) .

בנוסף לכל האמור , שכבת הציפוי השקוף של הפורד פוקוס רכה מאוד , מה שמקל על הסרת כמות גדולה יותר ממנה (היתרון הוא שבשימוש נכון קל לקבל גימור טוב יותר ביחס למכוניות שבהן הציפוי השקוף\הצבע בעל קשיות גבוהה , למשל מרצדס או רוב הגרמניות) .

אגב,את האוטופיניש יש בעיה למרוח על הטמבונים? צבועים כמובן בצבע הרכב

אם אתה מתכוון למוצר הווקס של חברת CarPlan , אז לא , אין בעיה .

כל עוד הטמבונים , המראות וכל חלק אחר צבועים בצבע המכונית , ניתן להתייחס אליהם בדיוק כמו אל צבע המכונית (שתי הסתייגויות : קודם כל הדבר נכון לעבודה ידנית ולא עבודה באמצעות מכונה שדורשת שימוש זהיר פי כמה על חלקי פלסטיק בעיקר בגלל שאין להם יכולת פיזור לחום המצטבר בעת עבודה עם מכונה , דבר שני לעתים יש מאפיינים שונים לצבע שבו צבעו את חלקי הפלסטיק-במכוניות גרמניות מסוימות ההבדלים האלו גדולים יחסית ועלולים לדרוש טיפול שונה או לפחות עדין יותר) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

תקרא את כל התגובות שוב ותראה שציינתי שהמוצר המדובר הוא ווקס עם תוסף (גם פיגמנט וגם חומר מסיר) ולכן הוא גס יותר אבל עדיין לא פוליש לכל דבר ועניין, בווקס רגיל הכמות היא מינורית ומספיקה להורדת לכלוך ומשקעים קלים .

אם ממש משעמם לך תחפש תימוכין בדמות המרכיבים הכימיים ואז תבין למה גם היצרנים מקפידים על הפרדה בהגדרה בין ווקס לפוליש.

Peugeot 208GTI

פורסם

מצטער , אבל אני אאלץ לומר לך שאתה טועה .

המוצר הוא אכן פוליש לכל דבר , גם אם הוא מכיל חומרים נוספים .

תוכל להמשיך להתווכח עם טענות שגויות ולא עובדתיות , או שתוכל ללמוד בדרכים שהצעתי (כמובן שאין לי כל רמיזה , בהתבסס על הטענה שרכישת ידע עלולה להתבטא כשיעמום טוטאלי , שאתה משועמם :roll:) , אני מבטיח לך שהן היחידות .

אין צורך להתעכב על כל מילה שאתה אומר , מספיק לקרוא משפט כמו "בווקס רגיל הכמות היא מינורית ומספיקה להורדת לכלוך ומשקעים קלים" , אתה מטעה משתמשים אחרים .

פורסם

אני אחסוך לעצמי את הצורך ללמד אותך ולהסביר לך , הרי תחשוב שאני "משועמם" .

במקום , בגלל שאתה כל כך סומך על יצרנים (פתטי :roll:) , להלן ציטוט מ-TurtleWax (בכוונה בחרתי ביצרן הכי פופולארי על ידי המשתמש הממוצע , אתה נכלל בו בעקבות דעותייך) :

What is the difference between a wax and a polish?

A: The terms wax and polish are used interchangeably today. Most waxes and polishes contain some mild cleaning agents (safe for clear coat finishes) which remove old wax, minor scratches and everyday oxidation. All polish and wax products clean, shine and protect, unless otherwise stated on the label. A polishing compound or compound will clean and shine only. As always recommended, test a small inconspicuous area and always follow the back label instructions.

ווקס שהתאחה במלואו או יותר גרוע "נאפה" לא ניתן להסיר ללא חומרי שחיקה ו\או חומרי המסה חזקים על סוגיהם .

שריטות , גם אם מינוריות , לא ניתן להעלים ללא הסרה של כמות מסוימת (מיקרונים ספורים) מהשכבה העליונה ביותר (שקופה או צבע) .

לא ניתן לטפל בצבע מחומצן ללא הסרה של השכבה המחומצנת (הכמות תלויה מאוד ברמת החימצון) .

פורסם

אני מבין שאתה מתקשה באנגלית אז אני אעזור לך ,Most waxes and polishes contain some mild cleaning agents (safe for clear coat finishes) which remove old wax, minor scratches and everyday oxidation

most- הכוונה ברובם לא בכולם

mild - רך , עדין

הכמות אכן מינורית ומשמשת להסרת שכבה ישנה של ווקס ומשקעים בצבע שלא כמו פוליש שמוריד שכבה גדולה יותר .

כשכתבתי "משועמם" התכוונתי למעבר על נתונים כימיים, עשיתי את זה פעם עם מישהו שמבין בזה, הקשבתי להבדלים ולצערי כימיה משעממת אותי .

אל תתנשא מעלי בנתיים לא הוכחת דבר וחצי דבר ותהיה בטוח שאני נהנה ללמוד דברים חדשים ולא משתעמם.

לא כל ווקס מסיר שריטות, על ווקסים שעושים זאת מצויינים את העובדה הזאת מאחר ובחרת בטרטל אני אמשיך .

לטרטל יש ווקס מסיר שריטות ועליו כתוב turtle wax/ scratch & swirlremover

removes light scratches and swirl marks restores shine andoriginal colour ideal for use on clearcoats.

ווקס רגיל לא יסיר שריטות והכמות בו תהיה מינורית .

Peugeot 208GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...