Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 1.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תודה על העזרה.

השאלה היא אם אני נוסע ברכב והנהג (לא אני נוהג) הוא ללא רשיון נהיגה. האם גם אני אענש במקרה שיעצור אותנו שוטר?

ישנם שני סעיפים המתייחסים לעברה מסוג זה:

1. מתן רשות לאחר לנהוג ברכב כשאין לו רשיון נהיגה תקף לסוג הרכב, סמל הסעיף 2005.

הרשת לנהוג ברכב המנועי שבבעלותך/שבשליטתך לאדם שאין לו רשיון נהיגה תקף לסוג הרכב הנ"ל.

2. נהיגה ברכב מנועי או במכונה ניידת ללא רשיון נהיגה סמל הסעיף 2002

נהגת ברכב המנועי הנ"ל/במכונה הניידת הנ"ל ללא רשיון נהיגה תקף.

*לשני הסעיפים מקבלים הזמנה לדין.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

יש לי שלה בקשר לביטוח הרכב , האם נהג צעיר מתחת לגיל 21 משלם כמו נהג חדש מתחת לגיל 21 ?

זאת אומרת אם אני בן 20 אבל סיימתי כבר נהג חדש אבל אני עדין נחשב לנהג צעיר אני משלם ביטוח כמו שהייתי משלם בתקופת הנהג החדש ?

תודה,

פורסם
מדוע לעלות איתו מלכתחילה?! החיים שלך לא חשובים לך?

הוא נוהג יותר טוב מרוב הנהגים שאני נוסע איתם.

ישנם שני סעיפים המתייחסים לעברה מסוג זה:

1. מתן רשות לאחר לנהוג ברכב כשאין לו רשיון נהיגה תקף לסוג הרכב, סמל הסעיף 2005.

הרשת לנהוג ברכב המנועי שבבעלותך/שבשליטתך לאדם שאין לו רשיון נהיגה תקף לסוג הרכב הנ"ל.

2. נהיגה ברכב מנועי או במכונה ניידת ללא רשיון נהיגה סמל הסעיף 2002

נהגת ברכב המנועי הנ"ל/במכונה הניידת הנ"ל ללא רשיון נהיגה תקף.

*לשני הסעיפים מקבלים הזמנה לדין.

ל'

אוקיי אני לא מתאים לשני הסעיפים. אפשר להיות רגוע :-D

פורסם
הוא נוהג יותר טוב מרוב הנהגים שאני נוסע איתם.

אני לא מבינה אותך, באמת שלא, לעלות עם אדם שאין לו רשיון נהיגה במודע ולקחת סיכון זה להיות אמיץ או מאוד טיפש.

ברוב המקרים זה לא מסתיים טוב בסופו של דבר (לא צריך לתת דוגמאות נכון?)

:roll:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

שלום לכולם.

יש לי רישיון לרכב.

עכשיו אני מעוניין להוציא גם רישיון לאופנוע A2, במה הרישיון B עוזר לי?

אני צריך להוציא שוב טופס ירוק? בדיקת עיניים גם כן?

לגבי התיאוריה אני יודע שחייב.

תודה לעוזרים. :-)

פורסם

רשיון נהיגה A2 אופנוע עד 125 סמ"ק/14.5 כוחות סוס.

יש לך שתי אפשרויות תבחר את הרלוונטית לך:

1. אם יש לך רשיון על רכב מעל 3 שנים:

פטור מתאוריה.

מבחן שליטה במגרש.

טופס ירוק.

בדיקת עיניים.

2. רשיון נהיגה על רכב פחות מ3 שנים:

תאוריה.

מבחן שליטה במגרש ומבחן על הכביש.

טופס ירוק.

בדיקת עיניים.

בהצלחה!!!

ל'

פורסם

יש לי שאלות קצת מטומטמות, עדיף לשאול כאן במקום לפתוח פוסט חדש. אשמח אם תענו:-).

1. במידה ואני עובר על עבירה כלשהיא בתור נהג חדש, העונש שאני יקבל יהיה חמור יותר מנהג ותיק?

2. בכדי להיות נהג מונית יש צורך ברשיון מיוחד? או שרשיון B מספיק?

