Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי היום לבדיקה סיטרואן קסרה 2002 1.6 אוטומט, הרכב יד 3, יד ראשונה ליסינג כאשר הקילומטרז' הוא 88,000 ק"מ.

בסעיף של הגיר כתוב: החלקה בתאוצה ושילוב הילוכים לא חלק. הלכנו עם המוכר למוסך שמתמחה בסיטרואנים, לא רציתי להראות למכונאי את הטופס בדיקה אבל הקונה אמר שעכשיו עשינו בדיקה כך שהוא ראה מה הבעיות. המכונאי השני לקח את האוטו לסיבוב יצא מהאוטו והחליט חד משמעית שהגיר מחליק ויש דפיקות בהעברת הילוכים. אני חייבן לציין שכאשר אני נהגתי באוטו וגם כאשר נסענו לא הורגשה שום דפיקה, החלפת ההילוכים הייתה חלקה מאוד וגם לא היו החלקות, שלפי ההסבר של המכונאי אמר שזה מצב שהגיר מושך בסל"ד גבוה, העברת ההילוכים כמו שכבר ציינתי הייתה ממש טובה כך שאני די מבולבל עם יותר נטייה לכיוון של לא להאמין למכון כי הוא חייב לכסת"ח ולא להאמין למכונאים כי הם ראו את התוצאות בדיקה וידעו כביכול מה ה"בעיות" וגם רוצי להרוויח כסף.

כאשר שאלתי לגבי הצעת מחיר לתיקון הוא אמר שזה יכול לנוע מהחלפה של שסתומים בעלות של כ 1500 ש"ח כולל עבודה ועידכון תוכנה, ואם נגרם נזק לגיר אז שיפוץ מלא בעלות של 8500 ש"ח מה שנראה לו לא סביר כי הק"מ נמוך.

בנוסף דברים לתיקון זה הצמיגים האחוריים, החלון נהג לא עובד, המוכר אמר לי ששיש איזה כבל שיצא מהמסילה וצריך רק להחזיר אותו, המכונאי אמר לגבי זה שאין מצב שהכבל יצא וזה החלפה יותר רצינית ולא רק להחזיר את הכבל (שוב אני מטיל ספק במכונאי)

בכל אופן אחרי החפירה שלי אני מאוד אודה לכם עם המלצות במיוחד לגבי הגיר כי אני די אובד עצות.

נ.ב. המחיר המבוקש הוא 25 אלף

טופס בדיקה.jpg

פורסם

יש עוד דברים שהיית צריך לבקש הצעת תיקון בשבילם,דוד אחורי (אגזוז) רשום כרקוב

ואחד מתומכי המנוע,זה דברים שחייבים להילקח בחשבון,

כמו כן רשום שחלק מהצמיגים לא תקינים,לפי כל הדברים יש כאן יישור קו של כמה אלפי שקלים בלי לקחת את הגיר בחשבון.

נושא השסתומים בגיר הזה הוא נושא ידוע, לגבי מחיר ההחלפה תחכה לתשובה של מישהו שבאמת יודע כמה זה עולה מהפורום

בנוסף הרכב היה בליסינג,תרשום מה המחירון של הרכב ומשם ניתן להסיק כמה בערך הוא שווה לאור הבדיקה.

פורסם

מחירון הרכב הוא 30, והמוכר אמר שפחות מ25 הוא לא ימכור בשום מצב, אני גם ככה מותח את הגבול בגלל הקילומטרז' של הרכב כך שזה די בעייתי פה.

מכוני הבדיקה תמיד יכסתחו והאם לאור מה שאני הרגשתי בנסיעה (שלא תאם את הממצאים) אמור להוות פקטור יותר אמין כי עם כל הכבוד למכונאי שעשה סיבוב וחזר כמו טווס אני לא מאמין לו.

