Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעשים מההגה C5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לנושא שננעל.

רעשים מההגה בזמן האחרון - הבעיה התחילה בבקרים קרים.

אני מבחין בנזילה מתחת לרכב - קרוב לגלגל הימני.

הרעשים ישנם מייד אחרי התנעה שאני מסובב את ההגה במקום ומדי פעם ישנן רעידות קטנות שאני מסובב את ההגה תוך כדי נסיעה.

ישנו גם רעש שונה שאני מנמיך ומגביה את הרכב.

תודה מראש

פורסם

עוד פרט -

הנזילה לפי דעתי לא מגיעה מכיוון הבולם

אני רואה את השמן שנוזל במרחק של 25 ס"מ לכיוון המרכז. אי אפשר לראות כלום הכל מכוסה בפלסטיקים.

פורסם

קודם כל תרגע, הבעיות שאתה מתאר הן לא כאלה חמורות ויקרות לתיקון.

לגבי נזילת השמן

בדוק אם צינורית הגומי שעל הבולם לא קרועה או יצאה מהמקום. יתכן שהיא קרועה ומשפריצה את השמן למרחק שתארת.

מדובר בצינורית גומי שיוצאת מהחלק התחתון של הבולם ומתחברת לחלקו העליון. מספיק שתסובב את ההגה סיבוב מלא לאחד הצדדים בשביל שתוכל להבחין בצינור הגומי הזה שצמוד לבולם.

אם זו הבעיה מדובר בצינור לא יקר שתוכל אפילו להחליף אותו לבד לאחר פירוק הגלגל או שתיגש למוסך שישעשה לך את זה בעלות לא גבוה.

פורסם

במקביל בדוק את כמות השמן, יתכן שחסר לך שמן הידראולי כתוצאה מהנזילה ולכן יש לך את הרעידות.

בדיקת השמן ההידראולי ב C5 מתבצעת כך:

הורד את הרכב לגובהו המינימלי והמתן עד שהרכב ירד לגמרי, ההורדה תחזיר למיכל השמן כמות די גדולה של שמן.

פתח את מיכל השמן ההידראולי וודא שהוא מגיע על לקו סימון על המיכל או שהכמות לא מתחת ל 3-4 ס"מ מתחת לפתח המילוי.

אם חסר שמן תוסיף אך ורק את השמן ההידראולי המקורי של סיטרואן ל C5 שצבעו כתום.

בשום אופן אל תוסיף את הנוזל ההדראולי הירוק LHM שהיה בדגמים ישנים של סיטרואן

פורסם

היום בבוקר ניסיתי לבדוק את מפלס השמן - אבל לא ראיתי כלום.

לא ידעתי שצריך להוריד את הרכב עד לגובה מינימלי.

אני מניח שחסר שמן - לתומי כבר התלהבתי שהנזילה הפסיקה - אני מניח שסתם נגמר מה שינזול לצערי.

בהנחה שאני מוצא את הצינור גומי התקול ,מחבר לבד והכל - מאיפה אני קונה את השמן LDS אם אני לא טועה?

פורסם

המקום היחיד שאפשר לקנות שמן LDS הוא בחברה

אם משהוא מהגולשים מכיר מקום אחר שמוכר אותו יותר בזול אשמח גם אני להתעדכן

פורסם

טוב

נראה לי תפרו אותי.

הגעתי למוסך מירון היום בצהריים.

הוחלף צינור הידראולי ( שלמען האמת נראה די רגיל - לא מבין מה מיוחד בו ועולה 150שח)

6 ליטר נוזל LDS שזה 320שח

+ עבודה 250

תוסיפו מע"מ

סה"כ יצא 900שח

מה מיוחד בצינור הזה?איך אני יכול לדעת שזה באמת צינור הידראולי?

פורסם

כן, הם קצת הגזימו במחיר.

אני רק מקווה שהם שמו שמן מקורי ושהצינור ההידראולי הוא מקורי אחרת המחיר הוא לא יקר אלא מופרז.

מה שמיוחד בצינור הזה הוא החלק התחתון שלו שבצורה שלו הוא אמור להיצמד לנקב השמן בבולם.

אם יש לך קצת כשרון טכני תוכל בפעם הבאה להחליף אותו לבד.

כל מה שצריך זה פלייר.

אתה מרים את האוטו, מפרק את הגלגל ומעמיד את האוטו על משהו יציב, (בשום אופן לא הג'ק הרגיל שמשמש להחלפת גלגל בלבד)

אתה פותח את קלפיס המתכת שמצמיד את הצינור לבולם, תולש את הצינור בחלקו העליון מפיית המתכת במשיכה וזורק אותו לפח.

אתה מצמיד את הפיה בצד התחתון של הצינור החדש אל הנקב בבולם ומהדק אותו עם קליפס המתכת החדש שבא יחד עם הצינור.

(מהתבוננות בקלפיס אתה כבר מבין איך להדק אותו) מלביש את החלק העליון של הצינור על הפיה של צינור המתכת בחלק העליון של הבולם ובזה סיימת.

חצי שעה עבודה וחסכת כמה מאות שקלים. (במקרה של המוסך הזה)

פורסם

נראה כמו צינור שחור רגיל

מחבר בין המיכל שבו ממלאים את השמן ההידראולי ואז יורד למטה לאלוהים יודע איפה.

האם זה הצינור ההידראולי או שממש עבדו עליי?

השמן הוא מקורי כמו שראיתי.

ליטר = 60שח

זה המחירים שראיתי גם בפורום.

פורסם

זה צינור גומי שחור רגיל אבל בקצה התחתון שלו הוא מתרחב ומקבל צורה שמאפשרת הצמדה שלו לבולם.

הוא הולך בקיט יחד עם קליפס מתכת שמהדק אותו לבולם (אם תוציא את הגלגל תוכל לראות את זה)

מלמעלה הוא לא הולך למיכל השמן ישירות אלא מתלבש על צינור מתכת שהולך למיכל

• תוכן חדש...