3. יש סיכוי להתקבל להיות נהג משלוחים של הדואר [FEDEX וכו] במידה ואין לי עדיין 18?

ולאן פונים בשביל להתקבל לעבודות כאלה אם אין לי קשרים בדואר ?

4. מאיזה גיל אפשר להוציא רשיון נהיגה A ללא הגבלה, באיזה גיל אני מקבל פטור מתאוריה ואם יש חובה קודם בשנתיים על רשיון A1 ?

:beerchug:

:ok:

פורסם

יש עברות שאם תעבור אותן תזכה להיות נהג חדש תקופה נוספת, תאלץ לעשות תאוריה וטסט מחדש.

בכדי להיות נהג מונית רשיון B אינו מספיק, יש צורך להיות בעל רשיון D1.

לכל מקום עבודה יש את התנאים וההגבלות שלו, כדאי ליצור קשר עם הגורמים המתאימים ולבדוק מה הדרישות שלהם.

ל'

פורסם

לאחרונה בני עבר תיאוריה לרכב (רישיון B) , הוא בגיל המתאים למבחן מעשי ובקרוב הוא יתחיל את שיעורי הנהיגה שלו .

אך משיטוט אקראי בדפי האינטרנט עלה כי ב1.1.2011 תכנס לתוקפה רפורמה בלימודי הנהיגה בישראל .

האם הדבר ישפיע על לימודי הנהיגה שלו במידה והוא מתחיל אותם עוד השבוע ?

האם הרפורמה תכנס לתוקפה בכלל ?

תודה , דן .:wink:

הבוז לך.

פורסם

שלום.

הוצאתי רישיון ב 15.12.2008 ועוד כחודש נגמר לי הנהג חדש ואני צריך לחדש את הרישיון.

משום שעשיתי עבירה כנהג חדש נדרשתי לעשות עוד תאוריה ואמרו לי שאני יהיה נהג חדש עוד שנתיים.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת האם אני יכול לחדש את הרישיון לאחר 3 חודשים בערך מרגע שהוא נגמר וזה עדיין יחשב לי ב 2 שהאריכו לי את הנהג חדש למרות שהוא לא היה בתוקף?

רצתי גם לדעת לגבי אם זה שאני יאריך את הרישיון רק אחר 3 חודשים מרגע שנגמר התוקף של הרישיון אז מה יהיו ההשלכות של איחור כזה.

יש בזה משהו...

פורסם
אני לא מבינה אותך, באמת שלא, לעלות עם אדם שאין לו רשיון נהיגה במודע ולקחת סיכון זה להיות אמיץ או מאוד טיפש.

ברוב המקרים זה לא מסתיים טוב בסופו של דבר (לא צריך לתת דוגמאות נכון?)

:roll:

ל'

קודם כל, יש לו רשיון, פשוט הוא עדין נמצא בתקופת המלווה.

אני לא מבין איך זה שהרשיון שלו מנייר ולא פלסטיק מסכן אותי יותר. אני מכיר את הבן אדם, הוא נוהג מגיל 0, נהג מצויין.

נהפוך הוא, בגלל שהרשיון שלו לא תקף חוקית, הוא אקסטרה זהיר.

בכל מקרה, תודה על העזרה :)

פורסם
לאחרונה בני עבר תיאוריה לרכב (רישיון B) , הוא בגיל המתאים למבחן מעשי ובקרוב הוא יתחיל את שיעורי הנהיגה שלו .

אך משיטוט אקראי בדפי האינטרנט עלה כי ב1.1.2011 תכנס לתוקפה רפורמה בלימודי הנהיגה בישראל .

האם הדבר ישפיע על לימודי הנהיגה שלו במידה והוא מתחיל אותם עוד השבוע ?

האם הרפורמה תכנס לתוקפה בכלל ?

תודה , דן .:wink:

על הרפורמה מדברים כבר זמן רב, לא ראיתי פרסומים בנושא וגם אם יש, צריך לקחת אותם בעירבון מוגבל.

אם בנך יתחיל ללמוד בזמן הקרוב, סביר להניח שהשינוי שיחל אחרי, כבר לא ישפיע עליו אלא על מי שיחל ללמוד אחרי השינויים.

• תוכן חדש...