העניין הוא שמכוני הבדיקה תמיד יכתבו משהו על תיבת ההילוכים אפילו אם היא תקינה כמו לגבי המנוע, השאלה היא עד כמה ניתן לסמוך עליהם בעניין זה כי אין לי כח לזרוק 440 ש"ח על הדיקה כי אפילו רכב כזה עם מנוע תקין וללא תאונות שילדה יצא "דפוק" מבחינת תיבת הילוכים

פורסם

שסתומים תקולים בגיר צפה לעלות של 2000 לפני מע"מ, יישור קו לרכב הנ"ל כולל צמיגים הערכה זהירה תנוע בסביבות 4500 - 5000 ש"ח.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אם אינך מאמין במכון וגם לא למכונאי, בשביל מה לבדוק את הרכב מכנית?!

בקש מהמכון רק בדיקת שלדה ובכך תחסוך לעצמך את כל ההתלבטות ותחסוך כסף בבדיקה.

ת"ה אוטו' בנסיעה מנהלתית תתן הרגשה שהכל שפיר, רק מי שיודע איך ומה למצוא בבדיקה שכזו יוכל לחוו"ד מקצועית. אדם מן הישוב לא ירגיש בזאת אלא ובמידה והתבה לקראת סוף ימיה.

במצבה של התבה כיום תוכל ליסוע עוד נסועה רבה ועדיין לא להרגיש בתופעות. אין המצב מעיד שאתה צריך להכניסה לתיקון/שיפוץ מיידי, במיוחד אם לא "תקרע" את הרכב בהאצות חזקות("קיקים").

המחיר הנדרש על הרכב גבוה משוויו בשוק. הקסארות נמכרות מתחת למחירון, יש להוסיף את הפחתת הליסינג ותיקונים נדרשים.

לדעתי, מחיר של 22-23K יתנו תמורה טובה לקניה נכונה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

היד הגבוהה יוצאת הליסינג, הבעיה "המסתורית" בגיר והקילומטראז' הנמוך (יחסית לרכב יוצא ליסינג) מעלים כמה חשדות לגבי הרכב הזה.

כמה זמן מחזיק בו הבעלים הנוכחי? האם יש תיעוד מסודר של טיפולים שמאמת את הקילומטראז' ושמות הבעלים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היד הראשונה (ליסינג) היה שנה בליסינג, ע"פ דברי המוכר וזה אולי ההסבר לק"מ הנמוך, תיעוד הוא אמר שיש במוסך המרכזי. העניין הוא שהוא אמר שפחות מ25 הוא לא ימכור גם למרות החלון נהג, דוד, צמיגים וכו כי המחירון שלה הוא 30

וכנראה זו הסיבה שהוא מנסה למכור אותה כבר חודש.

השאלה לי היא האם אני לא אתקל כל פעם בכל אוטו שאני אבדוק בבעיות בתיבת ההילוכים? הרי תמיד אפשר למצוא משהו ותמיד כשזה נוגע לתיבה אז ישר עולות אסוציאציות של שיפוץ

פורסם

המוכר חי בסרט.

האוטו שווה 20 ולא אגורה יותר.

לא רוצה להוריד? יש המממון רכבים בשוק.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
המוכר חי בסרט.

האוטו שווה 20 ולא אגורה יותר.

לא רוצה להוריד? יש המממון רכבים בשוק.

+1

המוכר הזה מנסה למיין אותך (ולא ב "מ"). המחירון 30.0 זה יפה, אבל במצב השוק היום, על רכב תקין הוא לא יקבל יותר מ 25.0 לא בגלל שהאוטו לא טוב, בגלל שהשוק פשוט "על הפנים" היום, והקסארה אינה הרכב הכי מבוקש כרכב משומש.

שיתקן את האוטו על חשבונו, את הגיר (תבקש קבלה עם אחריות ממכון גירים), שיתקן את הדוד האחורי ואת החלון החשמלי. (נניח שאתה לוקח את הצמיגים "עליך".

אם לא, המקסימום שאתה מוכן לשלם מסתכם ב 20.0 ולא כנקודת פתיחה במו"מ. מחיר סופי. רוצה למכור - סבבה, לא רוצה למכור גם סבבה. סבבה?

לגבי עלות הבדיקה, אני מאחל לך שתשלם אפילו 3 בדיקות בשביל לקבל רכב טוב באמת. זה שולי ביחס למה שבדיקה יכולה להציל אותך, עם כל הכסת"ח הידוע של המכונים.

יואב

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
+1

המוכר הזה מנסה למיין אותך (ולא ב "מ"). המחירון 30.0 זה יפה, אבל במצב השוק היום, על רכב תקין הוא לא יקבל יותר מ 25.0 לא בגלל שהאוטו לא טוב, בגלל שהשוק פשוט "על הפנים" היום, והקסארה אינה הרכב הכי מבוקש כרכב משומש.

שיתקן את האוטו על חשבונו, את הגיר (תבקש קבלה עם אחריות ממכון גירים), שיתקן את הדוד האחורי ואת החלון החשמלי. (נניח שאתה לוקח את הצמיגים "עליך".

אם לא, המקסימום שאתה מוכן לשלם מסתכם ב 20.0 ולא כנקודת פתיחה במו"מ. מחיר סופי. רוצה למכור - סבבה, לא רוצה למכור גם סבבה. סבבה?

לגבי עלות הבדיקה, אני מאחל לך שתשלם אפילו 3 בדיקות בשביל לקבל רכב טוב באמת. זה שולי ביחס למה שבדיקה יכולה להציל אותך, עם כל הכסת"ח הידוע של המכונים.

יואב

:mm_yeah:

תגיד למוכר שבעקבות הממצאים מהמכון ומהמוסך אתה מוכן לשלם על האוטו 20K.

שבוע שבועיים של טלפון לא מצלצל יגרמו לו להתקשר אליך עם הצעה חדשה...ואם לא, לא נורא.

יש הרבה קסרות בשוק, לא חייבים ללכת על זאת שהיתה בליסינג עם ממצאי מטרידים לגבי הגיר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לאון אני מציע לך להתרחק מהרכב.

רכב ליסינג עושה במומצע 30 אלף בשנה, עוד שני ידיים אחרי הליסיג ועברה כול כך קצת.

ניראה לך שזה הק"מ האמיתי שלה??? אני אישית לא הייתי מתקרב, גיר ב88k לא אמור להחליק ולדפוק אלא אם פתחו לאוטו

את הנשמה בקיקים, הורדות הילוך בסל"ד גבוה, וכדומה.....

אל תיתייאש אתה תמצא את האחת, אני גם מחפש סיוויק 2001-2002 כבר למעלה מחודשיים. ולא מתייאש

Peugeot Partner-II 2005 2.0HDI

פורסם

בכל אופן אחרי החפירה שלי אני מאוד אודה לכם עם המלצות במיוחד לגבי הגיר כי אני די אובד עצות.

נ.ב. המחיר המבוקש הוא 25 אלף

דעתי היא שאם הגיר במצב תקין אז חבל לבזבז את הזמן בחיפושים נוספים, לנהל מו"מ על המחיר ולסגור עניין. יש לקבל חוות דעת נוספת בעניין הגיר לפני שסוגרים עסקה.

נושא החלון של הנהג דורש בדיקה. תיקון יכול לעלות בין 250 ל 500 שח אצל מתקני חלונות חשמל, וזה במצב שנדרש לחדש את המנגנון של הרמת החלון. הדוד הרקוב מאחורה מעיד על נסועה נמוכה, בהחלט משקף את הק"מ שהרכב עבר. ברוב המקרים הדוודים הללו נרקבים חיצונית הרבה לפני שהם מתפוררים פנימית, לכן צריך לבדוק את מצב הדוד ולהחליט. בשביל לאמת את הק"מ של הרכב פשוט תוציאו היסטוריה מהמוסך.

מניסיון עם הבדיקות הללו, ברוב המקרים מדובר בכסת"ח אחד גדול שמטרתו להוריד כסף למוכר. אם המנוע, גיר, שלדה, הגה ובלמים תקינים - רוץ עם העניין. בלאי יש בכל רכב - רק צריך לוודא שהוא סביר ביחס לגיל ולנסועה ושהאוטו במצב כללי טוב.

לאחר שבעצמי חיפשתי רכב במשך כמה שבועות אני יכול לומר לך שאין הרבה מכוניות כאלה עם ק"מ נמוך. קשה למצוא אותן ועד שמוצאים אותן יוצאת הנשמה. אנשים שמייעצים מהצד לפעמים שוכחים את הבעיות הכרוחות בהתנהלות יום-יומית ללא רכב; לא לכולם יש את הפריבילגיה של רכב שני במשפחה \ הלוואת רכב מהמשפחה \ השכרת רכב או אפשרות של שינוע יום-יומי נוח בתחבורה ציבורית. בנוסף, ברוב המכוניות קיימים רג'קטים כאלה או אחרים, הבדיקות הללו ל-ע-ו-ל-ם לא יוצאות עם V תקין על כל העמודה הנכונה - במיוחד אם לוקחים בחשבון רכב בן 7 עם כמה עשרות אלפי קילומטרים עליו.

על רוב הדברים שהם בלאי ניתן לנהל מו"מ ולא לשכוח שהמחירון המפורסם בסופו של יום משקף מחיר ממוצע של מכונית במצב ממוצע - ורובן לא מושלמות, אז אל תצפה למצוא מכונית משומשות עם הכל חדש בפנים במחיר "מחירון".

שוק המשומשת נמצא במצב קרוב מאוד לקיפאון מוחלט. זה לא מפתיע שהוא לא מכר עד עכשיו גם אם הרכב במצב מצויין. אנשים מקפיאים עסקאות קטנות כגדולות ולא רצים לבצע שינויים כל כך מהר.

תשאיר למוכר פתח מילוט חזרה במקרה והוא לא מסכים למחיר שאתה אומר לו, תסביר לו שאתה מעוניין לקנות את הרכב ותשאיר לו את מספר הטלפון שלך.

מבלי לראות את הרכב קשה לומר מה מצבו האמיתי של הרכב והאם באמת נדרשת החלפה של הדוד האחורי, צמיגים וטיפול בגיר. כדאי לקבל חוות דעת נוספת ולא רק בעניין הגיר האוטומטי.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון קטן

המוכר התקשר אליי ואמר שהוא מוכן להתגמש ב1500 ש"ח כלומר ל23500 אלף.

בגלל שאין לו זמן הוא רוצה להיפגש רק להעברת בעלות.

העניין הוא תיבת ההילוכים, לפי מכונאים שדיברתי איתם שבדקו קסרות אחרות בתקופת החיפושים שלי אמרו לי שנקישות בעברת הילוכים זה כסת"ח כמו רעש מהמנוע או בלאי (ואת זה אמר לי הבודק שבדק קסרה אחרת). לגבי ההחלקות כמו שציינתי אני לא הרגשתי כלום בזמן נהיגה גם אגרסיבית. מחיפוש שעשיתי פה שמתי לב שאנשים שביקשו ייעוץ פה לגבי החלקות היו עם 160 אלף ק"מ וצפונה, כאשר ההחלקות ברכבים שלהם היוממש מורגשות, והרכב הזה רק עם 88 אלף ק"מ.

שורה תחתונה, מנוע, שילדה, בלמים תקינים. יש לתקן רק דוד אחורי,בולם למכסה מנוע, חלון חשמל וגיר בספק (אני לא מאמין שכל אחד עם ק"מ כזה הולך לתקן גיר כאשר הוא לא מרגיש שיש תקלה).

האם שווה לי ללכת להעביר בעלות ללא בדיקה נוספת?

נ.ב. נכון שזה נשמע לא הכי מזהיר אבל שוק הקסרות לא כל כך מזהיר כאשר רובן עם 150 אלף ק"מ שהן באמת קרובות לשיפוץ גיר

פורסם

אם המוכר הוא זה שיצר קשר איתך, משמע שהוא מבין שמצב השוק קשה , לכן זה נותן לך יותר כוח במיקוח.

עלות התיקונים כולל החלפת צמיגים תוציא לך מהכיס כ 5000 ש"ח , עשה את החשבון שלך כמה שווה לך להוציא על הרכב, אני הייתי מנסה להגיע איתו ל 22,000 ש"ח .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...